Hodí se do obýváku černá?

• Fotoalbum (24)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
12.7.12 23:20
@Baruna123456 píše:
Pořád o televizi, to není o tom, zda je IN nebo OUT televize… z 10 bytů/domů známých je v 6 z nich televize před zelenou zdí, v jednom před žlutou, dva fialové případy a jedna bílá. Přivrtané nebo stojící na jezevčím stolku, to už je jedno. Myslela jsem „osobitějším“ něco milého, útulného co vyjadřuje pocit z domova, já mám televizi na staré komodě, krásně se doplňuje staré a moderní, sedačku látkovou pohodlnou, čalouněnou podle mě (nic drahého) eko kůže se prostě lepí a všecko z ní klouže (paní domu stokrát denně natřásá a upravuje), pak např. lampu po prababičce, krásný teploučky světlo, patinovanou polici a v ní pár retro hraček…to ve stručnosti, ale není to žádná blešárna! Do toho pracovní kout s PC, domácí kino…sedí si to. Prostě dneska se každý snaží to mít hrozně originální a protože prodávají všude de facto to samý, maj to všichni skoro stejný…sama to Gino píšeš. Je to jen škoda a nepíšu to ve zlém. Třeba osobně bych do toho malého obýváku zakladatelky stěnu udělala spíš takovou krémově béžovou, na ní nezaniknou a ani neruší bílé skříňky, sedačku teda černou no, krémové polštářky, nějaký příjemný přehoz jen tak na večer a stolek pak určitě ne sklo/chrom, ale dřevo nebo barvený dřevo třeba podle stěny..to jen pro představu. Mmch, ta fialová zeď bude do roka řvát po přemalování, je to strašně výrazná barva co leze na nervy a bude brát energii, ještě s tím skoseným řešením.

No malej obyvák určitě nemáme ale nevadí no jinak barva je omyvatelná a kvalitní určitě jen tak brzy nevybledne :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.7.12 23:23

Baruna123456: Takhle skosené to máme že jsme chtěli jinak bysme takhle nemalovali, co znám tak každý má celé stěny a to sme nechtěli. Samozřejmě beru tvůj názor.

• Citovat
  • Upravit
Baruna123456
12.7.12 23:24
@Anonymní píše:
No malej obyvák určitě nemáme ale nevadí no jinak barva je omyvatelná a kvalitní určitě jen tak brzy nevybledne :)

jasny, ja cetla: „chtěli jsme to takhle máme obě strany na šikmo bílá/fialová celé stěny na fialovo by opticky zmenšilo a stmavilo místnost“, tak jsem predpokladala, ze se nejedna o nejakou obr mistnost. A tim premalovanim jsem myslela na jinou barvu, ze ta fialova zacne vadit, ne ze bude nekvalitni. Ale treba ne, ja jen ze mam tohle podobne zarizovani za sebou, stena byla teda takova ta tmave cervena tlumena, taky jeden cas mooc oblibena, a do par let jsem to cely rozprodala, nebyla jsem to ja, ale katalog. Tot vse.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.7.12 23:32
@Baruna123456 píše:
jasny, ja cetla: „chtěli jsme to takhle máme obě strany na šikmo bílá/fialová celé stěny na fialovo by opticky zmenšilo a stmavilo místnost“, tak jsem predpokladala, ze se nejedna o nejakou obr mistnost. A tim premalovanim jsem myslela na jinou barvu, ze ta fialova zacne vadit, ne ze bude nekvalitni. Ale treba ne, ja jen ze mam tohle podobne zarizovani za sebou, stena byla teda takova ta tmave cervena tlumena, taky jeden cas mooc oblibena, a do par let jsem to cely rozprodala, nebyla jsem to ja, ale katalog. Tot vse.

Jasný každý má svůj styl. Ty se cítíš lépe ve starším ale já zase ne mám ráda moderní věci a jednoduchost. Člověk si to má udělat tak aby se cítil dobře to ti rozumím.

• Citovat
  • Upravit
Baruna123456
12.7.12 23:40
@Anonymní píše:
Jasný každý má svůj styl. Ty se cítíš lépe ve starším ale já zase ne mám ráda moderní věci a jednoduchost. Člověk si to má udělat tak aby se cítil dobře to ti rozumím.

Jo, dá se to tak říct, i když jednoduchý je to celkem taky, žádný vetešnictví a něco jako „starý“ je jen pracná patina, ale tak nějak.
Hlavně jsem chtěla regovat na tu černou kůži a nějak se to rozvedlo…Tak dobře pořiď, jen si fakt neodpustím LEPÍ TO! A někdy to dokáže zkazit hezkej večer :lol:

• Citovat
  • Upravit
8814
12.7.12 23:45

Ja bych tu sedacku dala oranzovou. Bylo by to krasneeee:) Ale ja jsem silena na bravy. Ale predstav si to…Krasna syta oranzova k te fialove…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baruna123456
12.7.12 23:49
Hele, jako jo :) To už osobitý třeba je :palec:
@Loki01 píše:
Ja bych tu sedacku dala oranzovou. Bylo by to krasneeee:) Ale ja jsem silena na bravy. Ale predstav si to…Krasna syta oranzova k te fialove…
  • Citovat
  • Upravit
540
13.7.12 00:00

Klidně bych si dovedla představit sedačku v lahvově zelené barvě ;) - by´t to tedy zůstane na pohled studené anebo bordó či vínová barva.

Já jsem taky přes ty barvy…na mne je Vaše kombinace příliš studená a souhlasím i s Barunou 12. Tenhle styl je pěkný na oko, ale přijde mi to jako pokoj designovka z katalogu, ale studené bez takového tepla domova. Myslím, že se to „teplo“ dá vytvořit i bez starožitného nábytku apod… Např. dřevo buk, třešeň či světlá olše.

Ale budete tam bydlet Vy a hlavně, že Vám se doma líbí. Černá sedačka bude 100% ladit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
matroš
13.7.12 08:02

fialová v interieru ?

Platí heslo, že proti gustu žádný dišputát, takže ať si každý barvičkuje doma jak mu libo. Jen k té fialové - doporučuju se poohlédnout po odborných informacích o působení konkrétních barev na psychiku. Fialová nedopadá moc příznivě, tak abyste se brzy doma nehádali…

• Citovat
  • Upravit
2377
13.7.12 08:14
@Baruna123456 píše:
Pořád o televizi, to není o tom, zda je IN nebo OUT televize… z 10 bytů/domů známých je v 6 z nich televize před zelenou zdí, v jednom před žlutou, dva fialové případy a jedna bílá. Přivrtané nebo stojící na jezevčím stolku, to už je jedno. Myslela jsem „osobitějším“ něco milého, útulného co vyjadřuje pocit z domova, já mám televizi na staré komodě, krásně se doplňuje staré a moderní, sedačku látkovou pohodlnou, čalouněnou podle mě (nic drahého) eko kůže se prostě lepí a všecko z ní klouže (paní domu stokrát denně natřásá a upravuje), pak např. lampu po prababičce, krásný teploučky světlo, patinovanou polici a v ní pár retro hraček…to ve stručnosti, ale není to žádná blešárna! Do toho pracovní kout s PC, domácí kino…sedí si to. Prostě dneska se každý snaží to mít hrozně originální a protože prodávají všude de facto to samý, maj to všichni skoro stejný…sama to Gino píšeš. Je to jen škoda a nepíšu to ve zlém. Třeba osobně bych do toho malého obýváku zakladatelky stěnu udělala spíš takovou krémově béžovou, na ní nezaniknou a ani neruší bílé skříňky, sedačku teda černou no, krémové polštářky, nějaký příjemný přehoz jen tak na večer a stolek pak určitě ne sklo/chrom, ale dřevo nebo barvený dřevo třeba podle stěny..to jen pro představu. Mmch, ta fialová zeď bude do roka řvát po přemalování, je to strašně výrazná barva co leze na nervy a bude brát energii, ještě s tím skoseným řešením.

jenze kazdej chce bydlet jinak, ma jiny vkus, me treba tohle jako blesarna zni :nevim: a to mam doma takhle podobne vymalovano asi 10 let (2 ruzny byty a obmenovano) a jsme v pohode a to k tomu mam dreveny nabytek..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.7.12 08:17
@Anonymní píše:
Ahojky chi slyšet názor. Omlouvám se za anonym ale musím mám důvod. Právě si rekonstrujeme byt a ted děláme obyvák máme vymalovaný na fialovobílou a obývací stěnu máme černobílou a plánujeme bílý konferenčák a ted si chceme koupit černou sedačku a slyšela jsem názory jako černá je do kanceláři atd… myslíte že se to nehodí???
Díky za jakékoliv názory a odpovědi :palec: posílám fotku obyváku s sedačky chceme

ahoj hezky vymalováno já bych tu černou sedačku tam klidně dala, je krásná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
13.7.12 09:19

Pokud tu brousíte do feng-shuei, tak černá je barva prvku vody, např. já doma černou sedačku mít nemohu - můj partner, vodní vepřík by natolik zlenivěl, že by z toho možná i začal „chlastat“ :mrgreen: No a používá se mimo jiné (tuto symboliku známe i my) na zakrytí, „zrušení“ nevyhovujících zón - např. černá na stěně ji jakoby zmizí. Nedoporučuje se používat na velké plochy (stejně jako temně modrá - to samé), kvůli možnému špatnému psychickému působení. V detailech (čímž se myslí i jednotlivý kus nábytku či koberec) nevadí.
Bílá je „nic“, když mám bíle vymalované zdi, vlastně, jako kdyby ani nebyly.. Nicméně, stejně jako anonymky odstín fialové a šedá patří do prvku kovu.
Obývák tak, jak jste si jej zatím zařídili + černá sedačka, je až na „dřevěnou“ podlahu kovovo-vodní. Je to ideální kombinace do kanceláří, pracovního prostředí.. Na obývák je moc jang a chybí v ní „emoce“ (tím myslím prvky z hlediska F-S, nikoli vaše city).
Záleží také, kde, z hlediska domu a světových stran se tento obývák nachází - může to být vhodná kombinace, může to být naopak i zabiják, to zjistíte, až tam budete nějakou chvíli pobývat :mrgreen:
Nic, ani F-S se nemá brát dogmaticky, ale vždy s ohledem na individualitu jedince/rodiny a uzpůsobovat tomu. Z pohledu našeho designu se k fialové nejlépe hodí žlutá, jakožto protilehlá barva na barevné růžici (= největší kontrast). K tomuto odstínu by pravděpodobně odpovídala jedovatá citrónová žluť - tu bych si já osobně spolu s bílými, dala jako polštáře na černý gauč + jako lehké průsvitné silonové závěsy/záclony na okna - ale, tohle je čistě moje volba, jinému to může naopak přijít ošklivé.
Dost bych se zamýšlela na květinami - některé typy tam budou jako pěst na oko, některé dokáží zjemnit určitou tvrdost pokoje.
Anonymko, moc ti přeji, ať jste v novém obýváku spokojení, je to radost takhle něco nového tvořit :dance:
Já bohužel nyní zařizuji již pátý interier a už mě to ale echt nebaví :zed: :mrgreen: - vždy, když nějaký byt dokončím, tak se odtamtud stěhuji :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.7.12 09:38

Já prostě nějsem na takové věci jako falová debtá, černá nosí smůlu atd…
Měli jsme už spoustu barev a nikdy jsme problém neměli a fialovou jsme taky měli dokonce v ložnici a problém nevidím.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.7.12 09:44

A jak tu někdo psal že oranžovou sedačku tak to rozhodně ne :zed:
Chceme to sladit a ne takhle smíchat barvy podle mě nevypadalo by to hezky :nevim:

• Citovat
  • Upravit
8814
13.7.12 09:51
@Anonymní píše:
A jak tu někdo psal že oranžovou sedačku tak to rozhodně ne :zed:
Chceme to sladit a ne takhle smíchat barvy podle mě nevypadalo by to hezky :nevim:

Zkus kuknout sem. Podle mne to ladi. Tady to teda neni zed, ale lepsi obrazek jsem nenasla.
 http://www.beinteriordecorator.com/…rple-carpet/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1