Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Atisia píše:
Koledu nějak nemám potřebu zavádět.
Nebylo to spíš myšleno jako rychlí balíček na nějakou školní akcí?
Tomu bych rozuměla jedná organizace tu dělá pochod s lampiony. Zoo dlabe dýně. Domě v hospodě je maškarní. Tomu bych rozuměla.
Ještě se mu nestalo, že by mi z dveří zvonil duch nebo kostlivec a chtěli koledu.![]()
![]()
nejspíš bych měla vejce na dveřích. Nic tu nemáme a panáka dětem nejspíš dat nemůžu
![]()
![]()
![]()
Odpovídáš neaktivnímu profilu.
@spetrs píše:
Než začnete vyřezávat:…,,Pôvod Halloweenu siaha do pohanského dávnoveku a s kresťanstvom nemá nič spoločné. Minimálne 2000 rokov pred Kristom keltskí druidi po celej Európe slávili 1. novembra sviatok Samhaina, pána smrti a zlých duchov. Oslava sa konala väčšinou prinášania obetí a tými boli prevažne ľudia… kone, mačky, čierne ovce a kravy. Druidi naložili obete do veľkého dreveného panáka, niekedy aj niekoľko desiatok naraz a zapálili ho.💥Čo hovorí Biblia - Už v 1. liste Korinťanom kap 10 ich varoval, že sily, ktoré stoja za pohanskými náboženstvami, sú démonické: Nemôžete piť kalich Pánov a kalich démonov; nemôžete mať účasť na Pánovom stole a na stole démonov.,,
https://gloria.tv/…SiJzVp4ABnVd
A když chtěl Abrahám obětovat Izáka, tak to bylo v pořádku? Jo to bylo ve jménu jiného boha. Takže pokud někdo ve jménu křesťanského boha někoho zabije, měl by být ještě oslavován. Keltský svátek to opravdu byl, ale dělali to, protože věřili, že se mohou spojit s mrtvými. Od dušiček se to tolik neliší, vychází z halloweenu. Krom toho ten bůh o kterém píšeš a který je dokonalý a vše ví, sám stvořil dle bible ďábla. Stvořil anděla, který mu chtěl být roven. Cožpak je špatné chtít se přiblížit svému vzoru? Ale v tomto se bible podobá monarchii. Pošpiníme možnou konkurenci, jen aby nás nevyhodila z křesla. O celé církvi si myslím své a klidně mě můžeš nazývat hříšníkem a modlit se za mě.
@Fiveone píše:
A když chtěl Abrahám obětovat Izáka, tak to bylo v pořádku? Jo to bylo ve jménu jiného boha. Takže pokud někdo ve jménu křesťanského boha někoho zabije, měl by být ještě oslavován. Keltský svátek to opravdu byl, ale dělali to, protože věřili, že se mohou spojit s mrtvými. Od dušiček se to tolik neliší, vychází z halloweenu. Krom toho ten bůh o kterém píšeš a který je dokonalý a vše ví, sám stvořil dle bible ďábla. Stvořil anděla, který mu chtěl být roven. Cožpak je špatné chtít se přiblížit svému vzoru? Ale v tomto se bible podobá monarchii. Pošpiníme možnou konkurenci, jen aby nás nevyhodila z křesla. O celé církvi si myslím své a klidně mě můžeš nazývat hříšníkem a modlit se za mě.
On všude spamuje odkazy.
Je to nějaký blázen.
My ho slavíme a máme moc rádi. Děti po pár sousedních v maskách jdou. Mám haloween mnohem radši než Velikonoce které nesnáším.
My si poprvé vyzdobíme doma Hallo. balonky a možná dojde i na dlabání dýně, ale co si vybavuju z minula (bydlíme tu krátce), tak nevím, že by k nám někdo chodil nebo bychom měli i my. Teda spíš dcerka zatím. A co vlastně takoví sousedé dělají, jen stojí a pak nakulí sladkosti?
Snad nebudeme muset, taky to nějak neprožívám, ani nevím kdy ofic, to je jestli dnes, zítra nebo pozítří či na Dušičky
řeším to jen, že mají mít ve školce (pro dcerku poprvé), Hallo. party, ale jinak mi je tento svátek taky tak nějak ukradený.
U nás jenom výzdoba, ta tématika je podobná s dušičkama takže není co řešit. Myslím si, že chození od domu k domu u nás nikdy nebude tak jako v Americe.
Satanistický rituál pro děti Kulturhauptstadt 2024
https://www.mfg-oe.at/…evoelkerung/
https://www.youtube.com/watch?… od času 5.27
Trochu dějepisu: 300 let před Kristem držela jedna tajná kněžská společnost pod svou nadvládou keltský svět. Každý rok 31.10., v den Halloweenu, oslavovali na počest svého pohanského božstva,,Sambain“, festival smrti. Ti kněží chodili dům od domu a žádali pro svého boha dary, nejednou i lidské oběti. V případě odmítnutí vyslovovali nad daným domem kletbu smrti. Odtud pochází výraz,,Trick nebo Treat“ ( zlořečení nebo dar). Jasněji řečeno, : když ne dar, tak kletba.
Na cestu si kněží svítili vydlabanými řepami, vyřezanými do podoby tváře. Uvnitř hořela svíčka vyrobená z lidského sádla, které pocházelo z předchozích obětí. Řepy představovaly ducha, který jejich kletby působil účinnými. V 18. a 19. století se tento zvyk dostal do USA, kde byly řepy nahrazeny dýněmi. Duch, který v těchto lampách,,přebývá“ byl nazván Jock, později,,Jack“, z toho,,Jack-o-lantern“.