Hlen a krev ve stolici kojence - dieta bez efektu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14.9.11 16:13

Holky, zdravím, jasně tykáme si.

Já jsem dnes zavolala spolužačce z gymlu, dělá rehabilitace u nás v kojeneckém ústavu a právě tam pediatři posílají děti na cvičení Vojtovky. Řekla, že musím mít doporučení, aby to bylo oficiální přes jejich rehabilitační ambulanci, ale že se na malého podívá příští středu jen tak a řekne mi, jedtli cvičit či ne.

Dnes třetí den bez stolice, já z toho rostu, nevím jak dlouho vydržím nepoužít tu rourku.Dříve 3 krát denně a teď nic tolik dní.Doktorce nevolám, ta ve mě vidí neurotickou matku co vše řeší a problémy jen bagatelizuje. Dr. Honzík na www.porodnice mi psal. že jsou děti kojené bez stolice i 7-10 dní. Tak jsem zvědavá, jestli se to upraví či co.Čaj prý dát můžu, jelikož dost váží, ale pouze 200 ml denně.

Odpoledne jedeme do ikea dokoupit jednu skříňku ke kuch. lince. Já to tam zbožňuji, teď tam mají nové interiéry, které šetří prostor, inspirace pro malé byty. Už minule jsem to zkoukla, teď to omrknu důkladněji. Malého tam v klidu v kojící místnosti nakojím, přebalím. Je to fajn, že obchod má takové zázemí.

Jinak se děsím té nadcházející zimní sezóny, brzo tma, krátké dny, deště, sníh. Teď se dalo být celý den venku na zahradě, dětem to prospívalo a teď budem trčet často doma. No, snad si užijem ještě nějaké babí léto a pěkný podzim.
Ahojky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
14.9.11 18:32

Jeee, Ikea, toť můj oblíbený obchod. Za nedlouho to u nás bude vypadat jako v jejich showroomu :-)) Tak to budete mít doma krásný :palec:

No tak to vidiš, my jsme doporučenku nepotřebovali, na druhou stranu, k té paní chodím k ní domů a platím za to, ale nabízela mi, že můžeme klidně k ní do ambulance, abychom neplatili. Nicméně jezdit s kočárkem do Prahy autem, vlakem a pak ještě metrem a zase zpátky se prostě nevyplatí, to dám za to radši 200,– a cesta pěšky 5 minut, obzvlášť v nadcházející zimní sezoně to bude rozhodně příjemnější.

Přiznám se, že kvůli cvičení, krmení a spaní jsme byli stejně pořád doma. Za domem nám staví novou silnici, takže doma je momentálně i méně hluku a prachu než na zahradě. Příští rok si to ale vynahradíme :-)

Tak držím palce, aby fyzioterapeutka shledala stav „uspokojivý“ a třeba jen doporučila nějaké motivační hraní a nemuseli jste cvičit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
15.9.11 13:06

Ahojky, tak jsem volala na výsledky výtěru, jsou zcela v pořádku, za což jsem ráda. Taky mi MUDra řekla, že to konzultovala ještě s tou gastro, kam se chystáme v říjnu, dříve nás ale nevezme a vyjádřila názor, že pokud není krev, tak menší hleny ve frekvenci 1-2 stolice denně není problém a že se spíš obává toho menšího přírůstku váhy a oddalování příkrmů, že bychom tím mohli propásnout „okna tolerance“, které děti mají a spíš bychom tím mohli ublížit. Takže mám za úkol přidávat postupně další potraviny (květák, kedlubna, švestky, jablka) a spíš sledovat, jestli nedojde k nějakému výraznému zhoršení nebo vyrážce. Ale menší hleny prý můžu ignorovat. No, tak nevim…
Když pak ale čtu poradnu na www.porodnice.cz, tak z toho mám rozporuplné pocity…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
15.9.11 15:09

Tak uvidíš, co ti tam řeknou, třeba fakt trochu hlenu nevadí. Ale jako kolikrát taky nevím, nám jednou řekne doktorka, nedávat malé nové potraviny a když jsme tam šli za dva dny na ty naušničky, tak říkala, ať jí dám něco novýho :nevim: …pak co si člověk má vybrat. Ale po zkušení špenátu, jsem žádné změny neshledala, tak snad je to ok. Příští týden zkusíme brokolici, tu jsme už zkoušeli, ale v tý době jsme i přecházeli na ten AC2 a byla krev, tak třeba to bylo tou brokolicí, tak zkusíme, ať vím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
15.9.11 16:39

To je přesný, někde řeknou radši opatrně s novýma věcma a spíš později a teď málem dostanu vynadáno, že to má málo pestrý a proč jako nezkoušim nový. :zed: :zed:
Jdeme tam za 3 týdny, tak třeba se to nějak pohne a budeme tam moct i říct, co vše jsme zkusili.
Držim palce na brokolici, Kryštofovi chutnala ale pak měl tu vyrážku a víc hlenů, tak jsem ji pak už radši nedávala.
Dneska jsem mu místo obvyklé masozel kombinace zkusila dát jen dýni s kuřetem a chutnalo mu to. Tak aspoň takhle mu to trochu zpestřim, ať nedělám furt ten samý mišmaš dokola. Zítra nebo pozítří zkusim švestky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
15.9.11 17:22

Na dýni se taky chystáme, ale čekám, až kámošce dozraje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
15.9.11 22:35

Přesně tak jak u nás.
Na gastru na mě hleděl jak z jara, proč by měly vadit hleny. Pokud není krev, nemám se znepokojovat. Když jsem mu řekla, že nejím krom mléka, ještě rohlíky, pečivo, vše co by mphlo obsahovat syrovátku, tak se jen usmíval, že je to nějak moc přísné :roll: Stolici vidět ani nechtěl. Dále mi na dotaz, zda vyloučit z mé stravy ještě lepek, když se objevuje krev, sdělil, že neviděl případ, že by lepek alergizoval přes MM.
Takže jsem odešla s rozporuplnými pocity.
Na www.porodnice jasně píší -hlen ve stolici= zánět střevní sliznice, je nutné vždy řešit!!!U nás neřeší nikdo nic.
Snad tam u Vás bude větší odborník…a nebo opravdu ví, že u 80%dětí nesnášenlivost BKM vymizí do roka a tak to do toho roka moc neřeší, nevím, mi to tak přišlo.
My jdeme na gastro 26.9.2011.

To je těžké. Jedni řeší, že dítě nepřibírá, druzí, že přibírá moc.Já u dvou svých starších dětí/18 let, 13 let/ poslouchala, že je překrmuju, cpu krupicema a přitom byly obě pouze kojená a přibíraly týdně 300 až 500g.

Tak ať Kryštofkovi nové papáníčko chutná a váha ať aspoň kousek poskočí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
15.9.11 22:35

Přesně tak jak u nás.
Na gastru na mě hleděl jak z jara, proč by měly vadit hleny. Pokud není krev, nemám se znepokojovat. Když jsem mu řekla, že nejím krom mléka, ještě rohlíky, pečivo, vše co by mphlo obsahovat syrovátku, tak se jen usmíval, že je to nějak moc přísné :roll: Stolici vidět ani nechtěl. Dále mi na dotaz, zda vyloučit z mé stravy ještě lepek, když se objevuje krev, sdělil, že neviděl případ, že by lepek alergizoval přes MM.
Takže jsem odešla s rozporuplnými pocity.
Na www.porodnice jasně píší -hlen ve stolici= zánět střevní sliznice, je nutné vždy řešit!!!U nás neřeší nikdo nic.
Snad tam u Vás bude větší odborník…a nebo opravdu ví, že u 80%dětí nesnášenlivost BKM vymizí do roka a tak to do toho roka moc neřeší, nevím, mi to tak přišlo.
My jdeme na gastro 26.9.2011.

To je těžké. Jedni řeší, že dítě nepřibírá, druzí, že přibírá moc.Já u dvou svých starších dětí/18 let, 13 let/ poslouchala, že je překrmuju, cpu krupicema a přitom byly obě pouze kojená a přibíraly týdně 300 až 500g.

Tak ať Kryštofkovi nové papáníčko chutná a váha ať aspoň kousek poskočí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
16.9.11 08:47

Ahoj, no to je přesný, tak jsem taky zadala dotaz na porodnice.cz, tak jsem zvědavá, co mi napíšou. Ale určitě jsem tam vynechala nějaké důležité info - třeba, že výtěry jsou ok a ultrazvuk taky. Ale ono je toho tolik za ty poslední měsíce, že by to bylo na román.
Trochu si připadám jak Alenka v říši divů.

Mimochodem, dnes opět hlenů více, tak nevim jestli je to krupicí nebo po dýni a jestli to mám vynechat nebo to fakt neřešit, asi mi z toho už fakt hrábne. :zed:

Tak to Ti fakt dětičky hodně přibírají - i Jiříček je pěkný cvalík, 8,5kg ve 4 měsících, to je tedy něco :-) Máš holt smetanu místo mlíka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
16.9.11 13:59

Ahoj děvčata jen v rychlosti(musím balit-jedem na víkend ke tchyni) Na gastru to dopadlo fajn- zase nám dala digestive s tím, že nemá cenu Kamču trápit, mám jít až v říjnu, že nám řekne jak a co s příkrmama(máme totiž dovolen jen brambor,mrkev,rýži a ovoce jablko a banán jen čerstvé) No, já nepřiznala že Kamča miluje cuketu a včera jsem koupila patyzon. Jinak z hlenu si u nás taky nikdo nic moc nedělá, z kysele smradlavé stolice tak nic moc- spíš Mudra slyší na bolesti bříška,neklidné miminko a větry.
Jinak z přibírání si už nic nedělám, kojenec prostě dietu držet nemůže ona to potom vyběhá :mrgreen:
Holky jdu pakovat a pokusit ze Adélce vysvětilit, že křečka k babičce NE,chjo, to zas bude.
Přeji Vám pěkný víkend(nevím jestli stihnu jít na net) kdyžtak až v pondělí(pokud přečkám víkend bez úhony)
Zatim papa :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
16.9.11 14:17

Ahoj, tak to u tchýně přežijte a ve zdraví se vraťte. Dobře, že vám doktorka dala ten NADC, to bude pro Kamilku lepší.
S těma příkrmama jsi mě překvapila - co doktor, to jiný názor. Ještě se pokoušim dostat k dětskému alergologovi, od něj bych chtěla info, jak mám postupovat s těma příkrmama. Naše dětská je sice fajn a pomáhá, ale tohle už asi překračuje její možnosti a na gastru nám toho o alergiích stejně moc nepoví.
Tak se mějte krásně a užijte si víkend, my se v neděli chystáme do ZOO, tak se těšíme!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.9.11 15:39

Pěkný víkend všem, nenechat si zkazit náladu tchýněma,hlenama ve stolici, nepříbíráním, nekakáním/ u nás už 4 den bez stolice/.....!!!!!!!!!!!!!
Jdeme na procházku s kolegyní z práce, pa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
17.9.11 09:41

Tak si to užij a chybějící stolicí se nestresuj, lepší než 3× denně :-)
Včerejší sraz s bývalýma kolegama nestál za nic, lístky na vlak a metro mě stály 80,– a pak jsem ještě platila pokutu, neboť jsem si zapomněla vzít od manžela papíry od auta.. Kolegové se taky sešli jen ti, na které jsem se těšila nejméně.. prostě báječnej večer, co vám mám povídat…
Zítřejší ZOO asi taky odpadne, protože bude asi pršet, achjo a to tenhle víkend vypadal tak nadějně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.9.11 10:13

ahojky,
tak ten včerejšek ti, Jani, moc nedopadl. Tak snad příště přijdou ti, co přijít měli. Ta pokuta navíc to naštve.

My dnes ráno měli stolici, zrovna, když jsem malého přebalovala. Ze začátku pasta, potom velmi napěněná řídká stolice s hlenem, dokonce několik teček červenohnědých, které vypadaly spíš jako zrníčka velmi jemného písku, nešlo to rozetřít jako stolice po pleně. Já už se z toho zblázním........ :dance: :dance: :dance:

Teď budu zase čekat několik dní, jestli to tam bude mít znovu či co..Když to řeknu na gasto, tak zas na mě bude hledět jak na zjevení…Vůbec nevím, co to mohlo být.
Jani, ty myslíš, že když ta stolice je už jenom jedna za několik dní, byť s trochou hlenu, tak je to lepší stav než 3-5 stolic denně? Pořád se uklidňuji, že s těmi příkrmy to bude lepší, ale když vidím, jak válčíte vy, tak mám obavy.

Četla jsem porodnici, co ti odpověděldr. Honzík. Ono ty jeho odpovědi jsou fundovné, je znalý věci, ale co naplat, když obvoďačka na tebe hledí, co to pořád řešíš za blbosti, pak tě milosrdně po mém nátlaku pošle na gastro a tam v malé okresní nemocnici ti řeknou, že hleny ničemu nevadí. Na dotaz jestli -nevypěstuji- dítěti chronický zánět střeva, ti odpoví, že kojení je pořád lepší než NADC i Neocate. tak jak to chceš pak řešit??????????????
Zas mám po náladě :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
17.9.11 19:49

Ahoj holky,
já dnes v noci měla málem infarkt!! zapl se nám monitor dechu, oba jsme s manželem vyskočili z postele a malá na nás hleděla a normálně dýchala. Nechápu, co to bylo :roll: Na netu jsem četla, že některý děti spí tak tvrdě, že „se zapomenou nadechnout“ a pípání monitoru je vzbudí a nadechnou se, ale to že by se malá z monitoru odkulila se mi nezdá, jako nebyla přímo na středu, ale přes den, když v postýlce plazí je i na druhém konci a monitor se nikdy nezapl. Ach jo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek