Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Wani píše:
No pokud je to trvalý stav, tak matka asi neni porad na nemocenske a deti neustale nemocne.Rvani dospelych je fakt otravne, pred lety v najmu vedle nas bydlela povedenna rodinka, kde na sebe furt rvali.
Tak my nevíme, co je u zakladatelky často.. Ale já třeba jsem na nemocenské už měsíc, pořád bliju (těhotná) je mi totál blbě, takže fakt ani z postele nelezu a jen na ně „křičím“.. Třeba i je zavolám a pak jim všechno v klidu řeknu, ale když uslyším že v rámci hry někdo bouchl do topení ( a tos e stává) tak zakřičím, protože je to rychlejší.. Bohužel, někdo to tak má
Co s tim nevim, ale treba moje kamoska tohle v panelaku taky resi. Rikaka mi ze sousedka je hrozna k*ava protoze za ni prisla ze je od nich furt hroznej hluk a ze uz fakt nemuze. Kamoska se tomu hrozne divila, ale musela jsem ji rict ze se sousedce ani nedivim.Ona je presne ten tip, ze ona ma deti a co je vic, ze co s nima asi na delat kdyz si chtej hrat.Ale oni fakt od rana do vecera litaj, dupou, necim bouchaj. Vsude maj plovoucku a neustale je nechava jezdit na odrazedlech.My bydleli v panelaku chvili a proste jsme meli dany to ze do 8,si musi hrat uplne klidne a kdyz ne tak bude muset lezet v posteli. Sousedi nad nama kazdy vikend hlidali vnouce a kdyz tam zaclo jezdit na odrazedle tak to stalo za to ![]()
@Ivana 85 píše:
Co s tim nevim, ale treba moje kamoska tohle v panelaku taky resi. Rikaka mi ze sousedka je hrozna k*ava protoze za ni prisla ze je od nich furt hroznej hluk a ze uz fakt nemuze. Kamoska se tomu hrozne divila, ale musela jsem ji rict ze se sousedce ani nedivim.Ona je presne ten tip, ze ona ma deti a co je vic, ze co s nima asi na delat kdyz si chtej hrat.Ale oni fakt od rana do vecera litaj, dupou, necim bouchaj. Vsude maj plovoucku a neustale je nechava jezdit na odrazedlech.My bydleli v panelaku chvili a proste jsme meli dany to ze do 8,si musi hrat uplne klidne a kdyz ne tak bude muset lezet v posteli. Sousedi nad nama kazdy vikend hlidali vnouce a kdyz tam zaclo jezdit na odrazedle tak to stalo za to
Ja tady ty matky krav.ky, co nechavaji decka doma jezdit na odrazedle, nechapu. Jak je to vubec muze napadnout. ![]()
Přesně jak píšeš jejich děti můžou všechno. Každý den rány a rány a řev až do večera. K tomu máme ještě noční bonus když se hádají. Kdo to nezažil tak nepochopí co je to za šikanu.
Do šesti je noční klid, to bych tam paní sousedce klidně v těch pět ráno, v pyžamu, došla říct, ať ty děti aspoň takhle brzy ráno posadí k televizi. Mimo noční klid s tím nic neuděláš…maximálně kontaktovat majitele bytu.
Jestli je ten byt váš, zapřemýšlela bych, zda by nešlo strop nějak odhlučnit. Prostě paneláky, no…
Na mě takhle startoval soused pod námi - i v šest večer, že děti dělají rambajs, přitom kolikrát jen seděli na posteli a přešli po podlaze na záchod ![]()
Jeslti jsou tu blbě udělaný podlahy, nebo je soused extrémně přecitlivělej, těžko říct.
To jsem se hádala, že lítat bohužel neumíme, na židlích máme pěnové polštářky, aby nehlučelo ani šoupání židlí v kuchyni, koberec,…, fakt i návštěvy cepuju, aby nemluvili nahlas, už sem si připadala jak půl blázna…
@Maminanamatersky píše:
Tak i ranni ptacata se daji rano chvili krotit.. Kdyz nase deti vstanou brzo, jdeme do obyvaku, kde u nas kolem dokola nikdo ložnici nema a koukame treba na televizi noDvouletého ukurtuju do jidelni zidlicky a dam mu tam snidani a nějaké hrani a hodinku tam vydrzi sedet… Ale to se musi chtit s tim neco delat, pokud vasi sousedi na to kaslou, tak nezmuzete nic
Leda se odstehovat nebo preckat, az deti trochu povyrostou.
Ač se mě situace u zakladatelky netýká, tak na tohle musím reagovat. Ne opravdu každé dítě se zkrotit nedá. Já nechat tu svoji dvouletou cácorku hodinu přikurtovanou v jídelní stoličce, tak si snad vyřve plíce. Obě moje děti jsou jako „živé stříbro“ a ani jedno nikdy způsobně nesedělo a nehrálo si tiše na povel. Mě vždy baví, jak se každá, která má doma klidné dítě, kasá jak jde ukočírovat každé dítě, jen se musí chtít
Přijď to zkusit s tou naší, třeba se Ti to povede a smeknu před Tvou super schopností. Ale spíš bych řekla, že vyškolí ona Tebe a Ty už nikdy tyto rozumy nebudeš hlásat..
No, nebydlet v bytě.
S tím nic prakticky nenaděláš. My bydleli v bytě a kluk vstával v létě i v 5 ráno. On je spíš klidnější, tak byl naučenej si zapnout TV a u toho si hrál. A kolikrát si hrál třeba s autama a nebo mu něco spadlo na tu plovoucí podlahu.
Sousedka pod náma měla děti a občas jsme k ní zašli na kafe. A byla jsem dost v šoku, jak hrozně ten strop duní, když se prošel manžel. Jsem se jí pak ptala, jestli ji nerušíme. Ona na to, že už to ani nevnímá. Proste bytovka.
Ale mít pod sebou někoho bez dětí a citlivého, věřím že by se určitě ozval. Měli jsme štěstí. Teď na baráčku to naštěstí řešit nemusím. Sousedi tu sekaj a štípou dříví se svítáním. ![]()