Nízka hladina HCG - co to znamená?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
470
26.1.17 10:37

Celkový s ultrazvukem je negativní, ale ještě jdu na krev v 16tt. To jen doporučila laboratoř

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
26.1.17 11:13

@Mefag-r A proč to doporučila nevíš? Jak píše @JituleF také jsem našla, že hraniční je to nad 2 MoM, takže tvou hodnotu vidím v pohodě. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
26.1.17 11:26

Jen tam napsali, že doporučují ještě v 16tt. Jinak mi dr dělala ultrazvuk a vše vpořákdu šíjové projasnění 1,3. Jen jestli hodnota 0,49 není pod spodní hranicí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
26.1.17 11:27

Může hodnoty Papp-A a beta-hCG něco ovlivnit? Nevíte? Třeba pití kávy atd?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5299
26.1.17 11:31

@Mefag-r Mně taky doporučovali ještě triple testy nebo odběr plodové vody nebo další vyšetření, ale vše jsem odmítla, negativní prvotrimestrální screening mi naprosto stačil a nechtěla jsem se dále stresovat. A malá je naprosto zdravá, i když jsem starší matka. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
20.7.18 14:25

Prosím o pomoc

Holky prosím dokázala by jste mi některá povědět jestli je to v pořádku až v pondělí odnasim výsledky k Dr… Mam čtvrtý den spozdeni MS ,ovulace kolem 4.- 5. Července…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19987
20.7.18 14:41

@Stela27 jedna hodnota nic neřekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
20.7.18 15:04

@lachtanice86 já vím , že ne… Jde mi i o to jestli hodnota hcg je těch 73 nebo <=7..... Klasicky test z moci mi vyšel pozitivně tak sem chtěla potvrdit z krve ale v laborce se se mnou paní nebavila :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69142
20.7.18 15:11

Je to 73,2, těch 7 je referenční mez, pod kterou by to daná laboratoř vyhodnotila jako negativní. Tohle je zcela jistě pozitivní, byť samozřejmě na plném začátku a z té hodnoty nelze v nejmenším soudit, zda těhotenství bude prosperovat nebo ne. Na druhou stranu - všecka prosperující těhotenství měla v jisté fázi hCG 73 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
20.7.18 15:16

@ugluk mnohokrát děkuji za odpověď snažíme se skoro dva roky a když už sme měli řešit jiné možnosti tak tohle :D :) :lol: … Děkuji , moc děkuji za vysvětlení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
6.1.22 16:47

A máte někdo zkušenost, že vám HCG hormon začal padat? Já jsem v 17tt a dnes mi řekli, že musím na odběr plodové vody, že mám min jak polovinu hormonu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3554
6.1.22 17:05

@Aaalca
Po prvním trimestru HCG klesá - to je normální…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
6.1.22 17:15

@Tvojeteta to mi říkala také ale já prý nemám zkoro žádný. Prý klesl extremne. A zároveň sije 2,4 to je další špatná hodnota a je mi 35 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.3.23 09:22

@teressai holky v klidu já měla hcg 2400 a nikdo nic neviděl za dva dny sem šla znovu hcg 4000 a bylo vidět gestacni váček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
5.10.23 19:39

Obnovují diskuzí. Nízké HCG,asi biochemko..

Ahoj holky, prosím o radu, mám asi po biochemickém těhotenství. Jsem 3den při zpoždění negativní test a HCG v krvi jen 5jednotek(dnes) ovulace cca před 13 dny. Stále mám však citlivé bradavky lehké ranní nevolnosti, atd. Už jsem byla těhu, tak vím, jaké to je… Nikdy jsem však vědomě biochemickém neměla. Tahle ne. Kdy vám příznaky odezněly a přišla další ms? Na to, že mám tak nízké HCG, tak jsem si myslela, že mi dorazí dnes… a nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty