Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ale ja nikde nepsala že budeme mít telku na zdi
Ale díky za názor
A co takhle sedou sedacku s bilyma, cernyma a fialovyma polstarema? moje mamka to takhle ma, akorat ma vymalovano na sedo…ale jinak kombinace fialove, cerne a bile je super ![]()
Až to bude komplet hodím sem fotku kdo chce ať se podívá jak to nakonec dopadlo volíme tu černou chtěli jsme bílou ale u hodně výrobců se čistě bílé nedělají jen takové více do žluta a to mi příjde jak zašlé
dáme bílé polštářky a ta černá se ztratí nebude tak moc výrazná, bílý konferenčák potom obraz, kytky, dekorační koberec a pěkně to vynikne myslím že to bude dobrý ![]()
Ahoj, mně přijde, že se to hodí. Moderní nábytek, moderní sedačka. Zrovna taky vybíráme sedačku, takhle se mi líbí. Můžeš mi prosím napsat klidně do SZ kde ji mají? díky
Hašrelko, nemohu si pomoc, ale mě se ta kombinace vůbec nelíbí
gauč je pěkný, ale ta fialovo bílá zeď je divná, ta fialová je moc tmavá, a s kombinací černého gauče to bude působit dost pesimisticky a depresivně. navíc ty bílé skřínky jsou na té zdi taky divné, kus skřínky je na fialové barvě a kus na bílé. asi s mým názorem nebudeš souhlasit, ale celkově to bude vypadat divně. nedovedu si ani představit ten gauč, pokud ho budete mít někde připláclý u zdi, tak stejně kus té fialové bude zakrývat, takže to pak bude vypadat hodně nesymetricky. sice už je na radu pozdě, ale příště bych zvolila světlejší fialovou a u stropu 5 cm bílý proužek, aby se opticky skryla nerovnost stropu. děcka v pokojíčku fialovou mají, ale světlejší, a vypadá to skvěle, ale jak říkám, chce to zvolit jiný odstín, takhle fialová působí studeným dojmem.
@Baruna123456 píše:
Nešlo primárně o plátno nebo televizi, ale o ty nabarvený zdi, jezevčíkovitý skříňky a kožený sedačky, je to všude stejný. Toť vše. Placko_telka přivrtaná na zeď je jen třešinka. Ale do nikoho se proboha nenavážím, tak si nechte ty smajlíky s očima, na dotaz hodí se, odpovídám, jo hodí. Trend je prostě osobitějsí bydlení.
Já to tak neberu jako navážení, jen fakt nelistuju nějakýma katalogama a nešmejdím momentálně na webech o bydlení no a máme to samý
tak by mne zajímalo, co je in. Jako že frčej nějaký retro televize, nebo telka je dnes out, takže v obýváku nemá co dělat
no fakt nevím, co si mám představit pod pojmem osobitější bydlení ![]()
To s tím proužkem je už starý způsob malby to sme všude zlikvidovali nelíbí se nám to. Je težké to vysvětlit když to nevidíte na živo
no citím se tam dobře a tmavé mi to nepříjde máme tam totiž dvě velká okna na každé straně takže je to hoodně prosvětlené.
@Gina108 píše:
Já to tak neberu jako navážení, jen fakt nelistuju nějakýma katalogama a nešmejdím momentálně na webech o bydlení no a máme to samýtak by mne zajímalo, co je in. Jako že frčej nějaký retro televize, nebo telka je dnes out, takže v obýváku nemá co dělat
no fakt nevím, co si mám představit pod pojmem osobitější bydlení
No asi tak nehledám nikde co je dnes moderní a co je trend a kdyby tak bych si musela koupit sedačku za 90 000,– s barem a já nevím kde co ještě abych byla in ![]()
@janka_zdenka píše:
Hašrelko, nemohu si pomoc, ale mě se ta kombinace vůbec nelíbígauč je pěkný, ale ta fialovo bílá zeď je divná, ta fialová je moc tmavá, a s kombinací černého gauče to bude působit dost pesimisticky a depresivně. navíc ty bílé skřínky jsou na té zdi taky divné, kus skřínky je na fialové barvě a kus na bílé. asi s mým názorem nebudeš souhlasit, ale celkově to bude vypadat divně. nedovedu si ani představit ten gauč, pokud ho budete mít někde připláclý u zdi, tak stejně kus té fialové bude zakrývat, takže to pak bude vypadat hodně nesymetricky. sice už je na radu pozdě, ale příště bych zvolila světlejší fialovou a u stropu 5 cm bílý proužek, aby se opticky skryla nerovnost stropu. děcka v pokojíčku fialovou mají, ale světlejší, a vypadá to skvěle, ale jak říkám, chce to zvolit jiný odstín, takhle fialová působí studeným dojmem.
Já myslím, že ostatní stěny maj bílé, jen ta jedna je napůl fialová, takže to tmavé nebude a sedačka bude připlácnutá ke stěně světlé, pokud nebude v prostoru
, no ale necháme se překvapit pak fotkama, jsem zvědavá na finále ![]()
Jo a zakladatelko, taková ta smetanová kožená, jak se teď dělaj by se k těmhle barvám opravdu nehodila, to by fakt chtělo sněhobílou, ale ta údržba
No černá s bílýma polštářkama bude OK, kdyby se vám povedlo sehnat i polštář fialový, jak tu někdo psal, bylo by to efektní ještě víc ![]()
Dvě stěny jsou bílé a dvě bilá/fialova a jsou tam dvě okna kterým prochází krásne sluníčko takže to neni tmavé ![]()
Taky budeme zařizovat a dozvěděla jsem se, že černá by v bytě / domě neměla být vůbec. Nemyslím třeba vázička, ale obkladačky, dominantní sedačka atd. Ne z estetických důvodů. Ale kvůli negativní energii, špatnému působení(samozřejmě jen pro ty, pro které jsou i tyto věci důležité, ostatní třeba celočernou kuchyň..).
Tak zvaž, jestli se i tímto aspektem chcete zabývat. ![]()
Pořád o televizi, to není o tom, zda je IN nebo OUT televize… z 10 bytů/domů známých je v 6 z nich televize před zelenou zdí, v jednom před žlutou, dva fialové případy a jedna bílá. Přivrtané nebo stojící na jezevčím stolku, to už je jedno. Myslela jsem „osobitějším“ něco milého, útulného co vyjadřuje pocit z domova, já mám televizi na staré komodě, krásně se doplňuje staré a moderní, sedačku látkovou pohodlnou, čalouněnou podle mě (nic drahého) eko kůže se prostě lepí a všecko z ní klouže (paní domu stokrát denně natřásá a upravuje), pak např. lampu po prababičce, krásný teploučky světlo, patinovanou polici a v ní pár retro hraček…to ve stručnosti, ale není to žádná blešárna! Do toho pracovní kout s PC, domácí kino…sedí si to. Prostě dneska se každý snaží to mít hrozně originální a protože prodávají všude de facto to samý, maj to všichni skoro stejný…sama to Gino píšeš. Je to jen škoda a nepíšu to ve zlém. Třeba osobně bych do toho malého obýváku zakladatelky stěnu udělala spíš takovou krémově béžovou, na ní nezaniknou a ani neruší bílé skříňky, sedačku teda černou no, krémové polštářky, nějaký příjemný přehoz jen tak na večer a stolek pak určitě ne sklo/chrom, ale dřevo nebo barvený dřevo třeba podle stěny..to jen pro představu. Mmch, ta fialová zeď bude do roka řvát po přemalování, je to strašně výrazná barva co leze na nervy a bude brát energii, ještě s tím skoseným řešením.
@Anonymní píše:Že by feng-šuej?
Taky budeme zařizovat a dozvěděla jsem se, že černá by v bytě / domě neměla být vůbec. Nemyslím třeba vázička, ale obkladačky, dominantní sedačka atd. Ne z estetických důvodů. Ale kvůli negativní energii, špatnému působení(samozřejmě jen pro ty, pro které jsou i tyto věci důležité, ostatní třeba celočernou kuchyň..).
Tak zvaž, jestli se i tímto aspektem chcete zabývat.
Baruno, dík za vysvětlení.
Tak mně se líbí i starší věci a dřevěný nábytek, což o to, jenže obývák jsem chtěla moderní, neboť jsem vše kupovala nové. Mít pěknou komodu po babi, tak ji určitě nevyhodím a zakomponuji, ale jít třeba do starožitnictví, na to nejsem.
Nešlo primárně o plátno nebo televizi, ale o ty nabarvený zdi, jezevčíkovitý skříňky a kožený sedačky, je to všude stejný. Toť vše. Placko_telka přivrtaná na zeď je jen třešinka. Ale do nikoho se proboha nenavážím, tak si nechte ty smajlíky s očima, na dotaz hodí se, odpovídám, jo hodí. Trend je prostě osobitějsí bydlení.