Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@martula19 ahojky myslíš u toho mimoděložního jak mi rostlo hcg??
Ahojky holky, připojuji se k Vaší diskuzi s tímto dotazem – jsem 40 DC (10 dní zpoždění ms), 6 těhotenských testů pozitivních, ten první jsem dělala 3.11. – slabší druhá čárka, dnes už obě stejně silné a tak jsem si zašla na test Hcg, výsledek mám pozitivní 9970 jednotek, prosím o radu, zdá se mi to nějak moc ![]()
@Nina.B píše:
Ahojky holky, připojuji se k Vaší diskuzi s tímto dotazem – jsem 40 DC (10 dní zpoždění ms), 6 těhotenských testů pozitivních, ten první jsem dělala 3.11. – slabší druhá čárka, dnes už obě stejně silné a tak jsem si zašla na test Hcg, výsledek mám pozitivní 9970 jednotek, prosím o radu, zdá se mi to nějak moc
já myslím, že ještě v normě
Mrkni na tabulku: http://www.zbynekmlcoch.cz/…jich-kvalita, budeš cca 24 dní od početí, ale může to být i 28, a tam už je to rozpětí opravdu velké… řeka bych, že to bude ok, žádná nemoc, maximálně dvojčata
Tak držím palce ať je vše jak má.
Moc děkuju za odpověď, raději jsem to volala mé doktorce a prý je to normální, že jsem asi ve 3.týdnu. Ještě mě trápí pobolívání v podbřišku na pravé straně, ale snad to bude v pořádku… ![]()
@Nina.B píše:
Moc děkuju za odpověď, raději jsem to volala mé doktorce a prý je to normální, že jsem asi ve 3.týdnu. Ještě mě trápí pobolívání v podbřišku na pravé straně, ale snad to bude v pořádku…
to je taky zcela normální, tak ať i na dále jde vše jak má ![]()
Dobrý den mam otázku vyšel mi pozitivni test sla jsem k doktorce a nic tam neviděla.. Brala mi krev a hcg jsem měla 353 za 6 dni jsem sla k doktorce a byl tam jenom vacek bez srdíčka a o tyden pozdejs tam bylo uz videt srdicko.. Da se podle hcg zjistit jak jsem byla dlouho uz tehotna?
Nedá. Hodnota HCG je tak variabilní, že nedá. Pokud nevíš, počkej na prvotrimestrální screening, ten je dost přesný.
@Nela.888 Ne, podle HCG se to zjistit nedá, každé ženě se tvoří jinak a tabulkové rozpetí je dost velké.
Stáří těhotenství se nejpřesněji pozná podle UTZ (z čehož k určení TP se jako nejpřesnější bere UTZ ve 12.-13. týdnu). Dr. ti neřekla, kolikátý jsi týden?
Jo od posledni menstrulace mi řekla ze jsem v 9. Tydnu ale ja ty výpočty nechápu.. Prvních 14 dni nejsem tehotna?
Aha, stáří těhotenství a stáří plodu se liší. Jediný opěrný bod je menstruace, takže se těhotenství počítá od poslední menstruace. Když otěhotníš, v době ovulace, počítá se, že už jsi 2 týdny těhotná. Takže v devátém týdnu znamená, že těhotenství je devátý týden, ale plod je starý 7týdnů. Prostě se to tak počítá.
Ještě doplním @terinka4444, že při uvádeění stáří dle UTZ se taky nepočítá se dnem početí, ale s tabulkovou menstruací a ovulací, takže vždy jsou tam + 2 týdny, během kterých žena ještě vůbec není těhotná
A pokud nemáš tabulkový cyklus 28 dní s ovulací 14. den, tak se Ti bude lišit stáří podle MS a podle UTZ.
Me zjistili mimodelozni ve 12.tt na velkem ultrazvuku. Posledni hcg bylo 30 000. Vubec me nic nebolelo ani jine potize nebyly a nalez ve vejcovodu 5cm velky.
Ahoj holky mate nektera zkusenost ze hcg odpovidalo 8-9tt 27806 ale plod pry odpovida tak 6t a neco? Zhruba v 7 tyden byla prokazatelna srdecni cinnost ale pak tam doktorka nebyla a byl za ni zastup a ten uz srdicko nevidel jsem z toho totalne zmatena
@evkaa7 pokud srdíčko bylo a teď už není, tak se už asi nedá nic dělat. Ale určitě to chce ještě ověřit u jiného dr. ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.