Hlen a krev ve stolici kojence - dieta bez efektu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Uju
6750
31.10.11 13:40

páni, to muselo být fajn. No, nás nejbližší cestování čeká ve čt. na gastro a na víkend ke tchyni :roll: Takže vyhlídky prostě „super“.
Naše křemi má taky bezrežimové dny. Nevím jak je to možný,ale prostě se nám nějaký ten režim nedaří udělat. A když už tak to vydrží max.10dní. Ona třeba místo obědu usne a vzbudí se až v 15hod takže je posunutej oběd a je to v pr…
No na gastro se docela těším, konečně nám dovolí oficko jíst víc než mrkev a brambor-už je to nuda, stejnak to kolikrát nevydržím a dám něco víc(ale to nesmím přiznat)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
31.10.11 14:12

Uju, držim palce, ať už můžete pěkně baštit i další věci :palec:
Dneska měl k obědu králíka s klasikou (zeleninový mišmaš), celkem i hezky baštil, ale úplně na konci se trochu začal dávit a pak trochu vyblinkal (asi dvě polévkové lžíce) - asi to bylo tím, že se mi to nepodařilo rozmixovat úplně do hladka a taky to bylo hustší. Aspoň vim pro příště.
Taky teď špatně hledáme režim - buď dlouho spinká před obědem (11-13) a pak po svačině (17-18) nebo chvilku před obědem a pak po obědě (jako dneska) nebo jen dlooouho před obědem (10-13:30) a pak už odpol nechce. Každej den jinak.. chjo.
Jak jsme ukončili cvičení, tak zase začal lézt víc zeširoka, tak zase radši cvičíme, ale je to pěkná fuška, už mám potíže ty nožičky udržet ve správné pozici.. Ale cvičíme jen 3× denně a moc to nehrotim, ani ho celýho nesvlíkám, dělám to jako rozcvičku při přebalování :-) A musim říct, že je to znát, už zase leze líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
31.10.11 15:03

čauvajs holky,
u nás o režimu taky nemůže být vůbec řeč. Mě to ale netrápí, malý si řejne, jak mu vyhovuje- spaní, jídlo a já se přizpůsobuju. Dnes jsme se ale museli přizpůsobit paaaaanu dotorovi, který ikdyž měl amlublanci od půl 11, tak si přikráčel 11.20 hod.
S námi strávil 3 minuty. Hlen by neřešil, krev není třeba okultně slexdovat, kdyby krev byla tak by to taky neřešil /tak doslova to říká/, malý prý vypadá dobře /to je pro něj nejdůkežitější kritérium, ne stolice/, tak mi napsal opakovací recept na NADC a co se týče příkrmů, tak vše zavádět normálně, žádné upozornění, že kaše nemléčné, ne ryby, ořechy, vejce, prostě nic. Být tam nějaká neinformovaná matka, tak nevím.
Mě už to nebaví tam ani chodit, to víc informací získám z netu než tam, ale alespoň napíše bez keců recept. Na dotaz, kdy dáme NAC, tak řekl, že není třeba, když pasuje NADC. Co si o tom myslíte??Já už ani nevím, co si o tom mám myslet. Na obvodě to se mnou doktroka neřeší vůbec, jen se zeptá, jaké mléko máme. konec.

My za 14 dní budem jíst taky příkrmy, tak bedlivě čtu, jak zavádíte dobrotky vy. Věřím, že mi zas dobře poradíte, když budu v koncích.

Dnes je krásný den,tak to lidi využívají, bydlíme u městského hřbitova, tak tady máme dopuštění, celá Opava je na hřbitově.
Večer, kdyř svítí svíčky na celém hřbitově a my to vidíme zhora, tak je to pěkné a zároveň smutné, že tolik lidí už tu není.

UJU, napiš, jak jste pořídili Vy na gastru.

a veselý závěr :-P :mrgreen: :lol: :-D :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
31.10.11 16:13

Já si teda na režim nemůžu stěžovat, naštěstí :mrgreen: Malá jí pravidelně už dlouho a spaní nám to nenabourá, protože se vzbudí vždy jak má, asi už je zvyklá a ona spí po půl hodinách, takže kdyby „zaspala“tak by ani nevadilo. Akorát zase nemáme režim ve spaní přes den no :roll: a v noci se vzbudí 1× na jídlo a to taky pravidelný není. Mamka mi říkala, že už je dost velká 10.11. bude mít Eliška 9 měsíců a že by mi už v noci mohla vydržet bez jídla, jenže nevím, asi nevydrží, přemýšlím jestli zkusit, že bych jí nedala, ale nevím, jak jí přidat přes den, když jí pravidelně, jedině na množství než na další dávce. Jí mi 5×denně a 1× v noci.
Zkoušeli jsme švestky a kapustu a OK, dnes jsem jí udělala rýži ze sáčku, jak dělám sobě, tak jsem zvědavá a v týdnu zkusíme ještě hrušku.
Jinak když má malá v jídle kousky, tak se taky trochu nadavuje, asi než si zvyknou, protože těstoviny a ta rýže mi jdou taky blbě rozmixovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
31.10.11 20:57

Melisso, dáváš večer malé kaši nemléčnou v NACu nebo jen NAC? Ptám se proto, že malý bude mít za několik dní půl roku a budí se na jídlo taky, většinou dokonce dvakrát. Budu za chvíli dávat příkrmy, tak uvažuji, že začnu nějakou nemléčnou kaší na noc nebo se začímá zeleninou na oběd?
Přes den to jde s tím jídlem, ale v noci je to otrava dvakrát krmit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
1.11.11 11:20

Dany, já to malé střídám, jeden den jen NAC večer a druhý den s kaší, ale budí se stejně, takže jí ta kaše nezasytí.Možná že se ani nebudí v noci hladem, ale jen ze zvyku, nevím :nevim:
Někdo začíná kaší, někdo zeleninou, my začali zeleninou, pak maso, ovoce a až pak jsem jí dala kaši, ale to hlavně tím, že jsem nevěděla, jakou jí tu kaši dát, když je „alergička“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
1.11.11 14:14

Ahoj holky, u nás je dopuštění - dneska asfaltují tu silnici za náma a normálně se mi třesou hrnce a talíře v kredenci. Už aby s tím skončili, je to vážně děs.
Tak to vypadá, že reakce na králíčka není, kůžička pěkná a stolice taky, tak ještě počkám do zítra a znovu zkusím tu hrušku - možná to byla minule náhoda. Mamka nás zásobuje ovocem, tak ať to nemusíme jíst jenom my.

Dani, my jsme začínali zeleninou (mrkev, brambor, brokolice, cuketa, patizon..), po dvou týdnech jsme přidali masíčko (kuře) a po dalších 14 dnech lepek a pak po dalších 14 dnech ovoce (jablko, hruška, švestka, banán). Lepek jsem zkoušela formou kaše (vařila jsem krupičku ve vodě a dosypávala NADC), ale byla to děsná pruda a nebyla jsem schopná pořešit poměr vody a NADC (měl z toho zácpu), tak jsem se na to vykašlala. Teď dávám jáhlovou z DM a kukuřičnou krupičku od Nestlé a velká spokojenost, míchám mu to s ovocem (50g ovoce a 120ml mléka a 2 lžíce kaše). Baští 5× denně.
V noci se už dlouho nebudí - do 7.měsíce jsem ho budila já, protože nebyl zrovna tlouštík, ale pak mi to doktorka zakázala, abych mu nenarušovala spánek a zřejmě mu to nechybí, spí jak zabitej :-)
Výborný postup je tady http://www.kojeni.net/prikrmy.php
Vždycky kouknu, co tam píšou a pak se ptám doktorky a zatím se to shoduje, tak se tím lze dobře řídit - i pro alergické děti.
Pěkný den!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
2.11.11 21:09

Janinko, jsi zlatíčko. Díky za ty rady. Na to kojení. net. jsem se už dívala, jednou jsi mi to doporučila. Máš pravdu, je to tam popsáno skvěle a hezky chronologicky i ty recepty, tak to je fajn.
Jani, jak myslíš kaše a ovoce? To uděláš kaši a k tomu přesnídávku či banán nebo jak to myslíš? Já jsem úplně pitomá z toho. Dřív jsme dětem začínali jako první jídlo dávat polévečky, dnes nic takového nikde nepíší,OVOCNÉ ŠTÁVIČKY, krupička byla vždy jen samostatně, tak vůbec nevím…
Ještě prosím, jak je to s olejem. Naše děti máslo nemohou, ale později se do jídel podávat má. Místo toho používíš olivový olej nebo vůbec nic? Oliv. olej má charakteristickou chuť a vůni a nevím, zda to dětem nevadí.
Já začnu s tou mrkví od soboty a pak zkusím i nějakou tu kaši na noc a uvidím. Ještě jednou děkuji za pomoc a ozvu se, jak u nás proběhla premiéra prvního příkrmu.

Příspěvek upraven 02.11.11 v 22:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
2.11.11 21:12

Ještě jeden dotaz. Někde jsem četla, že ovoce pro první příkrmy má být nejdřív tepelně upravená a až pak se má podávat syrové. Dělala jsi to také tak? To by znamenalo nejdříve ty kupované přesnídávky ve skle, tam počítám, že je to tep. zparcováno a pak až syrové jablíčko, hrušku atd?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
3.11.11 08:51

Ahojky, ovoce dávám tepelně upravené do teď, toho syrového se zatím bojím (kromě banánu) - asi zbytečně, ale chci to nejprve konzultovat s MUDrou. Nejprve jsem dávala kupované přesnídávky, ale pak jsem začala vařit z našich jablíček - oloupat, nakrájet, krátce povařit (do změknutí) a rozmixovat. Část strkám do mrazáku a část spotřebuju ihned (v lednici vydrží i 3 dny).
Tepelným zpracováním se sníží alergicita ovoce (obzvlášť u jablek), proto se to takhle dělá. Třeba moje máma by se po kousku syrového jablka udusila, ale vařené může.
Do kašičky dávám rozmačkaný banán nebo ovařené a rozmixované ovoce, přileju vodu, dohřeju v mikrovlnce, přidám odpovídající počet odměrek a pak už jen domíchám sušenou kaši.
Dětskou krupičku jsem vařila jen ve vodě a pak domíchávala mléko, ale bylo to časově náročnější, zapatlané hrnce a řvoucí nedočkavé dítě..
No, olej zatím nedávám, ale když uvařím kuře ve vodě, tak aby se to suché maso lépe rozmixovalo, tak tam přidávám část vývaru z něj včetně tuku, takže olej je už asi zbytečný. Ale v mém seznamu s nápisem: K vyzkoušení, mám i olivový olej.
Koukala jsem do kupovaných skleniček, které Kryštof jedl na dovolené a tam byl řepkový olej - kvůli obsahu omega 3 a ten je celkem nevýrazný, tak můžeš zkusit ten.
Ale prosím, neber moje rady jako dogma, spíš důvěřuj své intuici a pokud se Ti nebude něco zdát, tak to udělej po svém.
Hodně zdaru a těším se na zprávy, jak malému chutnala mrkvička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
3.11.11 09:21

Já s ovocem začínala přesnídávkama a pak normálně jabko a banán. Ale teď mi naši dávali jabka a že jsou zimní, tak jí je mám povařit.

Já olej nepřidávám a malé to nějak nevadí, ale je fakt, že jí jen nevařím dávám jí i nějaké skleničky a v tom olej je. Např od Hami brokolice, a špenát s bramborem. A k tý brokolici jí třeba dovařím brambory, nebo rýži nebo těstoviny.

Jinak ty šťávičky mi radila teta, ať malé dávám, taky mi nějaký přivezla,ale je tam malina a samý takový, co alergizují, tak jí to zatím nedám. Ale jednu mi dovezla jabko a hruška, a to jí asi zkusím,ale až po tom co zkusím hrušku(zítra budeme zkoušet).
A polívky, to mi zase taťka pořád říká, ať jí udělám a neuroložka se taky ptala, jestli jí dělám, zatím jsem jí nedělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
3.11.11 09:41

Holky, děkuji moc za rady a čas, co jste tomu věnovaly.

Já jsem volava na alergologii na výsledky a bylo mi řečeno, že žádné ukazatele alergii/ eosonofily, celkoví Ige, ECP/ nemá zvýšená, takže se nadá vůboc mluvit o alergickém terénu a není důvod užívat spec. mléko, ale mám se prý domluvit na gastu.
Já jsem z tohho zmatená, v tom afektu jsem se ji nestačila zeptat, než jsem se nadechla, tak to položila.
Všude píší, že ty testy nemusí být průkazné do půl roku a nesnášenlivost BKM tam je, důležítý, že je klinický obraz. My jsme na tom NADC, ted mi napsal 12 plechovek, tak to doberu a pak nevím, co dál vymyslí, když ta na alergo žádné dietní opatření neschledává za nutné :nevim:
Meliso, vy jste byli na alergo odběrech?
Jani, pak napiš, jak to dopadlo Vám s těma alergo testama. Dík a pěkný podzimní den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
3.11.11 11:22

My na alergologii nebyly, jen když jsme skrz tu krev ve stolici byli hospitalizovaní, tak mi primář říkal, že do 1 roku ty testy nejsou průkazné, že se dá zjistit, jen jestli bude „potencionální“ alergička. A ve výtěru ze stolici tam byly zvýšené alergení složky a moje rodiče i brácha jsou alergici i manžel, já jediná nejsem(nebo nevím, že bych na něco byla) tak i to tomu přisuzovali.

Já být tebou, tak pokud u NADC nebo NAC teď si nejsem jistá, co máte je zlepšení, tak bych ho nechala. Nám naše dětská říkala, že to budeme mít alespoň do 1 roku a pak zkusíme obyčejný, ikdyž už teď potíže nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
3.11.11 11:39

Přesně tak,Melisso.
Obě děti mám alergické, to zatížení tam nějaké bude, budu na NADC, pak jak Janča a Vy zkusíme NAC a uvidí se. Stolice u kojení měl nejhorší, na NAC to nebylo o moc lepčí a te%d na NADC je to uchazející, i když též mysslím ne stoprocentní.
Všude píší, že testy jsou neprůkazná, důležitá klinika a ta dobrá není, tak si myslím, že by nebylo na místě malému dávat jen hypoalergení mléko.
Už jsem si i řákala, jestli to není ještě něco jiného než ta nesnášenlivost BKM /třeba nepřítomnost nějakého enzymu, špatné trávení/, ale snad ne, když váží skoro 10 kg v půl roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
3.11.11 12:12

Dani, nám na gastru říkali, že je malý alergik 4. typu a u těch ty testy z krve nic moc neřeknou - spíš se orientovat, po čem se osype, po čem bolí bříško, co prostě nesedí.
A ty testy brát jen jako orientační - když tam vyleze vysoko např. vajíčko, tak budu vědět, že mu to nemám dávat, abychom nevolali rychlou, že se dusí a padá do šoku.
Jak psala Melissa - když je po NADC zlepšení, tak ponechat a pak po pár měsících zkusit NAC, pak HA a pak obyč - aspoň takový je léčebný plán u nás.

Co se týče polévek - Kryštof nemá rád kousky a husté kaše (dáví se), takže mu ten obídek stejně dost ředím (NAC), ve výsledku to má hustotu krémové polévky. Osobně nevim, jaký je rozdíl mezi polévkou a klasickým příkrmem - my máme něco mezi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek