Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Beáta73 hlavně, že to dobře dopadlo…
Já se tohodle právě bála a proto amnio odmítla. Hlavně když jsem viděla, že ty testy jsou jen hra s čísly a ovlivnuije to tolik věcí…
A příjde mi, že případy jako tebe apod ani do těch statistik problému po plodovce nezahrnou…i potrat kdyby byl třeba až po pár týdnech, tak řeknou, že to nemuselo být tím…
A ono i bez tohodle je 0,5-1% horzně moc
Nechápu proč cpou na plodovku s nějakým rizikem nějaké nemoci 1:190, když riziko potratu je 1:100! a to nemluvím o těch dlaších problémech, třeba jak si měla ty!
@scai mě tam hnali a to jsem měla výsledek kombinovaného testu na Downa 1 z 26000 a na rozštěpy 1 z 13000 ![]()
@madi a tos na to šla? To snad ne?
Proč tě tam hnali?
Já měla riziko downa 1:7… to jsem už byla nahlodaná, že půjdu… jenže pak jsem si vyžádala nové testy, mě se tam nezdál datum porodu. No a ejhle, chyba, nové testy, jiná laborka a najednou riziko 1:5900
Holky, mně vážně připadá, že většina genetiků by na to nejradši hnala každou nastávající maminku, jen aby si mohli mnout ruce, že se narodí co nejméně postižených dětí
A naprostá většina maminek to podstoupí zbytečně… Kamarádka mojí mámy pracuje na gynekologii a spolupracují s Gennetem. Zavolala tam s tím, jaké mi vyšly výsledky plus že se těhotenství povedlo až po 6. IVF a tamější genetička řekla, že by mě v žádném případě na AMC neposílala, že riziko potratu je vyšší než riziko, že miminko bude nemocné ![]()
@scai píše:
@madi a tos na to šla? To snad ne?
Proč tě tam hnali?
Já měla riziko downa 1:7… to jsem už byla nahlodaná, že půjdu… jenže pak jsem si vyžádala nové testy, mě se tam nezdál datum porodu. No a ejhle, chyba, nové testy, jiná laborka a najednou riziko 1:5900
ne, to víš, že nešla
psala jsem to tu, vyšla mi hladina hcg nižší než má být, čili podobné co zakladatelka
všechny testy - nt screening v 12.týdnu i pak kombinovaný test v 16. týdnu byly negativní, oni to jen na genetice přeškrtli s tím, že výsledek je kvůli té hladině atypický.
zkrátka vypíchli jednu hodnotu
dr. mi to pak vysvětloval s tím, že holt mají takovou zkušenost, že s takovým výsledkem tam nějaké riziko je - ovšem konkrétně jaké, to nám nikdo nebyl schopný říct
Holky a není to o penězích? Nemají za tyhle výkony hezké penízky? Já nevím - jen jsem slyšela
- člověk do toho zas tak nevidí
![]()
@Beáta73 to je jasné, za normální genetické konzultace či ultrazvuky tolik není ![]()
Tak už jsem zpátky od mudry. hematom má 3,9×2,6cm a organizuje se ale nemůže mi zaručit že to nepoteče znova
. Jinak výsledky jí eště neposlali takže celkový výsledek testu nevim
Jinak sama paní doktorka nevěděla co mi poradit víceméně si přijdu že v mim případě ode mě všichni dávaj ruce pryč povídala že by se třeba v mim případě víc bála hematomu než postiženého mimi ale zase že mam zvážit i to že je pravda že můžu při Amc potratit ale když tam nepůjdu tak se zbláznim když bude mimi postižené říkala že neví jak mi poraddit že uvidím co mi řeknou na genetice a že se nemam bát že jsou to odborníci v oboru. Je fakt že už jsoutu dlouho je to Genetika Plzeň S. R.O. ale moc po diskuzích sem o nich nenašla ![]()
@tehulka001 pravděpodobnost postiženého mimi máš nízkou! Hematom a utroš to HCG fakt zvyšují!
Naopak riziko potratu po AMC máš díky hematomu větší než ostatní, určitě větší než 1:100… jak jsem už psala, být tebou rozhodně bych na to nešla!
Na té genetice ti to doufám taky řeknou, i když těžko říct. Já měla super genetičku, co bylo vidět, že na amnio necpe nikoho zbytečně, jinde to bohužel dělají…
A další věc, mimi můžeme mít postižené všechny a na amnio se na to nepříjde, je tolik nemocí co se stejně nezjištují… takže jistotu zdravého dítěte nemůžeš mít nikdy!
@tehulka001 no ehm, jak ti to říct, to zařízení vyloženě nedoporučuju. chodili jsme tam my, chovali se k nám hrozně, když jsme si dovolili odporovat. víc kdyžtak do sz, jestli máš zájem ![]()
@tehulka001 jo a ještě jedna věc, ta genetička se mnou podrobně prošla ten test, každou hodnotu vysvětlila a taky říkala, že jedna hodnota nemůže nic značit. Vysvětlovala na těch dalších, které byly ok, že to je dobrý! Že kdyby to měl být ten down, tak že by ještě jiná hodnota neseděla. Taky UTZ jsem měla v pořádku (nosní kůstka byla, NT bylo 1,1) Prostě jedna hodnota nestojí za to riziko odběru. Toť můj názor!
@scai tak tvoji genetičku bych chtěla mít!! ta naše neznala nic jiného než větu, že doporučuje amnio a že dítě nemusí být zdravé
![]()
Všechno vím a pořád přemýšlím až se ze mě kouří nevím ale teď to stejně asi nevymyslim dokud mi neřeknou něco víc na genetice já si prostě potřebuju dát dohromady další info a podle toho se rozhodnout. já vím že se může mimi narodit postižené i když budou testy ok ale to už se s tím prostě budu muset smířit ale pokud to mimi nebudu muset trápit životem který by muselo žít což v podstatě život není tak ho trápit nebudu zní to hnusně já to vím ale každá holt na to máme jiný názor vím že by se to dítě trápilo a já s ním
@scai píše:
@tehulka001 pravděpodobnost postiženého mimi máš nízkou! Hematom a utroš to HCG fakt zvyšují!
Naopak riziko potratu po AMC máš díky hematomu větší než ostatní, určitě větší než 1:100… jak jsem už psala, být tebou rozhodně bych na to nešla!
Na té genetice ti to doufám taky řeknou, i když těžko říct. Já měla super genetičku, co bylo vidět, že na amnio necpe nikoho zbytečně, jinde to bohužel dělají…
A další věc, mimi můžeme mít postižené všechny a na amnio se na to nepříjde, je tolik nemocí co se stejně nezjištují… takže jistotu zdravého dítěte nemůžeš mít nikdy!
naprostý souhlas
![]()