Nízka hladina HCG - co to znamená?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9.1.13 20:56
@Angie-shy píše:
Já myslím, že u tebe je to jen tím, že těhotenství bude starší, a to HCG bude odpovídat… vše ukáže až další ultrazvuk, jak je velký plůdek, jestli bude srdeční akce atd. takže zatím se hoď do klidu.

Ahoj tak to víš že jsem to nevydržela a zajela si do varu na ambulaci gyn. Tak jsem tam řekla sestricce jake mám problém jestli se na mě nemůže doktor podivat úžasné jednání doktorka byla moc hodna a VŠE semnou probrala! Můj gynekolog Spravka mi pověděl že plod je maly že se mu to vůbec nelíbí že muže být odumrely. Doktorka ve Varech mi povedela že vysoké hcg mám kvůli cyste dělala mi utrazvuk to maličké je v naprostém pořádku bylo vidět uz tlukot srdce… Takže jsem 5+6 jsem uklidnena chystám se za svým doktorem odcházím od nej a řeknu mu sve :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18425
9.1.13 21:37
@Martínka 11 píše:
Ahoj tak to víš že jsem to nevydržela a zajela si do varu na ambulaci gyn. Tak jsem tam řekla sestricce jake mám problém jestli se na mě nemůže doktor podivat úžasné jednání doktorka byla moc hodna a VŠE semnou probrala! Můj gynekolog Spravka mi pověděl že plod je maly že se mu to vůbec nelíbí že muže být odumrely. Doktorka ve Varech mi povedela že vysoké hcg mám kvůli cyste dělala mi utrazvuk to maličké je v naprostém pořádku bylo vidět uz tlukot srdce… Takže jsem 5+6 jsem uklidnena chystám se za svým doktorem odcházím od nej a řeknu mu sve :cert:

Tak to je moc dobře, že ti to dopadlo dobře a držím palce aby jste ty i maličké byli v pořádku až do konce… opatruj se! A jez zdravě! Já to podcenila a zdraví v háji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.1.13 20:45

stoupajici hcg?

Ahoj holky, tak dneska uz jsou to 4 tt od meho samovolneho potratu (4 tt)..byla jsem od Silvestra v horeckach a 11 dni hospitalizovana v nemocnici, tyden po tom potratu jsem dostala akutni zanet ledviny (abscesy),nas­ledovalo hromada vysetreni, CT-cko, eco…Musim ted brat silne antibiotika do zacatku unora urcite, doktori rikali ze jsem mohla dostat infekci po tom potratu…pry to ma nejakou souvislost urcite..NO ale co me zarazi nejvice ze mi zacalo stoupat HCG!!! na ultrazvuku nic videt neni, krouti hlavama..zitra jdu do nemocnice a opet na odbery, modlim se at to kleslo.. Den po potratu jsem mela 970, za dva dny 460..za 14 dni 163…a ted uz zas pres 300…nemate s tim nektera zkusenosti??? 8o 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18425
16.1.13 20:54
@Linda RICCIONE píše:
Ahoj holky, tak dneska uz jsou to 4 tt od meho samovolneho potratu (4 tt)..byla jsem od Silvestra v horeckach a 11 dni hospitalizovana v nemocnici, tyden po tom potratu jsem dostala akutni zanet ledviny (abscesy),nas­ledovalo hromada vysetreni, CT-cko, eco…Musim ted brat silne antibiotika do zacatku unora urcite, doktori rikali ze jsem mohla dostat infekci po tom potratu…pry to ma nejakou souvislost urcite..NO ale co me zarazi nejvice ze mi zacalo stoupat HCG!!! na ultrazvuku nic videt neni, krouti hlavama..zitra jdu do nemocnice a opet na odbery, modlim se at to kleslo.. Den po potratu jsem mela 970, za dva dny 460..za 14 dni 163…a ted uz zas pres 300…nemate s tim nektera zkusenosti??? 8o 8o 8o

Tak zkušenost nemám, ale napadají mě dvě možnosti… cysta nebo mola??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.1.13 20:57

@Angie-shy
kdyz mas cystu tak Ti stoupa HCG? a mola to je cooo? dekuju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18425
16.1.13 22:03
@Linda RICCIONE píše:
@Angie-shy
kdyz mas cystu tak Ti stoupa HCG? a mola to je cooo? dekuju :hug:

s cystou nemám zkušenost, jen vím, že může ovlivnit těhu test, tak tuším, že má co dělat s HCG… no a na molu jsem měla podezření při mém prvním těhotenství a po revizi mě pak ještě furt sledovali, jestli HCG klesá, že kdyby ne, nebo začalo zase stoupat, tak by to mohlo znamenat, že se neodstranila celá a začala znovu bujet (je to něco jako rakovina placenty hodně zjednodušeně řečeno, může vzniknout jen v těhotenství - u mě se nepotvrdila), ale já tady nechci zase někoho strašit, takže raději se obrať na odborníky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.1.13 19:55

HCG

Tak jsem jela ve CTV do nemocnice na kontrolu ohledne toho HCG co se mi po klesani zacalo zas zvysovat pomalinku, udelali mi hysteroskopii (kvuli ledvine co si lecim bez anestezie).. hruuuuza bolelo to strasne ale nakonec jsem mela MIMODELOZNI TEHOTENSTVI V DELOZNIM HRDLE, pìnipinzetou to odstranili a hospitalizovali me aby mi dneska rano opet udelali kontrolni odber na HCG a kleslo toooooo a pustili me domu, behem 48 h to kelslo z 457 na 109 ) ted budu chodit na kontroly dokud to nebude na nule…a staci pry pockat na dva cykly a muzem se zacit snazit <3 <3 <3 takze od brezna jsem zase SNAZILKA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18425
21.1.13 18:08

@Linda RICCIONE Uff, no tak ještě že jsi tam šla, to mimoděložní mě nanapadlo, přitom je to na snadě… a není si s čím zahrávat… tak hlavně že to dobře dopadlo. Držím pěsti ať to hned v březnu vyjde :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
22.1.13 13:16

Holky mám taky takový záhadný problém, v 5tt jsem samovolně potratila :(, u mé doktorky na prohlídce týden po potratu bylo vše ok, ale řekla ať si pro jistotu udělám ještě těhotenský test a kdyby tam byly dvě čárky, ať jedu hned do nemocnice, že by to mohlo být mimoděložní, ale že to bude určitě v pořádku, tak jsem si až večer jen tak pro jistotu test šla udělat a čárky se objevily dvě :( Tak jsme s manželem jeli hned do nemocnice, kde paní doktorka na nic dle vyšetření a utz nepřišla, vzali mi ještě krev a poslali domů, že to nic nebude, ale ať si zavolám na výsledky. Volala jsem teda na výsledky a doktorka mi řekla, že mám hcg zvýšené, ať raději přijedu druhý den do nemocnice, že se na mě podívá ještě pan doktor.Hcg mi stouplo, v pátek jsem prý měla přes 100 a v sobotu 246, ale na utz opět nebylo nic vidět. Mám jít zítra opět na krev a na vyšetření, že se uvidí co dál. Nevíte některá, co by to mohlo znamenat? Jsem zoufalá :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.13 22:52

@Mitenka33
presne to same se stalo i me…na Vanoce jsem samovolne potratila ve 4 tt, na kyretaz jsem nemuzela..za dalsi tyden jsem byla v nemocnici hospitalizovana 14 dni v nemocnici kvuli zanetu v ledvine a tam mi udelali 3 tydny po potratu kontrolni HCG ktere mi stoupalo, behem tydne z 120 na 457… Nechali si me tam rovnou na gynekol oddeleni hospitalizace dalsi 3 dny, na ultrazvuku nic nevideli, ani na tom specialnim ne. Tak se hned rozhodli mi udelat HYSTEROSKOPII (hadicka do delohy s kamerou, ambulantne bez anestezia)..a diky tomu zjistili ze jsem mela CERVICALNI POTRAT (tehotenstvi a potrat v deloznim hrdle), ambulantne mi to vycistili a poslali na histologii..dva dny jsem tam lezela aby videli co hcg..a za 48 hodin kleslo z 457 na 109,tak me v sobotu pustili domu a za 10 dni mam dalsi kontrolu hcg, ultrazvuk a vysledky z histologie. AZ mesic po potratu zjistili co jsem vlastne mela…nastesti staci pockat jen dva cykly a muzem se zacit snazit zas. Uvidis ze par dni to hcg musi ted sledovat, me ho sledovali tyden… :hug: :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
23.1.13 08:02
@Linda RICCIONE píše:
@Mitenka33
presne to same se stalo i me…na Vanoce jsem samovolne potratila ve 4 tt, na kyretaz jsem nemuzela..za dalsi tyden jsem byla v nemocnici hospitalizovana 14 dni v nemocnici kvuli zanetu v ledvine a tam mi udelali 3 tydny po potratu kontrolni HCG ktere mi stoupalo, behem tydne z 120 na 457… Nechali si me tam rovnou na gynekol oddeleni hospitalizace dalsi 3 dny, na ultrazvuku nic nevideli, ani na tom specialnim ne. Tak se hned rozhodli mi udelat HYSTEROSKOPII (hadicka do delohy s kamerou, ambulantne bez anestezia)..a diky tomu zjistili ze jsem mela CERVICALNI POTRAT (tehotenstvi a potrat v deloznim hrdle), ambulantne mi to vycistili a poslali na histologii..dva dny jsem tam lezela aby videli co hcg..a za 48 hodin kleslo z 457 na 109,tak me v sobotu pustili domu a za 10 dni mam dalsi kontrolu hcg, ultrazvuk a vysledky z histologie. AZ mesic po potratu zjistili co jsem vlastne mela…nastesti staci pockat jen dva cykly a muzem se zacit snazit zas. Uvidis ze par dni to hcg musi ted sledovat, me ho sledovali tyden… :hug: :hug: :hug: :hug:

Díky moc za odpověď, já za chvíli vyrážím do nemocnice, tak jsme zvědavá co to bude. A ta hysteroskopie je bolestivá? Jsem hrozná posera :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.1.13 19:50

@Mitenka33
no nechci nikoho strasit, nekdo rika ze ho to nebolelo ale me to bolelo dost. V Italii to delaj ambulantne, bez narkozy…trvalo to 10 min a odstranovali to minipinzetou, takze to bolelo strasne..mam ale pocit ze v CR to delaj pouze pod narkozou :srdce: dej pak vedet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
23.1.13 21:52

Tak dnes na utz zase nic nenašli, vše ok, ale hcg mi opět stouplo z 246 na 333.
Vůbec nevědí co to je a za týden zase na kontrolu, už jsem z toho zoufalá :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.1.13 22:56

@Mitenka33

no me HCG sledovali tyden kazdy den - za 5 dni stouplo z 127 na 457… na ultrazvuku taky nic, na nic pak uz necekali a hned na hysteroskopii… Ja nevim, podle me by se mely hnout, vypada to na mimodelozni.. nechci Te strasit ale lepsi kdyby jsi na to sla taky, to odhali vsechno tohle vysetreni :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11514
23.1.13 23:30

@Mitenka33 No hlavně v klidu, v ČR se případná hysteroskopie dělá jen pod narkózou a je to banální zákrok :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty