Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak dcera si našla nepečené „rafaelo“ kuličky, no větší hnus jsem ještě nejedla. ale vyhodit to je mi líto, takových dobrých věcí v tom
nešla by z toho nějaká buchta? provizorně jsem to hodila do mrazáku, po novém roce bych něco upekla, ale otázka co? Nenapadne někoho co s tím?
Suroviny co v tom jsou- 250g sušeného plnotučného mléka, 250g másla, asi 250g kokosu, možná méně, dvě rozdrcené delissy- ty tomu malinko chuť zpravily, ale musela bych jich mít mnohem více, aby se to dalo jíst a to nemám a už z toho jsou kuličky, ty půjdou rozpustit, ale co pak s tou hmotou?
Je v tom jen trocha moučky, protože cukr tomu chuť nedodal, aby to chutnalo, vyzkoušeno na malém množství zvlášť
a teď babo raď ![]()
Na ty puvodni rafaelo kulicky ti tam chybi bud cukr nebo salko
takhle chapu, ze to je hnusne ![]()
upect bych zkusila neco ve stylu tohoto: http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
@araw kde máš salko? To je základ rafaelo kuliček
Neporadím co s tím, krom přidání toho salka a zkusit udělat kuličky znovu.
@Zuziky píše:
Na ty puvodni rafaelo kulicky ti tam chybi bud cukr nebo salkotakhle chapu, ze to je hnusne
upect bych zkusila neco ve stylu tohoto: http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
tak ty jsou pro mě ještě hnusnější
proto dcera našla jiné, nesnáším přeslazené věci. U těchto lidi psaly, že jsou právě lepší bez cukru, ten tomu opravdu nepomohl, to jsme vyzkoušely na kousku těsta, dát tam moučku, ale pak z toho byla jen sladká a stejně hnusná hmota
jako víš jak, v rafaelu žádné salko není
ale asi nikdo nenašel podobně chutnající kombinaci
jako z tohoto udělat to těsto z odkazu? To nevím no
protože na krém ne, je to hnusné ![]()
Jinak já dělám jednoduché kuličky, jen salko a kokos, dovnitř mandle, je to sladké víc než dost ![]()
@Ivaneska píše:
@araw kde máš salko? To je základ rafaelo kuličekNeporadím co s tím, krom přidání toho salka a zkusit udělat kuličky znovu.
ne, jak píšu, nesnáším salko, to pak stejně nemá s rafaelem nic společného, salko je strašně přeslazené. Salko kuličky jsme dělaly, to se u nás nesní. Já už kuličky dělat nechci
, chci spotřebovat to co tu je do nějaké buchty asi ![]()
Ty dělavala naše bývala sousedka, mi taky nechutnají. Raději obyčejné salko s kokosem, ale to zas paní sousedka říkala, že jim nechtná.
Mi se takhle letos nepovedly karamelové nepečené kuličky. Tak jsem se na ně těšila.
Nas.ralo mě to
. Tak co s tím, škoda to vyhodit, že, tak jsem nalouskala buráky, nasekala bílé čokolády, trochu mouky, vše jsem smíchala a udělala hrudky na pečící papír a sušila v troubě a víš co s toho vzniklo?
Moc dobré oříškové sušenky
polila jsem to pak čokoládou.
Tak zkus taky na tohle jít tímhle směrem, třeba by to taky mohlo vyjít.
Pak se dělá i kokosová buchta, po upečení na to máslový krém a polit čokoládou nakonec.
Ale tam se smíchá jen kokos, bílky, cukr, ale tak máslo by tam snad vadit nemělo
.
@araw píše:
tak ty jsou pro mě ještě hnusnějšíproto dcera našla jiné, nesnáším přeslazené věci. U těchto lidi psaly, že jsou právě lepší bez cukru, ten tomu opravdu nepomohl, to jsme vyzkoušely na kousku těsta, dát tam moučku, ale pak z toho byla jen sladká a stejně hnusná hmota
jako víš jak, v rafaelu žádné salko není
ale asi nikdo nenašel podobně chutnající kombinaci
jako z tohoto udělat to těsto z odkazu? To nevím no
protože na krém ne, je to hnusné
Můžeš dát odkaz na ten recept, podle kterého jste to dělali?
@Ivaneska píše:
Jinak já dělám jednoduché kuličky, jen salko a kokos, dovnitř mandle, je to sladké víc než dost
No právě, to se až oklepu, neboj, tohle jsme zkoušely už před pár lety, tak to mi rafaelo nepřipomínalo ani z rychlíku ![]()
@araw píše:
ne, jak píšu, nesnáším salko, to pak stejně nemá s rafaelem nic společného, salko je strašně přeslazené. Salko kuličky jsme dělaly, to se u nás nesní. Já už kuličky dělat nechci, chci spotřebovat to co tu je do nějaké buchty asi
Tak to bohužel neporadím, snad někdo bude vědět co s tím ![]()
@araw píše:
No právě, to se až oklepu, neboj, tohle jsme zkoušely už před pár lety, tak to mi rafaelo nepřipomínalo ani z rychlíku
Tak to já zase ráda, ale sním max. 3 kuličky a pak si min. půlku dne nevzpomenu na sladké ![]()
@Ivaneska píše:
Můžeš dát odkaz na ten recept, podle kterého jste to dělali?
http://www.recepty.cz/…elo-iii-1133 a lidi tam píší, že s uvedeným množstvím cukru je to moc sladké, jako nějaký jsem tam dala, asi 2lž moučky, ale pak jsme zkusily sladit bokem, jestli to cukr zachrání a ne, nepomohl ![]()
Ja bych to rozmixovala a drz bych budto osladila a udelala znovu kulicky, nebo zapekla do nejake buchty - to urcite nebude problem
@Ivaneska píše:
Tak to já zase ráda, ale sním max. 3 kuličky a pak si min. půlku dne nevzpomenu na sladké
No to se právě nedivím
jako krém z karamelového salka je výborný, ale dávám jedno salko na 1,5 až 2 másla ![]()