Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Parninas píše:
No jasně, o tom byl příspěvek na který jsi reagovala ne? Asi těžko můžu vidět a nechat se konfrontovat tou jinakostí pokud ji ta daná osoba nijak viditelně neventiluje. Neříkám, že každý člověk musí tímto procesem projít, jen že to bude asi běžnější než doteď.
Reagovala jsem na tvrzení, že bude „o dost vyšší podíl trans lidí v populaci“. Tak mě to zaujalo, protože já si jednak myslím, že tam ten trend je, a druhak si pamatuji Kubulu z předchozích diskuzí na tohle téma a vím, že s ním má skoro-osobní zkušenost, tak mě zajímal její názor. Jestli to myslela stejně, jako ty, tak samozřejmě nic.
Zakladatelko, promiň. Už jdu. ![]()
@Anonymní píše:
@holka_z_hor Sestra se kvůli tomu přestala bavit s par kamarádkami, nevím možná že u mě by to překousla, ale zrovna teď to riskovat fakt nemůžu, hodně mi pomáhá a bylo by blbé o ní přijít.
Takze az ti tvoje dite odroste/najdes si chlapa, ktery se o tebe postara, tak o sestru prijit budes moct? To jsi trosinku vycurana. ![]()
@Anonymní píše:
@bíléprádlo Chce, chce podstoupit umělé oplodnění a pak by chtěla i adoptovat a popravdě pokud si adoptují dítě tak k němu asi budu mít stejně pocity jako ke švagrovi.
Tak to je taky super pristup. Adoptovany dite melo v zivote tolik stesti, ze se ho zrekli biologicti rodice… a tobe se bude hnusit, protoze jeho adoptivni tatinek je trans.
Ja bych z tebe jako ze sestry byla hodne zklamana.
@bobulka88 píše:
Tak to je taky super pristup. Adoptovany dite melo v zivote tolik stesti, ze se ho zrekli biologicti rodice… a tobe se bude hnusit, protoze jeho adoptivni tatinek je trans.Ja bych z tebe jako ze sestry byla hodne zklamana.
No, tohle zakladatelce určitě hodně pomůže. Já bych chtěla vidět tebe, kdyby tě někdo nutil, abys překousla něco, co se ti hnusí (je úplně jedno, co to je). Zakladatelka se s tím snaží něco dělat a s pomocí psychologa se jí to může klidně i podařit. Tyhle hraběcí rady a kritiku od stolu přímo miluju. ![]()
Zeptám se tě takto:
Kdyby dnes zemřel, měla bys z toho „radost“, ulevilo by se ti?
Pokud ne, máš ho svým způsobem ráda a cestu si k němu najdeš.
Pokud ano, vem si ho bokem a řekni mu, co tě trápí, to by ti mohlo hodně pomoci a jemu taky. Nemá to určitě v životě jednoduché.
@MrsNorris píše:
Reagovala jsem na tvrzení, že bude „o dost vyšší podíl trans lidí v populaci“. Tak mě to zaujalo, protože já si jednak myslím, že tam ten trend je, a druhak si pamatuji Kubulu z předchozích diskuzí na tohle téma a vím, že s ním má skoro-osobní zkušenost, tak mě zajímal její názor. Jestli to myslela stejně, jako ty, tak samozřejmě nic.Zakladatelko, promiň. Už jdu.
Sorry, napsala jsem to blbě. Bude víc lidí buď přímo po konverzi, nebo otevřené vystupující v nové roli - tak jsem to myslela.
Ano, mám přímou zkušenost z rodiny, ale s tím trendem nějak nevím. To je něco, co občas zachytím v médiích, ale osobně ani z doslechu nikoho, kdo by se dal označit jako trans člověk zrozený z módního trendu, neznám. Což nemusí nic moc vypovídat, to je jasné.
@Anonymní píše:
@bíléprádlo Chce, chce podstoupit umělé oplodnění a pak by chtěla i adoptovat a popravdě pokud si adoptují dítě tak k němu asi budu mít stejně pocity jako ke švagrovi.
A máš to tak s adoptovanými dětmi obecně, nebo konkrétně u toho hypotetického dítěte, které bude souviset se švagrem? A máš podobné pocity ohledně toho hypotetického dítěte, které se narodí sestře po umělém oplodnění?
@Totito Bude to asi znít hnusně, ale radost bych měla. Kdybych mu to řekla, tak by to mohl říct sestře a to by bylo blbý.
@Kubula.K Obecně mi jsou takové děti ukradené, dítě by mi ani nevadilo kvůli švagrovi, ale bála bych se co ma za biologické rodiče, muže jít klidně o zloděje, vrahy, narkomany, sestra taky nutné nechce bílé dítě… Dítě narozené po umělém oplodnění mi vadit nebude.
@Anonymní píše:
@Totito Bude to asi znít hnusně, ale radost bych měla. Kdybych mu to řekla, tak by to mohl říct sestře a to by bylo blbý.
Až takhle moc??
mít radost z něčí smrti - to jsem nikdy nezažila a doufám, že ani nezažiju…
@Anonymní píše:
@Kubula.K Obecně mi jsou takové děti ukradené, dítě by mi ani nevadilo kvůli švagrovi, ale bála bych se co ma za biologické rodiče, muže jít klidně o zloděje, vrahy, narkomany, sestra taky nutné nechce bílé dítě… Dítě narozené po umělém oplodnění mi vadit nebude.
Zakladatelko neber si to osobně, ale tohle je vážně už trochu divný.
Vyrůstala jsi v nějakém prostředí, kde se tohle hodně objevovalo? Měli tví rodičové taky takovéto názory? Nebo ti někdy ublížil člověk z nějaké menšiny?
Protože mít takovou zášť vůči lidem (kvůli věcem co popisuješ ty) je prostě nenormální. Asi bych ještě pochopila kdybys měla vážně zlou zkušenost s někým a prostě sis to pak zafixovala. Ale být ráda že někdo umře nebo soudit dítě kvůli jeho DNA je hrozně moc negativity pro nic. A mimochodem při umělém oplodnění by taky musela mít spermie od dárce a tam taky netušíš, co to reálně může být za individuum.
@Anonymní píše:
Měla sestra nějaké partnery před ním? Co jsi na ně říkala?
@Anonymní píše:
jen tak bez důvodně?
asi bych vyhledala odbornou pomoc, za mě, pocit „nenávisti“ bezdůvodně je problém a může to zkomplikovat život nejen tobě, ale i tvé rodině…
@Parninas Rodiče takové názory neměli, nějaký čas jsem bydlela v sociálním bytě a to co tam mi sousede romové dělali bylo neskutečně, na chodbě byl hrozný bordel, měli jsme tam všichni střídavku aby sme uklízeli jedina ja jsem uklízela, děti si hráli na chodbách, kouřili tam, každý den jsem musela poslouchat jejich hudbu, párkrát tam byla i policie, měli jsme v baráku hřiště, děti si ale naschvál hrají před mým oknem. Vím že ten dárce, muže byt taky třeba nějaky kriminálník, ale tam je dítě aspoň částečně i sestry.
No jasně, o tom byl příspěvek na který jsi reagovala ne? Asi těžko můžu vidět a nechat se konfrontovat tou jinakostí pokud ji ta daná osoba nijak viditelně neventiluje. Neříkám, že každý člověk musí tímto procesem projít, jen že to bude asi běžnější než doteď.