Hamiltonův hmat - proč se dělá?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
rozmary
12.9.10 17:23

Mě ho dělali v porodnici,aniž by mě na to někdo upozornil :cert: ,bolelo to jak svińa,kdybych se nestyděla,tak bych řvala :cert: Stejně to k ničemu nebylo,za dvě hodiny mě řezali :-? Normálně bych to zakázala :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
478
13.9.10 07:50

HOlky, tak teď jste mě nahlodali… Jak dlouho ten hmat trvá a můžete to popsat nějak blíž? My s manželem byli v sobotu v porodnici, protože se maléj abnormálně hodně a dlouho hýbal. Měla jsem strach, zda se nedusí pupečníkem. Monitor byl v pořádku, jen doktorka řekla, že je opravdu divokej hodně a neumí si to vysvětlit. Pak že mě prohlídne a udělá UTZ… při prohlídce jsem málem zdechla, jak to bolelo!!! Strčila do mě myslím dva prsty. Zabolelo to a ona je strčila ještě jakoby víc do mě a říkala, ať se uvolním :pocitac: jsem ji po tom lehátku lezla nahoru :-D až mě chytla křeč do nohy… Pak udělala UTZ, malýho odhadla na 2600g a pak už nic. Odvolali ju k porodu, tak jsem se sama oblékla a šla. Nešpinila jsem, ale… je fakt možný, že by se nezeptala, ani pak nezmínila? Jsem v 37tt a tak proč by to dělala tak brzo? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
13.9.10 15:03

myslím,že ho dělají tak týden před termínem,jestli teda nekecám.Jak to probíhá?Jednu ruku ti položí na břicho,druhou ti zasune co nejhlouběji do káči a prstem ti prorve plodové obaly,aby to prý urychlil.Myslela jsem že mi vylezou oči z důlků,taky jsem šplhala po křesle :cert: Nevaroval mě před tím,neřekl nic ani po tom,vlastně až tady jsem se dozvěděla jak se tomu říká. :cert: Doufám že teď se tomu vyhnu :roll:

• Citovat
  • Upravit
1718
13.9.10 15:08

Holky, nestrašte mě. Tohle je docela masakr. No raděj bych byla v sladké nevědomosti.Někdy je lepší všechno nevědět,jenže teď už se dá všechno vyhledat na netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
13.9.10 19:46

Asi to nedělají každé,tak si myslim můžeš být zatím v klidu :wink: A máš pravdu,zlatá nevědomost :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1
14.9.10 05:13

Nechala jsem si to provest včera ráno. Dnes jsem40.týden a chtěla jsem to uspíšit. Doktor mi říkal,že ale budu skučet,přesto jsem souhlasila. čekala jsem bolest,ale nic se neodehrálo. Sám se mě ptal jestli to není příliš bolestivé. Nevím o žásné bolesti. Odpoledne jsem trochu špinila a mám pocit,že mě malinko pobolívá bříško,jako když je namožené.Stahy mám každou chvíli,ale už někdy od 35.t,takže se zatím nevzrušuju.Pto mě to nic nebylo.Doktor říkal,že i přes to můžu rodit až koncem týdne… :nevim: :cert: Už to chci mít za sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evinula
16.9.10 21:12

Taky jsem otom slyšela poprvi když to doktorka delala mi segře,prej to bylo hodne bolestivi a nikdo se ji na nic neptal no a ješte ten den porodila takže ji řekla že ji stim pomohla.Ale nevim proč ji to delala když ani nepřenašela měla teprv prvni termin.Jinak mě osobne nic takoviho nedelali a ani jsem nevedela že se neco takoviho dela.

• Citovat
  • Upravit
17050
16.9.10 21:20

Mě dělali tenhle hmat u prvního těhu už když jsem měla kontrakce po 3 min, ale nic se neposouvalo dál. Dr mě taky neupozornila (to mi fakt dost vadí, že se ani nezeptala, jestli souhlasím). Bolelo to příšerně a podle mě snad nejostřejší bolest z celýho porodu. Těmi prsty odloupne plodové obaly od dělohy. Může to urychlit a nemusí. A bolest možná souvisí s tím, na kolik je čípek připravený, pootevřený, měkký, krátký a pod. Když je dlouhý, uzavřenější a tvrdý, tak to asi bolí fest, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
16.9.10 21:29

Lakynko to si mě docela uklidnila,tou větou,že to byla nejhorší bolest s porodu :palec: .Já jsem myslela že se bolestí po…,ale pokud už by nemělo nic horšího přijít,tak si to dám klíďo ještě jednou :wink:

• Citovat
  • Upravit
17050
16.9.10 21:48

:palec: . Ona to totiž byla fakt ostrá bolest a porod jako takový, kontrakce i narození miminka mi přišlo spíš jako hodně tupá bolest, tudíž lépe snesitelná a s lepší možností se od ní odreagovat a uvolnit tělo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
16.9.10 23:42

Tak to je super :dance:

• Citovat
  • Upravit
Erine
27.9.10 19:15

Tak to gratuluju, právě ti provedla hamiltona. Já ho mám dnes taky za sebou. Jak píšeš, lezla jsem po koze nahoru a málem jsem omdlela jak to bolelo. Teď budu čekat, jestli to zabralo. Jsem 40+5.

• Citovat
  • Upravit
rozmary
27.9.10 19:26

Tak ti přeju aby ti ten Hamilton zabral :kytka: Ježišmarjá 40+5 :?: ,to by mě šlehlo,já jsem 38+5 a už jsem z toho hotová :wink:

• Citovat
  • Upravit
TKJ
277
29.9.10 10:51

Mne hemiltona chceli robit, a to v 39tt + 5, ze naco ako druhorodicka mam prenasat..som povedala ze nie, ze chcem vyckat ci to nepojde aj samo..tak mi povedali ze dobre, ale ak do 40 tyzdna neproodite(cuze do dvoch dni), tak Vam ho urobim ci chcete alebo nie. bola som z toho pristupu zhrozena, tak som si povedala ze musim do troch dni porodit :)..isla som si zabehat a na druhy dne bola mala vonku…Hemilton mi pride ako neprirodzeny zasah, nayvse bolestivy a pre man ta myslienky ze mi ho spravia aj mimoriadne stresujuca..to uz by som radsej cakala do 42 tt a nechala si dat vyvolavacku. ta moja Dr sa k tomu ale postavila velmi razne, pri tom si myslim, ze nemoze pacientku do toho nutit a uropbit to proti jej vôli..este ze som malicku vyhnala zdravym poskakovanim na vzduchu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evinula
4.10.10 15:10

Tak me dneska na kontrole taky chtela delat hemiltona.Teda ne že by se me ptala ale řekla že ted me to bude trochu bolet a me hned napadlo co chce vlastne delat,nesouhlasila sem.Nechapu proč by mi to mela delat když mam tyden do terminu.Myslela sem že se to dela když se přenaši.Koplikace taky nemam,placenta pry funguje dobře a vody mam taky dost tak kam spechat.Ty naše prckove moc dobře vedi kdy přit na svet tak proč jim nedat šanci a nečim to urychlovat. :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky