Hemangiom laser

Napsat příspěvek
Velikost písma:
novo123
14.5.13 08:41

@danali jo, to je ona :mrgreen: kam jinam jste pak šli?

• Citovat
  • Upravit
7725
14.5.13 08:51

@novo123 Do Olomouce, k Dr. Novákovi - ten byl teda milý a všechno nám vysvětlil a doporučil čekání protože má malá hemangiom v regresi a že je zbytečné to už řešit léky. Možná kdybychom se k němu dostali dřív, kolem toho roku kdyy ho měla jasně červený ještě, tak by nasadil léčbu a dneska bychom měli klid. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
14.5.13 09:11

@danali o tom Olomouci jsem už slyšela od víc lidí, uvidíme :nevim: zdá se mi, že ten gel něco dělá - tak to jakoby bělá :think:

• Citovat
  • Upravit
8818
24.6.13 09:40

@novo123 Ahoj, mám 3 měsíční dceru, má hemangiom na levé tváři cca půl centimetru, dneska jsme byli na laseru v Pardubicích v L-centru. Lékařka která to tam provozuje byla i v telce v Sama doma, má různé atesty. Ukázala mi co se bude dít a všechno vysvětlila. Je to tak, že laser impulsem uvaří krev v bouličce a zároveň zataví hlavní cévku pod kůží, následně to zfialoví a za 3 týdny se jde na kontrolu (mezitím to musíš ošetřovat), postupně se ta krev mění na kolagen a světlá, dokud tam nezůstane nic. Ukázala mi plné album malých dětí a jejich hemangiomů před a po. Lékařka byla moc milá, neměla plášť aby děti neměli ten syndrom bílého pláště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
24.6.13 09:42

@Cayse díky za info a to jsou ochotni to udělat i tak malé holčičce? Dělají to při vědomí dítěte nebo lokální umrtvení, narkoza? Půjdete do toho? Pardubice jsou pro nás z ruky, ale určitě bysme to zvážili i s tou cestou :-)

• Citovat
  • Upravit
8818
24.6.13 09:48

@novo123 při plném vědomí, malé nasadí brýle - to řvala protože nic neviděla, drží se jí hlavička a celé to trvá cca 15s i kratčeji. Napoprvé se to jakoby umrtví a dezinfikuje a celé to bolí asi jako když si „cvrnkneš“ do ruky (jako když cvrkáš kuličky :D ) my jsme na tom byli dneska. Čím dřív se jde - tím je to prý lepší. Zaprvé ten gemangiom může narůst do velikosti velké třešně - i větší, roste to s dítětem, zadruhé když je to na obličeji nebo na viditelném místě, tak hrozí poranění a jelikož je to spletenec cév, tak to krvácí jako blázen. No a maličké děti si to nepamatují ;) říká že většina je do cca 3 návštěvy pryč. Ale záleží to na tom, zda pod kůží není mnohem větší ložisko než to, co je vidět. Do těch Pardubic jezdí i lidé z Brna nebo Budějic, ta lékařka říkala, že někdy se setkává i s tím, že to na ambulancích prostě něchtějí dělat, protože se může stát, že to mimi se tam poblinká (stalo se jí to jen jednou) nebo kvůli tomu že chvilku brečí - ale ne bolestí, s píš tím jak nevidí a drží se jim hlava (když vysávám malé nos odsávačkou k vysavači, tak ji musím držet hlavu a to je řev jak kráva ) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
24.6.13 09:51

@Cayse ještě jednou díky, procházím jejich stránky a vypadá to nadějně :palec:

• Citovat
  • Upravit
8818
24.6.13 09:52

Doufám že vám to pomůže, kdyžtak ti pak napíšu, jak nám to pokračuje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8818
24.6.13 09:54

@novo123 jinak koukám na fotku - jestli to je ta co má vzadu na nožičce tu velkou bouli. Tak takovou fotku mi také ukázala - bylo to naprosto bledé a už to nevypadlo tak děsivě ;) jestli to nedělají tam u vás, tak bych možná zvážila udělat si výlet do Pce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
24.6.13 09:55

@Cayse to s tou odsavačkou chápu, já jsem hledala a hledala a všude bylo, že až když bude malýmu tři roky, jinak nic. To by bylo skvělý, kdyby to klaplo :dance: Úplně jsem se nadchla :lol: My jsme právě od Brna. Malej už bude mít půl roku, je pravda, že nám to světlá, ale celý mě to děsí, jak píšeš, možnost poranění, nesmí to na sluníčko, protože by to ještě víc rostlo a celkově je to na houby, máme to na čele a zdá se mi, že poslední dva měsíce to neroste, ale spoléhej na to :roll: Taky si myslím, že i pro dítě je lepší, když se to udělá dřív, nebude si to pamatovat a nebude to tak vnímat.

• Citovat
  • Upravit
8818
24.6.13 09:58

@novo123 říkala, že to dělá i dětem co jim je 6 týdnů…fakt jsem nepřišla na nic, co by bránilo tomu to udělat hned. Jak říkáš - budete mít oba dva klid a dítko si může bez obav hrát. Ono to musí být dost na bednu to furt hlídat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
24.6.13 09:59

@Cayse my to máme takový, byli jsme v dětské v Brně a bylo to o ničem, akorát jsme tam strávili celej den čekáním :cert:

• Citovat
  • Upravit
novo123
24.6.13 10:00

@Cayse holka, my malej je z dvojčat a máme ještě nejstaršího, co bude mít dva roky, já si to uhlídání ani nedovedu představit!

• Citovat
  • Upravit
8818
24.6.13 10:05

@novo123 jejda, to má opravdu veliké…já sem se objednala hned na 8h ráno - v 8:30 bylo všechno hotovo. Věřím že bys potřebovala oči kolem hlavy a aspoň osmery ruce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
24.6.13 10:18

Strašně mě štve, že jsem se to nedozvěděla dřív, v šesti týdnech měl takovou tečku sotva pár milimetrů! sakriš!!! jak dlouhé jsou tam lhůty na objednání? Když dneska zavolám kvůli úvodní konzultaci?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA