Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@novo123 to netuším - zeptá se tě kdy máš čas a podle toho objedná - jelikož to není hrazeno pojišťovnou, tak tam nejsou zástupy. První konzultace stojí 350kč - vzala mě hned na 1.laser - to je 1150Kč, pak další 500Kč za kosmetiku - od LR aloe Vera (ale ten mám už doma dýl) a pak Cicibio od Biodermy. Takže si připrav 2.tis. Ale další laser je za hubičku - impuls je za 51kč - takže další návštěva za cca 200Kč. Jak mi to ta dr. říkala - přístroj je hodně drahý a údržba je 100.tis ročně a taky musí něco vydělat. Ale co je dneska zadarmo? Nic
Výsledky ale stojí zato - jestlis koukala na jejich stránky na ty fotky - mazec.
@novo123 mě o tom laseru řekla hned nazačátku moje pediatrička. Je to hodně o lidech-bohužel no ![]()
@Cayse prachy nehrají roli, ale díky za info, máme děti z IVF, takže máme jistou představu, jak to funguje v soukromým a díky bohu za ně
Myslím jako, jestli tě třeba neobjednali za měsíc, cokoli do dvou týdnů je ok. Jsou teda ochotní hned po úvodní konzultaci provést první zákrok?
@novo123 v pátek jsem zavolala a v pondělí šla
To jsem ráda že vám to po tom IVF vyšlo
já jsem otěhotněla na první vrznutí
a po první konzultaci hnedka zákrok - jsem byla vykulená. Ještě že v peněžence jsem měla dost peněz ale šlo by to zaplatit i kartou
Tak pak dej určitě vědět, jak jste dopadli
@danali
byla jsem v Pardubicích v L centru…ukazovala mi různé fotky dětí a hemangiomů a byl tam i hodně podobný tomu tvému - velký, vystouplý a prokrvený a i tak to srazila dolů, je to světlé a už né tak děsivé…tak jestli to nedělají jen někde…
@novo123 ještě neděkuj - ještě ste nikde nebyli
tak se pak ozvi ju a držím pěsti aby vám pomohla ![]()
@novo123 ahoj, po tom laseru ji to zčernalo, udělal se strup který ji odpadnul a má to pod tím světle červené. Ale už nejsou vidět jakoby ložiska. Takže si myslím, že to bude chtít ještě 1-2 návštěvy. Ale je to zhojené - vypadá to jako flek. Jdeme příští pondělí
, tak napiš jak jste ve čtvrtek dopadli ![]()
@Cayse díky za info, byla jsem hrozně zvědavá, jak to probíhá a taky mám trochu obavy, normální strach, co maj mámy o svý děti
Tak to zní super, že to takhle probíhá, napíšu, až budeme mít tu první konzultaci za sebou. Můžu se zeptat, jestli jsem s doktorkou probírali rizika? Já jsem blb blbá a zmínila jsem se doktorovi (dětskýmu), že tam jdeme a dostala jsem mega přednášku, jak to nemám dělat - ale jen přednášku, rozumný argument žádný. Jsem z toho teď taková nesvá. Ještě jednou díky M
@novo123 tyjo…a teď kdybys mě zabila tak si nevzpomenu. O jediném riziku co mluvila i dětská je ta možnost poranění a následného zvětšování s krvácivostí. O ničem co by laser způsobil za vedlejší účinky nebo možná rizika. Když to vezmu selským rozumem, tak lasery se používají už několik desetiletí. Zkusila jsem prohledat internet ale nenašla jsem nic rizikového. Teď tu u mě byla švagrová, jejíž dcera (7let) chodila na laser kvůli zesvětlení jizvy nad obočím. Jako ono za čas by se to muselo řešit. A nevím jestli chirurgický zákrok nebo dopování léky je ta správná varianta. Za mě laser u nás naprosto bez komplikací. Můžu se zeptat, jaké komplikace ti dr. řekl?
@Cayse neřekl nic, autoritativně mlel furt dokola, že by to nedoporučovat bla bla bla, jedinej důvod neuvedl, on je zastáncem kortikoidů a ty zase u mě vyvolávaj hrůzu - nezvyklal mě, jen to bylo prostě divný, s manželem jsme se o tom bavili a rozhodně jdeme do laseru. Přesně jak píšeš, operace pod narkozou nebo kortikoidy mi přijdou jako větší zlo než laser
Ale co já vím, nejsem doktor ![]()
To zvětšování a riziko krvácení je riziko hemangiomu ne laseru? Chápu to správně?
@novo123 ano, to je riziko hemangiomu - laseru ne
přesně jak říkáš - bála bych se víc chirurgického zákroku pod narkozou a léků taky - přecejen je to malé dítě. Ten laser mi příjde poměrně neškodný. Navíc má ta doktorka praxi 12 let, byla i v telce a má na netu i fotky před/po…budem na vás myslet ať vám dokáže pomoct ![]()
No vidíš a doktorka v Brně se smála, že ji obtěžujeme s takovou malou věcí
proč nám aspoň neřekla, že oni s tím nic dělat nebudou, ale možnost tady je? Jsem naštvaná!