Hladina homocysteinu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
KackaDoup
17.4.15 11:49

Ja uz tri potraty u sebe za nahodu nepovazuji

• Citovat
  • Upravit
2069
17.4.15 12:22
@KackaDoup píše:
@kotýsek ne to neni nastepena..ta spravna je methylfolat…tohle nedokaze zpracovat…A z B complexu, bez B6 a B12…a tim ze to do sebe cpe nemethylove si skodi. Jediny pripravek, ktery je u nas na trhu s tatkto upravenou kyselinou listovou je femibion jak uz tady xkrat padlo…jinak nic…musi clovek shanet v zahranici.Příspěvek upraven 17.04.15 v 11:56

ale toto nám řekli přímo na genetice, že acidum folikum je naštěpená kyselina listová, která se prodává jen na předpis od lékaře, jinak ji volně nekoupíš a ten B-komplex na dodání, protože člověk s těma mutacema ho neumí využít z potravy. Má to takto napsané i na papíře, který od nich dostala, jako závěr z genetiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
17.4.15 12:25

@kotýsek ty upravene becka se jmenuji methylove

Acidum folicum – latinsky kyselina listová
je to obycejna kyselina listova, zadna upravena… :roll:
www. lekarna. cezet---musim to tak psat protoze adresu to nepusti
ACIDUM FOLICUM LÉČIVA 30X10MG Obalené tablety
kdezto, Femibion…jediny pripravek s methylfolatem
Jedna tableta obsahuje: %DDD/ tableta: Folát 400/ μg 200; Kyselina listová 200 μg /100; L-metylfolát (metafolin) 208 μg (odpovídá 200 μg kyseliny listové)

Příspěvek upraven 17.04.15 v 12:32

• Citovat
  • Upravit
179
17.4.15 12:31

Jen se zeptám. Automaticky souvisí vyšší homocystein s MTHFR? Já byla teď po porodu/potratu z důvodu infekce v 5. měsíci na hematologii, tam je to prý docela v pořádku, ale MTHFR nedělali, prý to nezhranuje nějaké asi to základní vyšetření po potratu. Že i kdyby to bylo potvrzeno, nemá to prý na těhotenství nějaký zásadní vliv…no vidíte, každý tvrdí něco jiného, co? Jinak mě naměřili homocystein 6,89 - takže v pořádku. žádné béčka jsem v té době nebrala. I při takovýchto hodnotách může být ta MTHFR mutace?
Manžel si sám nechal měřit homocystein, protož praktická dr. mu to změřit nechtěla, a má ho teda vyšší, takže nasadil methylovanou kys. listovou a vysoké dávky B, že by to mělo pomoci snížit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
17.4.15 12:32

@Mimra pokud nema mutaci

• Citovat
  • Upravit
2069
17.4.15 12:32

@KackaDoup
tak asi na genetice jsou všichni blbci a neví, co píší a já to vlastně beru uplně zbytečně :lol: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
17.4.15 12:33
@kotýsek píše:
@KackaDoup
tak asi na genetice jsou všichni blbci a neví, co píší a já to vlastně beru uplně zbytečně :lol: :potlesk:

umis cist? ;) jeste jsem ti tam doplnila ten rozdil…mezi tim co je ve femibionu a tam..

• Citovat
  • Upravit
2069
17.4.15 12:37

@Mimra
a jakou tu methylovanou kys. listovou bere??? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
17.4.15 12:47

@KackaDoup
ikdyž jsem byla těhotná v roce 2012 tak i tehdá jsem měla brát kys. listovou - acidum folicum, protože pro mě byla kys. listová ve Femibionu nedostačující, díky mé mutaci C 677T v lokuse MTHFR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
17.4.15 12:50
@KackaDoup píše:
@Mimra pokud nema mutaci

Manžel ji mít může, kdy má vyšší homocystein, ale říkal, že vyšetření samoplátcem je docela drahé, tak zkouší nasadit ty vitamíny.
A když já mám homocystein nízkým, myslíš, že já tu mutaci nemám? nebo je i přesto ji možné mít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
17.4.15 12:50

@kotýsek uz nemam co rict ;)

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
17.4.15 12:51

@Mimra je to mozne, chce to otestovat…stoji to za to, to vedet. :kytka: :kytka: :kytka:ja lituji jen toho ze jsem to davno nevedela uz, ze jsem si nemohla pomoci a zbytecne trpela a nevedela proc…a proc me ty obycejne becka NIKDY nepomahali.. :zed:

Příspěvek upraven 17.04.15 v 12:52

• Citovat
  • Upravit
19874
17.4.15 12:51

@kotýsek
taky jsem měla na začátku těhotenství brát 800 femibion + další přípravky s kys. listovou a komplexem vitamínů B (název si už nepamatuju).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
17.4.15 12:53
@kotýsek píše:
@Mimra
a jakou tu methylovanou kys. listovou bere??? děkuji

ojednali jsme ze zahraničí, i ten komplex B. Vybíráme totiž doplňky stravy bez éček a u nás si moc nemůžeme vybrat. I v tom Femibionu je myslím oxid. titaničitý a ten se ám moc nelíbí…
Jo, tu methylovaou kys. listovou má myslím od Solgaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
17.4.15 12:53

@KackaDoup
Rozumím tomu, že s tou mutací člověk nedokáže tu kys. listovou pořádně naštěpit a tím pádem využít, takže má brát rovnou folát. Ale proč by měly škodit přípravky s nenaštěpenou kys. listovou? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí