Hlen a krev ve stolici kojence - dieta bez efektu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4340
19.5.11 18:28

Ahoj, skvělá zpráva - krevní testy dopadly dobře. S doktorkou jsem domluvená, že budu kojit dál (a držet dietu) a budeme pečlivě sledovat, jestli se krvácení nezhorší a častěji budeme Kryštofa vážit. Pokud by se něco z toho zhoršilo (zastavila se váha, masivnější krvácení), přejdeme na UM. Pevně doufám, že to nějak zvládneme a UM nebude třeba.
Všem moc děkuji za příspěvky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beruska7908
19.5.11 18:48
JaLa píše:
Ahoj, skvělá zpráva - krevní testy dopadly dobře. S doktorkou jsem domluvená, že budu kojit dál (a držet dietu) a budeme pečlivě sledovat, jestli se krvácení nezhorší a častěji budeme Kryštofa vážit. Pokud by se něco z toho zhoršilo (zastavila se váha, masivnější krvácení), přejdeme na UM. Pevně doufám, že to nějak zvládneme a UM nebude třeba.
Všem moc děkuji za příspěvky.

tak to je skvela zprava :palec:
at se vam dari a je prcek zdravy :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Uju
6750
2.6.11 16:21

Ahoj holky. Obnovuji toto vlákno protože i já s Kamilkou mám vesměs stejné příznaky ale jeden rozdíl-Kamča je na UM od narození.Jsou ji 2měsíce od začátku používáme klasický nutrilon1 nedávno jsem po přečtení vláken o bebilonu, koupila v PL bebilon 1 a asi po 4dnech malá dostala průjem a krvavé nitky v něm. Mudra si myslí, že by to mohlo být z bebilonu(nevěří mu),malé teď kupuju Nutrilon comfort ale po 3 dnech se to vůbec nelepší,ale troufám si tvrdit, že je to snad i o něco málo horší(dnes na plíně ohromný krvavý hlen v oranžovým bobku spousty nitek) Potom se ještě dokadila a to už tedy bylo žluté a asi jen 3 krvavé nitky. Byla jsem s malou i na pohotovosti, tam po prohmatání bříška a zkouknutí pleny (to z kamči po bobku vytekla ještě krvavá voda),Mudra konstatovala, že to bude zřejmě z toho bebilonu. Máte někdo zkušenost s takovouto alergií i u dětí, které jsou již od narození na UM ???
Jinak se mi Kamilka zdá v pohodě, teplotu nemá, bříško ji nijak ohromě nebolí(jen občas nějaký prdík-po nutrilonu comfort, je jich o hodně míň) Ale já obcházím nervózně kolem postýlky a sleduji každé její prdnutí. Taky asi před 3mi týdny začala nadměrně slinit(zuby ji nerostou) může to mít také spojení s alergií???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
2.6.11 16:49

Ahoj, o slinění jako doprovodu alergie na bílkovinu kravského mléka jsem četla. Možná bys mohla zkusit nutrilon pro alergické děti (HA) nebo (lépe) jakékoliv UM pro děti s ABKM. Alergie na BKM je u děti na UM častější než u kojených dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
2.6.11 17:21

Ahoj, taky doporučuju UM, které bude hypoalergenní (HA) nebo i případně Nutrilon Allergy Care, v nejhorším případě Neocate. Změna k lepšímu ale nemusí být ze dne na den. Po změně UM je dobré nějakou dobu počkat.
U nás žádná změna ani po nasazení bezlepkové diety, zřejmě budeme muset přejít na Nutrilon AC případně na Neocate. Je mi z toho smutno, že tak hezky kojíme a stále jsou potíže i když už jím opravdu jen potraviny určené pro první příkrmy. Ale holt, nechci, aby dál trpěl - i když tedy objektivně dobře prospívá a žádné bolesti nemá, tak ta krev ve stolici mě prostě natolik děsí, že to nemůžu nechat být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
2.6.11 21:18

Holky moc dík za rady. Já jsem si říkala, proč nám Mudra nedala ten HA ale řekla ať koupím confort :nevim: No, zítra ji mám volat a podat hlášení, tak se ji na Nutrilon HA zeptám(asi podle mého bude chtít čekat co s malou udělá ten dietní comfort). No, na to slinění jsem se ji ptala při prevenčce(to ještě žádnej problém nebyl) mi řekla, že to možná budou tlačit dásničky, zoubky se ještě neklubou,ale tlačit to prý může-no, mě to bylo divný,ale nechtěla jsem do toho nějak rýpat.
Teď večerní bobek byl úplně čistej bez jedinné krvavé nitky,tak jsem zvědavá jak zítra.Jednou je boban vzornej, podruhý katastrofa , prostě nechápu :nevim:
JaLo-Přesně vím, jak se cítíš, já když dnes odpoledne koukla do plíny, tak jsem se úplně rozklepala(bylo tam víc červeno a hnědo než žluto-to tam skoro nebylo vůbec) :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
4.6.11 09:12

alergie na bílkovinu kravského mléka

Zdravím maminky :mavam: Mám s dcerou nar. únor 2011 podobné problémy. Jelikož jsem ztratila MM, tak dcera dostala UM Nutrilon HA, asi po 2 týdnech, se začly ve stoličce objevovat hleny, krev, krvavé nitky, poslali nás do nemocnice, kde nám řekli, že je to nejspíš alergie na bílkovinu kravského mléka,prý se to na 100% ještě u tak malých dětí nedá potvrdit, ale ve stolici měla zvýšené alergení složky, dali nám Nutrilon Allergy Care, je to už měsíc, co malá mlíčko pije, ale hleny,krev a nitky pořád přetrvávají :-( máte některá zkušenost po jak dlouhé době se trávení upraví? jinak od zavedení UM bereme Lacidofil na trávení a od narození Sab Simplex na prdíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
4.6.11 21:47

Nám Mudra říkala, že to vidí tak na týden, potom, že to začne řešit víc(nabere krve atd) No, je to 5dní a je pravda, že nitky a hlen ve stolici pořád je,ale už z Kamči neteče rudá voda a bobek není hnědo červenej,ale už žlutozelenej.
Mluvila jsem se sestřenkou(je internistka a taková moje překladatelka zpráv od Mudrů) říkala, že když na pohmat bříško nebolí a malá nemá teplotu, mám být v klidu. Ona mi zase říkala, že silné krvácení by se mělo upravit,ale sem tam nitka nebo tak tam může být dlouho.
Takže se podle její rady pokouším neplašit-i když mi to moc nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
5.6.11 09:15

Uju, já si taky pořád říkám, že malá nemá teplotu, nebrečí, je to usměvavé mimčo a vůbec nejde poznat, že by ji něco trápilo, tak se tím uklidňuju. Ale na druhou stranu mě trápí, že má změnu mlíčka, ale problémy neustaly :( jestli to fakt nějakou dobu trvá. Naše Mudra to nějak neřeší, říkala, že to trvá, než se trávení upraví, ale jak dlouho to už mi neřekla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
6.6.11 09:05

No, tak u nás o víkendu dobré(teda sem tam nitka a průjem) ale dnes jsem zase v plíně našla krvavej hlen a takovej ten mok. Takže jsem ji zase volala, zítra jdem na krevní obraz a dá nám žádanku na UZ bříška. Je pravda, že dnes mi ublinkává a je taková neklidná :cry:
Já teda už fakt nevím, byla jsem tak ráda, že se to lepší a ono asi nic :-( Jen doufám, že to opravdu bude jen alergie na laktózu (jak si Mudra myslela), teda já jsem na studenou,teplou a do klece :cry:

No, já si poád říkám, že když nemá tu teplotu a nějaké hrozné bolesti(jen prdy), že to snad bude opravdu OK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
6.6.11 09:17

Ahoj holky, u nás je to taky jako na houpačce, v sobotu žádná stolice (!!), v neděli tři a ta první dokonce obsahovala kousky čehosi, co by se dalo nazvat míchanými vajíčky. Další dvě stolice byli ale zase voda s hlenem a pár pidikousíčků krve. Fakt tomu nerozumim…

Ohledně toho Nutrilonu Allergy Care - pokud nezabírá, tak si nechte napsat Neocate, ten by měl zabrat určitě. Může ho ale předepsat jen alergolog nebo gastro. Bez receptu si ho nepořizujte, je děsně drahý.

Jinak my jsme prošli i různými testy, UZ bříška, vše dopadlo ok. Dietu bez mléka, vajec, soji, kakaa, ořechů držím již dva měsíce (bezlepkovou k tomu 3 týdny) a že by se to nějak zlepšilo… mno, jestli jo, tak veeeelmi zvolna. (podotýkám, že plně kojím).
Ale říkám si, že s tím kojením ještě vydržím, to včerejší částečný zlepšení mě tak navnadilo, že to UM radši ještě odložim (zvlášť, když vidim, že ani to nemusí zabrat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
6.6.11 10:13

No, tak teď jsem malý měřila teplotu tlačila a měla 37.4(bez odečtu) pak z ní vyšprknul voda, průhledný hlen a jedna nitka krve, jsem se tak lekla, že jsem teploměr vytáhla(ale asi by to už o moc nenaskočilo) hned jsem zavolala Mudře, že nebudu čekat do rána, že chci na UZ hned a tak manžel po poradě přijede z práce, vyzvednem žádanku a pofrčíme už dnes.
Jinak já jsem četla, že ten nutrilon alergy care, je spíš jen jako prevence, že u dětí, kde je alergie nějak prokázaná, by se měl používat Nutrilon Alergy Digestive Care-je to prý zase něco jiného.
No, pokud UZ dopadne dobře, tak zítra řeknu Mudře aby nás poslala někem kde mohou tedy napsat ten Neocate.
Naše Kamča opravdu dnes není ve své kůži, tak se tady pomalu ale jistě hroutím. Ježiš jestli je to opravdu alergie, tak čumím jakou paseku dokáže nadělat-vždy jsem tuto nemoc dost podceňovala (neznám,nevím)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
6.6.11 20:08

To je mi líto, že vás to takhle trápí. Kryštof to má prakticky od narození, tak už jsem trochu otupělá - zvlášť když ho nic nebolí a všechny testy jsou ok.
Můžu Tě ale uklidnit, že téměř 90% dětí se této alergie zbaví v předškolkovém (případně předškolním) věku. Dá se s tím žít docela dobře - držím tuhle dietu kvůli kojení už 2 měsíce a je to sice omezující, ale dá se to :-)
Držím palce, aby šlo opravdu jen o alergii a neměli jste k tomu nějaké další komplikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
6.6.11 20:26

JaLo- děkujem za držení palců :-)
Na Uz Mudr.nic nenašel, žaludek byl sice spíš nevyšetřitelnej(bylo tam zrovna plno) ale říkal, že prostě nic nenašel a je to podle něho OK. Fuj, já si tak hrozně oddychla(však to znáš určitě taky) No, odpolední přebalování bylo zase úplně jiný. Bobek bez hlenu a bez jedinné krvavé nitky. Já už si fakt připadám jako totální magor :nevim: no, zítra jdeme na krve, tak doufám, že se Mudra trefí napoprvé (cítím z ní, jak se ji do toho nechce) Tak jsem zvědavá co vypadne z výsledků.
No, říkám si, že pořád doufám, že to bude ta alergie(nebo mám pocit, že v našem případě spíš intolerance na lkaktózu). No,já už Kamče vykládala jak ji dám koštnout pribiňáka a potom se bude Mudra zlobit atd…(ona se u toho řechtala)…tak to dostane asi max, jen přesnídávku :-( No, snad to bude brzy cajk, nebo doufám, že taky otupím. Dnes jsem jak tělo bez duše, totálně zničená, ty nervy mě dávaj zabrat :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
7.6.11 08:21

Nevěšte hlavu maminky, snad se, naši prcci, co nejdřív zase „uzdraví“ !!!Máme jít na kontrolu za dva týdny, tak pokud to bude pořád přetrvávat, ozvu se na ten Neocate. Jinak mě v nemocnici říkali, že jako prevence proti alergii je Nutrilon HA (hypoalergení) ten jsme měli první, ale i tak jsme alergii dostali, a že ten Allergy Care, je pro děti s alergií na bílkovinu krav.mléka, ale je fakt, že ten Digestive, je třeba ještě lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek