Hlen a krev ve stolici kojence - dieta bez efektu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4340
11.9.11 22:04

Jo to jo, třeba jsou někde na dovče :-) Taky bych si nějakou dala, už mi to leze na mozek, kvůli cvičení, krmení a spaní ani nevyjdeme z domu.
Příští týden bude náročný - v úterý poradna, ve středu fyzioterapie, ve čtvrtek kadeřnice :-), v pátek sraz, v sobotu návštěva u našich a v neděli zoo se známejma :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
11.9.11 22:47

jůů,ty máš program, co já bych za něj dala. Já jen vím, že ve čtvrtek jedem s Kamilkou na gastro a v pátek asi na víkend ke tchyni-nesnáším to tam. Jinak budu sedět na zadku doma a uklízet, nebo courat s kočárkem kolem-sama :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
12.9.11 10:15

no, takhle vypadal ten minulý týden, to jsem šla akorát na nákup a o víkendu jsme jeli koupit to nové lehátko, tím veškeré aktivity končily :-)
S tchýněma je to občas složitý, já už žádnou nemám, za to moje máma vydá za všechny tetičky a tchýně dohromady :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
13.9.11 12:28

Tak jsme se vrátili z poradny, Kryštof nepřibral a vzhledem k tomu, že byl těsně po jídle nevyčůranej a nevykakanej, tak vlastně zhubl :cert: Dle grafu hmotnost/výška jsme se citelně přiblížili k 3.percentilu. Má momentálně 75cm a 8,41kg. Doktorka nakázala se vrátit k Sinlacu, že takhle bychom toho opravdu moc nepřibrali a nebylo by to dobré, že mu chybí kalorie. Slíbila, že se s kolegyní z gastra domluví na bližším termínu toho gastro vyšetření. Tak aspoň něco. Taky nám dala laktobacily, že by tomu taky mohly trochu pomoct.
Začínám nepatrně panikařit a bojím se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.9.11 12:48

Dobrý den, Jani
nevěšejte hlavu, jak jste mi psala na můj soukromý email, - nakonec z toho děti vyrostou-!!!!

My s malým Jiříčkem válčíme taky jak se dá. Na tom gastu nám řekli, že mám kojit, byt se hlen vyskytuje, tak kojít, nevím, jak mu to dlouho bude stačit má 8,5 kg a ukončený 4. měsíc a příkrmy se mají dávat až od 6. měsíců, tak se musím poradit s doktorkou, ale tu každá otázka vyvede z míry, vše bagatelizuje…, tak budu muset řešit asi změnu. Nezdá se mi normální, abych každý problém řešila v poradnách pediatrů na internetu než s ní.

Jinak u nás se stolicí je to velice divné. Měl vždy stolice s hlenem, 3 krát denně, něco se změnilo/nevím co, jenom pořád kojím/, stolice není kolikrát i 3 dny, já nevydržím, zavádím mu po 3 dnech rektální rourku, stolice je pastovitá, hlen pořád. Nic s BKM nejím. Je mi divné, proč se to najednou tak změnilo. Z řídké stolice 3 krát denně, pastovitá jednou za 3 dny s pomocí rourky :-o.Malý je spokojený, nic ho nebolí, koliky nemá, tak to zatím tak nechávám.
Jinak se mi pořád zdá zahleněný, odsávačkou na vysavač neodsaji nic, je to taková zadní rýma nebo co, trvá to už 3 týdny. na ORL nic zvláštního neshledal, tak si myslím, jestli to nebude tou alergií na BKM, ale co alergizuje, když nic alergizujícíhio nejím.

Jani, hlavu vzhůru, na gastru Vám řeknou víc a pak se uvidí.Užívejte babího léta. Daniela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
13.9.11 13:00

Dobrý den, Danielo,
chlapeček Vám krásně prospívá, to je co říct, ten můj má tuhle váhu v 8 měsících :-)
Tu rektální rourku bych nechala být, kojené děti nemusí mít stolici i týden nebo i déle, tak to nechte přírodě - pouze pokud by se nevykakal po 10 dnech, tak bych mu zkusila pomoct, nebo Vám tohle poradila lékařka? To, že je stolice méně často je znakem, že je hlenů méně a nenutí ho to na stolici, to je dobře a zřejmě se to lepší. Krev se ještě objevuje? Pokud ne, tak je to asi opravdu na dobré cestě. Jak to dopadlo s těmi kapkami Bio Gaia? Není ústup hlenů po jejich vysazení?
S těmi příkrmy bych asi ještě počkala, pokud prospívá, tak bych to neřešila a počkala do 6.měsíce.
Změna pediatra je asi na místě, zkuste se poptat v okolí po někom jiném - jestli je ta možnost.
Držím palce, aby bylo jen líp a líp!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.9.11 14:03

Janičko,
s tou bio-gaiou-vysadila jsem ty kapky, stolice začala být méně častá, až to dopadlo tak, že nebyla jednou i 5 dní, tak jsem je zas začala dávat, ať se vykaká, když s nimi měl stolici 3 krát za den a ono už to nefunguje, kspky dávám každý den zase, ať to má projímavý účinek a nic. Tak vůbec netuším co se to děje, nějak to začalo jinak všechno v tom tělíčku pracovat. Ten hlen je tam vždy, ale zž není táhlá jako vaj, bílek, ale je hustější konzistence, krev už nebývá. Říkám si, kdoví, jestli to je vůbec z té alergie, jestli to není ještě něco jiného. Nevím, jestli nemám zkusit sníst půl jogurtu, jestli by se to nějak na stolici projevilo. Pokud by se objevila nitka krve, tak ještě, ale bojím se, aby se nějak nezhoršil celkově potom pokusu.

Jinak co se týče motoriky, koníky pasl pěkně, ted´začal dělat -letadlo-, někde čtu , že je to špatně, někde že je to v pořádku a jeto další vývojový krok, nevím.Na bříško se ještě neobrací. K doktorce jdeme za 14 dní, tak uvidím, co to bude zas za rozhovor…
Jsem ráda, že jsem se konečně naučila trochu orientovat na těch stránkách a pokud Vám to nebude vadit, tak bych se ráda občas připojila do Vaší diskuse. :lol:
Daniela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
13.9.11 14:23

tchýně.......já když slyším to slo je mi vysloveně na zvracení, právě dnes tam jedeme ach jo,ale musím to nějak překousnout!!
Jinak nám se po celeru už stolice spravila, tak dnes jsme zkusili špenát, jsem zvědavá, jak dopadne reakce. Včera jsme byli píchat naušničky, tak si myslím, abych nezačala za chvíli řešit hnisání uší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
13.9.11 15:10

Danielo, určitě budeme rádi, když se přidáte a myslím, že pro jednodušší diskuzi by bylo prima, kdybychom si mohly tykat, co říkáte?

Tak to je zajímavé, takže těma kapkama to zřejmě není - prostě nastala nějaká změna. S tím pokusem s jogurtem nevím, to by chtělo asi radu nějakého odborníka.

Co se týče toho „letadla“ - naše MUDra říkala, že v půl roce je to v pořádku (ty děti to dělají schválně), ale okolo toho 3.-4.měsíce ne (to je výsledek nestability a ne jejich vůle). U nás se to taky poněkud zanedbalo a teď cvičíme Vojtovu metodu. Na fyzioterapii prý nepotřebujete doporučení (my ho neměli), tak se zkuste někde zastavit, ať se na něj podívají. Možná lepší to řešit teď než za pár měsíců, kdy nebudete mít moc sílu se s ním „prát“ a snažit se o cvičení - tak jak to dopadlo u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
13.9.11 15:15

Achjé, tchyně a uzený, nejlepší jsou studený… S tchýní jsem taky dost nevycházela, až když vážně onemocněla, tak jsme se trochu „spřátelily“ - i když teda spíš mě vzala na milost, protože jsem ji koupala, vařila jí, prala, uklízela a to do té doby, dokud nezemřela, bylo to šílený období. Kdyby ale tehdy neonemocněla, tak je na 100% jisté, že bych nebyla vdaná a neměla dítě a pravděpodobně ani nezůstala se svým mužem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
13.9.11 15:52

ČAUVES HOLKY :kytka:
Zdravím nováčka v diskuzi :-D
Jalo: To je mi líto, že to máte takhle fakt jak na houpačce :-? No, s tím přibíráním bych asi tak nepanikařila, neboj. třeba má prostě takové období. Adélka když byla malá tak se taky kolikrát stalo, že mi na KO nepřibrala vůbec nic,ale Mudra řekla, že vypadá hezky a tak že to nebudem hrotit, no a teď je z ní držkatej 9ti letej klacek :roll: Tak neboj.
Jinak s tím silnacem jsi mě zase zmátla. Mě totiž Mudra říkala, že mám dát ten silnac, že Kamča po něm tloustnout nebude, že je míň kalorickej než mlíko a tak ji jen bude dýl ležet v žaludku :zed: Tak teda fakt každej Mudr jiné info, se z toho picnu. No, u nás se to zdá být celkem fajn, jen mám pocit, že nám začíná zase smrdět kysele stolice(ale ještě nic určitýho) no, ale zase asi přechází bolest bříška :nevim: Tak já teda nevím :nevim: Byla jsem odhodlaná říct na gastru, že ji potom NAC bolí bříško, ale stolice je +- ok ale teď mám pocit, že se prdíky rovnají a bobek zasmrádá. :nevim: To je fakt jak u blbých na půdě :cert:

Jinak Meliso drž se :mrgreen: Já budu trpět o víkendu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
13.9.11 20:24

Nakonec jsem to přežila, jako vždy. Moje tchýně je paní učitelka, tak to je snad nejhorší kombinace, navíc mají peníze a myslí si, že může vše, to mě nejvíc štve. A malou si kupuje dárkama už teď, jen doufám, že až malá bude větší pochopí, že láska(kterou u mé mamči teda má stoprocentně)je víc.Jinak úplně největší problém je, že se mě manžel neumí,nebo nechce zastat :cry: a kolikrát si říkám, že aby to neskončilo špatně, jak píšeš JaLa, tchýně někdy dokážou vztah rozbít, ještě že se jí to u vás nepodařilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
14.9.11 09:13

Ty bláho:-( No, učitelka byla moje mamka, tak přesně vím oč jde :mrgreen: To prostě není povolání ale diagnóza :mrgreen: S těma dárkama to u nás bylo podobně,ale tchyně to asi tak nemyslela, prostě měla prachy tak za ně nakoupila. Chvílema jsem měla pocit, že se s mojí mámou předháněj :zed: No teď je Křemilka a jedna i druhá babča na důchodu takže asi bude hodně dědit po starší ségře :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jinak, to že se tě manžel nezastane, je blbý. to ten můj se zastane(i když pak dostanu doma sodu za to, jak jsem „nepřizpůsobivá“). Jinak volal jeho bratr, že v sobotu má narozky aže máme přijít, se mi nechce, staí víkend u tchyně a ještě dalších 3prd…lidí ze strany švagrový - no asi zas budu nepřízpusobivá a nebo se raději nechám vystřelit na měsíc :zed: Už jsem doma navrhla, že ať si manža vezme děti, jde na narozky(taky se mu nechce)a já si půjdu za svou rodinnou, to zas bude. Moje i manželova rodina bydlí ve stejné vesnici,ale když tam přijedu tak mi naplánují takový program, že za těma svejma si nestihnu dojít ani na blbý kafe :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
14.9.11 09:33

Jejej no to je špatný. Vidím, že je to asi všude takový. Já si vždycky říkám, proč nemám takovou tchýni, jak můj manžel. Moje mamka je tak v klidu.Ale je fakt, že je to povahou atd, protože mamka pro mě byla vždy spíš jako kámoška, aspoň, že ji mám. :srdce: a doufám, že takovej vztah jednou budu mít i s mojí dceruškou :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
14.9.11 11:15

Moje tchýně byla taky učitelka - ještě k tomu na vyšší odborný zdravotnický škole, takže jsem tehdy byla stejně stará jako její žačky - prostě ideální kombinace.
Takže s tchýněma nezávidim a nepřeju, holt je nutný to nějak přežít.
Teď spíš lituju manžela, protože moje máma byla vždycky metr a všechno muselo být po jejím, já to přejdu a neřeším, ale manžel trpí. Naštěstí k nám jezdí výjimečně (nesnášejí naše kočky) a na návštěvu k nim se zase často neženeme, tak to není taková hrůza.
Těšim se, až se vrátí z ciziny manželova teta (tchýnina sestra), ona je tam pracovně na 1 rok, s tou máme vztahy báječný a na malýho se hrozně těší, tak nám bude suplovat takovou tu opravdickou hodnou babičku :-)

K tomu Sinlacu - mě doktorka radila ho dělat k večeři a rozmíchávat s NADC a ne s vodou, takže tím je ta kalorická hodnota určitě vyšší. Teď jsem ještě koupila kukuřičnou krupičku od Nestlé, tak mu ji teď dávám, je celkem levná a obsahuje i laktobacily, tak jsem zvědavá. Kukuřičný křupky už měl a nevadily, tak snad i tohle bude ok. Je sice o trošku míň kalorická než Sinlac, ale když ji trochu osladím Glukopurem (což Sinlac je už od výroby), tak to doženem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek