Nízka hladina HCG - co to znamená?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10415
4.11.14 19:49

@martula19 ahojky myslíš u toho mimoděložního jak mi rostlo hcg??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
6.11.14 13:20

Ahojky holky, připojuji se k Vaší diskuzi s tímto dotazem – jsem 40 DC (10 dní zpoždění ms), 6 těhotenských testů pozitivních, ten první jsem dělala 3.11. – slabší druhá čárka, dnes už obě stejně silné a tak jsem si zašla na test Hcg, výsledek mám pozitivní 9970 jednotek, prosím o radu, zdá se mi to nějak moc :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18425
6.11.14 13:45
@Nina.B píše:
Ahojky holky, připojuji se k Vaší diskuzi s tímto dotazem – jsem 40 DC (10 dní zpoždění ms), 6 těhotenských testů pozitivních, ten první jsem dělala 3.11. – slabší druhá čárka, dnes už obě stejně silné a tak jsem si zašla na test Hcg, výsledek mám pozitivní 9970 jednotek, prosím o radu, zdá se mi to nějak moc :,(

já myslím, že ještě v normě :-) Mrkni na tabulku: http://www.zbynekmlcoch.cz/…jich-kvalita, budeš cca 24 dní od početí, ale může to být i 28, a tam už je to rozpětí opravdu velké… řeka bych, že to bude ok, žádná nemoc, maximálně dvojčata :lol: Tak držím palce ať je vše jak má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
6.11.14 13:53

Moc děkuju za odpověď, raději jsem to volala mé doktorce a prý je to normální, že jsem asi ve 3.týdnu. Ještě mě trápí pobolívání v podbřišku na pravé straně, ale snad to bude v pořádku… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18425
6.11.14 14:06
@Nina.B píše:
Moc děkuju za odpověď, raději jsem to volala mé doktorce a prý je to normální, že jsem asi ve 3.týdnu. Ještě mě trápí pobolívání v podbřišku na pravé straně, ale snad to bude v pořádku… :)

to je taky zcela normální, tak ať i na dále jde vše jak má ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
6.11.14 15:33

:kytka: díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
16.1.15 21:58

Dobrý den mam otázku vyšel mi pozitivni test sla jsem k doktorce a nic tam neviděla.. Brala mi krev a hcg jsem měla 353 za 6 dni jsem sla k doktorce a byl tam jenom vacek bez srdíčka a o tyden pozdejs tam bylo uz videt srdicko.. Da se podle hcg zjistit jak jsem byla dlouho uz tehotna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
16.1.15 22:03

Nedá. Hodnota HCG je tak variabilní, že nedá. Pokud nevíš, počkej na prvotrimestrální screening, ten je dost přesný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33161
16.1.15 22:04

@Nela.888 Ne, podle HCG se to zjistit nedá, každé ženě se tvoří jinak a tabulkové rozpetí je dost velké.
Stáří těhotenství se nejpřesněji pozná podle UTZ (z čehož k určení TP se jako nejpřesnější bere UTZ ve 12.-13. týdnu). Dr. ti neřekla, kolikátý jsi týden?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
16.1.15 22:06

Jo od posledni menstrulace mi řekla ze jsem v 9. Tydnu ale ja ty výpočty nechápu.. Prvních 14 dni nejsem tehotna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
16.1.15 22:09

Aha, stáří těhotenství a stáří plodu se liší. Jediný opěrný bod je menstruace, takže se těhotenství počítá od poslední menstruace. Když otěhotníš, v době ovulace, počítá se, že už jsi 2 týdny těhotná. Takže v devátém týdnu znamená, že těhotenství je devátý týden, ale plod je starý 7týdnů. Prostě se to tak počítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33161
16.1.15 22:14

Ještě doplním @terinka4444, že při uvádeění stáří dle UTZ se taky nepočítá se dnem početí, ale s tabulkovou menstruací a ovulací, takže vždy jsou tam + 2 týdny, během kterých žena ještě vůbec není těhotná
A pokud nemáš tabulkový cyklus 28 dní s ovulací 14. den, tak se Ti bude lišit stáří podle MS a podle UTZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
6.2.15 00:03

Me zjistili mimodelozni ve 12.tt na velkem ultrazvuku. Posledni hcg bylo 30 000. Vubec me nic nebolelo ani jine potize nebyly a nalez ve vejcovodu 5cm velky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
15.7.15 17:30

dotaz

Ahoj holky mate nektera zkusenost ze hcg odpovidalo 8-9tt 27806 ale plod pry odpovida tak 6t a neco? Zhruba v 7 tyden byla prokazatelna srdecni cinnost ale pak tam doktorka nebyla a byl za ni zastup a ten uz srdicko nevidel jsem z toho totalne zmatena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4396
15.7.15 17:40

@evkaa7 pokud srdíčko bylo a teď už není, tak se už asi nedá nic dělat. Ale určitě to chce ještě ověřit u jiného dr. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty