Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, před X lety jsem četla knížku a ať dělám co dělám, prostě nedokážu přijít na název, třeba by někdo mohl poznat podle obsahu🙏… Bylo to o dívce (bohatí rodiče) která utekla z domova (nepamatuji se proč) a někde na ulici na ni narazil tuším hluchý kluk, vzal ji k sobě domů. Myslím, že tam bydlel s bratry.. jeden z těch bratrů byl nemocný ale neměli peníze na léčbu, končilo to myslím tím, že ona se vrátila k rodicum pod podmínkou, že mu zaplatí léčbu jakou potřeboval.. chápu, že je to hodně zdrcnutý obsah
ale už je to pár let, od té doby prostě nejsem schopná zjistit název, kdyby měl někdo nějaky tip… Prosim prosím a děkujiii
![]()
Zkusím se ti poptat na fb ![]()
Příspěvek upraven 26.05.24 v 19:42
@Marki1985 no to je pecka, to je ono
to byla rychlost
akorat už nejde koupit
můžete mi prosím poradit fb stránku kde jste to zjistila? Třeba by ji tam někdo měl
oč děkuji
@nicky88 píše: Více
@Marki1985 dobrý večer, chtěla bych vás poprosit ještě o jednu laskavost, mohla byste se v té skupině poptat, zda tam někdo nemá eknizku finále-becca Fitzpatrick? povedlo se mi koupit první tři díly, ale finále je poslední čtvrtý díl a ten prostě nemůžu sehnat
děkujiii ![]()
Hledám a nenacházím - knihu ze které byla ukázka v čítance koncem 80.let na základce (7.-8.třída) - odehrávalo se to po výbuchu at. bomby, na zdi zůstal stín po hrajících si dětech, v domě vše fungovalo - zapla se káva, napustila se voda do vany, vyjely myšky uklizečky… díky předem.
@BrenuchaDx
Jé, to si pamatuju taky, dlouho jsem také pátrala.
Je to z Martanskych kronik od Bradburyho.
Netušíte jaká je to povídka? Četla jste to?
srpen 1999 – Letní noc
srpen 1999 – Pozemšťani
březen 2000 – Řádný občan
duben 2000 – Třetí expedice červen 2001 – …ač bude stejně luna plát
srpen 2001 – Osídlenci
prosinec 2001 – Zelené ráno únor 2002 – Kobylky
srpen 2002 – Noční setkání říjen 2002 – Břeh únor 2003 – Mezidobí
duben 2003 – Muzikanti červen 2003 – Má duše se vznáší ve výši
2004–2005 – Nová jména
duben 2005 – Usher II
srpen 2005 – Stáří
září 2005 – Marťan
listopad 2005 – Brašnářství
listopad 2005 – Mrtvá sezóna
listopad 2005 – Pozorovatelé
prosinec 2005 – Mlčící města
duben 2026 – Dlouhá léta
srpen 2026 – Přijdou vlahé deště říjen 2026 – Výlet na milión let
Skvělé, díky moc za odkaz. Už dlouho jsem po tom chtěla zapátrat a dnes jste mi to splnila. Ještě jednou velký dík.
Br.