Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mě zase malá z flašky pije hezky, ale poslední dny nechce moc papat ze lžičky, jestli je to tím zoubkem
…Jinak taky bych dala cokoli, aby byly děti zdravé. Navíc já to mám s malou šložitý už od začátku, týden po narození jsme byli poslaní do Brna na dětskou onkologii, měla nějaký útvar v malé pánvi, bylo to nejhorších 14 dní v mým životě, strašili mě, že je to nádorové. Zhubla jsem vše, co jsem v těhotenství nabrala i víc a asi i z toho jsem to mlíko ztratila. Nakonec se laparoskopií zjistilo, že to byla cysta ze stěny dělohy, kterou jí odoperovali a teď jsme hlídaní na dětské gynekologii, naštěstí to dopadlo dobře
ale teď zase ta alergie. Ale ta je v porovnání z s tou operací skoro nic, ale i tak mě to trápí. Kéž by všechny děti byly zdravééé ![]()
Uff, tak to jsi si prošla taky pěknou hrůzou, vůbec nezávidim. No, naštěstí je to za vámi, teď ještě nějak zfouknout tu alergii.
Před chvílí se konal zase kyselý bobek, tak jsem udělala foto, poslala doktorce a na večeři už dám zase NADC, nemůžu se dívat, jak je chudák nafouklej, nechce jíst a přijde mi, že ho to bříško i trochu bolí, jak je nafouklé.
Doufám, že nás s tím pošle na gastro. Taky jsem jí poslala video Kryštůfkova plazení - přísun obouruč (nestřídá ruce) bez zapojení nožiček, dle mého to nedělá správně, tak po ní budu chtít doporučení na rehábko. Už vidim, jak to bude akční září a budeme lítat po doktorech, no hlavně, když se to srovná a vyřeší (kéž by..).
Už aby se ochladilo, tohle vedro je prostě šílený.
Malá mi zatím neplazí, však uvidíš, co ti doktorka řekne, třeba to plazení, tak začíná. Jinak rehabky dětské jsou jen Vojtova metoda, tím jsme si taky málem prošli, malá jak byla po operaci, tak jsem jí nedávala na bříško, měla jsem strach a pak špatně pásla koníčky, tak nás poslali na Vojtovku, ale tam nakonec jen řekli, ať jí dávám doma co nejčastěji na bříško a zlepšilo se to, po 3 kontrolách nám to ukončili. Tak držím palce, ať to není nic vážnýho, třeba tak děti s plazením začínají, já nevím. Jinak malá měla teď v plínce dvě krvavé ťupinky ![]()
Achjé, no tak uvidíš, snad to nic nebude.
doktorka mi odepsala - pošle mi kontakt na jednu fyzioterapeutku, co cvičí doma a dle videa to vidí na 1-2 návštěvy a ne cvičení, spíš nějakou vhodnou stimulaci. Prý mu jen musíme ukázat, že je nutné střídat ručičky a trošku ho namotivovat k lezení, pak už to prý půjde dobře. Takže Vojtovka asi ne. Tak jsem ráda, že se to pohne. On se takhle plazí už několik týdnů a dětičky i o měsíc mladší už naklekávají (houpají se na kolínkách), což on nedělá. Ještě uvidíme, co řekne ta fyzioterapeutka, třeba tam uvidí i nějaké jiné nedostatky, co já vím.
Taky napsala, že nás pošle na to gastro, když se to takhle vyvíjí s tím NAC, tam nám udělají testy, jestli tam ta laktozová intolerance je nebo není (test z dechu) a hlavně, jestli je vrozená nebo ji způsobuje něco jiného (přetrvávající zánět střeva apod.). Jsem moc ráda, že se bude něco dít, ta nečinnost a krčení rameny mě prostě ničí.
Ahoj holky ![]()
Jalo, je bezva, že se Vaše Mudra takhle zajímá, já se s manželem schodla, že ta naše Kamilku dost zanedbává. Například ani neví, jestli pase koníky a udrží hlavičku. Poslední 2měsíce se to neobtěžovala prubnout ani se zeptat, jestli spoléhá na to, že bych ji případně řekla
těžko říct. Spíš mám pocit, že je ráda, když se za náma zavřou dveře
Na gastro jdeme 1.9 no, myslím, že to úplně dobrý nebude(jak jsem si ze začátku myslela) v každé druhé plíně dost čirého hlenu a zase ten příšerně kyselej smarad
Tak jsem zvědavá, co tam s Křemilkou budou dělat a co nám řeknou.Jinak Křemilka je taky dost nafouklá,sice už to není tak strašné jako dřív,ale od té doby co bere obyč.nutrilon má zas bříško jako balón, spí neklidně a hrozně prdí ![]()
Holky dnes je venku zase krásně tak půjdem ven, včera jsem u mamky malovala kuch.tak Kamilka venku nebyla,tak dnes to musí dopadnout a veškerá práce musí jít stranou
Zatim
Ahojky, dneska jsem dovezla hovínko na rozbor - stále je dost tmavé až černé, doktorka na to koukala a taky nevěděla, tak to tam radši poslala (kdyby to byla krev). Dala mi kontakt na fyzioterapeutku, tam jdeme zítra, tak mám radost - akorát jsem si ráno všimla, že si Kryštof to plazení nějak poupravil a vylepšil, tak se trochu bojim, že tam zítra budu za hysterku, která zbytečně plaší ![]()
Na to gastro nás objednali na začátek října, do té doby budeme na NADC, dostala jsem na něj recept, tak aspoň něco
Taky mi doktorka říkala, ať Kryštofa do toho mlíka zbytečně nenutím, ať mu do toho večer vařím Sinlac, který taky obsahuje vápník, železo apod, takže to nemusím tolik hrotit. A klidně i ráno k snídani. Jinak mám pocit, že začaly růst dolní dvojky, no mazec..
Uju, já tedy nevím, ale když to Kamilce evidentně nesedí, tak jí nasaď zase zpět ten NADC/NAC. Škoda, že se vám vaše doktorka nevěnuje tolik, a co na gastru, tam o vás nepečují?
Doktorka říkala, že to kyselé a nafouknutí způsobuje laktoza a ty hleny jsou alergického původu. Jedno může způsobvat druhé a je to začarovaný kruh…
Moc gratuluji!!! Malá měla tři dny dobrý kakání a dnes tam zase byly krvavé ťupinky ![]()
JaLo, paráda ![]()
Meliso, to mě je líto
Je to docela záhul na nervy. No, primář v nem, mi řekl, že krev ve stolici kojence, není žádný problém(třeba jako u dospěláka) tak snad má pravdu a u Vás se to zlepší, Bohužel, ne vždy to jde tak rychle jak bychom si přáli.
Jinak u nás je to bez krve jen s hlenem a je cítit kyselost.(ale taky ne vždy, tak si říkám, jestli to uýž moc nesleduju) ![]()
Je fakt, že když malá měla ten přechod na NAC 2 tak to byly krvavé dlouhé hleny, a teď co jsme zpátky na NAC 1 tak od tý doby tam měla jen 2× ty krvavé ťupinky, tak zlepšení tam je, uvidím další dny no.
Holky, já bych byla nejšťastnější osoba pod sluncem, kdyby ty naše děti byly zdravé. Dala bych za to nevím co.
Včera jsem jela dle doporučení doktorky - nepřimíchávat odměrky NADC do příkrmů, nenutit do jídla, menší porce a včera mi k večeři zdlábnul 230ml kaše Sinlac (dělané z NADC) a až do konce otvíral pusinku, což se nestalo poslední 3 týdny. To mě hrozně vpružilo, snad to bude pokračovat i nadále ![]()
Jo a mám pocit, že má alergii (slaboučkou) na hrušku - má po ní takové růžové tváře, nesvědí to a ani to není nějaká vyrážka, jen vypadá jak zmalovaná Marfuša
Zkusím vynechat a znovu vyzkoušet, jestli to nebyla jen náhoda. Totéž bylo s lepkem.
Jéje blbý alergie, já u malé zatím žádný vyrážky z jídla nepozoruju. Jinak taky bych dala cokoli, aby měly děti už pokoj!!
No, u nás teda alergie na jídlo zatím jiná není, nebo jsem ji prostě nějak nepostřehla, Je teda pravda, že po ovocný přesnídávce(meruňky broskve) má Kamča taky červeno, hlavně pod očíčkama,ale vždycky se tím jídlem dost unavila, tak si říkám, že to nespíš bude únavou-teda snad.
Hlásím příchod z fyzioterapie, tak nás tam naučili 3 cviky z Vojtovy metody. Prý je Kryštof dost aktivní a při správném cvičení by se to mělo spravit. Jen je prý škoda, že jsme nepřišli hned, když začali potíže (ve 3.měsíci) - mohli jsme si tím ušetřit dost času a sil, ale to je tim, že naše doktorka nemá Vojtovu metodu v lásce a nechce tím rodiče trápit, když to s tím dítětem není „tak hrozné“.