Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
To jako, ze to jen zbelalo? ja nejsem ani pro ty leky, co se podavaji, tkz nevim, jestli by nam v olomouci nabidli neco jineho..
No, my teda mame opravdu bambulku na stopce oproti vam..se prave bojim, ze tim laserem by se to nemelo jak vstrebat…
No, zbělalo to, trochu to lehlo, ale zase asi jsem čekala zázraky, byli jsme tam třikrát no, tak tomu musím dát šanci. Tohle si musí každej rozhodnout sám, co s tím chce dělat. Asi bych v roce do operace nešla, i kdyby mi ji nabídli, nevím. Na druhou stranu každej měsíc výlet z Brna do Pardubic mě taky začíná unavovat plus ty prachy ![]()
My máme vystouplý, ne na stopce, ale plošně vystouplý a nedělají jí s tím nic (ani v brně, ani v olomouci).
a já už tak trochu rezignovala, zjistila jsem že to vadí více mě než holce. Ano, má 3 roky, asi si to plně neuvědomuje, ale už dokáže odpovídat když se jí někdo zeptá, už dokáže i říct že se na to nesmí sahat, nesmí si to poranit, a ví že kdyby jí tekla krev tak musí okamžitě hlásit (tohle jsme jí rvali do hlavy celé prázdniny před nástupem do školky). Paní učitelky jsem poučila, a tím to pro mě zatím skončilo. Teď je zima, ve školce je v punčoškách, takže zatím neřešíme, uvidíme jak na tom bude v létě.
@danali mě teď překvapilo dost lidí v okolí s tím, že jejich děcka to měly taky, většinou se to ztratilo, ale měli třeba něco mini na břiše nebo tak, my to máme na čele, to já ignorovat nedokážu. Ale přemýšlím o tom, že se tím možná fakt víc trápíme my matky a dětem by to třeba ani nevadilo, nevím, je to složitý, stresující…
@novo123 My máme v rodině holčičku 13m, ta má flíček na bříšku, od narození jí rostl, kolem půl roku přestal a od té doby jen světlá…
U nás se vývoj zatím zastavil, nemizí to, ale tím že to nemá na puse nebo na hlavě, tak to neřeším. Možná bych ale tu hlavu řešila víc. A máš pravdu že se tím trápíme hlavně my, děti to zečnou řešit v momentně až jim někdo začne říkat že jsou jiní, nebo nadávat jim atd.
No prave, ja ten zakrok odmitla, ale samozrejme, cim vetsi to bude, bude vetsi rez, steh a jizva. a mala to ma pod okem…jednou se to bude muset odstranit.ma takovy typ, ktery se ji udelal kol 10mesice a vyrostl behem 3mesicu.moc sanci, ze se sam vstreba nedavaji…tkz pokud se to nebude moc zvetsovat, chci ten zakrok oddalit co nejvic. neumim si predstavit nedat ji v noci prso, odbery krve atd…kdyz je to jen kosmeticka vada. poslu te doktorce do pardubic fotku, jstli si mysli, ze i ten nas by sel odstranit.je fakt, ze male to nijak nevadi, spise reakce okoli jsou neprijemne
@danali máš pravdu, u vás ještě nenastalo, že by na to nějak poukazovali děěti? Nebo je to tím, že má punčošky a tím pádem to není vidět. Mě fakt nejvíc děsí tohle, že se mu budou pomívat a bude se cítit blbě v kolektivu a tak.
Kephinka - chápu tě, taky jsem zažila pár reakcí na facku, dospělí se chovají jako idioti, co teprve děti
určitě bych se zkusila té doktorky zeptat, je fakt ochotná a tak, ale předem varuju před tou cestou, co by člověk pro dítě neudělal, ale je to síla. normálně se přiznám, že je mi po cestě blbě, je to samá zatáčka a děs běs, div, že nebliju, jinak náš malej má teď devět měsíců a v pondělí jedeme na čtvrtou aplikaci. ten zákrok sám je úplně v pohodě, malej ječí, že má zakrytý oči, trvá to pár vteřin a když ho zvednu, tak je zase úplně ok, žádnej pláč, nic, takže to určo nebolí, to by asi plakal dál. Martina
Diky moc.ta cesta me taky odrazuje, ale kdyby to melo uspech, co by clovek pro deti neudelal, jojo. preju vam, at se to brzy ztrati.jo,musite ho nejak dobre drzet,predpokladam.tim,ze to ma mala pod okem, tak to bude asi horsi, aby nedala impuls do oka
mala ted vyvadela, jak ji v brne vysetrovali oci, nemohly jsme ji poradne udrzet…ach jo
Jo a odkud jste? my od ostravy.to jezdite autem nebo vlakem?
@novo123 Zatím nic extrémního nenastalo. Teď jak se ochladilo, tak jí nechávám i ve třídě punčošky se sukýnkou/kraťásky, aby jí nemuseli učitelky oblíkat ven, přeci jen punčochy ještě nezvládne sama, a chci to učitelkám usnadnit. Převlíká se ale pak do pyžamka, prý se jednou zajímal předškolák, co to má, a paní učitelka mu řekla že je to znamínko, akorát že je prostě větší, a dcera prý řekla že se nesmí zranit. A tím to skončilo, více se zatím nikdo nezajímal. Uvidíme na jaře, kdy třeba bude nosit jen kraťásky nebo sukýnky.
Jinak chodíme do plavání, tam chodí děti stejně staré 3-4roky, a tam o to nejeví zájem nikdo z dětí. Takže zatím je to v pohodě. Myslím že jsou ty děti ještě malé, sice teda dcera chodí do třídy smíšené (3-6let), ale asi mají děti jiné starosti. Navíc já teda dceři říkám že každý má nějaké znamínko, jen u některých to není tolik vidět jako u ní. Prostě zatím je to v pohodě.
My jsme od Brna, jezdíme autem, u nás je to logistická operace jako blázen, já jsem neřidič, takže jede vždycky někdo se mnou a s malým (buď manžel nebo můj taťka), je to na celej den, takže si berou dovolenou, někdo musí hlídat zbytek dětí, máme ještě dva kluky, takže buď mamka, švagrová nebo paní na hlídání. Večer předem chystám jídlo pro všechny děcka, když jdou k švagrové, tak balím dvě tašky, jednu pro kluky a jednu na cestu do Pardubic
Nemusíš ho držet nijak dramaticky pevně, prý se ten laser navádí sám, akorát má zakryté oči a spíš ho přidržuješ na lehátku, aby se třeba nepřetočil na břicho nebo tak. Oči bude mít tak jako tak zakraté takovýma brejličkama, takže do oka by to jít nemělo, i ty budeš mít brýle.
@danali to je dobře, asi to fakt řešíme až moc. Na druhous tranu my to máme na opravdu pitomým místě
Chodíte někam na kontroly na kožní nebo už jsi tak vytočená, že dlabeš i na to?
Náš malej je vyfocenej tady v diskuzi na straně 4, tak to porovnej.