Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
K založení tématu jsem byla vyzvána některými uživatelkami v jiné diskuzi.
Mnoho z Vás mělo včera večer možnost shlédnout dokumet Děti úplňku, o rodinách dětí s těžkou formou autismu a souběžně s tzv. problémovým chováním. Dokument je jako další forma upozornění v rámci projektu, který má za úkol upozornit na situaci těchto rodin a hlavně na to, že tyto děti nečeká žádná slušná budoucnost - ve smyslu umístění do odpovídajícího zařízení - o tyto děti prostě nikde nestojí - bohužel jsou tak náročné na péči, že financování této péče je ze strany státu téměř nemožné.
Cílem projektu je nejenom na situaci těchto rodin (a není jich bohužel málo) upozornit, ale také vyvolat zájem politiků - zájem s tím něco udělat. Proto je k vytvořena petice, která je k přečtení a podpisu přístupna na stránkách:
Na této stránce můžete i zhlédnout dokument Děti úplňku.
Za sebe : Není tajemstvím, že i já jsem mámou dcerky s PAS a STMR - nejsem pokrytec, nebudu tvrdit, že jsme na tom až tak jako děti z dokumentu. I když v mnohých projevech a reakcích jsem svou dcerku viděla v obou mladších holčičkách, které vystupují v dokumentu.Moc prosím, pokud to tak budete cítit, podepište se pod petici. Moje noční můra je, co bude s mou dcerou, až já už nebudu moci z důvodu stáří, nebo nemoci - postarat se o ni?
Viděla jsem jen kousek dokumentu a měla husí kůži.
Podepsáno. ![]()
Včera jsem ten dokument viděla, skutečně silný zážitek a pocit bezmoci. Ráda podepíšu, to je to nejmenší ![]()
Podepsala jsem již včera, rodiče autistů mají můj velký obdiv a respekt.
Neskutečný obdiv a respekt pro rodiče těchto dětí. Já sama si to absolutně neumím představit. Petici podepíšu.
šílený
, tohle nás doufám nečeká. To snad ani doma nejde zvládnout ![]()
@nonina Ahoj
Ještě teď mám plnou hlavu včerejšího dokumentu a musím na to stále myslet.
Podepíšu jen co sednu k PC
A hluboce smekám před všemi rodiči takových dětí. Škoda, že takových dokumentů není více a více se o tom nemluví.
Do včera jsem si vůbec neuměla představit, jak některé rodiny žijí a jak je to náročný
Jste moc zlatí a zlaté, děkujeme za podpisy. Věřte, že čím více podpisů pod petici získá tento projekt, tím spíše a více se tím konečně budou muset politici zabývat. Bohužel celé to stojí na financích.
Moc děkuju! ![]()
Podpisů pod peticí je už přes 11000. Paráda! Ještě jednou děkuji všem, kdo se připojili.
![]()
Samozřejmě přibylo i reakcí a ohlasů na dokument Děti úplňku a bohužel se pořád ještě najdou lidé, kteří rodiny odsuzují a jednu maminku dokonce kdosi nazval krá. vou. Někdy koukám, čeho je někdo zvoucí se Homo sapiens sapiens schopný. ![]()