Hlen a krev ve stolici kojence - dieta bez efektu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Uju
6750
2.9.11 20:22

No, u nás trhy taky nemáme, maximálně jednu zeleninu a PLUS. No, jezdíme nakupovat hlavně do Kauflandu, tam určo pořídím. Na BIO si doma nehrajem, nějak tomu prostě nevěřím :nevim:
Meliso: Tak si to užij :-D Já s kámočkou nikde nebyla 14měsíců,mám jen 2 :-? Jedna je pořád v práci a má málo času a druhá má každou chvilku rodit-to je ta lepší a bude se stěhovat :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
3.9.11 17:38

Melissso, jak jsi si to užila?

Jakmile něco (zejména maso nebo zeleninu) bio ochutnáš, tak tomu uvěříš :-) Prostě to chutná jinak. Nicméně zeleninka a ovoce ze zahrádky, je taky skoro bio a chutná líp než ze sámošky, to musíš uznat. Jinak na bio si doma taky zas tak nehrajeme, taky jde o cenu, když je to předražené, tak si koupím radši obyč.
Akorát je blbý, že nejsem zahradnice a máme tu nějakou neúrodnou půdu, tak mi tu nic pořádného kromě trávy neroste :oops: Tak nás zásobuje aspoň mamka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
3.9.11 18:46

Jo užila, nemusela jsem mít nastražený uši a poslouchat, co malá, odreagování, ikdyž jsem byla pryč jen dvě hoďky.
Já osobně si BIO výrobky nekupuju, ale malé to asi radši koupím, je naprd, že už teď moc lidí nemá zahrádky jako dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
3.9.11 21:32

No, je pravda, že rajče ze zahrádky a z krámu je rozdíl, to samé je i s masem(králík,husa,kachna), jen nevěřím tomu BIO. Někde jsem četla, že BIO potraviny nejsou víc prospěšné, protože je to stejně jen velkochov (sece s lepšíma podmínkama) ale všude jde o prachy a ne o zdraví(teda těm obchodníkům)
Jinak dnes jsem si na Tebe vzpoměla, Křemilka jednou sosla z lahve a začala bulet, no, asi už si zase zvykla na dobrej nutrilon a tenhle spešl ji už nešmakuje :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
4.9.11 15:13

Je, tak to je mi líto. No, u nás NADC zcela samostatně už taky nefrčí - leda trochu ochucený glukopurem nebo troškou Sinlacu. Ráno taky držkuje a z flašky nechce, ale lžičkou si dá, tak aspoň něco.

Mě se spíš líbí, že na tom trhu se ani moc nechválej, jak je to bio, ale když se jich zeptáš, jak to pěstujou/chovaj, tak se něco dozvíš a na té chuti je to znát. Navíc tam můžou prodávat jen pěstitelé/chovatelé/zpracovatelé a kupodivu je to pořád levnější než v obchodě a hlavně je to z regionu, žádný dovoz ze Španělska nebo Maroka. Minule jsme tam koupili rajský a ty byli prostě jak od mojí mámy ze zahrady. Těšim se, že tam příští týden nakoupim švestky, hrušky a jablka :-)

Jo, holky, nemáte zkušenosti s lehátkem od Babybjorn?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
4.9.11 16:31

Ahoj, my máme toto lehátko http://www.ok-hracky.cz/…0-skup34.php a je super, malou v tom mívám už od miminka, třeba když vařím, nebo tak, tak si ji tam dám, nebo když jdu něco dělat do ložnice, mám ji na očích a je tam i hodná, a teď ji v tom i krmím, protože ještě sama nesedí. Přikládám foto, tady měla Eliška cca 2 měsíce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
5.9.11 12:14

Ahoj holky. No, NADC jsem dodělala poslední plechovku a dnes jedu jen ten NAC tak jsem zvědavá,ale zatím to vypadá, že ji chutná víc (nechutnala jste to některá?) alespoň už tolik neřve. No, si říkám, že by ji mohl vyhovovat. S receptem stojí cca 140Kč za plechovku tak to by se nám taky ulevilo (s digestivem jsme finanční rezervy vyčerpali-to se prostě nedalo)
Jinak já koukala na plakátě, že snad asi 25Km od nás jsou nějaké farmářské trhy, tak bych tam asi taky slítla.Jinak jak už jsem psala u nás chcíp pes, občas něco dostaneme od tety, oni pěstujou ve velkým i zvířata na maso ale nějak moc od nich brát nechci. Mají spousty svých vnoučat a tak to snědí.
Jinak lehátko jsem Křemilce nekupovala na jídlo a tak když si ji chci vzít sebou si ji dám do vajíčka,ale ona tam není ráda, tak si říkám, že tohle bude podobný tvarem tak by to pro mne byly akorát vyhozený peníze,ale holky u nás ve skupině lehátka hojně využívaj a jsou spokojený. Takže zkušenost nemám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
5.9.11 15:17

Melissso, moc díky za tip, tohle je taky hezký a jak to má vyřešený se zádíčkama, je tam nějaká tvrdší deska nebo je to látka, do které mimi „zapadne“? Cena je teda taky prima. Dá se dát i trochu víc do lehu, aby se v ní mohlo spinkat (chvilkově myslím)? A jak je to s praním? Kryštof je starý čuně, tak by bylo třeba i občas vyprat.

Proč se vlastně ptám - máme starší lehátko, má na zádech desku a Kryštof se sesouvá na jednu stranu, ta deska se posouvá a nelze vycentrovat a celkově mi to přijde takové nepohodlné a pro záda nevhodné. Tak se porozhlížím po jiném lehátku a to od Babybjorn mě zaujalo, že je to akorát látka mezi dvěma tyčkama, snadno udržovatelný a i pohodlnější, akorát ta cena :roll:

Uju, lízla jsem si a NAC mi přišel o něco málo sladší (schválně si porovnej obsah cukrů…). Škoda, že tý mojí prdelce nesedí.

Jo a dneska se poprve vzepřel na ručičkách (se zatnutým bříško) a skoro si i nakleknul, tak to cvičení nebo odstranění látkových plínek má opravdu pozitivní efekt. Tak doufám, že to bude jen lepší a lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
5.9.11 16:54

Lehátko je z látky, ale takové tlustčí, měkoučké a prát to jde a do lehu úplně to nejde dát, jde to, ta jak mám na fotce, když tam na chvíli usne ničemu to nevadí, je to myslím ten úhel 45 stupňů, jak mají „mimča“ mít.
Malé se od víkendu, taky daří tak na půl na kolínka, vypadá to srandově, ale četla jsem, že je to pérování. Jinak je dobře, že to cvičení má dobrý efekt, a ty látkové pleny, malý měl široké balení? Protože moje malá měla a jak my měli ty rehabky, tak říkali, že to může být tím širokým balením, že ty děti mají slabé břišní svaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
6.9.11 12:51

Jee, moc děkuju za info. Ještě to nastuduju a něco určitě vyberu.
My jedeme v látkových plenkách od narození, jednorázovky měl jen v porodnici, no a teď vlastně. Chtěla jsem ušetřit, a jednorázovky já prostě nerada, smrdí mi, teď nám ale nic jiného nezbývá. O tom, že to může mít ale takovýhle negativní efekt na motorický vývoj, jsem bohužel netušila. Holt, příště budu chytřejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
6.9.11 16:03

Každej nemůže vědět všechno, o tom jsem se sama přesvědčila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Markéta Evelí
7.9.11 18:35

Co nyní,jak jste na tom dnes ?

Dobrý den,

máme šestinedělního synka a máme stejné problémy jaké popisujete vy.Řekla bych téměr do slova a do písmene stejné. Jak jste na tom teď. Prosím Vás o odpověď a jinak přeji pevné zdraví.
Peroutková Evelí Markéta

• Citovat
  • Upravit
2
7.9.11 19:24

Zažila jsem přesně to samé, dieta je bez efektu, ve 4 měsících malému udělali náhodný test na salmonelu (byli jsme u zastupující dr.)a byl pozitivní, syn byl bez příznaků, nikdo z rodiny salmonelu neměl, syn plně kojený, prostě záhada, ale prý se to stává. Lečba Hylakem, potom se krev objevovala jen občas, ale stoprocentně to ustalo v 6 měsících s příkrmy. Od začátku mi doktorka říkala, že se to stává a dítě z toho vyroste, ani jsme na žádných vyšetřeních nebyli, mimo ten náhodný výtěr u zastupující dr. Takž zkuste tu salmonelu, i když se fakt přikláním k tomu, že z toho prostě vyrostl a je to normální. Později bacha na banám, vypadá ve stolici jako nitky hnědé krve, ale je to banán :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
7.9.11 23:20

Zdravím! S tou salmonelou je to zajímavé. Dobře, že se na to přišlo.
U nás došlo k okamžitému zlepšení po nasazení Nutrilonu, takže problém byl spíš alergenního či intolerančního původu. Jinak výtěry ze zadečku i rozbor stolice na rotaviry byly provedeny ihned a s negativním výsledkem.

K současnému stavu - 2 měsíce na Nutrilonu Allergy Digestive Care a zavedené první příkrmy (je mu právě rovných 8 měsíců), hleny se objevují sporadicky - někdy náhodně a jednorázově, někdy po konkrétní potravině (např brokolice - po té se to lepšilo týden, rýžová kaše od Hami, hruška, lepek apod), to se ale pak často objeví i vyrážka podobná atopu. Takže s příkrmy jdeme veeeeelmi pomalu, zkoušíme zatím jen ty nejméně rizikové potraviny, ale i ty často dělají potíže. K tomu mi ještě nechce moc baštit a občas (jednou za týden) hodí pěknou šavli, například dneska pár lžiček před koncem oběda to v něm zabublalo a hned to bylo všechno venku… To má ale spíš z toho, jak se při jídle mrská a dělá blbosti než nějaký zdravotní problém.
Z mé zkušenosti je dobré pokračovat v kojení do toho 6. měsíce (pokud není krve ve stolici příliš mnoho), držet přísnou dietu a pak si rozmyslet, zda těsně před příkrmy nepřejít na Nutrilon nebo to „risknout“ a doufat, že rozeznáte hleny z alergie na příkrmy a hleny z kojení. Já už byla z diety tak vyčerpaná po psychické i fyzické stránce, že jsem volila Nutrilon. Ještě nyní řešíme, že má možná prcek intoleranci laktozy (stále netoleruje Nutrilon Allergy Care), to se snad zjistí na gastru, kam se chystáme začátkem října.
Držím palce, ať se vše srovná a je miminko brzy v pořádku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
8.9.11 10:27

No, tak u nás se krvev ve stolici srovnala téměř okamžitě po Nutrilonu alergy digestive care (dokonce se srovnalo nadýmání-bolesti bříška a ublinkávání. Nyní jsem na doporučení primáře opět zkusila dávat obyčejný nutrilon. bolest bříška a nadýmání opět začalo a stolice hlenovitá a dost zapáchající do kysela. Vodnatý průjem jsem zažehnala příkrmy. Jinak nyní nám bylo na gastru doporučeno mléko alergy care. No, hlen ve stolici není, nezapáchá kysele,ale nadýmání a bolest bříška je snad ještě horší než po obyčejným nutrilonu :nevim: Takže za týden znovu mažem na gastro na kontrolu, takže doufám, že nám dá zpět nutrilon alergy digestive care, protože tohle odmítám. Jinak u nás se zatím nevyskytla žádná špatná reakce na potraviny, takže přkrmy dávám normálně:-) Alespoň tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek