Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No, krev už nemáme žádnou od té doby co používáme nutrilon alergy digestive care,ale hlen tam byl taky pořád, ale malá začala s příkrmy, tak zmizel, pak dostala zácpu, tak jsem jeden den příkrm vynechala, no a zas tam hlen byl, když jsem znovu začala dávat normální jídlo, je to zas OK.
no, zase se nám dneska objevila krev ve stolici, nitky krve asi 4 a pak jeden jakoby načervenalý hlen, jinak má ty hleny žluté, stolice je řídká. Někde psali, že ta krev může být s tlačení,ale mě se to nezdá. Mám volat MUDr.? Minule mi řekla, že jsou to prdíky a musíme vydržet. Ráda bych požádala o nějaké vyšetření, jestli nemá nějaký katar nebo nějakou infekci popř. alergii, ale moje pediatrička se tomu brání a nevím, jestli je povinná mi vyhovět. Malý je neklidný a pořád nespí, ráda bych mu nějak ulevila, jelikož tohle už mi moc normální nepřipadá. Nemléčnou dietu nedržím, ale mléko nepiju a ani nijak přehnaně se neláduju ničím s mlékem.
No, prdíky můžou být také z alergie. Kamča na ně příšerně trpěla, tlačila tak strašně fest, že z toho má pupeční kýlu. Všichni říkaly, že to je normální, prostě prdy
Nám Mudra nejdřív upravila jídelníček na nutrilon comfort ale testy na alergii dělala až když to cca po 14dnech bylo pořád stejný. Jenže jsou u dětí cca do 1ho roku neprůkazný
Takže i Kamča podle nich není alergická. Ale v nem. nám byl dán ten jinej nutrilon pro děti s alergií a intolerancí a byl klid, ne jen od krve ve stolici,ale dokonce i od nadýmání a prdů. Takže kýla nám pomalu ale jistě zalézá zpět do bříška. Myslím si, že prdíky mohou být taky z alergie (espumizan atd…nám vůbec nepomohl) No, můžeš zkusit zajít na gastro-taky nás to nejspíš čeká. A nebo výtěr ze stolice, nám ho dělala jen na bakterie, nechápu, proč ho nikdo neudělal na ty alergení složky, když to jde ![]()
Uju píše:
No, prdíky můžou být také z alergie. Kamča na ně příšerně trpěla, tlačila tak strašně fest, že z toho má pupeční kýlu. Všichni říkaly, že to je normální, prostě prdyNám Mudra nejdřív upravila jídelníček na nutrilon comfort ale testy na alergii dělala až když to cca po 14dnech bylo pořád stejný. Jenže jsou u dětí cca do 1ho roku neprůkazný
Takže i Kamča podle nich není alergická. Ale v nem. nám byl dán ten jinej nutrilon pro děti s alergií a intolerancí a byl klid, ne jen od krve ve stolici,ale dokonce i od nadýmání a prdů. Takže kýla nám pomalu ale jistě zalézá zpět do bříška. Myslím si, že prdíky mohou být taky z alergie (espumizan atd…nám vůbec nepomohl) No, můžeš zkusit zajít na gastro-taky nás to nejspíš čeká. A nebo výtěr ze stolice, nám ho dělala jen na bakterie, nechápu, proč ho nikdo neudělal na ty alergení složky, když to jde
no já bych ráda zašla na gastro, ale prý nás tam nevezmou, pokud to nedoporučí pediatr. NO a naše doktorka i jen říká, že jsou to prdíky a že musím vydržet 3-4 měsíce.
luckyhorse píše:
no teď už máme krev ve stolici minimálně, buď vůbec nebo tak jednou za 2 dny jedna nitka krve. Máme ale v každé plínce nakakáno a hlen
Lucky malá to měla úplně stejné. Do půl roku malé jsem držela dietu. Po zavedení příkrmů jsem si pomalu do jídelníčku začala přidávat „zakázané“ jídlo. Mlíko jsem si troufla pít až někdy kolem 8m malé.
Můžu říct, že po zavedení příkrmů bylo vše v pořádku.
no a dneska ráno řídká žlutá stolice s hodně hlenem a nitkami krve a další stolice byl v podstatě jen kulička zeleného hlenu a teď měl stolici zelenou od hráškové až po tmavě zelenou hlenovitou. Doktorka mi tvrdila, že aby to byla ABKM tak by musel mít vyrážku. Co myslíte?
Na gastro udělají miminu sono bříška, vezmou mu krev a Tobě řeknou, že musíš držet přísnou bezmléčnou dietu. Po vysazení mléka a následné úpravě stolice mimina si máma něco s mlékem dá a čeká se, co to se stolicí miminka udělá. Při této alergii na množství mléka v jídle moc nezáleží, problémy může způsobit i stopové množství mléka.Řešením potom je bezmléčná dieta akojit nebo UM. Naše Madlenka ma ABKM a AE, ale nitky krve ve stolici se objevovaly a vyrážku neměla. Na gastro mi řekli, že není pravidlem, aby se vždy objevil i ekzém.
tak já hlásím, že po zavedení příkrmů se nám stolice upravila, konečně
ťuk ťuk radši
Luckyhorse - my měli totéž, hleny a hleny, pak ve 3. měsíci se přidala krev a to jsem to už začala rešit. Ekzém nebyl vůbec. MUDra to posoudila jako alergii na kravské mléko, takže mě čekala dieta. Pak jsme postupně z mojí stravy vyloučili vejce, kakao, ořechy, ryby, lepek, dráždivé ovoce a zelenina. Na konci jsem pak jedla už jen rýži, 4 druhy zeleniny, banány a maso, toť vše. Bohužel to ale nepomohlo a já už pak byla na dně - fyzicky i psychicky, tak jsem to po 3 měsících vzdala - těsně před příkrmy. Přešli jsme na Nutrilon Allergy Digestive Care a okamžité zlepšení - i prdíky zmizely.
Mimochodem, minulý týden jsem mu večer zkusila dát rýžovou kaši a osypal se a při pokusu o přechod na Nutrilon Allergy Care (obsahuje laktozu) byly zase problémy, tak to vypadá na alergii na rýži a intoleranci laktozy…
Jinak hleny ve stolici a krvavé nitky opravdu nejsou v pořádku, značí to podrážděné střevo. Zkus (klidně bez porady s lékařkou) pečlivě dodržovat nemléčnou a bezvaječnou dietu (pozor na margaríny, je tam syrovátka, v rohlíkách taky, je nutné číst složení všeho, co jíš), pokud za 14-21 dní nebude vidět efekt, tak je problém v něčem jiném (laktoza nebo jiný alergen…).
Jinak na gastro nebo alergologii doporučení pediatra nepotřebujete!
Tak u nás chtějí jak na dětské gastro, tak i na alergologii. Je to ta první věc, na jakou se ptají.
u nás taky na alergologii a gastro chtěli doporučení, naštěstí jsme to nepotřebovali, záleží asi, jak kde
Ahoj holky, tak Vás zase po delší době zdravím. Jak se daří prskům??? Moje tchýně má známou na VZP tak ji donesla zprávu a ptala se, jak to je tedy s tím nutrilonem a předpisem, známá ji řekla, že nutrilon digestive care není hlídané léčivo a tak poud má podezření na alergii a vidí že pomáhá může ho psát od rána do večera navíc když Kamilka byla s krví ve stolici hospitalizovaná. No, raději jsem zašla ještě na VZP k nám(přeci jenom jinej kraj,jinej mrav) mluvila jsem s revizním lékařem, ten mi řekl, že mám zajít do nemocnice a poprosit aby mi do propouštěcí zprávy napsali, že malá může jen tento nutrilon a nebo, že budem muset na gastro. V nem. jsem mluvila s primářem, ten nám nic nenapsal, že prý je nutrilon digestive drahej aobjednal nás na gastro(1.9) dal mi recept na 3 NADC a řekl, že mám prubnout klasickej nutrilon a čekat co to s malou udělá. Recept jsem zatím nevyzvedla a koupila tedy ten klasický nutrilon. Začala jsem ji ho dávat dnes v 9:15.Chci se zeptat, za jak dlouho by se to zase mělo rozjet??? Pokud tedy alergie přetrvává.Myslíte, že po 3. dnech už budu vědět, jak je Kamča na tom??? Jsem z toho hrozně nervózní.
Zdravím, Uju já si myslím, že pokud alergie trvá mělo by se to objevit zhruba do týdne, co nasadíš jiný mlíko. U nás to tak alespoň poprvé bylo. Po příkrmech se nám krev ztratila, ale jak jsme přešli z Nutrilonu AC 1 na Nutrilon AC 2 hned za dva dny se to malé zase udělalo
ach jo, jsem z toho nešťastná, už jsem byla tak ráda, že se to spravilo a ono nic. Ale nejde mi do hlavy, že se to malé udělalo jen z přechodu z 1 na 2. U té dvojky je napsané, že by to neměl být jediný zdroj výživy, ale jen součástí smíšené stravy. Mám půlroční dceru a zatím jí dávám 5× denně NAC a jednou denně příkrm. Nevím jak to myslí, a nevím jestli půlročnímu dítěti můžu dávat mléko třeba jen 2× denně a jinak příkrmy. V pondělí jdeme k doktorce, tak jsem zvědavá, co řekne.
Aha no, u nás malá jede zatím pořád obyčejnej nutrilon. Je pravda, že asi po 4. dnech, jsem měla pocit, že má dost hlenu a se stolicí jde voda, druhý den jsem dala víc brambor a mrkve a je klid. Jinak Kamča má pořád tu 1. a příkrm dávám většinou v poledne(zeleninu) a odpoledne nějakou přesnídávku. Mléko pije tak 5× cca 700ml. No, jsem zvědavá, zatím mupuju jen po malejch krabičkách,ale zítra asi koupím tu větší. Mě ani nenapadlo, že bych měla koupit 2ku. Teď Ti mám i docela strach. Poradím se s Mgr. v lékárně 1.9 mám jít na to gastro, tak ať vím, na čem jsme. Bylo by asi blbý říkat, je to dobrý, pak koupit dvojku a letět tam znova, že už to dobrý není.
to mi přijde ale taky divný, Koukala jsi na tabulky? Jakej rozdíl je ve složení??? ![]()
Ve složení jsem našla rozdíl, že různý vitamíny atd jsou tam skoro stejný, ale železa je tam jednou tolik, jak v 1. Tak, že by to dělalo to železo? Zkusím malé přidat příkrm, odpoledne místo mlíka a uvidím. A jinak, když už malá měla 5 měsíců, tak doktorka říkala, ať dáme 2. Nám to vyšlo na půl rok, než jsme dobrali 1.