Hnusné nepečené, půjde z něj upéct buchta? Nápady sem :-)

17014
22.12.14 09:24

Hnusné nepečené, půjde z něj upéct buchta? Nápady sem :-)

Tak dcera si našla nepečené „rafaelo“ kuličky, no větší hnus jsem ještě nejedla. ale vyhodit to je mi líto, takových dobrých věcí v tom :zed: nešla by z toho nějaká buchta? provizorně jsem to hodila do mrazáku, po novém roce bych něco upekla, ale otázka co? Nenapadne někoho co s tím?
Suroviny co v tom jsou- 250g sušeného plnotučného mléka, 250g másla, asi 250g kokosu, možná méně, dvě rozdrcené delissy- ty tomu malinko chuť zpravily, ale musela bych jich mít mnohem více, aby se to dalo jíst a to nemám a už z toho jsou kuličky, ty půjdou rozpustit, ale co pak s tou hmotou? :nevim: Je v tom jen trocha moučky, protože cukr tomu chuť nedodal, aby to chutnalo, vyzkoušeno na malém množství zvlášť :roll: a teď babo raď :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17878
22.12.14 09:28

Na ty puvodni rafaelo kulicky ti tam chybi bud cukr nebo salko :mrgreen: takhle chapu, ze to je hnusne :lol:
upect bych zkusila neco ve stylu tohoto: http://www.mimibazar.cz/recept.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
22.12.14 09:32

@araw kde máš salko? To je základ rafaelo kuliček ;-) Neporadím co s tím, krom přidání toho salka a zkusit udělat kuličky znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
22.12.14 09:32
@Zuziky píše:
Na ty puvodni rafaelo kulicky ti tam chybi bud cukr nebo salko :mrgreen: takhle chapu, ze to je hnusne :lol:
upect bych zkusila neco ve stylu tohoto: http://www.mimibazar.cz/recept.php?…

tak ty jsou pro mě ještě hnusnější :lol: proto dcera našla jiné, nesnáším přeslazené věci. U těchto lidi psaly, že jsou právě lepší bez cukru, ten tomu opravdu nepomohl, to jsme vyzkoušely na kousku těsta, dát tam moučku, ale pak z toho byla jen sladká a stejně hnusná hmota :lol: jako víš jak, v rafaelu žádné salko není :lol: ale asi nikdo nenašel podobně chutnající kombinaci :nevim: jako z tohoto udělat to těsto z odkazu? To nevím no :-) protože na krém ne, je to hnusné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
22.12.14 09:33

Jinak já dělám jednoduché kuličky, jen salko a kokos, dovnitř mandle, je to sladké víc než dost ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
22.12.14 09:34
@Ivaneska píše:
@araw kde máš salko? To je základ rafaelo kuliček ;-) Neporadím co s tím, krom přidání toho salka a zkusit udělat kuličky znovu.

ne, jak píšu, nesnáším salko, to pak stejně nemá s rafaelem nic společného, salko je strašně přeslazené. Salko kuličky jsme dělaly, to se u nás nesní. Já už kuličky dělat nechci :lol:, chci spotřebovat to co tu je do nějaké buchty asi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217

Ty dělavala naše bývala sousedka, mi taky nechutnají. Raději obyčejné salko s kokosem, ale to zas paní sousedka říkala, že jim nechtná.
Mi se takhle letos nepovedly karamelové nepečené kuličky. Tak jsem se na ně těšila.
Nas.ralo mě to :twisted:. Tak co s tím, škoda to vyhodit, že, tak jsem nalouskala buráky, nasekala bílé čokolády, trochu mouky, vše jsem smíchala a udělala hrudky na pečící papír a sušila v troubě a víš co s toho vzniklo?
Moc dobré oříškové sušenky :lol: polila jsem to pak čokoládou.
Tak zkus taky na tohle jít tímhle směrem, třeba by to taky mohlo vyjít.
Pak se dělá i kokosová buchta, po upečení na to máslový krém a polit čokoládou nakonec.
Ale tam se smíchá jen kokos, bílky, cukr, ale tak máslo by tam snad vadit nemělo :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
@araw píše:
tak ty jsou pro mě ještě hnusnější :lol: proto dcera našla jiné, nesnáším přeslazené věci. U těchto lidi psaly, že jsou právě lepší bez cukru, ten tomu opravdu nepomohl, to jsme vyzkoušely na kousku těsta, dát tam moučku, ale pak z toho byla jen sladká a stejně hnusná hmota :lol: jako víš jak, v rafaelu žádné salko není :lol: ale asi nikdo nenašel podobně chutnající kombinaci :nevim: jako z tohoto udělat to těsto z odkazu? To nevím no :-) protože na krém ne, je to hnusné :lol:

Můžeš dát odkaz na ten recept, podle kterého jste to dělali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
22.12.14 09:35
@Ivaneska píše:
Jinak já dělám jednoduché kuličky, jen salko a kokos, dovnitř mandle, je to sladké víc než dost ;-)

No právě, to se až oklepu, neboj, tohle jsme zkoušely už před pár lety, tak to mi rafaelo nepřipomínalo ani z rychlíku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
22.12.14 09:36
@araw píše:
ne, jak píšu, nesnáším salko, to pak stejně nemá s rafaelem nic společného, salko je strašně přeslazené. Salko kuličky jsme dělaly, to se u nás nesní. Já už kuličky dělat nechci :lol:, chci spotřebovat to co tu je do nějaké buchty asi :lol:

Tak to bohužel neporadím, snad někdo bude vědět co s tím :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
22.12.14 09:37
@araw píše:
No právě, to se až oklepu, neboj, tohle jsme zkoušely už před pár lety, tak to mi rafaelo nepřipomínalo ani z rychlíku :lol:

Tak to já zase ráda, ale sním max. 3 kuličky a pak si min. půlku dne nevzpomenu na sladké :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
22.12.14 09:38
@Ivaneska píše:
Můžeš dát odkaz na ten recept, podle kterého jste to dělali?

http://www.recepty.cz/…elo-iii-1133 a lidi tam píší, že s uvedeným množstvím cukru je to moc sladké, jako nějaký jsem tam dala, asi 2lž moučky, ale pak jsme zkusily sladit bokem, jestli to cukr zachrání a ne, nepomohl :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
22.12.14 09:39

Ja bych to rozmixovala a drz bych budto osladila a udelala znovu kulicky, nebo zapekla do nejake buchty - to urcite nebude problem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
@Ivaneska píše:
Tak to já zase ráda, ale sním max. 3 kuličky a pak si min. půlku dne nevzpomenu na sladké :mrgreen:

No to se právě nedivím :lol: jako krém z karamelového salka je výborný, ale dávám jedno salko na 1,5 až 2 másla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878

Nechapu, jak nekdo nemuze mit rad salko :think: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová