Hlen a krev ve stolici kojence - dieta bez efektu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Uju
6750
23.8.11 18:14

Jalo, a nedala jsi malému něco co obsahuje víc železa??? Z toho by ta stolice taky mohla být tmavá. Jinak růst zoubků může být pěkná pakárna když mimísek chytne všechny příznaky-nevrlost,nechutenství,průjem,vysoké horečky. Jinak mě řekl primář v nem. že to mám prostě zkusit, že jinak se u mrňat ústup alergie zjistit nedá. Tak se poraď s mudrou, třeba se to dalo za tu dobu dokupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
23.8.11 19:12

Taky si myslím, že ta černá stolice může být ze železa. Jinak já včera psala, že zoubky nemáme a dnes, jak jsem malou krmila, tak mi nechtěla jíst, až jsem jí tu lžičku „narvala“ do pusy zjistila jsem, že se nám klubou rovnou dva zoubky dole. A dnes jsem malé poprvé dala kuře s mrkví a bramborem, ale vůbec jí to nejelo, úplně se nadavovala, tak nevím jestli je to zoubkama, nebo novou chutí. Jinak Jala zůstaň radši u té 1, než ti doktorka řekne. Mě říkala, že za měsíc za dva zase mám zkusit tu 2 a když to pořád nebude malá tolerovat zase dát 1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
23.8.11 20:04

Melisso, gratuluju k zoubkům!! Tak je možné, že nechuť k jídlu může být i u vás. Kryštofa nadavuje, když je v příkrmu více brambor (obzvlášť, když jde o lepivější druh).

Přijde mi, že dávám stále to samé - mléko NADC, bramboro-mrkvo-cuketo-kuře a poslední tři dny jablečná přesnídávka, rýžovou kaši, toť vše. Doktorka se k tomu nevyjádřila, řekla, že záleží taky na stravě (neví, co malý baští), no nevim. Ale dneska kadil 4× (asi ty zuby) a poslední byl celkem průjem, byl znatelně cítit jablky a barvu měl žluto-béžovou (naštěstí bez hlenu), no tak fakt nevim, čím se jeho trávení řídí.
A taky mi řekla, že už nemám v noci budit, což je jediný moment, kdy je ochoten vzít flašku a vypít 200ml mléka a prakticky bez „řečí“, takže se obávám, že horko těžko budu moct udržet více než 500ml mléka za den. No nic, zkusim to, třeba si pak dá víc ráno (doposud snídani a částečně i dopolední svačinu absolutně odmítal), flašku poslední dva dny nemůže ani vidět, hned brečí… Doktorka navrhla kaši do flašky k snídani - což je v našem případě utopie. Dnešní večeře taky fiasko - 100ml kaše po mini lžičkách a to ještě za doprovodu řevu, krmila jsem asi 50min. Prostě krizovka, pořád doufám, že až zub vyroste, tak se zase rozjí.
Na NAC se vrháme zítra, to jsem tedy zvědavá (a děsim se…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
23.8.11 20:45

Malé ovlivňuje stolici jídlo tak, že když jí dám mrkev, hned druhý den ráno jí má v kakání, když dám banán, tak taky i u brokolice i u cukety. A slyšela jsem, že když zoubky rostou, tak se stolice změní, a že děti zhubnou,jak nechtějí jíst,jiné brečí, jiné mají teploty tak nevím. Jinak já malé dávám 4× denně NAC po 150ml,je z toho vlastně 166mlcož je 664ml a pak dvakrát příkrm. A přibírá mi jak hrom, má 6 a půl měsíce a váží 8,450kg. Ale je dost možné, že Kryštůfek to má díky těm zoubkům, že nechce papat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
23.8.11 20:46

A nezkoušela si malýmu tu kaši dát z flašky? třeba by to papal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
23.8.11 20:47

Jo promiň teď čtu, že si psala, že to nechce z flašky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
24.8.11 12:36

Ahoj v dnešním (opět) parném dni!
pro Kryštofa je flaška nepřítel číslo jedna, pak v těsném závěsu mlíko. Ostatní mu už začíná pomalu zase chutnat. Včera zblajznul přesnídávku 200ml během 10 minut, ani jsem nestačila podávat. Masozel taky celkem chutnal. Dneska ráno jsem objevila další škvírku v dásničce, takže se ty zuby derou na svět dva naráz, horní patro jsem nezkoumala, na to je moc akční :-) Ono to nepapání může být i vedrem, máme doma 28 stupňů, v noci 26..
Dneska jsem vyfasovala Sinlac, koukala jsem, že je tam víc vápníku než v NAC/NADC, takže kdyby by mu to chutnalo, tak bych tím to mlíko mohla částečně nahradit. Resp. rozmíchávala bych mu to s mlíkem a noční krmení bych tak mohla odbourat. Kdyby mu to joo chutnalo, tak by si třeba vzal i ráno nebo dopoledne - s tím dopoledním jezením furt bojujeme, ani se svojí oblíbenou jablečnou přesnídávkou mu to nejelo. Skoro si říkám, jestli to není tím nočním krmením - že nemá takový hlad. Třeba až přestanu krmit v noci, tak mi ráno urve ruce, no kéž by, byla bych jen ráda.

No to koukám, jak krásně příbíráte, gratuluju!! Tak hlavně, že jí to chutná :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
24.8.11 15:29

Děkujeme, no malá je jedlík a dnes už jí kuře chutnalo víc jak včera . A je dost možné, že když vynecháš noční krmení, tak bude mít ráno hlad a zblajzne to. Jinak taky to může být těma vedrama, my máme doma taky horko, bydlíme v panélaku úplně nahoře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
24.8.11 15:52

Jej, tak to vám nezávidim, to tam máte malé soukromé peklíčko. My jsme v podkroví rodinného domku, ale na zahradě se být nedá, není tam nikde stín a prostor (pořád částečně přestavujeme), takže je to taky jak v paneláku.
Dnešek je příšernej, už padám na hubu, malej za dnešek nic nesnědl (tedy myslím dobrovolně), zatím jsem do něj doslova násilím natlačila 300ml mléka (v odměrkách) rozmíchaného v půlce přesnídávky a pak v masozel, oboje snědl jen polovinu a bez řevu se to neobešlo. Právě teď „doobědval“ a ječí v postýlce, dle času to bude dneska bez svačiny, tak je to fakt bída… Zdá se mi, že má tu dolní dáseň celou zduřelou (i v oblasti stoliček). Už aby byl večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
25.8.11 11:14

Tak jsem zkusila v noci nebudit a ejhle, ráno snídal a dal si i sváču, tak to vypadá dobře :-)
Sinlac mu zachutnal, takže i včerejší večeře dopadla nad očekávání. Dneska ráno to vypadá, že už jsou prořízlé oba zoubky, jen teď vyrůst (už píchají) :-)
Ráno bylo ve stolici zase trošku černé, ale na vzduchu se to zabarvilo do rezata, tak to bude asi opravdu něco se železem, jen si marně lámu hlavu, z čeho to je.
Od včerejšího poledne jedeme na NACu a zatím dobrý, nechci to zakřiknout, snad to vydrží :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
25.8.11 17:52

My jsme na NUAC vlastně od včera a včera ještě krev v plínce byla, dnes dvakrát kakala a bez krve, tak snad to tak vydrží :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
26.8.11 11:28

Tak to je skvělé, tak hlavně ať to vydrží!!

Obávám se, že u nás NAC fakt nepůjde… prdíky a kysele páchnoucí a řidší stolice, to je na pytel fakt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
26.8.11 13:13

Holky to je fajn, že to je u Vás dobré. U nás se zdá být taky vše OK, teda jen malá je víc nadmutá a dnes s prdíkama šel i čirý hlen. vlastně byl v plíně jen ten hlen :nevim: Tak nějak nevím, co to je.Jinak já malé dávám 5×-6× z toho 3× denně 160ku a jinak 130 do toho teda příkrmy. Nevím, ale mám pocit, že proti ostatním toho sní hrozně moc :nevim: Je jí jedno, že ji rostou zuby, je horko na padnutí, prostě zbodne, kde co. I dceři nanuka Míšu :roll: (kupodivu to s ní vůbec nic neudělalo)Jinak ty vedra jsou fakt na padnutí. V bytě máme 27 a venku ve stínu máme 32. Na dvorku máme sice obrovskej jasan,ale je bezvětří, tak se to prostě nedá ani tak. Včera jsem s malou byla jen na nákupu a jinak venku až po 19té hod- to už bylo hezky. Dnes už jsem byla tak zoufalá, že jsem ji napustila vanu a nechala j v tom rochňit(vodu moc ráda nemá,ale tohle se ji celkem líbilo) a teď jsem ji nechala spát bez plíny(protože mi přijde podpařená) tak uvidíme jak dlouho vydrží v suchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
26.8.11 13:29

hm to je mi líto, malá měla šílený prdíky z tý NAC 2 právě, taky se mi na ní moc pak nechce přecházet :-( dneska jedno kakání a taky dobrý. Ach jo stejně to nechápu, dřív žádný takový alergie atd nebyli, mamka říkala, že byli jen dva druhy mlíka a to bylo vše, teď jsou ty děti na vše choulostivý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
26.8.11 15:01

Přesně, jsou citlivý na kde co. Je to děs běs.
Dneska opět nakyslé kakání, ale prdíky spíš míň, tak ještě vyčkám, dokončim plechovku a uvidíme. Dneska jsem pro jistotu koupila NADC, abych ho o víkendu nemusela nikde shánět, kdyby se to zhoršilo.
Malej flašku více méně odmítá, ale dostanu do něj cca 600ml mléka (v odměrkách) v různých příkrmech - kaše ráno, masozel v poledne, přesnídávka odpol, kaše večer, vše lžičkou. Samostatně mlíko skoro nepije. Mimo to mlíko sní cca 180ml masozelu a přesnídávku dle chuti (100-200ml), ale většinou moc nespolupracuje, takže dělám různý opičky nebo mu dám hračku a pak mu tam ty lžičky různě propašovávám.. A že by přibíral nějak radikálně moc, to zrovna ne..

Uju, nemůže mít malá ten hlen z toho Míši - přeci jen tvaroh, tam je té bílkoviny hodně a taky čokoláda, to je alergen, nebo z toho Nutrilonu. No je to děs, já bych tak ráda, kdyby ty naše děti byly konečně zdravé, dala bych za to nevím co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek