Hladina homocysteinu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19874
16.4.15 23:23

@kotýsek
Mám taky tu mutaci C677T a bylo mi řečeno, že musím brát kys. litovou ve formě folátu a ten je u nás asi jen ve Femibionu. nerozumím tomu, myslela jsem, že acidum folikum je prostě kys. listová, nenaštěpená, což my s touto mutací nedokážeme naštěpit :think: Možná to tady někdo vysvětlí. @kotýsek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1077
17.4.15 07:32
@robínek píše:
@kotýsek
Mám taky tu mutaci C677T a bylo mi řečeno, že musím brát kys. litovou ve formě folátu a ten je u nás asi jen ve Femibionu. nerozumím tomu, myslela jsem, že acidum folikum je prostě kys. listová, nenaštěpená, což my s touto mutací nedokážeme naštěpit :think: Možná to tady někdo vysvětlí. @kotýsek

Rozumíš tomu dobře - obyčejná listovka je nám na nic, musíme mít tu naštěpenou, což na našem trhu znamená femibion. Tu obyčejnou prostě nezpracujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
17.4.15 07:50
@mandamagda píše:
Rozumíš tomu dobře - obyčejná listovka je nám na nic, musíme mít tu naštěpenou, což na našem trhu znamená femibion. Tu obyčejnou prostě nezpracujeme.

holky, ty mutace ale nejsou ve smyslu toho, že vyřadí tu methyltetrahydrofolát reduktázu z provozu. vy tu klasickou listovku taky zpracujete. jen je o něco slabší. ve spojitosti s nedostatkem toho vitaminu to vede k problémlům, ale při dostatečném příjmu to i ten mutovaný enzym zvládne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1077
17.4.15 08:00

@Lama Lama I já homozygot? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
17.4.15 08:04
@mandamagda píše:
@Lama Lama I já homozygot? :)

i ty homozygot.
homozygotní mutace, která by komplet vyřaadila MTHFreduktázu z provozu by nebyla slučitelná s životem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1077
17.4.15 08:07

@Lama Lama Tak tím líp - femibion by doživotně dost lezl do peněz :D Ale v těhotenství a kojení si ho nechám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
17.4.15 08:31
@mandamagda píše:
@Lama Lama Tak tím líp - femibion by doživotně dost lezl do peněz :D Ale v těhotenství a kojení si ho nechám.

Přesně tak, zatím kojím, tak ten Femibion financuju, ale teda doživotně ne ;) Takže se budu ládovat listovkou, těhotenství už stejně neplánuju, tak by to mělo stačit. @Lama Lama Dík!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1335
17.4.15 08:55

@Lama Lama Ahoj…evidentně tomu rozumíš :lol: Mám obě MTHFR - ale „jen“ heterozygotní… Doktoři mávli rukou - že to má každej… Tak já (laik totální!) jsem to pojala tak, že potřebuju tu naštěpenoulistovku (případně Béčka) a jinak se nic neděje… Podotýkám, že jsem po zamlklým těhotenství (zatím bezdětná, a né nejmladší :zed: ) - tak teď chci do dalšího těhotenství udělat vše, co mohu. Tak je teda vhodný ředit krev nebo ne…?? Já to brala jakože u heterozygota to nutné není… Femibion beru - to je jasný :mavam: A homocystein mám ukázkový - 6… Tak jak to je? Každej říká něco jinýho :nevim: Díky za odpověď…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
17.4.15 09:10

@Petrušačka
Nejsem odborník, ale mám stejnou zkušenost jako ty: závěr z genetiky že heterozygot nic není, stačí brát Femibion, ukázkový homocystein, přesto bez léků na ředění krve v 1. trimestru ( u mě anopyrin) vždy zamlklé těhotenství (celkem 3×). S anopyrinem 2× těhotenství bez problémů a zdravé děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1335
17.4.15 09:20
@robínek píše:
@Petrušačka
Nejsem odborník, ale mám stejnou zkušenost jako ty: závěr z genetiky že heterozygot nic není, stačí brát Femibion, ukázkový homocystein, přesto bez léků na ředění krve v 1. trimestru ( u mě anopyrin) vždy zamlklé těhotenství (celkem 3×). S anopyrinem 2× těhotenství bez problémů a zdravé děti.

Anopyrin…?? :think: Tak teď už to vůbec nechápu… :zed: To jsi si asi spletla název léku - ne? :think: Anopyrin přece neředí krev…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1077
17.4.15 09:29
@Petrušačka píše:
Anopyrin…?? :think: Tak teď už to vůbec nechápu… :zed: To jsi si asi spletla název léku - ne? :think: Anopyrin přece neředí krev…

Ale jo, ředí - patří sem třeba acylpyrin, aspirin,… Je toho mraky. Já měla před otěhotněním preventivně godasal a pak jsem si celý trimestr píchala 0,3 fraxiparinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
17.4.15 09:31

Neznám žádnou mutaci, kvuli které by se musela preventivně, bez dalšího důvodu, ředit krev. Ani homozygot, ani heterozygot, ani MTHFR, ani Leiden, protrombin, nic. Vždy je k tomu nějaký další důvod - nemoc, prodělaná nemoc, další okolnost ) těhotenství, operace, léčba..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1335
17.4.15 09:31
@mandamagda píše:
Ale jo, ředí - patří sem třeba acylpyrin, aspirin,… Je toho mraky. Já měla před otěhotněním preventivně godasal a pak jsem si celý trimestr píchala 0,3 fraxiparinu. [/citac
@mandamagda píše:
Ale jo, ředí - patří sem třeba acylpyrin, aspirin,… Je toho mraky. Já měla před otěhotněním preventivně godasal a pak jsem si celý trimestr píchala 0,3 fraxiparinu.

Aha… :think: Jenže ty jsi homozygot, ne? :nevim:
Já už jsem z toho nešťastná…
Ty informace jsou TAK rozdílný… Ale TAK… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1335
17.4.15 09:32

Ups… pardon… :lol: to jsem to zas vymňoukla s tou citací.. PARDON :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
17.4.15 09:32
@Petrušačka píše:
Anopyrin…?? :think: Tak teď už to vůbec nechápu… :zed: To jsi si asi spletla název léku - ne? :think: Anopyrin přece neředí krev…

Asi jsem to napsala blbě, anopyrin není na ředění krve, ale proti krevním sraženinám:
 http://www.ikem.cz/www?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky