Hlen a krev ve stolici kojence - dieta bez efektu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Uju
6750
19.9.11 11:46

Ahoj holky, hlásím se živá a totálně znechucená(jako vždy) doma, uff, už mám zas na delší dobu pokoj-doufám :mrgreen: Teda koukám, že Vaše víkendy, taky nic moc :-? Doufám, že Jale vyšla alespoń ta ZOO a že ji tam nic nesežralo :mrgreen: Já jela s holkama do Slatiňan na koně. No,Adélka jim dala obrovskou benu suchého chleba, pak koukám, cedulka zákaz krmení koní- no, pozdě, ale chutnalo jim. Potom procházka zámeckým parkem , krásné počásko Kamča vytlemená prostě super, no, nakonec manžel požádal dceru aby nám přečetla něco z info cedule a už to začalo-holky, začala se hrozně vztekat, že nic číst nebude atd…no prostě ostuda, tak ji manža normálně seřezal,lidi kolem koukali ale prostě to už se s ní edalo:-/ Takže i když odpoledne fajn, tak ten závěr to prostě celé pokazil :zed:

Jinak Meliso, jsem četla, že minitory dechu mají občas „planý poplach“ :nevim: Já ho nemám, takže jsou to jen vyčtený informace. Ale šok to musí být fakt hrozný.
No, jdu něco dělat, mějte se fajn, zatim :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.9.11 13:10

Počasí o víkendu bylo krásné, tak jsme toho taky využili.Uju měli jste pěkný program. My byli jen naší zahradě, bylo potřeba ještě něco udělat, ale hlavně, že byl malý skoro celý den venku. No a dnes zas pochůzky. ORL z důvodu stálého zahleněné/zadní rýma/.Skoro nic neodsajem a jen to tam vzadu malému hrčí.Na ORL nic neshledal, mam kapat moř. vodu, zvlhčovat.Zdá se mi to už dlouho cca 1 měsíc. Co dál nenaznačil, tak nevím, píše se, že to trvalé zahlenění může být zrovna při té ABKM. nEMÁTE S TÍM ZKUŠENOST, HOLKY?
Já monitor dechu taky nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
19.9.11 13:57

Ahoj no, ORL-tam bych se bála. Tohle oddělení mi je fakt nesympatické(možná i víc než zubař),ale je pravda, že naše Křemilka taky tak chrčela a zdálo se, že má zadní rýmu. Odsát to většinou nešlo(než se ji z toho stala rýma pořádná) a taky je pravda, že od používání NADC je to dobrý,ale jestli to je náhoda, nebo to má opravdu nějakou spojitost netuším :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
19.9.11 13:57

Uju jojo šok to teda byl, od té doby v noci špatně spím, pořád koukám na monitor jestli bliká zeleně (vše je ok). Škoda, že se vám výlet nakonec zkazil, ale to jsou děti. Já asi s malou budu mít pak to samé, ona je strašný vzteklou už teď, strašně se jí líbí můj mobil a dnes jak jsem dotelefonovala,tak ho chtěla a prostě takovej záchvat, že jsem jí ho na chvíli dala a pak sebrala a zase záchvat, kterej pak naštěstí přešel.

Jinak Danielo myslím, že to zahlenění může souviset s ABKM, mě zase malá strašně sliní, slintají všechny děti, ale ona abnormálně, a doktorka říkala, že to může být z té alergie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
19.9.11 14:45

Meliso tak o slintění mi raděj ani nepiš, ještě teď si vzpomenu a je mi pomalu do breku. Než jsem začala dávat NADC tak taky slintala, ale tak hrozně, že jsem si říkala, že ji snad tečou už i žaludeční šťávy,ale co bylo nejhorší, tak se kolikrát stalo, že je neupolykala a začala se normálně dusit.Prostě v klidu ležela v postýlce ani nožkama si nekopala, mamka nakoukla a ona modrá a oči vykulený. To byl dobrej rachot, Stalo se nám to asi 5× Od té doby ji ani v autě v sedačce nepřipoutávám(je to blbý vím) ale jednou se mi stalo, že ji takhle zaskočilo a já ji nemohla dostat z autosedajdy.
No, Adélka nikdy vztekloun nebyla(jasně ten vztek a vytahování růžků kolem 3tího roku) ale jinak ne. Jen teď v 9ti je to děs :cert: Už jsem říkala, že ji budu mlátit preventivně po ránu :roll: Dnes ve škole končila v 11:40 a ještě madam není doma, přitom říkám po obědě hned domů a sama bez kámošky až přijde tak ji přetrhnu :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
19.9.11 16:06

Taky se mi malá dusí těma slinama, né že by byla modrá, ale spíš je vždy červená. Když mi to udělala poprvé bylo jedenáct večer byli jí 2 měsíce a manžel nebyl doma já byla tak v šoku, že jsem letěla pro sousedku i s malou, pak se jí stalo za půl hoďky zas a já volala sanitku. Udělali ze mě krávu, že malé nic není atd, ale pro mě to byl šílenej šok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
19.9.11 18:06

Holky, holky,
s mrňousama máme trable a už i ti starší vystrkují růžky. Já mám kromě Jiříčka /4 měsíce/ ještě 18-tiletou dceru a 13-ti letého syna. Puboši na nonplus ultra.
Holka zrovna teď dělá autoškolu, tak se vše točí kolem auta, značek, křižovatek,Daneček ten jen kolo, skateboard a kámoši.Ze školy rovněž chodí oklikou, takže by si s Adélkou rozumněl… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
20.9.11 08:21

Ahoj holky, tak se konečně ozývám :-) ZOO byla hezká, až tedy na ten déšť. Kryštof dostal k svátku krásný pěnový puzzle koberec a už si občas i naklekne - zejména ve vaničce, protože ho lákají věci za vaničkou a chce na ně vidět, tak natáhne a propne ručičky, zatne bříško a podloží kolínka :-) Akorát na podlaze to dělat nechce, tam se furt plazí jak raněnej voják, všude vidí, tak proč by naklekával, že? Asi ho začnu strkat do nějaké krabice od banánů, aby měl motivaci :-)) To je samozřejmě vtip.
Danielo, fakt si myslím, že stolice jednou za několik dní je lepší než 3× denně (tedy u kojence). Soudím to dle logické úvahy méně hlenů=méně častá a objemná stolice=menší zánět střeva. tomu odpovídá i to, že vymizela krev a ty tmavé tečky posledně ber s rezervou, mohlo dojít k menšímu průjmu. Uvidíš, jak se to bude vyvíjet dál a jestli se to bude opakovat.
Jinak zahlenění (zadní rýma) a slintání byly taky na denním pořádku do doby, než jsem začala držet dietu. A to slintání zmizelo až po přechodu na NADC. Takže tu souvislost tam taky vidím. Když jsem to ale řekla doktorce, tak na mě koukala, jak když jsem spadla z višně… Momentálně slintá zase (ale ne tak, aby se dusil), ale možná je to zubama.

Zajímavý vývoj u nás - po nasazení jablíčka se stolice zahustila (opět mírně do černa…) a hleny zmizely. Včera jsem mu ale přesnídávku nedala - tedy dala, ale komplet večerní kaše s přesnídávkou těsně před koncem skončila na bryndáku, lehátku a oblečení. Tak jsem ho vykoupala a pak mu ještě dala jen tu kaši a jen málo, aby nešel spát s prázdnym žaludkem. Takže jsem zvědavá, jak to bude dnes.

Nevíte, jak se projevuje separační úzkost? Už podruhé za sebou se Kryštof vzbudil nad ránem a začal řvát, když ho ale vezmu do náruče, tak je samej úsměv, dám ho do postýlky a zase řev a to i přes den…

Jo a s tím monitorem - po několika takových planých poplaších během krátké doby jsem přesunula desku monitoru víc do středu postýlky a zvýšila citlivost na maximum a od té doby je klid. Bývalo to tehdy, kdy Kryštof ležel na boku namáčklý na šprušlích a někde v rohu daleko od desky a opravdu tvrdě spal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
20.9.11 09:25

Separační úzkost, přímo v překladu nevím, co to znamená, ale jak to popisuješ, tak u nás je to to samé. Malá to dělala cca první 2 měsíce, doktorka říkala, že je to skrz tu operaci atd, protože byla týden beze mě na jipce, že mě potřebovala cítit. Pak to přešlo a teď, co zjistila, že se dá sedět a blbnout po bytě, tak absolutně nechce být v postýlce ani ohrádce a ani ležet, když sedí je to ok, nebo když je v náruči, ale jak ji položím brečí.

Jinak s tím monitorem, mě pak napadlo, že ten den, jak to v noci začlo, jsem malé měnila povlečení, tak možná jak jsem vracela matraci se to trošku hnulo, a teď dva dny k ránu se pořád točí na bok a na bříško, tak možná i to jak to začlo houkat byla třeba na boku a pak houkání ji vzbudilo a překulila se na zádech(tak jsme ji našli).
Akorát já malou když vidím, že spí na bříško otočím na záda, ale do pěti minut je zase zpátky. Mám strach ji nechat spát na bříšku, bývá tak častější syndrom náhlého úmrtí, ale nevím jestli to platí jen u úplným miminek to spaní na bříšku, nevíte holky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
20.9.11 14:30

S tím SIDS je to komplikovaný, poloha na bříšku se spíš nedoporučuje kvůli možnému vdechnutí zvratků u maličkých miminek. Ale takhle velká miminka (6 měsíců a více) už na zádíčkách neudržíš, to bys ji musela každých 5 minut obracet. Kryštof už na zádech nespal ani nepamatuju. Uklidňuju se tím monitorem - od toho tu je, takže klidně ho nechávám spát, jak si sám umane a kdyby něco, začne to houkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
20.9.11 14:53

Taky si říkám, že je ten monitor. Díky za uklidnění :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
21.9.11 10:54

Ovšem, jak si oblíbil spaní na bříšku, tak mi nechce spinkat v kočárku (do hlubokýho se už nevejde a sporťák nelze dát úplně do lehu, tak může být jen na zádech), takže máme den naplněný cvičením, krmením a spaním a procházky se do toho už bohužel nevejdou, což mě mrzí, protože bylo hezké babí léto a až bude hnusný podzim (nemáme asfaltky, takže všude akorát bláto a bláto), tak to se na procházku zase nebude chtít ani mně.
Dneska vypli vodu, nikdo nám nedal vědět, nikdo nepřistavil cisternu a nikoho nezajímá, že mám miminko a že bych si třeba ráda umyla ruce, nakrmila dítě, umyla lahvičky nebo se třeba napila… Minule nám zase udělali příkop těsně před garáží, tak se nedalo vyjet autem a zase žádná zpráva - stačilo zazvonit a říct, vyparkujte si, budeme tu dneska kopat… Už aby tu silnici dodělali nebo z toho zešedivim. (a to nemluvim o tom, že až tu silnici ta soukromá firma dodělá, tak bude prodávat pozemky okolo a bude se tam stavět následujících několik let… :cert: :cert: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
21.9.11 10:58

Jéjej tak to máte dost špatný, to u nás v baráku je naštěstí manžel ve výboru a vše zařizuje on, tak o všem vím dřív než ostatní. Někteří lidi jsou prostě bezohlední :-x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
21.9.11 11:34

JaLo, to je teda děs běs :-x No, u nás sice vyvěsí takové letáčky,ale je to vždy na nenápadných místech :zed: Naštěstí se už dlouho nestalo. Někteří lidé jsou fakt na přesdržku :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
21.9.11 12:00

Jé, tak to se máš Melisso, u nás stačí vypnout elektřinu a jsme zároveň bez vody nebo takovéhle stavební práce a nikdo nedá nic vědět a to by stačilo jen hodit lístek do schránky nebo vyvěsit letáček, zazvonit prostě cokoliv.. a když jim šel manžel vynadat, tak se bránili, že si jako mysleli, že jsou všichni v práci a že to nemůže teda nikomu vadit…
Jediný štěstí, že tu silnici staví teprve dva měsíce a už stihli natáhnout všechny sítě (dneska připojili vodu), budníky u pozemků a za pár dní budou dělat chodníky a asfalt, jde to fakt rychle. Akorát se netěšim na to stavění domků potom… Do teď jsme byli poslední dům v obci u lesa a pole, za domem nám chodili srnky a poskakovali zajíci.. achjo :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek