Maminka Brno azylový dům?

1715
20.12.14 10:38

Maminka Brno azylový dům??

Ahujte maminky. Holky, je tu některá z Vás z Brna z azylového domu, nebo znáte tam někoho? Mám doma nějaké oblečení po dětech a ráda bych to někam darovala :kytka: ale radši někam kde vím, že to potřebují, at to přijde kam má a ne že si to někdo stopí pro sebe. :cert: paaaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36556
20.12.14 11:03

Myslím, že i kdyby to někdo ‚stopil‘, tak se to tím využije :-) co tak vím, dětského oblečení jsou mraky, všude to maminky proberou a vyberou si lepší kousky, ty horší možná do nějakého centra pro uprchlíky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
20.12.14 11:39

V Praze máme spousty kontejnerů, bere si to charita a pak rozdá nebo zpracuje. Diakonie Broumov je provozuje. (Mívali mapu, ale mají nějak předělaný web.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
20.12.14 11:52

Tak o kontejnerech vím..ale kdyby se našla vyloženě maminka která by to chtěla budu radši.. :) pokud ne, zavezu to do kojeneckého ústavu.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
20.12.14 12:02

@Zanet26 Tak pokud chceš být fakt užitečná, doporučuju Klokánek. Na rozdíl od kojeňáků to tam nepřehazují vidlema a mimina tam mívají taky.

Jinak v Praze mám s kojeňákem nejhorší zkušenost - psala jsem jim, že jim něco dovezu (hračky, oblečení, a abych nevypadala jak vývozce odpadu, tak i pleny apod.). Oni že jo, a pak jsem je týden marně mailem a telefonem doháněla, aby mi řekli, kdy teda můžu přijet a kdo si to převezme. Tak jsem se na to vyprdla, odvezla do Klokánku, byli tam hrozvě vděční a zrovna tam měli dvě mimča.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
20.12.14 13:35

@Slečna Ferka @Zanet26 Do kojeňáku? Holky, já vím, že to myslíte dobře, ale v tomhle se doba strašně změnila. Oni na jedno to dítě berou přes čtyřicet tisíc, za to můžou nakupovat nové bodýčka v Nextu, kdyby chtěli. Pro ně je to spíš na obtíž, když jim tam někdo vozí použité, jen nechtějí být k maminkám, co chtějí pomoci, hrubé. Přečtěte si tohle, pro zajímavost. http://www.novinky.cz/…vladaji.html

Pokud chcete opravdu pomoci, tak to směřujte někam do ciziny. Fakt, Taky jsem hledala. Občas dělají různé charity sbírky pro kojeňáky na Ukrajině, to už je jiné kafe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
20.12.14 14:09

Je to tak, známá pracuje v kojeňáku, byla jsem se tam podívat, děti mají materiální vybavení (hračky, deky, hrazdičky, lehátka, oblečení) lepší jak moje doma, ale slyšet ten pláč, když si jednoho pochováte, pak ho pokládáte nazpět a ostatní chtějí taky, to je něco. Těm dětem chybí něco úplně jiného, než „věci“… těch mají fakt dost. Já se ptávám po známých, kdo co chce, zbytky dávám do diakonie Broumov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
20.12.14 14:14
@Zanet26 píše:
Tak o kontejnerech vím..ale kdyby se našla vyloženě maminka která by to chtěla budu radši.. :) pokud ne, zavezu to do kojeneckého ústavu.. :)

Ještě mě napadl Domov sv. Markéty v Boskovicích. Myslím, že by to šlo i poslat balíkem. (Je lepší teda dopředu zavolat nebo poslat mail.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
20.12.14 14:23
@zuzkasim píše:
Je to tak, známá pracuje v kojeňáku, byla jsem se tam podívat, děti mají materiální vybavení (hračky, deky, hrazdičky, lehátka, oblečení) lepší jak moje doma, ale slyšet ten pláč, když si jednoho pochováte, pak ho pokládáte nazpět a ostatní chtějí taky, to je něco. Těm dětem chybí něco úplně jiného, než „věci“… těch mají fakt dost. Já se ptávám po známých, kdo co chce, zbytky dávám do diakonie Broumov.

To je pravda. Miminku je jedno, jestli je v bodýčku superznačka, nebo v košilce z osmdesátých let. Chce maminku, chce někoho, kdo ho bude chovat, ideálně pořád, přinejhorším pokaždé, když zapláče. A to v kojeňáku úplně nejde. :? Ale to je na jinou debatu. Každopádně materiálně se za „kojeňáková“ miminka utrácí víc, než za spoustu miminek v rodině. Ale to, co doopravdy potřebují, nedostanou.

Jo ale, taky je třeba připomenou, že právně volná, zdravá, bílá miminka v kojěňácích nekončí. Tam zůstávají většinou postižené děti, které by bylo těžko umístit v adopci a nebo by péče o ně byla příliš náročná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
21.12.14 10:25

Tak nevím, ale já mluvila s paní z kojenáku z Brna a ta byla moooc vděčná, říkala at dovezu co mám :) a hlavně plínky..ale já se z nikým tady nechci dohadova-hledala sem maminku z azyláče a nakonec je z toho uplně jiná debata..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
21.12.14 10:31

@Zanet26 No jo, maminky z azyláče asi nejsou na netu :(

Jinak plínky a mastičky se spotřebujou, ale fakt je, že oblečení a hraček tam budou mít dost.

Jsem ráda, že to v kojeňáku užijou - možná taky ten v Brně není tak v kurzu jako ten v Praze ;)

A pro příště myslím, že fakt vděční Ti budou v Klokánku, když jim zavoláš, jestli tam nemají mimino.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
21.12.14 10:48

@Slečna Ferka Jako jak to myslíš? že by bylo lepší si vzít přímo mimčo? což o to, já bych si je vzala všechny..vím že až tam věci ponesu a uvidím ty malý určo z toho budu špatná..mám ted 2 děti, jednou bych si ráda vzala nějaké z kojanáku, snad to někdy vyjde. bohužel tady v tomhle státě to prý není tak jednoduché.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
21.12.14 12:33

@Zanet26 ji hodna, ale v tom kojenaku nejsou deti proto, že by si je nikdo nechtěl vzít, ale mají jiný problém (zdravotní nebo nejsou právne volne)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
21.12.14 15:02

@Zanet26 Ježiš ne! :mrgreen: Mimino jako že využijou malé věci - někdy tam jsou jen velké děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
21.12.14 23:12

@Zanet26 Já jsem vezla pře 14 dny pytel věcí po synovi (0-1 rok) do Domova pro matky s dětmi Společná cesta, Heyrovského 11, Brno – Bystrc. Psala jsem tam dopředu, jestli využijí a paní mi psala, že tam mají nyní 17 maminek, z toho nějaké těhule a malé věci jistě využijí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová