Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@bodlinka34 Já teda musim říct že se necham radši kuchnout než abych musela za každou cenu rodit přirozeně a ohrožovat dítě navíc už byl malí dost dlouho bez vody a já měla po porodu takový problémy že můžu být eště ráda že mě vzali tak brzo taky sem tu nemusela být ale to je každého věc já na to mám svůj názor a pro mě císař neni nic hroznýho je fakt že sem se cítila že sem selhala a pod. prostě klasika ale svoje dítě miluju i kdyby šel třeba horem ![]()
Určo si neselhala, a pokud si s SC smířená tak přeju hodně stěstí aby si nepotkala někoho kdo má opačný názor
Já se taky bála i opožděný laktace po zkušenosti s kojením prvního dítka, navíc jsem chtěla mít malýho hned u sebe a to tady u nás nelze, ikdyž jsem z oboru a přímo tak jsem ho některým sestrám napospas rozhodně nechat nechtěla ![]()
Je to prostě vymodlený mimčo ![]()
mmch všem se moc omlouvám ze OT
Takhle já samo jako počítám s oběma variantama šlo to dovnitř musí to i ven ať už spodem nebo břichem to zase nemůžu říct že prostě budu mít císaře a hotovo to ne jen říkam že už vím do čeho jdu takže se prostě neboojim
Jak říkám pro mě byl SC ta nejděsivější varianta a tak jsem opravdu byla ráda že jsem si ukecala ještě jeden pokus indukce ale byl to pak docela nářez ![]()
Tak to já zase viděla jak doktoři chodily hotový že to nejde jak na běžícim pásu a já se ne a ne otevřít
pak už chodil i zástupce přednosty no docela sem se nasmála
ať žijou porodnice to víš já byla ve fakultce v Plzni a to je konečná opravdu továrna no a teď tam vždycky musim na pohotovost když krvácim a už mam tiky doma a psychycky se hroutim jiná pohotovost v Plzni neni alespoň o ní nevim ale zase musim uznat že si tam klepali na hlavu když viděli hematom a já začala mluvit o genetice na rovinu mi jeden doktor řek že sou to blbci že to mam zvýšený z hematomu a že nechápe co se mnou chtěj dělat když mam hematom a tim pádem mi nesmí dělat odběr plodovky
@Hanka79 píše:
Omlouvat se nemusisja jsem ji to napsala taky, jen podle toho co tu nektere psaly o plodovce to teda vyznelo hrozne
A samozrejme je mi jasne, ze kdyz ma nekdo mimi vymodlene a problemy, ze to neni jednoduchy rozhodnuti a nechtela bych v te kuzi maminky byt
myslíš asi mě, že?
nechtěla jsem zakladatelku pohoršit nebo zastrašit a nic jsem nedramatizovala…bohužel je to ve mně ještě dost čerstvé, takže když slyším slovo amniocentéza, tak se mi postaví vlasy hrůzou. Dnes Sofinka slaví 1.narozeniny a já děkuji pánu bohu, že je tu s námi.
![]()
@Beáta73 Neboj já už jsem tak vystrašená že už to snad ani víc nejde ![]()
Taky jsem si při rozhodování jestli jo nebo ne četla tyhle příběhy, je to smutný, ale i tady na emiminu je jejich hodně. stačí zadat amnio do vyhledávače a vyběhne na tebe těch příběhů několik.
já jsem radši, když vím, co všechno se může stát a podle toho se rozhodovat než si namlouvat a poslouchat genetiky, jak je všechno nastoprocent bezpečné, když to není pravda
@tehulka001 píše:
@Beáta73 Neboj já už jsem tak vystrašená že už to snad ani víc nejde
fakt kvůli mně?
to jsem nechtěla
![]()
@madi píše:
Taky jsem si při rozhodování jestli jo nebo ne četla tyhle příběhy, je to smutný, ale i tady na emiminu je jejich hodně. stačí zadat amnio do vyhledávače a vyběhne na tebe těch příběhů několik.
já jsem radši, když vím, co všechno se může stát a podle toho se rozhodovat než si namlouvat a poslouchat genetiky, jak je všechno nastoprocent bezpečné, když to není pravda
hezky jsi to napsala
![]()
@Beáta73 Ne kvůli tobě ne neo ne úplně
právě jak píše @madi tak si taky vše hledám jinak bych nevěděla vůbec nic protoe doktoři když se jich zeptam tak se vyhejbaj odpovědi anebo odpoví tak že jim stejně nerozumim ![]()
Souhlas s @Beáta73 @madi neumím se tvářit že AMC je běžné jako rohlík v krámě a že se vlastně nic neděje když to tak doopravdy není
A i negativní info musíme vedět aby všechno mělo nějaký smysl
To je asi jako říct pacientovi máte rakovinu ale nebojte to nic není nejste v tom sám je vás spousta ![]()
tenhle přístup fakt neuznávám
@bodlinka34 teda s tou rakovinou si mě dostala. Nejhorší je že se pořádně nic nedozvíš od doktorů na otázky ti odpoví tak chytře že opravdu nevíš nic a nakonec řeknou že je to na tobě
@bodlinka34 píše:
@Beáta73
Sofince všecičko nej nej k narozeninám
Jéééé moc děkujem
![]()