Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dany, nejste na tom sami, Eliška je od pondělí taky nachlazená, rýma už pomalu ustupuje, ale začala kašlat.
Jinak Uju s tím bříškem, je možný, že jí začalo bolet až večer, já např když sním květák, tak mám bolení až dokonce druhý den.
Já taky malé dělala kuře né teda s bramborem, ale s mrkví, protože jsem jí měla koupenou a baštila pěkně i přes to nachlazení a reakce taky žádné.
Dnes budu dávat šťávičku od Hami jablko a hruška, to by mělo být ok, když jabka i hrušky snáší.
Je to naprd s tím nachlazením to jí ani nic novýho dávat nechci, protože kdyby byla reakce, tak bych to těžko poznala, protože malá z toho nachlazení mívá trošku hlenu ve stolici.
Dany brzo se uzdravte!! a Uju snad už je malá OK a nemá bolení, jinak s tím, že máš vytahaný ruce, to já mám pořád, protože jak jsem lítala po doktorech,skrz tu miniinterupci, a hlídal manžel, tak se malou snažil za každou cenu uspat(tedy v náruči) a není ani možný, že za pár takto uspávání si na to zvykla a teď jinak neusne ![]()
Ježiš, tak všem držim palce, ať jsou prťousci brzy jako řípy! manžel pěkně smrka, tak se taky bojim, že to chytneme, už jsem si vzala Preventan, tak to snad nějak přežijeme.
Ode dneška zkoušim NAC 2, tak snad to bude dobrý - koukala jsem na složení a oproti 1 ma vic vapniku a vitaminu a trošku míň laktozy a bilkovin (a tedy min kalorii) - ale jestli je rozdíl v naštěpení bílkovin, to tam nepíšou. Tak uvidíme, snad to bude snašet dobře. Melisso, vy jste s nim měli potíže, vid?
Aspoň vam napíšu veselou historku ze včera večera - byla jsem u kadeřnice, tak malýho krmil manžel. Nechala jsem mu „recept“, aby mu dal malý zbytek svačiny a do toho mu dal tolik a tolik gramů bananu, mililitrů vody, tolik odměrek a lžic kaše. Přišla jsem domů docela brzy a ještě krmili a manžel povída: V tom receptu jsi udělala chybu, vždyt toho jídla je nějak moc, ale to neva, vypada to, že to sní bez problémů. Tak jsem začala patrat, kde je chyba - manžel místo zbytku svačiny (asi 4 zbylé nesnědené lžičky kaše s ovocem z odpoledne) dal do večeře asi 100g načaté ovocné přesnídavky, co byla taky v lednici. Po zkompletovani to bylo asi 320g kaše se spoustou ovoce. Když to dokrmil, tak Kryštůfkovi lezly oči z důlků a měl obrovské bříško. K mému velkému překvapení se nepoblinkal. No, ale znovu to zkoušet nebudeme a pro příště vim, že musim vše naprosto přesně specifikovat a nepsat „zbytek svačiny“ ale „par lžiček kaše v oranžové misce v lednici ve 3.fochu“ ![]()
Uju, už jsi davala předtím kuřecí maso a nevadilo nebo to bylo prvně? Kryštof by mi kombinaci kuře a brambor nesnědl, ale to je tím bramborem, nema ho rad.
Taky teď mame obdobi, kdy se ukladani do postylky neobejde bez křiku - nejprve jsem chovala, ale pak jsem mu začala číst pohadku (asi 10min) a taky to zabralo - sice přitom neusne, ale pak si necha zhasnout a za chvili usne sam.
JJ Jala mi s tím měli problém a znovu jsme zatím nezkoušeli, malá přibírá hezky a doktorka sama říkala, že nikde není napsaný, že se musí na 2 přecházet. Tak zatím ještě neuvažuju to zkoušet znovu.
Ať vám 2 sedí a nedělá problémy.
Tak ta šťávička vůbec nezabrala, malá se u toho šíleně šklebila a to jsem ji ještě hodně naředila, jen 30ml šťávička a 120ml vody a vůbec. Nejhorší je, že když jsem to vylila, flašku umyla a dala jí tam přev.koj.vodu tak to už taky nechce(asi se bojí, že tam bude to co předtím)za dopoledne mi nic nevypila, teď se napapala a usla, tak jen doufám, že až se vzbudí, tak už bude pít normálně.
JaLo: Tak to je teda prča:-) Takhle by to bylo určitě u nás,jsem ráda, že to je i jinde ![]()
Jinak Kuřecí měla jen kupovanou skleničku-tenkrát snědla asi půlku protože ji kuřecí nechutnalo(ve sklínkách má ráda vepřovou kýtu se zeleninou) A po tom je v pohodě. No, dneska je OK jen má teda zácpu, poslední dobou se to nějak střídalo,zácpa x průjem ale teď už je to jen zácpa. Heřmánkovej čaj nezabírá,tak dnes odpoledne uvařím kompot z jablek a koupila jsem švestkovou štávinu(holky od nás ze skupiny dávají a prý funguje) tak uvidíme.
Jinak nám se chřipka zatím vyhýbá ťukťuk i když já smrkám od září(ale to mě přejde až s prvním slunkem na jaře jako vždy) no a menžel si jednu chvilku stěžoval na plné dutiny,ale už je ticho,tak ho to asi přešlo. No,ale stejně se tomu nevyhnem,jen co začnou chřipky Adélka ze školy určitě něco přitáhne a rozdělí se s náma ![]()
Meliso- já jsem u tchyně zapoměla lahev na čaj a tak jsem v po. koupila kouzelný hrneček od Aventu. teda něco vypije,ale spíš ho okusuje všude možně,takže dnes jsem už vypěnila(zrovna když ty tekutiny potřebuje) a dala ji to do lahve od mléka. A pila jak nikdy před tím. Nemyslím si, že žízní,ale už jen proto, že je to milovaná flanděra od mlíčínka ![]()
Ahoj holky, včera jsem Kryštofovi zkusila asi po měsíci a půl znovu dát mlíčko v lahvi a ne lžičkou a prd.. vyplivoval, žvýkal, kroutil hlavou.. mi to tak naštvalo, nechapu, proč nemůže pít normalně jako ostatní děti.. jak blbec furt lžičkuju..
Jo a na pití davam vodičku v Lovi hrnečku (takové to bez pítka, pije se z okraje jako ze sklenice) a až z něj se naučil pít normalně a v rozumnym množství (100-200ml denně), z Aventu moc nepil, jen ho žvýkal - u něj doporučuju nejprve vyndat tu membranku, aby z něj voda/čaj tekly volně. Víc mě nenapada, taky s tím občas bojujeme.
Jinak naše doktorka taky říkala, že se 1 a 2 moc neliší a že je jedno, jestli zůstaneme u té 1. Uvidíme, třeba to bude v pohodě. Cenově je to nastejno.
Holky, zítra volam na výsledky té krve.. bojim bojim
Po svače půjdem nakoupit, mam šílenou chuť na nakladanej hermelín a kyselý rybičky.. hmm, že by to něco znamenalo?.. asi ne, to by byla moc nahoda a hlavně, v těhotenství jsem spíš blila než žrala ![]()
Tak malá se po vyspání umoudřila a už pije normálně, já mám koupenej hrneček s pítkem od Nuku od 8 měsíců, pokud už malá nebude nachlazená, tak zkusíme, ale příjde mi, že ta dírka je tam moc velká, tak uvidíme.
Malá pořád pokašlává a já jsem začala taky, takže opět jsem to od ní chytla ![]()
Jinak Jala každý těhu může být jiný, ikdyž u mě mělo druhý průběh stejný, jako u prvního. Tak si hlavně pochutnej ![]()
No pravě, taky jsem to slyšela, že u stejný ženský může být průběh každého těhotenství jiný - trochu mě to děsí, protože minule jsem to na sobě poznala ještě před testem a hned mi bylo šoufl a absolutně jsem neměla chuť k jídlu. No uvidíme. Každopadně jsem včera naložila hermelíny a k večeři byl domací rybí salat, moc jsme si pošmakli ![]()
Držim palce s těma nemocema, včera jsem manželovi uvařila zazvorovo-bylinkový čaj, hroznej dryak, ale snad zabere, bojim se, aby nas nenakazil, rano jsem už trošku cítila krk.. Dneska asi uvařim toho čaje dvojnasobný množství.
FUUJ já bych zázvorovej čaj už do pusy nedala, právě u prvního těhu jsem ho pila(prý měl pomáhat proti zvracení),ale já po něm zvracela jednou tolik od tý doby to nemůžu ani slyšet
tak ať vám zabere, já se cpu pomerančema.
ja zas cucala zazvorovy lizatka, docela mi to tehdy zabiralo. Jinak zazvor pouzivam pri vareni (hlavne na thajsky jidlo), čaj jsem dělala prvně na radu kamaradky, ale nakonec byl docela dobrej, jen to dost štípalo ![]()
ooooj, ja se bojim, za pul hodinu volam na gastro pro ty vysledky, jsem z toho nervozni jak z maturity
Uff, tak výsledky - testy na problematické potraviny dopadly negativně, mírně zvýšené celkové Ige, ale to ma prý skoro každý, nic to nemusí znamenat.
S NAC mame pokračovat do ledna, pak zkusíme přechod na HA mléko a zřejmě opět spolu s testem na okultní krvacení. Jaterní testy OK, jen trošku něco zvýšeného (nevim co), ale to je prý proto, že nebyl úplně nalačno.
Tak jsem nas rovnou objednala do poradny (10.měsíční), aspoň doktorce řeknu, jak to s nami vypada.
No, tak jsem rada ![]()
JaLo- tak to je paráda
Jsem ráda, že Vám to dopadlo dobře a nechci předbíhat,ale zachvilku se to opravdu třeba ztratí ![]()
Holky, já byla dnes s Kamilkou na píchání náušnic(pokus číslo dvě) Teda sehnala jsem nerezky a tak ji píchnul jednu dal náušničku a když píchnul druhý ouško,tak náušnička z toho prvního vypadla. Takže ji tam znovu dával-teda já myslela, že se rozbrečím, Křemi jak jinak než řvala a já skoro taky. No jestli to ani tentokrát nedopadne,tak se na to asi vyprdnu a nechám ji bez náušniček
Tak nám držte palce- mám z toho úplnou hrůzu.Tak jsem Kamilce jako kompenzaci koupila poprvé kukuřičné křupky tak snad se nebude dávit, z toho mám taky hroznej strach.
Jo, JaLo: Ty jsi těhu? Něco mi uniko???
Ahojky, jé, tak to mě mrzí s těma naušničkama - nastřelovací jste nezkoušeli? Naše doktorka nastřeluje a slyšela jsem ji, jak jedný mamince říkala, že to tak nebolí a hlavně se nemusí v tom krvacejicim oušku babrat s naušnicí.
Jsem tak rada, že ty testy dopadly takhle dobře, spadnul mi kamen ze srdce.
Těhu nejsem, teda.. asi nejsem. Je 50. den cyklu, ale ovu byla asi před 10 dny (většinou to na sobě poznám), takže plašit začnu až tak za týden
Ale radši bych mimčo počala až na jaře, až bude prďolka trochu větší a snad i chodit, ať to zmítající se klubko hadů nemusím pořad tahat v naručí ![]()
P.S. Momentalně stojí v lehatku a rajtuje a děla vše proto, aby přepadnul a rozrazil si hlavu..
Jo a k těm křupkam - doporučuju je nedavat po jídle, aby Ti to nevyhodila (jsem mu takhle dala kousíček bananu a snídaně šla ven…).
Jani, tak to je super s tou krví.
Nám vyšlo negativní úplně všechno IgE, eosonofily, i potraviny kr.mléko, soja,bur.ořechy,vaj.bílek, pšenice,ryby, ECP taky norma.
Tak já nevám, jestli je to relevantní a nemám se obávat, na alergu mi přímo řekla, že podle ní není důvod podávat hydrolyzát.
Uvidíme, co dál.Zatím NADC, pak na gastru řeknu, že chcem zkusit NAC.
Jala a Dany to je paráda, že testy vyšly dobře !
A Uju mi byly píchat naušničky cca před 3 měsíci, ale jednou za 14 dní jí vždycky to jedno ouško začne na 2 dny hnisat
naštěstí mažu Framikoinem a spraví se to, tak ať je to i u vás OK. A snad u vás ty kukuřičný křupky budou taky OK u nás vůbec neuspěly.