Hemangiom laser

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
novo123
20.4.13 21:39

hemangiom laser

Ahoj holky, zajímalo by mě, jestli je tu někdo, kdo řešil odstranění hemangiomu pomocí laseru. Našla jsem tu víc diskuzí na toto téma, ale o laseru tady moc nebylo, spíš takové to ujišťování o tom, že o nic nejde a má se čekat. Můj nejstarší syn má hemangiom na boku, relativně malý, nevystouplý rudý flíček, má teď rok a půl a už se to ztrácí. Ale náš tříměsíční má přímo na čele vystouplý tmavě rudý, poměrně rychle rostoucí velikost asi 1×2 cm. Byla jsem celkem v klidu do tříměsíční kontroly, kdy mě doktor poděsil tím, že se si to může poranit a že to ošklivě krvácí, že by to nemělo vůbec na sluníčko, aby se to nepřekrvilo a rychleji nerostlo a odeslal nás do dětské na kožní. Celkově mě to vyděsilo a chtěla bych se toho prostě zbavit místo čekání. Řešili jste to někdo laserem u tak malýho mimina a kde? Jak to probíhalo a tak. Díky, budu vděčná za každou informaci.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30556
20.4.13 21:44

@novo123 no nevím jestli ti poradím, ale máme čerstvě po roční kontrole a máme vystouplý hemangiom na chodidle a doktorka mi řekla, že do tří let to vůbec nemáme řešit, jen chránit, aby se to nezranilo, že pokud to do tří let nezmizí, pak bychom to řešili až tím laserem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
20.4.13 21:49

No, to je právě ono, mě moc to čekání neuklidňuje, mám tři kluky, nejstarší má rok a půl a sám doktor říkal, že to riziko, že se do toho praští, škrábne apod. tam prostě je, navíc mě děsí to, jak ho to může omezit, kluci si budou chtít hrát, servat se, lítat na sluníčku a on bude jak skleníková květinka? Takže já bych to řešit chtěla. Jen mě zajímá, jestli to dělají u tak malýho dítěte příp. kde.

• Citovat
  • Upravit
7725
20.4.13 21:55

@catherine100 No, mám dceru, budou jí tři, hemangiom má hodně vystouplý a ujišťovali nás že do dvou let bude pryč. Hahaha.

Po únorové návštěvě u odborníka (FN Olomouc) nám bylo řečeno že má hemangiom sice v regresi (ztrácející se), ale že to může trvat klidně 10 let než se ztratí úplně. Léčbu betablokátory nám nedoporučili (prý je zbytečná když se hemangiom ztrácí), laser co jsem se dočetla tak se na takovém rozsahu jako to má dcera nedělá :nevim: (hodně vystouplý hemangiom), a operaci nám taky nedoporučili.

Takže co jsem narazila na doktory, tak máme jen čekat a čekat, no jo jejich dítě to není (jsem se zase rozčílila) - já už nevím na koho bych se obrátila aby mi řekla nějakou pozitivní věc ohledně hemangiomu :(

Zakladatelko, laser se zřejmě dá udělat, záleží jak moc to má vystouplé. Nám jej udělat nechtějí (ptala jsem se ve dvou laser centrech).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
20.4.13 21:58

@danali tohle je přesný, já mám strach, že budeme každejch čtrnáct dní trávit půl dne v čekárně a stejně s tím nikdo nic dělat nebude :nevim: byla jsi vždycky jenom ve státních nemocnicích? nezkoušeli jste něco soukromého?

• Citovat
  • Upravit
novo123
20.4.13 22:00

Navíc ta představa, že bude mít do deseti let na čele obří rudou vypouklinu mě teda děsí hodně, kdyby to aspoň šlo skovat a měl to na nějakým rozumějším místě :,(

• Citovat
  • Upravit
novo123
20.4.13 22:02

@danali myslíš, že je to o tom, že jste dlouho čekali a ono to moc povyrostlo nebo to mělo tuhle velikost vždycky? Myslím kvůli tomu laseru. Díky za info

• Citovat
  • Upravit
3249
20.4.13 22:04

Naše malá má hemangiom v krku, jak rostl, ucpával jí hrtan, nemohla dýchat. Operativně to dělat nechtěli, že to prý strašně krvácí, nasadili jí léky, ty teda zabraly do 24 hodin, teď po 6ti měsících je postupně vysazujem a uvidíme, jestli zmetek znovu nenaroste, ale divím se, že vám je nenabídli, s námi byly na oddělení další tři maminky, děti měly různě umístěné (povrchově) a různě velké hemangiomy, od maléhjo flíčku po bouli na čele, a všem to redukovali těmi léky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11860
20.4.13 22:07

Malá ma taky asi cmtrový hemangion ma hlavě, taky všude radí čekat, chodíme normálně na kožní- má osm měsíců a cca dva měsíce už se nezvětšuje… nejstarší syn měl menší hemangiom na prstu a jemu to do tří let uplně zmizelo, tak uvidíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
20.4.13 22:09

@Koblížek21 my tam teprve jdeme za 14 dní, ale z toho co jsem se dočetla o kortikoidech apod. mi prostě ten laser přijde šetrnější, ale chtěla bych o tom vědět víc, tak proto takhle diskuze, chtěla bych být informovaná, než tam vlezeme :mrgreen: jako těhotná jsem řešila určitý problém, který dva lékaři odmítali jakkoli řešit a tvrdili mi, že se nic nestane a netřeba se tím zabývat a až ten třetí se mi pak skutečně věnoval, takže bych mimo jiné chtěla třeba doporučení od někoho, kdo má zkušenost a tak.

• Citovat
  • Upravit
novo123
20.4.13 22:10

@pazitka a co krvácení? Není problém? jak to máte se sluníčkem? čepkou a tak?

• Citovat
  • Upravit
3249
20.4.13 22:11

@novo123 to nejsou kortikoidy, to jsou betablokátory, léky na snižování krevního tlaku, jejich vedlejší účinnek je právě to, že zmenšují ten hemangiom. Doktor v Motole, i ti ostatní říkali, že ještě neměli případ, kdy by to to dítě snášelo špatně. S kortikoidy to fakt nemá nic společnýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11860
20.4.13 22:36

@novo123 co se týká krvácení, tak mi jen dr. řekla, že při poranění okamžitě vyhledat lékaře /malá to má ve vlasové části, ale zatím moc vlasy nemá/, slunce s námi nikdo neřešil…
jedna maminka mi říkala, že její dnes sedmiletá dcera má na temeni taky obdobný hemangiom, má ho tam furt, akorát se sploštil a nedělá problémy ani při česání… co zkusit nějaká soukromá laserová centra?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11860
20.4.13 22:37

Jo, ještě dr. říkala, že údajně nejvíc hemangiom roste mezi 4-6 měsícem, pak by se to mělo zastavit a začít mizet, ale jak je vidět, tak u někoho to trvá dlouho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
21.4.13 07:07

@Koblížek21 já jsem totiž četla, že se léčí kortikoidy, o betablokátorech čtu prvně (ale přiznávám dobrovolně, že jsem se začala zajímat nedávno), tam vypadá léčba jak? U těch kortikoidů prý dochází dítě na kardio, onkologii, hematologii a kdoví co ještě. To mě pěkně děsí. My jsme spíš od Brna, tak doufám, že jsou tady taky dobří.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA