Hlen a krev ve stolici kojence - dieta bez efektu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Uju
6750
3.10.11 08:34

Danielo to mě mrzí, že stále takto bojujete :think: No já vůbec nekojila, takže jsem jen z obyč. nutrilonu přišla na NADC Krev ve stilici okamžitě zmizela,ale hlen se občas objevil. A ano, taky jsem postřehla, že když je stolice tužší, hlen nějak chybí(poslední dobou má malá spíš záspu), takže u nás totálně v poho.
Jinak už měsíc mi malá tak pokašlává(není to suchý ani nijak zahleněný kašel) spíš jen takové ehmmehmm. No, tady jsem vyčetla, že to děti dělají a že chtějí pozornost, kolikrát to tak opravdu vypadalo a tak jsem to moc neřešila,ale mám pocit, že kašlíkuje čím dál častěji a kolikrát i v noci nebo při pláči. Tak dnes jdem na KO v 6ti měsících a tak to Mudře řeknu. Nějak se mi to nelíbí. :think: Jen doufám, že to nebude nic vážného by to se mnou už asi fakt švihlo. Si říkám, že třeba u Vás se k té ABKM objevuje alergie na jiná jídla, tak u nás to bude třeba prachy,pyl nebo něco tokového, mám ale strach ze srdíčka nebo astmatu :-( No, jinak u nás nic nového. Tatínek měl dovolenou, tak jsem ráda, že se nám alespoň trochu věnoval(jinak je furt v práci)No,jdu si vyfénovat hlavu, Půjdem s kamarád¨kou z porodnice hrcat s kočárkama tak ať nevypadám jak nějaká socka s rozválenou hlavou.
Holky přeju Vám hezký den :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
3.10.11 09:01

Uju,pořád samé starosti s těma našima prckama. Ať dopoadnete dobře u doktorky. Já jdu na to gasto, ukázat ten test na okultní krvácení, tak uvidím, jak se domluvíme.
Uju, vy jdete na půlroční prohlídku a mám pocit, že jsi psala, že už malá papá i příkrmy/nestudoval jsem dopodrobna starší příspěvky, ale mám tušení ,že jsem to četla/. Já nevím, jestli taky nepřikrmovat dřív, jestli by se ta stolice neupravila, ale jak tak čtu JaLa i Melisa mají problémy i s příkrmy.
Holky, jaký čajík kupujete a vaříte dětem, které mají alergie? A od kdy jste jim čaj podávaly?
Díky :srdce:

Příspěvek upraven 03.10.11 v 09:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
3.10.11 09:02

Uju malá mi taky dělá takový to ehem, a ona to taky dělá když chce pozornost, nebo když prdí :lol: ......ale to, že ti to malá začla dělat i v noci je divný, tak snad to nic nebude!!!

Jinak mě Mudra říkala, že ty děti, co maj ABKM, tak jim hrozí i pylové a potravinové alergie a i ten atopický ekzém :zed: u nás to zatím vypadá na to potravinové alergie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
3.10.11 09:04

Dany je fakt, že problémy taky máme, ale je to s určitou potravinou.
Kdybych malou cpala jen bramborem a mrkví, tak by to měla pořád ok.
Jinak já čajím malé zatím nedávám, pije mi převařenou kojeneckou vodu, protože právě z těch čajů mám taky strach, že heřmánek je alergenní, někde jsem četla že i na fenykl, tak právě taky nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
3.10.11 11:07

Ahojky, čajík nedávám - stejně jako Melissa dávám převařenou kojo vodu, malýmu chutná, tak proč ho zvykat na čajík. Doktorka nám čaj ani nedoporučuje právě kvůli možným alergiím (heřmánek aspol).
Danielo, moc držím palce na to gastro, ať z nich konečně vypadne něco rozumného a hlavně, ať to pomůže :srdce:
U nás se občas nějaká ta vyrážka objeví (rudé suché tváře), ale zatím se to vždy spojovalo s konkrétní potravinou. Četla jsem, že děti s ABKM jsou v budoucnu alergici na pyly (v 80% případů) - manžel má sennou rýmu, tak to bude mít asi po něm.
Uju, užij si sraz!
Dneska mám flákací den, zítra jdeme na to gastro a ve středu na fyzio, tak jsem zvědavá, jak to dopadne. Snad už skončíme s cvičením, už se s ním spíš peru a on ječí, než že bychom cvičili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
3.10.11 12:09

Jsme doma z gastra.
Cituji"Když jste tak nervózní z té krve, tak dáme NAC". Řekla jsem mu, že nervózní nejsem, když to trvá už skoro 3 měsíce, ale spíš mi vadí, že střevo je pořád něčím drážděno s nevím čím. Na to se prý těžko příjde.
Takže zkusím kombinovat tan NAC s kojením. Osobně si myslím, že by byl lepší NADC, ale ten napsat nechtěl, že se má zkusit nejdřív to mléko s laktózou, pak NADC a až pak neocate.
Každý lékř má na to jiný pohled. Nebudu ukončovat to kojení hned, uvidím, jak se na to bude Jirka tvářit a nenásilně to zkusíme vyměnit.I když mám velké obavy, je na prso zvyklý, usíná u něj, když je neklidný, tak ho přiložím atd, takže nevím, nevím…
Mléka mám hodně, nevím, jak mi to půjde odbourat a pořád ta myšlenka, že toho kojení je nějak škoda.Když sle vidím ty stolice-samá pěna, hlen a teď zas ta krev............Nevím, nevím, nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
3.10.11 21:05

aHOJ DĚVČATA.
Tak hlásím že půlroční prohlídka se opět neobešla bez blbejch keců :pocitac: Kamilka Váží 8165g a 66cm. Mudře jsem říkala o tom kašlíku, ji poslechla , řekla, že nic neslyší a že by nám mohla dát fenistil,ale když má mlíko pro alergiky tak to bude stačit 8-o :nevim: Jinak jsem ji opět požádala o recept na digestive. Páni to bylo keců.26.9 mi dala recept na dvě balení já z toho druhého mám už jen půlku a ona mi řekla, že mám ohromnou spotřebu a že revizák to bude kontrolovat a bla bla bla a že ji mám víc dávat normální jídlo a že je tlustá (v grafu na 92%) a že nemá tolik jíst atd…Tak teda nevím na gastru mě Mudra pomalu sjela že dávám vesele příkrmy už od 4tého měsíce a že tedy když už jsem začala, tak jenn s mírou a tahle mi řekne, že mám dávat víc aby nemusela psát tolik Digestivu :zed: :zed: :zed:
Jalo- na jak dlouho Vám vydrží plechovka??? U nás je tak na 4dny a možná kousek. Je to málo???
Tak jsem zase pěkně nasr…(však víte co)
Danielo Jinak Kamilka dostává příkrmy od ukončeného 4tého měsíce, zatím snáší vše co jsem ji dala v pohodě (ťuk,ťuk) a musím říct, že příkrmem se nám snížil dost výrazně i výskyt hlenu ve stolici.
Meliso No je pravda, že sjem si do obýváku dala vázu se sušenou trávou atd(prostě podzimní dekorace) a možná je to o něco horší-už je vyhozená, protože manža taky začal smrkat, tak uvidíme jestli se to zase malinko zlepší. No, ekzém jsem na Křemi zatím nikde nenašla(ten má u nás jen manžel) tak snad ji to nepotká, protože blbej ekzém a dokáže dost potrápit(manžel má psychosomatický atopák, tak když se třeba zhádáme, tak mu totálne popraskají ruce) :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
4.10.11 14:53

Ahoj holky, taky hlásím příchod z gastra a mám zajímavé informace a hlavně nás čeká spousta aktivit.
Doktorka řekla, že je nutné využít senzitivního a tolerančního období a zkoušet různé potraviny, aby z Kryštofa kvůli přísným dietám nevyrostl multialergik. Máme tedy za úkol testovat další a další potraviny - další druhy masa, žloutek, další ovoce a zeleninu, rýži atd. Od konce 9.měsíce (za pár dní) máme nasadit znovu Nutrilon Allergy Care a to ve formě testu - každý den vyšší dávku, zapisovat do papíru stav kůže, stolic, bolestí (taková tabulka) apod. Taky jsme dostali 3 sady na okultní krvácení, první provedeme před nasazením NACu, další dvě 3. a myslím 7. den testování. Koncem října jdeme na krev (jaterní a alergické testy) a odevzdat to okultní krvácení a uvidíme, jak to dopadne. Alergické testy prý něco málo řeknou - minimálně nás můžou varovat před potravinami, po kterých by Kryštof mohl opuchnout apod. Jinak prý Kryštof patří k alergikům 4.typu (?? ví někdo, co to je??), kteří nemají jednoznačné testy z krve a kteří reagují se zpožděním (takže ne vyrážka půl hodiny po pozření potraviny).
Občasný hlen prý nevadí, někteří lidé jsou senzitivní a ne každý hlen může být způsoben alergií ale klidně jen podrážděním (semínka, slupky z potravy, některé druhy potravin - ale nejde o alergii). Tomu prý odpovídá i to, že po nasazení ovoce se hleny zmírnily až vymizely. Kdyby šlo o alergii, tak by nezmizely a naopak by se horšily.
Uff, takže spousta aktivit před námi. Recept jsme nedostali, protože vlastně nevíme, jaké mléko teď budeme používat.

Uju, mrzí mě, že to máš s MUDrou takový blbý. co naděláš… Spotřebu máme různou - denně pije 550-750ml, ale řekla bych, že plechovka vystačí asi na 5 dní. Když jsem přecházela na příkrmy, tak byla spotřeba asi 3,5 dne/plechovka. Já už na doktory ani netlačím, ta spotřeba není tak děsná a postupně bude ubývat a možná nám časem dovolí zkusit jogurt - pokud ho bude moct, tak nebude důvod používat NAC nebo NADC. Třeba se jen potvrdí intolerance laktozy - tak by stačilo kupovat Low Lactose…

Danielo, držím palce, nebude to jednoduché kombinovat a naučit Jiříka na flašku. U nás to šlo snadněji, protože Kryštof nebyl závislák na prsu, ale i tak to 2-3 dny bylo náročné. Jen je mi divné, že nechtěl dát NADC - děti s průjmy a napěněnou stolicí mají oslabenou laktazu (ten enzym na štěpení laktozy) a zrovna v NACu je té laktozy hafo… No uvidíte. Myslím na vás!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
4.10.11 18:37

My jdeme na kontrolu až příští týden a zatím máme ozkoušených taky málo potravin, tak jsem zvědavá,co nám Mudra řekne. Zítra chci zkusit dýni, pokud ji malá bude snášet, přidám rýži..

Jinak Dany moje malá byla na prsu dost závislá, v noci mi u něj usínala a pak jsem ji vždycky přendala do postýlky, jinak pořád plakala. Taky jsem měla hrůzu z toho, jak jsem ztrácela mlíko a malou musela přikrmovat z flašky, ale šlo to dobře, na flašku si hned zvykla a začala mi večer u ní taky usínat, tak držím pěsti, ať to je tak i u Vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
5.10.11 15:30

Páni JaLo to Vám dal Mudr mrtě informací 8-o To je bezvadný.
Teda netuším co znamená 4typ - to slyším poprvé. Je fajn, že Vás takto řeší.S Kamilkou jdem až 3.11 do té doby nemá nic jiného než mrkev brambor rýži (z ovoce jen jablko a banán) i tak se hrozně zlobila, že jsem s příkrmama začla. No, já nevím, se přiznám, že cuketu a patizon jsem taky Kamče dala (cuketa ji opravdu hrozně chutná) a ovocné přesnídávky taky střídám. Ono co doktor to jiný názor. :nevim: Ale teda máme štěstí (ťuk.ťuk) že zatím co prubla k snědku, tak vše OK.
Jinak já doktorku kvůli receptu dusit budu. Když byl největší nápor finančně (900ml/den) tak mi řekla, že mi to psát nemůže bez gastra a na gastro mě odmítla poslat - kecala,může to psát od rána do večera jen se ji nechce protože ji to jde do nákladů. Na to gastro jsem se pak dostala díky revizákovi VZP a prim. z dětského. Na gastru bylo pozdvižení, jak je možný, že nám to nepíše a že by nám NADC vůbec v lékarně neměli bez receptu prodat(Ale to už jsem psala) takže teď ji dusím, už snad ne kvůli financím (i když 700 za 8 dnů je taky dost) ale už spíš z principu.
Jinak mám taky pocit, že nejprve raději prubujou NAC nám ho na gastru taky dala, že když už malá jí příkrmy, že to bude nejlepší- no nebylo, tak nám vrátila NADC.

Holky jak budete vařit dýni??? A kupujete nějakou spešl nebo obyč co mají třeba v kaufu? Dáte s bramborou nebo samotnou??? Bych taky mohla prubnout :-) Ale zas nevím jak na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
5.10.11 18:08

Uju já právě dávala malé dýni dnes a ta mlaskala. Jsem zvědavá na reakce, doufám, že to bude OK, nebo mě už picne.

Měla jsem domácí, tu jsem ožerala „kurku“ a vykrájela dužinu, takže nakonec z ní moc nebylo. Nakrájela na kostičky a povařila. A dala jsem to malé s bramborem.

Jinak v obchodě jsem viděla zatím jen úplně malou dýni za 40kč a to se mi zdá drahý, nevím no.

Ale až kámošce dojdou ze zahrádky, tak budu muset koupit taky v obchodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
5.10.11 19:02

holky SOS mám silnlac(nebo jak se to jmenuje) ale vyodila jsem obal, tak ho chci dát Křemilce k večeři a nevím kolik vody na 5lžic, prosím jste tu některá? Mrkněte mi na krabičku.Díks

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
5.10.11 21:26

My Sinlac nemáme, tak neporadím :roll: A holky, co to vůbec je za kaši?já vůbec nevím, že bych to malé taky zkusila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
5.10.11 22:08

nEVA UDĚLALA JSEM TO OD OKA :mrgreen: No je to bez kravské bílkoviny,bez laktózy a bez lepku - je hnusně sladkej, poprvé ji Kamilka hrozně prskala, ale dnes byl hlad a mámě se nechtělo vařit, tak si k véče dala celkem dost. Jinak jsem si říkala, že až dojde tak prubnu jinou-nemléčnou-tak uvidím. Byla bych ráda, za kaši, která bude spíš bez chuti(něco jako krupička) abych ji tam mohla dát ovoce atd…Ale nevím co seženu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
6.10.11 09:25

Ahoj holky,
já jsem úplně v koncích. Malý a b s o l u t n ě flašku odmítá, breční tak dlouho až mu dám prso, takže nepozřel ani kapku NAC. Já jsem úplně vyřízená, nevím co mám dělat.
Jak jsem dělala ten test s tím NADC před zhruby dvěma měsíci, tak to pil bez problémů a nyní nic.
Holky, jak jste to do malých dostávaly, sladíte to glukopurem a kolik?

Jinak Uju plně souhlasím s tím, že by recepty měli bez potíží psát. Přesně tak ,jde jim to do nákladů, tak dělají potíže. Všeobecně se o tom ví, psali o tom na webu-porodnice-, tam i odpovidající lékaři psali, že je to od těch pediatrů krajně nefér, když to nepíšou.Já třeba mám mléka dost, kojit bych mohla, ale nemůžu, tak proč bych měla na mléko připlácet plnou částku!!!! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek