HD kamera

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3473
18.9.16 03:49

Jak jsem psal, záleží na tom, na co je to určené. v téhle cenové relaci, nemůžeš čekat parametry pro komerční práci, je to pořád segment pro točení rodiny na výletě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31475
18.9.16 09:35

@PetrVesely to chápu :D na druhou stranu snažím se tím nahradit natáčení zrcadlovkou, takže bych nerada skončila třeba na horších parametrech :D nicméně to tak vidím, že asi zvolím jednoho z favoritů, protože nic vhodnějšího asi tím pádem neexistuje. Každopádně díky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31475
18.9.16 09:37

@PetrVesely točit se s tím budou ta domácí videa, přednášky a v nemalé míře sport (psi, koně)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
18.9.16 10:12
@Nimie píše:
@PetrVesely to chápu :D na druhou stranu snažím se tím nahradit natáčení zrcadlovkou, takže bych nerada skončila třeba na horších parametrech :D nicméně to tak vidím, že asi zvolím jednoho z favoritů, protože nic vhodnějšího asi tím pádem neexistuje. Každopádně díky :palec:

Nejsem zase takový expert ale podle mě kvalitu natáčení zrcadlovkou + rozumna skla nemůžeš dosahnout kamerou za 20 000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
18.9.16 10:13
@Nimie píše:
@PetrVesely točit se s tím budou ta domácí videa, přednášky a v nemalé míře sport (psi, koně)

Pak v čem je problém u 4K má jen 25fps? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31475
18.9.16 14:10

@PetrVesely zrovna tak týden zpátky jsem natáčela psa v 30fps. Nedělal sport, jen blbnul na zahradě. Když to pustíš na malém monitoru, tak je to relativně v pohodě. Jakmile to pustíš na větší televizi (což 4K budeš sledovat na 50"+), tak se na to nedá dívat a každý prudší pohyb je trhaný. Když tím natočím probíhající děti nebo psa, co se řití přes překážku, tak to sice bude mít krásné rozlišení, ale na koukání nepoužitelné, budeš z toho mít sadu snímků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31475
18.9.16 14:20

@PetrVesely mám 6 letý kousek, full HD má 20 fps, přehřívat se začne tak do hodiny. Navíc jako téměř každá zrcadlová neumí kontinuálně držet focus na pohyblivém objektu, zrcadlovkama se natáčí předem připravené scény. Třeba když natáčím zvíře objekt, který se ke mě přiblíží, tak musím manuálně přeostřit, což by nevadilo, kdyby to netrvalo 1-2 sekundy, takhle je to totiž dost zřetelně vidět na záběru, jak se to znova zaostřuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
18.9.16 16:59
@Nimie píše:
@PetrVesely mám 6 letý kousek, full HD má 20 fps, přehřívat se začne tak do hodiny. Navíc jako téměř každá zrcadlová neumí kontinuálně držet focus na pohyblivém objektu, zrcadlovkama se natáčí předem připravené scény. Třeba když natáčím zvíře objekt, který se ke mě přiblíží, tak musím manuálně přeostřit, což by nevadilo, kdyby to netrvalo 1-2 sekundy, takhle je to totiž dost zřetelně vidět na záběru, jak se to znova zaostřuje.

Tak kamerou oproti zrcadlovce je natačení daleko pohodlnější, já psal o kvalite ;)
Schvalně udělám test rychleho pohybu na te 4K 25fps + 55" TV dam vedet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31475
18.9.16 17:53
@PetrVesely píše:
Tak kamerou oproti zrcadlovce je natačení daleko pohodlnější, já psal o kvalite;)
Schvalně udělám test rychleho pohybu na te 4K 25fps + 55" TV dam vedet.

No však. Jakmile se jedná o pohyblivý objekt, tak musíš přeostřovat, což trvá příliš dlouho a ničí to záběry. Představ si to zhruba tak, že každých třeba 15 - 20 vteřin podle rychlosti objektu se na cca vteřinu celý snímek rozostří a pak zaostří znovu správně na ten objekt a pak znovu. Asi sám uznáš, že video plné takových neplynulých zaostření není moc kvalitní. A logicky i ta příliš nízká fps ti tu kvalitu dost snižují. Třeba tady je to hezky vidět. Samozřejmě na spoustu scén ti bohatě stačí třeba i těch 25, zvlášt pokud máš velký kvalitní čip, rozlišení, tak pak z toho máš cool film. Ale koukni pak na scénu jako je v odkaze - to je typ scény, který se s tím bude natáčet minimálně třetinu času, spíš polovinu. A zhruba podobně jako ta verze 25 fps dostanu z té zrcadlovky. To mi nestačí no :nevim:

Btw chápu dobře, že jí máš doma? Jak dlouho ti to vydrží na jednu baterii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31475
18.9.16 18:14

@PetrVesely a pokud budeš natáčet nějaké testovačky, klidně i něco jen kraťoučkého, můžeš to pak někam nahrát? On ten youtube to dost zkresluje a je obecně vcelku problém najít nějakou dobrou testovačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
18.9.16 20:14
@Nimie píše:
No však. Jakmile se jedná o pohyblivý objekt, tak musíš přeostřovat, což trvá příliš dlouho a ničí to záběry. Představ si to zhruba tak, že každých třeba 15 - 20 vteřin podle rychlosti objektu se na cca vteřinu celý snímek rozostří a pak zaostří znovu správně na ten objekt a pak znovu. Asi sám uznáš, že video plné takových neplynulých zaostření není moc kvalitní. A logicky i ta příliš nízká fps ti tu kvalitu dost snižují. Třeba tady je to hezky vidět. Samozřejmě na spoustu scén ti bohatě stačí třeba i těch 25, zvlášt pokud máš velký kvalitní čip, rozlišení, tak pak z toho máš cool film. Ale koukni pak na scénu jako je v odkaze - to je typ scény, který se s tím bude natáčet minimálně třetinu času, spíš polovinu. A zhruba podobně jako ta verze 25 fps dostanu z té zrcadlovky. To mi nestačí no :nevim:Btw chápu dobře, že jí máš doma? Jak dlouho ti to vydrží na jednu baterii?

Znám nevýhody natáčení na zrcadlovku, ano je to tak jak píšes, akční scény jsou obecně problém, ostření a tak. Je vždy třeba vědět hranice možností a technická omezení daného stroje a podle toho s ním pracovat.

Neměl jsem s baterií nikdy problém ale je to tím, že se snažím točit z každé akce jen krátké šoty, v delce tak jedné písničky. Už mám za sebou dobu z VHS kdy jsem tocil 20 minutové záběry jak si hraje dítě na písku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
18.9.16 20:16
@Nimie píše:
@PetrVesely a pokud budeš natáčet nějaké testovačky, klidně i něco jen kraťoučkého, můžeš to pak někam nahrát? On ten youtube to dost zkresluje a je obecně vcelku problém najít nějakou dobrou testovačku.

No jelikož mám plný disk nesestihaneho materiálu z léta a casu moc není a uprimně mne to nepali protože mam uz koupeno tak se testy nebudu zabyvat v nejaké dohledne době.
Ale mam někde něco ve 4K natočené tak se pokusim to najit a dam nekam odkaz.
Jen mi dej par dni. Jak vis mame maleho prcka a prave cela rodina prodelavame uz 14 dni chripku co donesl ze školky. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31475
18.9.16 21:34
@PetrVesely píše:
No jelikož mám plný disk nesestihaneho materiálu z léta a casu moc není a uprimně mne to nepali protože mam uz koupeno tak se testy nebudu zabyvat v nejaké dohledne době.
Ale mam někde něco ve 4K natočené tak se pokusim to najit a dam nekam odkaz.
Jen mi dej par dni. Jak vis mame maleho prcka a prave cela rodina prodelavame uz 14 dni chripku co donesl ze školky. :zed:

Jasně, chápu. To není problém, mám ještě relativně dost času na rozhodnutí, akorát nemám čas u toho trávit celé dny, tak začínám pomalu trh prozkoumávat už teď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31475
18.9.16 21:37

@PetrVesely jako jo, jsem si plně vědoma toho, že mám příliš vysoké požadavky na příliš nízký rozpočet, na druhou stranu kdysi jsem v podobném naladění vybírala svou první digitální zrcadlovku a výsledek mě nepřestává pozitivně překvapovat do dneška, tak se snažím zopakovat zázrak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
29.6.19 21:54

re

Minimálně HD :) dnešní doba je většinou kamera s FULLHD :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák