Hlen a krev ve stolici kojence - dieta bez efektu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1879
24.7.11 21:16

Ahoj maminky, tak jak to s vámi vypadá?? ustali problémy prcků??malá to pořád přetrvává, za měsíc by jí měli vracet normální Nutrilon, ale jak to tak vypadá, tak spíš nám dají Neocate - nebo spíš budu usilovat,aby nám ho dali.......zkoušela jsem malé koupit Biogaia, jestli to pomůže a nepomohlo, i jsem jí včera a dnes začla dávat příkr, protože jsem četla, že příkrmama se to zlepší, tak ještě máme necelý měsíc, že by třeba ty příkrmy zabrali no uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
25.7.11 16:38

Ahoj, no, u nás změny nastaly - hlavně proto, protože jsem přestala kojit a nasadili jsme Nutrilon Digestive, po kterém došlo doslova k okamžitému zlepšení. Po 14 dnech jsme zkusily Nutrilon Allergy Care, ale hleny se vrátili, taky je drobek takovej nenaloženej a má spoustu prdíků (takže možná vrozená intolerance laktozy… nevím..). Takže se vrátíme na ten Digestive. Na jednu stranu mě mrzí, že jsem ukončila kojení, ale když vidím, jak mu ten NADC pomohl, tak to za to stálo. Teď už dávám i mrkvičku a brambůrek a zatím musím zaťukat, jde to dobře.
Moc držím palce, aby to u vás taky brzy přešlo a zase se ozvi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
25.7.11 18:59

doktorka říkala, že Nutrilon HA nám nevrátí, že do roku budeme mít ten AC, já taky zkouším malá mrkvičku, ale vyblinkala mi to, tak nevím, ale doufám, že se to s příkrmama zlepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
25.7.11 19:00

jinak škoda, že si přestala kojit, ale na druhou stranu, když se prcek „uzdravil“ tak je to fajn :palec: možná bych pak taky mohla říct doktorce, ať nám zkusí ten Digestive

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
26.7.11 09:51

Včera jsem koukala v obchodě a ten Nutrilon AC obsahuje 3× více laktozy než jakýkoliv jiný Nutrilon. Včera jsem mu začala zase dávat ten Digestive a okamžité zlepšení - takže evidentně je to tou laktozou.
Taky je mi to s tím kojením líto, ale když právě vidím, že je mu líp a já se taky můžu konečně normálně najíst, odpadl ten stres a prcek moje prsa stejně poslední měsíce bojkotoval a kojení nechtěl a málo přibíral - což byl další stres (přechod na UM a láhev zvládl během pár hodin…), tak si to nevyčítám. Asi to tak mělo být. Aspoň ten půlrok jsme zvládli, to také není špatné :palec:
Zkuste navštívit nějaké gastro, mohli by vám zkusit napsat ten Digestive (je i volně prodejný, ale bez receptu o 100,– dražší) a případně ten Neocate.
A jak to zvládáte s tím Nutrilonem AC, není tam zlepšení? Naše MUDra tvrdí, že je nutné nejprve sliznici zahojit a ničím ji nedráždit (ani tou laktozou) a pak zkusit znovu NAC. Tak to taky zkuste - NADC se od NAC liší opravdu jen obsahem té laktozy.
Držim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
26.7.11 10:12

Malá má už ten AC necelé 3 měsíce, jako zlepší tam určitě je a jednu dobu to bylo ok, ale před dvěma týdny se jí tam z ničeho nic objevili ty nitky krve a to jsem jí příkrmy ještě nedávala, že by to měla z toho, teď čtvrtý den jí dávám příkrmy, zatím teda mi snědla jen dvě lžičky a tu mrkvičku včera vyblinkala, ale krev už tam zase není, tak uvidím, jestli ty příkrmy zaberou. Jinak ten digestive může napsat i dětská? nám totiž ten AC píše dětská a taky je o stovku levnější s receptem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
26.7.11 14:26

Ahoj holky:-)
Tak u nás to po tom nutrilonu digestive bylo tak trochu jak na houpačce, občas dobrý, občas hlen(ale krev žádná).
Tak už jsem se to tak nějak naučila neřešit. Od soboty jede malá na příkrmech, takže polívka,sunárek(ovocnej), šťáva z mrkvičky. Holky stolice zeleno-ŽLUTOHNĚDÁ .A dokonce bez hlenu, nebo je ho tam tak malinko, že se to prostě není vidět. Takže teď se jen klepu, co mi řekne Mudra, že sjem si dovolila dát příkrm bez konzultace(teda ještě nevím, jestli ji to vůbec řeknu).
Kamča je happy, očividně ji nic nebolí, tak budem na digestivu a už žádný pokusy s í dělat nebudu. První dcera mléko v 10ti měsících měla už jen ráno a večer, takže u Kamilky, taky nebudu dělat vše proto aby nutrilon pila do tří let. myslím, že nám to příkrmy hezky rovnaj. Až to bude dlouho usazený na nějakým standardu, prubnu to s jogurtíkem-uvidíme.

Taky držím všechny palce aby to bylo co nejdříve OK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
26.7.11 14:29

jo, s receptem na digestive je to složitý, nám byl doporučen v nemocnici a máme to v závěrečný zprávě. Mudra mi řekla, že mi ho psát nemůže pokud tesrtry z krve nepotvrdí alergiii(u nás jsou neg.) a nebo pokud to nedoporučí gastro. Takže si ho kupujem za své 360Kč/450g ( s receptem to je o 119Kč lacinější)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
26.7.11 14:32

aha, takže si byla skrz ty problémy s prckem hospitalizovaná? já jak nám dali AC, tak jsem s malou byla v nemocnici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
26.7.11 20:37

jj, nám nejdřív mudra nasadila nutrilon comfort,ale když i za 14 dní to byla hrůza a nic se nelepšilo, nabrala nám krevní obraz a krev na alergii, jelikož malá měla hodně draslíku, tak nás poslala vlastně spíš kvůli tomu. V nem. mudr pořešil draslík a potom začal řešit alergii. Nebýt toho draslíku tak by nás do nem. myslím neposlala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
27.7.11 09:25

nám tu alergii v nemocnici zjistili, z výtěru ze zadečku, že tam byly zvýšené alergenní složky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
27.7.11 12:57

tak my máme tak 3× za den stolici, je jí docela dost, žlutá a pak celý den usilovně tlačí a nemůže se vykadit. Včera jsem mu našla ve stolici asi 5 nitek krve.Jinak přibírá krásně, občas ublinkává při jídle i po jídle při odříhnutí. Zatím kojíme, ale v porodnici mu jako příkrm dávali UM. Může to být taky alergie? Nebo tam ta krev byla proto, že tlačil? Nebo to jsou prostě jen tak hrozné prdiky, že ho to trápí celý den?Malému je 6 týdnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
27.7.11 19:54

No, z tlačení krev-to se mi nezdá (malá má z hrozného tlačení kýlu), spíš bych řekla, že by to mohla být ta alergie :nevim: Já vím, že malá už v porodnici hrozně tlačila a já osobně to přisuzuji taky ty alergii, protože jak mile jsme na nutrilonu alergy digestive care, tak je bez problémů a prdíky ji berou tak 1× do týdne.
Melisa No, nám se taky dělal výter,ale jen na bakterie atd… Páni, jestli se to dá i takhle s určitostí zjistit, to by nebylo špatný říct mudře. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
27.7.11 19:58

no zatím tu krev ve stolici měl pouze jednou, dneska celý den nekadil, jen trošku vždycky na plíně jako kdyby odprdnutí :). Doufám, že to ta alergie není, dneska jsems i na večeři dala meruńkový zákys :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
30.7.11 12:10

no teď už máme krev ve stolici minimálně, buď vůbec nebo tak jednou za 2 dny jedna nitka krve. Máme ale v každé plínce nakakáno a hlen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek