Hádka se sestrou kvůli mé svatbě

867
17.7.15 11:15

hádka se sestrou kvůli mé svatbě

Ahoj holky, prosím o Vaše názory ohledně mé hádky se sestrou - asi jsem přecitlivělá a možná to všechno zbytečně řeším, ale bolí mě to, takže bych jí chtěla pochopit a doufám, že mi třeba přiblížíte její pohled na věc :think:

Mám o rok starší sestru, vždycky jsme spolu měly krásný vztah, asi se na tom podepsalo i to, že jsme spolu od mých 12ti let (po rozvodu rodičů) nebydlely - já byla u taťky a ona u mamky, takže jsme se nehádaly a viděly jsme se jen když jsme obě chtěly. Když bylo ségře 17, potkala někoho, s kým si uměla představit celý život, takže se zamilovala jako blázen a ve 24 porodila holčičku. Jenže tatínek dítěte, který před porodem plánoval svatbu a společný život, se po nějaké době sbalil a odešel za jinou paní. A sestra od té doby neměla normální vztah. Momentálně je už čtvrtým rokem s klukem, který má už 10 let svou přítelkyni (já vím, zní to příšerně a příšerné to je), takže očividně žádná budoucnost. No a já se zamilovala relativně nedávno (duben 2013), ale zato pořádně a tak se budu v září vdávat. Jsem šťastná jako blecha, přítele miluji a jsem s ním opravdu spokojená. Moje rodina mého budoucího muže od začátku skvěle přijala, mají ho rádi (nebo se alespoň tak tváří).

Ale ve chvíli, kdy jsem mamce a ségře oznámila, že se budu vdávat, jejich reakce nebyla taková, jakou jsem čekala. Byly chladné a nepříjemné, ségra pořád řešila jen peníze. A je to tak vlastně doposud. Pokaždé, když s ní mluvím, tak brečím, protože pořád řeší jen peníze, jen to, kolik bude svatba stát, kdo jí bude platit.. Několikrát jsem jí řekla, že jí do toho nic není, že je to naše věc, naše peníze. Že po ní ani po rodičích nic nechci. Ale ona to bohužel omílá pořád dokola. Už jsem z toho zoufalá a nevím, co dělat.

Napadá mě, že prostě žárlí, protože ona je starší a má dítě, takže by už dávno měla být vdaná, ale není. Jenže pokud ano, tak je to pěkně nefér, protože ona mohla klidně už být vdaná, ale když se zakopává s takovým blbečkem, který se už čtyři roky nemůže rozhodnout, jestli chce být s ní nebo s tou druhou, tak za to jí opravdu nikdo nemůže - komu není rady, tomu není pomoci.

No a nebo je uražená, že jí nechci za svědka - beru si jako svědkyni svou nejlepší kamarádku. Nemyslela jsem to nijak zle, ale za prvé znám pověru, že sestra svědkem být nemá, protože by mi mohla vzít manžela (já vím, že je to blbost, ale jsem prostě pověrčivá) a za druhé bych si přála, aby si ten den užila jako moje sestra a né jako organizátorka svatby, která má na starosti miliony věcí..

O obou důvodech jsem s ní mluvila, ale tvrdí, že je to blbost, že mi to přeje. Na druhou stranu je fakt nepříjemná a já opravdu pláču pokaždé, když s ní mluvím.

Myslíte, že to fakt může být tím, že je uražená, že nejde za svědka? Zažily jste takovou situaci? Potřebovala bych pohled z druhé strany - nějakou sestru, která byla takhle naštvaná a slyšet její důvody…

Předem moc děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4465
17.7.15 11:23

Podle mě je opravdu spíš nešťastná a žárlí na tvůj spokojený život. Bohužel s tím ale asi nic nenaděláš… Myslím, že ji to přejde, až bude po svatbě a nebude se kolem toho točit všechno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
17.7.15 11:24

Ja jsem sestra a za svědka jsem nesla, ale rozhodne mi to nebylo divne a sestre jsem svatbu prala a těšila se na ni.Na svoji svatbu jsem si za svedka vzala segru :) u vas bych spis videla na tu zavist, sestra sama neni ve vztahu spokojena a vidi, ze to nema budoucnost. Kasli na to a uzij si příprav na svatbu. Osobne bych sestre rekla, ze pokud se ji neco nelibi, ze na svatbu chodit nemusi, ale ze je to ma svatba a me penize a tak si ji chci uzit. Hodne stesti v manzelstvi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
17.7.15 11:25

Musíš se jí zeptat, protože ji hlodat může víc věcí. Doporučuju na rovinu si to s ní vyříkat, jinak to mezi vámi bude ležet pořád. A hlavně nenech si zničit svoji svatbu kvůli zapšklosti druhých! Já bych s dnešními zkušenostmi byla schopná udělat svatbu bez nich.

P. S. Pověru o tom, že sestra nemá být svědek neznám. My si se ségrama svědčily navzájem, takže očekávám trojvýměnu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
17.7.15 11:29

No třeba nežárlí, ale je prostě se s tím neumí srovnat. Ono je to těžký, je sama ve vztahu, který budoucnost nemá, s dítětem na krku. Ty jsi evidentně spokojená, máš milujícího chlapa, budeš vdaná… Prostě máš to co ona by určitě chtěla.
Počkala bych spíš na její chování po svatbě, až opadne euforie ze tvých vdavek.

Jinak já ségře za svědka byla ;) A jsem za to moc ráda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
17.7.15 11:46
@danamira píše:
No třeba nežárlí, ale je prostě se s tím neumí srovnat. Ono je to těžký, je sama ve vztahu, který budoucnost nemá, s dítětem na krku. Ty jsi evidentně spokojená, máš milujícího chlapa, budeš vdaná… Prostě máš to co ona by určitě chtěla.
Počkala bych spíš na její chování po svatbě, až opadne euforie ze tvých vdavek.Jinak já ségře za svědka byla ;) A jsem za to moc ráda

přesně si myslím to samé. Není ve vztahu spokojená a tobě to klape. U tvé mamky bych tedy viděla spíše třeba starost, aby tvůj vztah dopadl dobře, když sama maminka je rozvedená a sestře to nedopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140243
17.7.15 11:48

Žárlí, ale nechápu tvou maminku, ta by měla být ráda, že se vdáváš a ne být naštvaná. Asi to prožívá s tvou sestrou. Uvidíš, časem si to sedne, jak se říká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
17.7.15 11:53

Taky si mylsím, že spíš to bude, že je třeba něštastná, třeba ani nevíš, možná i mámě se svěřuje..
Kažodpádně je to blbé, tkato ti to znepříjemňovat, ale já to znám uplně stejně.. Mě zase máma říkala, jak tam nepůjde, protože jsou s tátou orzvedení a pořád všichni řešili jak to bude, a tvářili se, jako bych je otravovala se svatbou..
Radila bych zabývat se jenom svatbou přípravama atd. ne co oni, zkazí ti ot svatbu.. vím to…
Možná na druhou stranu bych radila teda moc nezapojovat do příprav, možná fakt na to sestra nemá náladu- nebo se jí zeptat a uvidíš reakci
A daší věc.. možná jsou zahořsklé chlapama..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.15 11:59

Také jsem čekala, že mě sestra bude chtít za svědka, ale normálně jsem jí to řekla a nechala si vysvětlit její důvody. A pak si sama vybrala někoho jiného :). S našimi vztahy to neudělalo nic a svatbu jsem jí velmi přála, tak si nemyslím, že by to bylo tím…

Možná je opravdu jen nespokojená sama se svým životem a prostě se do Tebe nedokáže vcítit a prožívat s Tebou Tvou radost.

Je to samozřejmě těžké, ale snažila bych se nebrat si to osobně a ohledně svatby od ní radostné reakce vůbec už neočekávat.

• Citovat
  • Upravit
34473
17.7.15 12:25

Možná je to tím že ti závidí ale možná úplně něčím jiným :nevim: Třeba si nemyslí že tvůj budoucí je ten pravý, třeba se jí to zdá unáhlené nebo zbytečné :nevim: Maminka má možná strach aby sis nenaběhla tak jako ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
17.7.15 12:42

Sestra může žárlit, může závidět, možných je x věcí.
Co mi hlava nebere je to, proč to tak prožíváš? Jsi zodpovědná za svoje pocity, tvoje sestra nemůže za to, že neustále brečíš.
Přeber si to v hlavě, máš svoje důvody proč chceš svatbu, proč chceš někoho jiného za svědka, platíte si to sami, tak proč se tím tak mučíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8-D
687
17.7.15 12:54

@solip Přidávám se k názoru, že se nemůže srovnat s tím, že ji „předběhla“ mladší sestra.. U nás, když se prostřední sestře narodilo jako první miminko, tak ta nejstarší z toho byla špatná a nechtěla se na malého ani podívat.. Ovšem netrvalo dlouho, smířila se s tím a teď kluka miluje..
Zbytečně bych do tvé sestry nevrtala, nechala ji ať se s tím sama smíří a věřím, že ji to přejde a zase bude mezi váma dobře.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
17.7.15 15:21

@solip

Nemusíš hledat žádné důvody proč je sestra naštvaná. Normálně se jí zeptej a nebo ne, je to stejně jedno. Ohledně peněz a svědectví stačí přece pár vět a je jasno. Prostě to chcete tak a tak. Řekni jí to třeba dvakrát, když napoprvé nepochopí a už to neřešte. Nerozebírej to s nimi, jen do těch blbostí zapadnete. Řeš svatbu podle sebe. Je to jen vaše věc. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
867
20.7.15 17:27

Dekuji moc za nazory, holky. Asi to fakt moc resim a radsi bych to mela nechat byt. Jenze my jsme se fakt nikdy nehadaly, takze me to strasne mrzi… No, snad bude casem lip. Diky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová