Hloupnutí na rodičáku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7932
30.1.15 19:25

Tak mně pomáhá asi nejvíc čtení. Já nejen že jsem už skoro 5 let doma s dětmi, ale už předtím jsem pracovala z domu, takže kontakt s lidmi minimální :zed: Jo, taky mi pomohlo, že jsme se přestěhovali na vesnici a skamarádila jsem se se sousedkami, takže mnohem víc mluvím s lidmi svého věku :think: Plus hodně čtu (nebo se aspoň snažím), většinou v angličtině, luštím křížovky, sudoku, všechno počítám z hlavy nebo na papíře (kalkulačku používám minimálně), prostě cokoli, co ten mozek aspoň trochu nakopne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.15 19:33

@chaarleene já bych tak ráda četla, ale kromě skript už mi prostě nezbývá čas vůbec na nic…fakt mám někdy chuť s tou školou seknout a jít do práce

• Citovat
  • Upravit
7932
30.1.15 19:36
@Anonymní píše:
fakt mám někdy chuť s tou školou seknout a jít do práce

Věřím… Pamatuju si, jak jsem dodělávala druhou VŠ, zbývaly mi jen státnice a měla jsem tak strašnou chuť s tím seknout a vykašlat se na to :jazyk: Ale zase mi přišlo škoda zahodit tolik let dřiny, tak jsem to nakonec nějak dotáhla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6532
30.1.15 19:36

Mám to podobně. Někdy se nemůžu vymáčknout, vzpomenout si na slovo nebo celkově reaguju pomalu. Kamaráda doktorka mi říkala, že je to normální. Mozek se 24 hodin orientuje na děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shellmyska
30.1.15 19:44

Mam to stejne, nekdy zamenuji slova a vyznamy a manzel me opravuje. Kolikrat se pred nim uz stydim. Snazim se hodne cist i cizojazycne. Mam statnice z nj a ij, ale jsem uplne duta. Chodim do obchodu, ktery vlastni italove, abych si trosicku pokecala a tak mam doma litry a litry domaciho olivaku :zed: :zed:…uz jsem skoro jako Pina s rohlikama… 8o

• Citovat
  • Upravit
16186
30.1.15 19:45
@Anonymní píše:
Ahoj ženy, chci se s Vámi podělit o zkušenost a zeptat se jestli to třeba někdo nemáte podobně a uvítám rady co s tím? Jsem doma s dětmi 2 a 4 roky a přijde mi, že doma hloupnu. Děti nade vše miluju a snažím se jim věnovat, i když je to někdy složitější. Dala jsem se na studium při mateřské (před 5ti lety), tenkrát jsem si myslela jak budu mít spoustu času a využiju ho tím), ale nějak to poslední dobou nestíhám. Ale teď můj problém, přijde mi, že se začínám nějak divně vyjadřovat, nejsem schopná se pořádně vymáčknout a ve škole při zkouškách se normálně bojím, že se mě zkoušející na něco zeptá a já nejsem schopná pořádně odpovědět, i když tomu doma třeba rozumím. Už se mi to několikrát stalo a hned se bloknu a nevydám ze sebe skoro nic, takže pro studium „ideální“ :-( Ve škole je spousta mladých, ambiciózních a ti nemají problémy se sebevědomím a vyjadřováním… Já ano…už vidím jak jdu do práce, s takovou budu opravdu platný pracant…nemáte to někdo také tak? Přijde mi jak je člověk v takové izolaci, že ztrácí kontakt s realitou. Nemáte to někdo také tak a co se proti tomu dá dělat? Omlouvám se za anonym, nějak nejsem ve fázi, kdy se k tomuto chci přiznávat.

já nemám problém se k tomu přiznat :mrgreen: zanedlouho mě čeká střet s realitou, až pak uvidím, jak moc moje buňky na mateřské zdegenerovaly :mrgreen: Nicméně bych touto cestou ráda poděkovala emiminu za jeho existenci, kde se mi občas poštěstí napnout mozek a vyprodukovat hlubokou myšlenku, v horším případě aspoň pár souvislých vět :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.15 19:53

@shellmyska jé, to je hezké s tím oliváčem, já bych ho kdyžtak brala také :-))) Ale také vím, že člověk vždy chce to, čeho moc nemá…měl by si vážit toho co má a speciálně ženy jsou takové, že se jim pořád něco nelíbí…chtěla jsem děti a miluju je, ale jak jsem je měla jako starší a člověk v práci byl aktivní a měl alespoň podle mne pořádné místo, tak je ten život s dětmi o něčem úplně jiném a ten mozek to asi nedává :-)) Až budu zase v práci, tak budu asi vzpomínat…ale nebýt fakt té mé školy, tak jsem už v procesu asi dávno

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.1.15 19:55

@neila já jsem ráda, že jsem vyplodila příspěvek :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
shellmyska
30.1.15 19:59
@Anonymní píše:
@shellmyska jé, to je hezké s tím oliváčem, já bych ho kdyžtak brala také :-))) Ale také vím, že člověk vždy chce to, čeho moc nemá…měl by si vážit toho co má a speciálně ženy jsou takové, že se jim pořád něco nelíbí…chtěla jsem děti a miluju je, ale jak jsem je měla jako starší a člověk v práci byl aktivní a měl alespoň podle mne pořádné místo, tak je ten život s dětmi o něčem úplně jiném a ten mozek to asi nedává :-)) Až budu zase v práci, tak budu asi vzpomínat…ale nebýt fakt té mé školy, tak jsem už v procesu asi dávno

Drzim palce k dostudovani :palec: to clovek neztrati.

• Citovat
  • Upravit
383
30.1.15 20:17

Jsem na tom stejně. Musela jsem jít kvůli tomu na pár hodin měsíčně do práce a dokonce mě to dohnalo i do lékárny pro vitamíny podporující funkci mozku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
30.1.15 20:20

Taky mám ten samý problém. Plus nižší koncentrace, paměť a celkové nasazení. Když někam musím jít ráno, tak se vypravuju i hodinu a půl. A stejně jdu vždycky pozdě. Protože na mateřské - ráno vstanu, kydnu se v obýváku, děti se chviličku dívají na pohádky. Pak se donutím udělat jim snídani. Pak se lážo plážo nasnídám taky. Najednou ani nevím jak utečou dvě hodiny. Kolikrát potřebuju dopoledne něco zařídit a pokud to není nic akutního, trvá mi to i několik dní, než se k tomu dokopu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Markéta Fe
30.1.15 20:22

Mám to stejně, a to jsem doma teprve rok. Před narozením dcery jsem měla spoustu koníčků a hodně jsem se věnovala prohlubování dovedností v AJ a FJ, něco jsem stále tvořila, malovala, hrála na kytaru apod. Nyní nemám čas na nic. Dcera vyžaduje, abych svoji pozornost věnovala pouze jí, třeba si hraje sama, ale já musím sedět u ní a nedělat nic, na to důrazně dbá :zed: Takže jediné mé rozptýlení je vaření a prádlo :zed:, a pak procházky s kočárkem, které jsou teď v zimě ale sporadické a krátké, takže už začínám mít opravdu dost. Upřímně řečeno, nevím, co s tím, protože časová kapacita na to moc není, leda teď večer, když prcek spí, a to už jsem tak vyřízená, že dokážu jen čučet do compu, což mi nejspíš na inteligenci také nepřidá 8)

• Citovat
  • Upravit
704
30.1.15 20:39
@Markéta Fe píše:
třeba si hraje sama, ale já musím sedět u ní a nedělat nic, na to důrazně dbá :zed:

To me rozesmalo :) presne tohle dela moje mala. Rekne mami haci, presne mi ukaze kde si mam kycnout a pak uz staci kdyz se nehejbu a koukam :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.15 20:41

@sonata001 ty vitamíny pomohly? @Markéta Fe no právě comp, to je kromě žroutu času i časovaná bomba současnosti, člověk už pak nejen, že ztratí spoustu času, ale prakticky se nic moc nedozví…teda toho podstatného, já se k tomu teda nedonutím :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.1.15 20:43

@Petra8a ta rychlost ranního vypravování je i u nás, říkám si, že jedu teď úplně jiným tempem než dřív…na vše je dost času

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex