Hemangiom laser

Napsat příspěvek
Velikost písma:
novo123
21.4.13 07:12

@pazitka kdyby to měl placatý, tak by mě to tolik netrápilo, nejstarší to má/měl placatý, tak jsem se nebála, že by to rozškrábnul nebo tak něco, ale tohle… On to má na čele, těsně pod vláskama, takže to česání bude asi problém taky a navíc to neschováme vlasama. My máme teď tři měsíce, tak doufám, že se to nijak dramaticky nezvětší, už teď jsem nervní z toho, abych to nerozškrábla já, když ho mažu, tulím a tak :nevim: Já bych dokonce soukromý centrum radši, ale doufala jsem, že mi sem napíše někdo, kdo to někde v brně a okolí absolvoval a řekne, že to probíhalo tak a tak. Zase se bojím nějak jít jen tak, kdo ví, kdo takový místa provozuje a bojím se to risknout s tak malým miminem :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7725
21.4.13 09:44

@novo123 Zkoušeli jsme dvě Laser centra soukromé - ale má to prý velké :(

Rostlo jí to - mrkni tady - psala jsem deníček https://www.emimino.cz/…iomem-10533/?… - jsou tam fotky jaké to měla a tak. Ale zatím tam není nic o tom že jsme zkoušeli lasery, to jsme zkoušeli teď během posledních dviu týdnu a nic :(

@novo123 Na sluníčko přirozeně ne, ale u nás to jde schovat - mám takové návleky, tohle nosí k sukním, u moře to má celou dobu na noze apod.

Jestli máš facebook přidej se k této skupině - https://www.facebook.com/…98969979556/ jsou tam teda hlavně maminky s ohínkem, s hemangiomy moc ne, ale právě teď byla jedna holčička s hemangiomem na operaci, dvě tuším že tam jsou co podstoupili tu léčbu betablokátory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
21.4.13 12:04

@novo123 no na hematologii chodí, tak jednou za dva tři měsíce, zatím jsme byli jednou, asi budou občas chtít i EKG, ale nám to dělají při jednom, a jenom jí prohlídnou, a nic s ní nedělají. Akorát každých 14 dní musíme k pediatře na změření tlaku, jestli jí nějak nelítá, ale nikdy ho neměla špatný. A na kardio chodíme jen proto, že má srdeční vadu, kvůli tomuhle ne. No nasadili jí ty léky, postupně během 15 dnů zvednou dávku, naše malá přestala chrčet do 24 hodin po prvním léku, teď je bere necelý půlrok, ale už 3 týdny postupně vysazujeme. A pak se uvidí no, jako asi celý život jsou pak sledovaní, buď to celé zmizí nebo zůstane třeba pod kůží ale není vidět. Mně právě říkali, že do toho laseru se jim nechce, protože jak je to vlastně nádor ze spletence cév, tak prý to šíleně krvácí a asi je tam dost velký riziko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
21.4.13 13:01

@danali ta tvůj deníček, jsem neměla číst, jsme objednaní do dětské v Brně :zed: :zed: :zed: už teď jsem z toho špatná - nesnáším plýtvání časem a při představě, že tam strávím den v čekárně a pak mi k tomu za dvě minuty nic neřeknou a objednají mě na další dopoledne v čekárně, tak to budu nepříčetná. sakra sakra sakra; díky za odkaz na FB :palec: upřímně začínám být vyděšená čím dál víc :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
novo123
21.4.13 13:07

@Koblížek21 díky za informace, to zní super, když si to představím, tak je mi z toho hrozně - my totiž když potřebujeme na očkování, tak se na procesu podílí půl rodiny - nejstarší rok a půl a tříměsíční dvojčata, to se prostě nedá zvládnout bez cizí pomoci a když si představím, že bysme dvakrát do týdne měli jít k doktorovi, tak to může dát manžel výpověď rovnou a já na práci můžu zapomenout definitivně - i tak jsme rádi, že jsme rádi :,( :,( :,( ale zase pro zdraví dětí by člověk udělal cokoli, jenom si to nedovedu prakticky představit, děsivé 8o je to hodně psychicky náročný, že? zvládáš to dobře, to chození po doktorech a vyšetření a co malá, snáší to obstojně?

• Citovat
  • Upravit
3249
21.4.13 18:54

@novo123 dvakrát do týdne ne, my chodíme jednou za 14 dní, asi jsem to tam napsala blbě promiň :-D a na tu hematologii jedem jednou za dva až tři měsíce, teď jsme tam byli za celou dobu podruhý a sfouknou to i s tím EKG, nejsme tam dýl jak hodinku se vším všudy, a to my ještě musíme 60km daleko. Malá je statečná, u nás bylo horší, že jak to měla v tom krku, tak nikdo nevěděl co to je, tak dva měsíce jsme byly v nemocnici a léčili jí na infekt dýchacích cest :zed: a až pak je napadlo poslat nás do motola na bronchoskopii v narkoze, tam objevili, že má z 80% uzavřené dolní dýchací cesty, za týden jsme tam jely na magnetickou rezonanci, a tam se potvrdil ten hemangiom. Tak nasadili léky, jenže nás bohužel poslali zpátky do Plzně, v Praze bychom byly 5 dní - sledují a měří tlak, jak na to prcek reaguje, v Plzni jsme byly 15 dní, dělají to tam rozvláčněji, a navíc jí nakazili infekčním psůjmem. No od té doby musím zaklepat, že je zdravá, v Praze na kontrolní bronchoskopii jsme byly teď v únoru, měla to uzavřené už jen z 10% teď ještě čekat, jestli ten zmetek neporoste znovu. Ale tohle všecko by vás minulo ty narkozy a tak, protože vy to máte na viditelném a přístupném místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
21.4.13 19:05

@novo123 A jste objednaní k té Fáberové nebo k té druhé? Jako když si o ní přečteč na znamylekar.cz tak tam najdeš velmi podobné zkušenosti :( bohužel.

Já si osobně myslím že s dětmi které to mají na obličeji nebo na jiné viditelné části zachází líp (znám maminku od nás z města, její holčička to měla na čele a od půl roku k ní docházeli a léčili to, nějakou novou metodou v rámci nějaké studie (tak mi to řekla babička té holčičky)).

Takže asi opravdu záleží kde to má, naše to má bohužel (bohudík?) na noze a Fáberová zhodnotila že to nic není. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
22.4.13 08:04

@Koblížek21 napsala jsi to správně, já si vždycky představuju to horší. když jsem byla těhotná, chodila jsem na hematologii a vždycky jsem tam v sedm dorazila a kolem poledne šla domů, takže si to představuju spíš takhle :,( Zní to vážně hrozně, čím jste si už prošli, předpokládám, že malá je prvorozená, člověk si to celý představuje trošku jinak, co? snad to bude brzo za Váma a už se ta ludra znovu nenaroste - to by snad neměla, ne? Víceméně jsme se s manželem dohodli, že půjdeme na to vyšetření, kam jsme se objednali na žádanku od dětskýho doktora a pak uvidíme, v podstatě zkusíme nějaké laser centrum, někdo taky na diskuzích doporučoval zlín, tak uvidíme, ale stejně si myslím, že s miminem nic dělat nebudou, ach jo.

• Citovat
  • Upravit
novo123
22.4.13 08:06

@danali podle ordinačních hodin jsme objednaní k někomu jinýmu, ale kdo ví, do telefonu mi jméno doktora neřekli - pohoda, ne? Proč by taky měli rodiče o něčem informovat :mrgreen: momentálně to vidím tak, že půjudeme tam, když už jsme objednaní a uvidí se. Pak bychom kdyžtak kontaktovali laser centrum ve Zlíně.

• Citovat
  • Upravit
novo123
22.4.13 08:07

Holky, děkuju za informace :kytka: a podporu :kytka:

• Citovat
  • Upravit
7725
22.4.13 08:07

@novo123 A vy jste tady od Zlína? Já jen že my taky a v tom Laser centru ve Zlíně berou děti až od tří let :( a nás stejně nechtějí vzít ani ve třech letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
22.4.13 11:11

@danali no, tak toho jsem se bála, někde jsem dokonce četla, že na laser berou až v šesti letech. Na stránkách mají fotky dvouleté holčičky, tak ti teda nevím, jak to s tím věkem je. Každopádně se chci zeptat. My jsme spíš od Brna, ale do Zlína se to dá, je to kousek. Pak jsem ještě slyšela o Olomouci, tak uvidíme, kéž bych to vůbec řešit nemusela, to by bylo ideální :,(

• Citovat
  • Upravit
3249
22.4.13 12:41

@novo123 ¨no ještě jestli tě to uklidní, tak to prý hodně do dvou let mizí nebo aspoň zmenšuje, ale je to otázka no. Jestli to naroste nebo nenaroste se můžu jenom modlit, uvidím příští leden, to jede na kontrolní bronchoskopii do Prahy, pokud teda nezačne chrčet dřív. Ještě dva týdny a je bez léků, tak jsem zvědavá. A máš pravdu, prvorozená, napřed šok se srdíčkem, tak člověk přemýšlí, jak jí bude muset celej život krotit aby neběhala a nenamáhala se, to nakonec zarostlo samo, a pak vylezlo tohle, to je horší no:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
22.4.13 13:22

@Koblížek21 to je mi moc líto, tohle by se prostě nemělo dít :hug: no to o tom samovymizení mě zrovna moc neuklidňuje, ale zase jako poslední možnost beru vše :-)

• Citovat
  • Upravit
11860
22.4.13 13:40

Nejstarší syn měl malý hemangiom na prstě a zmizelo mu to, cca do těch dvou let… tak nevím… Teď mi říkala jedna paní na cvičení, že dcera měla jeden malý hem. na bradě a rozškrábla si ho, potoky krve a chtěli ji to operovat pod narkozou, nakonec v lokalce.
Na druhe strane mi říkala jiná paní, že její neteř měla výrůstek na rtu, švagrová si vymohla brzkou operaci, i když ji od toho zrazovali a hned ji tam narostl další a ještě horší… je to těžké…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí