Hlen a krev ve stolici kojence - dieta bez efektu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4340
17.10.11 12:21

No, dám mu tu křupku do ruky a nechám ho, ať si žužlá. Poprvé to jen tak oslintával. Pak část skončila v bříšku a část po oblečení a teď už dokáže sníst skoro celou (resp několik jich zdlábne na posezení). Jen občas valí oči - není zvyklej na kousky a tak neví, jestli se dřív dávit nebo co. Tak mu dám napít a tím se to spraví. Před týdnem jsem mu zkusila dát kousíček banánu do pusy, ale začal se dávit a hodil šílenou šavli.. no tak asi ještě není připravený na nemixovanou stravu. Možná kdybych mu ty křupky dávala častěji, tak by si zvyknul a pak by mu nevadila ani další kousková strava… Nemáte někdo podobné zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
17.10.11 12:30

Já myslím, že na ty kousky je ještě brzo, ne? Já někde četla, že i po roce dětem mixujou, ale možná je to o zvyku.
Ty křupky asi stejně budeme muset vynechat, protože teď se malá vykakala a kyselej smrad, trochu hlenu a kousíček krve, takže asi alergie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
17.10.11 14:55

Ajé, tak to raději vynechej. S rozmačkanou stravou by se mělo začínat okolo 9. měsíce - to jsou prý děti senzitivní a lépe to přijímají, ale u nás zatím fakt ne. Chce to občas zkusit.
Dneska jsem vypustila cvičení, Kryštof je děsně protivnej, má teplotu a mě bolí zápěstí (chronická záležitost a ještě jak se mění počasí…), tak jsem se na to vyflákla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
17.10.11 22:18

Holky ahojte,
tak čtu, jakválčíte.
Melissso, ty máš teď těžké období, ale to se přehoupne a bude zase hej, neboj.Drž se.

Jani, tak jsem byla ráda s tebou, že to vypadá nadějně s tím NAC, ale uvidíš, možná, že to bylo jen jednorázové blbé hovínko, ale kdo ví, jak dlouho na tom NADC všichni budem?
My byli dnes ma gastru, byli jsme tam 5 min., řekla jsem mu, že ty stolice jsou pořád napěněné, hlen, nadýmání, sice lepší než s kojením, ale není to ono a že navrhuji NADC a on řekl-souhlasím, napsal 5 plechovek a za 14 dní mám zavolat. Žádné štráchy, za 5 min. venku.
Já mám fakt pech na ty doktory, žádný zájem, diskuse, malého ani vidět nechtěl o plence ani nemluvě.
Tak budu zkoušet ten NADC, ale vůbec nevím, jak by ty stolice měly vypadat, abych mohla říct, jdeme na NAC.Krev by tam být neměla, to je jasné, hlen se tam u Vás vyskytoval občas, když jste ještě nebyli na příkrmech? Já se z toho zjančím, tam na gastru ordinuju já a on poslouchá a pak řekne, že to zkusíme, co navrhuju a uvidíme. Zkouška-omyl. Ale ono se to fakt asi jinak nedá, nevím…

Tak holky, ať se Vám ti maličcí krásně stavějí, chodí, my to máme ještě takové statičtější, ale zase se pořád rádi nosíme, tak mám při té váze už záda hin..
Zatím čauky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
18.10.11 10:48

Ahoj Dani, no tak uvidíte, jak to bude Jiřík snášet. Já myslím, že to bude dobré. Hlen se opravdu občas vyskytuje, ale v menší míře a asi tak jednou týdně - podobně jako u Uju. Ale řekla bych, že to má spíš zlepšující se tendenci - hlenu postupně ubývá a i frekvence se zlepšuje. A jak bude potřeba mléka ubývat a přibývat další potraviny, tak se to bude ještě víc zlepšovat. V pátek jdeme odevzdat ty testy na okultní krvácení, podstoupit odběry a domluvit se jak dál, tak pak dám vědět.
Kryštof je brutálně protivnej, nechce jíst.. každej den zkoumám dáseň a furt nic.. asi mi z toho už fakt šlehne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
18.10.11 15:02

Ahoj děvčata :kytka:
Tak jsem dočetla jen rychlovkou a koukám, že už stojíte :palec:
A taky koukám, že Melisa válčí s křupkama 8-o teda, že by i po nich :?:
Jinak u nás se tak nic moc neděje. Křemilka má spíše zácpu, kterou střídá s průjmem(když je průjem tak je tam opravdu hodně hlenu) ale mám pocit, že to bude zoubkama, protože jiné chutě nezkouším a už vše bylo cajk :nevim: No, uvidíme. Jinak nemám pocit, že by ji něco bolelo, nebo tak.
Taky se holky musím přiznat. :oops: Fakt tvrdě jsem usla a Adélka(9let) si kamilku vytáhla z postýlky a hrála si s ní na gauči, pak odběhla se napít a já slyšela ránu a brek-no a Kamilka ležela na bříšku na zemi. Takže neděle byla ve znamení pohotovosti(naštěstí si nás tam nenechala) a sledování. Což teda bylo fakt blbý, protože už den před tím byla extrémě spavá a v neděli ji to spaní ještě drželo. Taky byla dost nevrlá(le asi spíš z těch zopubků) no, prostě jsem viděla i to co není atd… :oops: :oops: :oops: Dnes jsem byla s malou na KO u naší Mudry, tak je naštěstí cajk. Jen jak už se suveréně přetáčela, tak od toho pádu ji ani nehne, Mudra říkala, že to bude strach a že by tomu dala tak týden, tak snad se to podá. U nás ve skupině jsem se schopnostma jedny z posledních i když jsme narození jako první, tak aby ji to nějak moc nezastavilo :-? No, snad to bude vše OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
19.10.11 12:02

Ahojky,
hele, z toho bych si hlavu nedělala - jak z toho vývoje, tak z toho pádu. kryštof se už několikrát zřítil ze stoje na zem a protože neumí sedět (v 9,5měsíci!!), tak se kácí jako podseknutej smrk. Řekla bych, že jsou na to děti stavěné. Pokud se neobjeví zvracení, extrémní (opravdu extrémní) spavost, tak bych si hlavu nedělala. Prostě to k tomuhle období patří, že se furt kácí a padají. to bude dobré, uvidíš.
Jak už jsem psala, Kryštof je ve skupině taky poslední ve vývoji (a to je z nich nejstarší), ale včera na fyzio to dopadlo dobře a už cvičit nemusíme, jestli nechceme. Prý by ještě klidně cvičila jako pomoc pro zdravé držení páteře, ale není to z hlediska vývoje nutný. Nicméně vzhledem k mé totálně zmrtvělé ruce a bolavé páteři (ani jsem v noci kvůli tomu nemohla spát) se na celé dobrovolné cvičení můžu víte co… :-))
Fuj, dneska je tak hnusácky, že ani když dneska necvičíme, tak ven nejdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
19.10.11 13:06

Ahoj.
No, Křemilka je OK, už včera byla taková veselá. Mudra mi říkala, že mám hlavně koukat(když si natluče) aby se ji zorničky rozšiřovali stejně to by potom znamenalo krvácení do mozku. Jinak ano, dnes je venku opravdu luxusně, taky nikam nepůjdu a ani koupit chleba, prostě se bude vařit z toho co tu je.
Ráno v 7 mi zvonil telefon-jak jinak než vzbudil Křemilku a on kurýr z PPL, že nám veze nafukovací křesílko co jsem objednala :dance: :dance: :dance: Tak se těším, co na něj bude křemi říkat. Má přijet do 14ti hod (hlavně že se musel ohlásit tak brzo). Jinak dnes v plíně zas všechno cajk, tak teda nevím, kde vzala ten hlen, no, ale nevypadá, že by ji něco bolelo, tak neřeším:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
19.10.11 14:53

Tak to je dobře, že je Křemilka v pohodě. Při zkoušení toho NACu měl taky 2× hlen, předtím nic, potom taky nic, prostě jednorázově. Jí pořád to samé, kvůli NACu jsme ani nemohli přidávat nové potraviny.. taky tomu nerozumim, a asi to není třeba řešit, čas to snad vyřeší za nás :-)

Jinak Kryštof se dneska naučil jak dolů - ani řízený pád na zadek, ani ručkovat dolů do sedu, ani poklek jako ostatní děti… Drží se jednou rukou nahoře, druhou uvolní a snaží se dostat na zem a až když je plně tou jednou ručkou na zemi, nohy má roztažené do provazu a cítí stabilitu, tak se nahoře pustí :-)) takže už nepláče každých 5 minut, což je prima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
21.10.11 10:22

Dneska jsme se vrátili z odběrů na gastru, málem jsem tam sebou švihla - nějak jsem nemohla ustát, jak ho tam ve dvou držely dvě sestry a píchaly mu jehlu do hlavy, protože na ručkách neměl žíly a ta krev jen tak kapala do zkumavky, nechtělo to téct, tak pak píchaly ještě párkrát, aby nabraly tři zkumavky.. děsný
Akorát mi tam nic moc neřekli, ve 2h si mám zavolat, abych se domluvila s MUDrou, jaké UM tedy dávat (recept opět nic..) a za 3 týdny budou výsledky těch odběrů.. Je to běh na dlouhou trať.. achjo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
21.10.11 17:02

U nás taky na pytel.
Stolice po NADC tak nějak napůl, hleny trochu, jestli to chce ještě víc dní, nevím. Malý po tom ale nějak víc říhá a ublinkává, tak nevím, Pije 6 krát denně i s nocí po 210 ml.Nevím, jestli se i v těchto měsících/ má 5. ukončený a týden/ bere mléčná dávka 150 ml na kg hmnotnosti, jestli mu nedávám moc. U kojení jsem nevěděla, kolik vypije.
Když nám brali krev, tak to bylo ještě horší. Sestra na alergologii to dělala sama, já ji asistovala, malý křičel a ona půl hodiny se mu nemohla trefit do žíly, tak nás poslala domů/ já jsem brečela/, že máme přijít za týden, že to zkusí znovu. Potom mi ale volala doktorka, že máme jít si n echat tu krev odebrat raději na dětské do nemocnici a oni si pro ni dojdou. Tomu neuvěříš!!!????
Malý do toho začal od včerejška chraptět a mám obavy, aby to nebylo jako s Danečkem, ten začal chraptět jako miminko v6 -ti měsících a skončil okolo roku.CHodili jsme všude možně a na nic se nepřišlo, nějak samo to odeznělo.Neměl rýmu, kašel,nic jen, když broukal či plakal, tak měl změněný hlas a chrapot.
Jani, napiš,jaké mléko Vám nakonec doporučila a jak ti dopoadly ty testy na to okult.krvácení. My jsme měli odběrovou zkumavku a hned k tomu i tu testvací kazetku /jak těhot. test - dvě čárky pozitivita, jedna negativní/, tak jsem hned věděla, že ta krev tam je. Jinak teď doktor nic neřeším test na krvácení nedal a na dotaz kolik UM má vypít, tak řekl, že každý jinak, aby něměl hlad a ani neublinkával.Zase poraď si sám…
To je blbé, že ti nikdo nenavrhuje dát recept, je to fakt dost peněz. Vy to už máte mixlé těma příkrmama, tak se ta spotřeba snižuje, ale my máme tu jednu plechovku na 3 dny.

Hlavně myslet pozitivně/ mě se to moc nedaří/, všechno se snad nakonec spraví a bude to jak píše Uju/to se mi moc líbí/ cajk.
Pěkný víkend!
Co asi Melisa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
21.10.11 17:08

Tak jsem tam volala, prý mám pokračovat v NAC :think: že si prý střevo musí zvyknout na zátěž a pokud není alergická reakce ani bolesti, průjem apod, tak není důvod nepokračovat. Asi je to pravda, jen je mi líto, že Kryštofa nepřevážili, tak nevím, jestli přibral a k naší doktorce jdeme až za 3 týdny na prevenčku… ale kryštof vypadá dobře, je akční, tak snad by na něm nějaké hubnutí bylo znát.
Jinak dobrá zpráva: testy na okultní krvácení jsou negativní, tak mám velkou radost. Říkali, že jestli budou i ty odběry ok, tak další kontrola na gastru bude až v lednu a to zopakujeme 10denní test plus testy na okultní krvácení po zavedení HA mléka 8-o Na to, že jsme měly s pediatričkou v úmyslu vyzkoušet koncem 10. měsíce jogurt.. tak tímhle se tyhle plány poněku kazí.. no nevadí, bez mléčných výrobků to ještě vydržíme. Teď spíš znovu vyzkoušet lepek - jestli ta vyrážka tehdy nebyla jen náhoda. Momentálně má totiž zase takovou slaboučkou vyrážku (začala ještě před nasazením NAC) a nic nového neměl, tak si říkám, jestli to není z toho slintání a růstu zubů - což bylo tehdy taky, to mu taky rostly zuby, když jsme ten lepek zkoušeli. Počkám, až ty zuby vyrostou a vyrážka zmizí a znovu ten lepek zkusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
21.10.11 17:21

Ahojky Dani, tak to mě mrzí, že takhle pořád válčíte a jak dlouho ten NADC baští? Kryštof měl opravdu pěknou stolici bez hlenu až tak 8-10 dní po zavedení (krev zmizela okamžitě, prdíky taky, ublinkávání bylo furt). Vypil asi tak litr max, spíš 900ml denně. Maximální dávka 166ml mléka, v noci si dal říct i 200ml mléka, ale to mu to lezlo i ušima. Ani dnes (v 9,5 měsících) nedá víc než 200ml a to rozhodně není moc dobrovolně.., asi má malej žaludek. Nám plechovka vydrží asi tak 5 dní, ty recepty mě mrzí, ale NAC je o stovku levnější, tak aspoň něco…
Jinak s tou krví je to u takhle malejch dětí šílený, ale zatím se asi nejvíc osvědčilo píchnout do prstíku a mačkat a mačkat - jde z toho vytáhnout i celá zkumavka, jen je to piplačka a musí se píchat i víckrát - teče to ale vždycky. Když ho píchali jehlou do hlavy a do ruky, tak mi to o moc rychlejší a efektivnější ale nepřišlo - skoro to neteklo (má velkou srážlivost a jak byl nalačno, tak nebyl moc zavodněnej) a do těch tří zkumavek jen odkapali (doslova) minimální množství… kdyby to vzali z prstu, bylo by to asi lepší, ale třeba taky ne, co já vim. Hlavně že je to za náma.
Držim palce, ať ten NADC pomůže, pak už snad jen ten Neocate. Držte se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
21.10.11 22:53

Tak u Vás dobré zprávy, Jani.
Střeva maličkého se postupně hojí, krev už tam není ani okultně,tak to je na dobré cestě.My ten NADC máme 5 dní, tak snad se to ještě upraví.Jak jsem už psala, je mi divné, že po tom ale pořád ublinkává a říhá. Ublinkne, co ho vezmu do ruky,třeba i půl hodinky před dalším krmením. Je mi to divné, u kojení ani neříhal, ani neublinkával.

Naše Deniska má zítra 18 let.Oslavíme to sami a až bude doma taťka, tak uděláme oslavu s rodinou. Tak nějak to uletělo a je plnoletá.člověk se jen otočí a všechno tak rychle uběhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
22.10.11 14:32

No jo, tak to je už velká holka, gratulace! Co vlastně říká na brášku? Pomáhá Ti s ním?
Těch 5 dní NADC je asi ještě málo, naše MUDra říkala, že do 14 dnů by měl být výsledek znatelný, do té doby neřešit. A je pravda, že po těch 14 dnech to už bylo opravdu dobrý. Záleží na tom, jak moc velký zánět tam byl a kolik času potřebuje to střevo na zahojení - takže ty naše časy ber spíš s rezervou.
To ublinkávání a říhání je divné, zkus dávat menší porce a spíš častěji, třeba to pomůže. Jinak říhání a ublinkávání nás pronásledovalo asi do 8. měsíce (všechna prostěradla mám od mrkve, jak ublinkával i příkrmy), pak se to dost upravilo samo. Teď spíš řešim blinkání v průběhu jídla, kdy se začne dávit a někdy jen tak ublinkne a někdy hodí celý jídlo ven. Mezi jídly se to nestává nikdy. Takže vím, že musíme krmit pomalu, ne když je naštvanej a ne když si zívne (občas popletu zívání s otevíráním pusiny na jídlo) a nepřecpávat a hlavně žádný kousky v jídle a taky ne moc hustý :-)) je to náročný, má to chudák po mně, já to měla v dětství taky - ze všeho mi lezly oči z důlků a nutilo mě na dávení, v dospělosti to naštěstí už nemám :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek