Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
My jsme taky byli u faberové a přišla mi totálně mimo, přes hodinu čekání v čekárně, i když je člověk objednanej a to s tří měsíčním miminem mi normální nepřijde. Nám řekla, že je to tak malý, že s tím nic dělat nebude a to je to větší než máte vy, tak teda nevím.
Takže s tím držením bych to brala s rezervou, kdo ví, co tam mají za mašinku
Spíš bych řekla, že se jí do toho nechtělo a hledala výmluvy nebo tak, přijde mi prostě divná a nevěřím jí.
Tezko rict, nejsem odbornik, i kdyz jsem ze zdrav. oboru, ale jsou ruzne typy hemang. a ten vas mi prijde zrovna takovy, ktery se casem sam regreduje a vsreba. nekdy to trva treba do skolniho veku.ale to vam urcite rekli.ten laser vam to urcite urychli.ona asi hlavne resi takove ty velke a ty, ktere zasahuji do vnitrnich organu a tak. jinak ji to prijde jako nic
@novo123 Máme chodit na kožní v místě bydliště, tam jsme byli naposledy v jednom roce. Do Brna k Fáberové máme jet jen v případě problémů (krvácení a mohutné rozrůstání). Do Olomouce na kontrolu v 5ti letech. Takže vlastně teď nikam nemusíme.
Kephinka - Já to chápu, ale přijde mi naprosto nemístné neřešit rudou bouli na čele dítěte, který to bude mít třeba ještě v 15 (bylo mi řečeno, že u některých se to ztratí v pubertě) a utěšovat se tím, že to zmizí. Takovej přístup já prostě nechápu a dost mi to vadí. Jinak abych nevypadala jako hysterická matka, tak náš prvorozený má malý hemangiom na boku (schová se to pod plínku nebo slipy), není to vystouplý, takže si to neporaní a vidět to není, má 2 roky a nemůžu říct, že by se ztrácelo. Nicméně to neřeším, protože to není vidět. Představa, že by malej chodil do školy s obří rudou boulí na čele mě totálně nasírá. Chápu, že jsou závažnější případy, ale to je jako když budu srovnávat operaci mozku a odstranění bradavice. Promiň, že jsem se tak rozohnila, prostě mě to strašně štve. ![]()
@danali ach jo, to je děsný. Asi už jsem to říkala, ale kdejaká stará rašple si nechá natahovat ksicht a s dítětem nic nedělaj. Proč? ![]()
Ale ne, nemyslim si vubec, ze bys byla hystericka. uplne to chapu, eli ma taky malou bambulku a resim to…uvidis, ze tim laserem se to ztrati ![]()
Tak my hlasime, ze uz jsme byli taky na jednom osetreni. vrsek ji zcernal, tak uvidime, kolik osetreni bude treba.co vy?
Kephinka - u nás je to furt stejné, jsme na dlouhé cestě, příští týden jedeme znovu ![]()
Jo, super, byly tam prijemne, byla to rychlovka, mala sice rvala, ale byla to chvilicka. horsi to bude asi priste..kez bychom tam nemuseli jezdit mesice..
Kephinka - tak jestli to chápu správě, u vás by to mělo být rychlejší nebo ne? Já už upadám do letargie ![]()
To se nevi, rikala, ze je to individualni…ma to dost vypoukle, tkz jsem fakt zvedava, jaks se to bude vstrebavat. u vas neni zadna zmena? a kolikrat jste byli?
Čtyřikrát, jako jo, posun tam je, je to ploštější, rozhodně světlejší a mnohem míň výrazný, ale čekala jsem to mizení trochu rychlejší, prostě z toho mám zvláštní pocity, asi jsem už otrávená tím cestováním a organizováním kolem toho, ale zase jsem ráda, že něco děláme, nic nedělat mi vadilo víc ![]()
My jeli do brna sami od sebe, kozar se na to sotva podival, rekl, prijdte za3mesice..v brne se na to koukla a rekla, ze je to malicke, ze ji nebudeme trapit, ze by to slo laserem, ktery tam ma, ale ze bychom ji neudrzeli…jenze za par tydnu si to rozskrabla a taky to dost vyrostlo do vysky, tak jsem volala faberove a ona, ze to zkonzultuje s ocarem(jestli to nebude vadit oku, jako aby nesilhala).no a vcera jsme se vratili z brna, kde nam na ocni rekli, ze zakrok pod narkozou…jeste me nas… doktorka, kdyz mi na to, ze stale kojim, rekla-no, vsak uz stejne budete koncit ne? to je pristup. jinak mame prijit na kontrolu za3mesice, ale kdyby se to zvetsovalo rychleji, tak driv..