Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@rmot tak to jsem fakt ráda.
Protože jsem si už říkala, že jsem asi exot.
Když ty hodinky myji, dle potřeby desinfikuji atd.
Párkrát jsem to totiž udělala před známými a ty na mě koukali jak na exota a říkali, že tohle s hodinkama, mobilem atd nedělají. Jakože mobil nestrcim pod vodu, ale beru ho desinfekčním ubrouskem dle Potřeby. ![]()
Tak děkuji za odpověď a za to, že v tom nejsem sama a nje nas víc.
![]()
@Vladusxx díky, díky a díky.
Je to krásné číst. Já to právě dělala naprosto stejne jako ty. A budeš se možná divit, ale na našem oddělení (ORL) to dělalo minimum lidi. Vlastně asi jen já a jedna kolegyně. Zbytek vůbec.
Já byla dle nich posedlá, dle mého ne, že jsem chtěla po uklízečkach vždy když budou na našem oddělení utirani klik na všech pokojích a oddělení. Během dne jsem kliky na chodbě udělala sama. Když u nás ležel někdo s hepatitidou atd., tak jsem kliky otirala ještě častěji. A přesně jak píšeš. Naložení do desinfekce by se mi taky někdy hodilo.
Nejvtipnější, vlastně nejsmutnější bylo, když mi kolegyně řekla, že bych měla šetřit rukavicema.
to mě doopravdy dostalo. Tak jsem ji řekla, že jde o moje a pacientů zdraví a že fakt nebudu šetřit ničím. Ta samá kolegyně poté po oddělení roznesla zánět spojivek…
Její chybou, jelikož nějaká hygiena na bodu nula…
Chudáci pacienti, co je svoji lenosti nakazila. ![]()
Jsem se zase nějak rozvasnila. ![]()
Ale já když někdy sleduji ty zdravotníky, tak fakt někdy nestačím koukat. Pro mě je děsně utrpení, když musím ležet v nemocnici nebo jít někam na kontrolu k lékaři a muset se někam posadit nebo položit.
To vždycky trpím. A doma se pak musím vždycky jít osprchovat. ![]()
Teď když jsem byla na šestinedělí se synem, tak to bylo zase něco pro mě
když jsem viděla uklid uklízečky atd. Tak jsem si to desinfikovala sama. ![]()
Spadla sponka v koupelne po nějaké pacientce předemnou tam ležela, i když já šla domů… Takže jsem si udělala obrázek jak se tam vytiralo.
Takže jsem ráda, že nejsem jediná, kdo fakt má potřebu nějaké větší hygieny.
![]()
Jsem nějak odbočila od tématu. Pardon. ![]()
@Ťarbík01 ja dělám na ONP jehoz součástí je i apalicka jednotka a sociální lůžka… To s čím se potkáváme jsou fakt ošklivosti…MRSA a Clostridie na denním pořádku, bercaky, diabetické nohy, proleženiny…
Desinfekce klik a zábradlí na chodbě se u nás dělá průběžně cca 3-4× denně, desinfekce povrchu (noční stolky u posteli po každém jídle)…rukavice a jednorázové zástěry jsou u nás standart při roznášení jídla, ranni a večerní hygieně a polohování které u nás probíhá poctivě každé 3h…naše primářka je na tohle pes…porad se u nás objevují pacienti s MRSOU a ona pořád tvrdila že to roznasime my jako personál…ale ne…chodí to k nám z ostatních odd. Takže jeden čas sme dělali standardně na to i výtěry při příjmu…tam se to potvrdilo že s tím prostě ti pacienti přijdou…řešit to s ostatními odd už jsme vzdali takže ke každému vpodstate přistupujeme tak že ji má… ![]()
@Ťarbík01 Takže hodinky normálně dáš pod tekoucí vodu a oplachujes ze vsech stran? I tam, jak je to nabíjení?
A jakou desinfekci používáš? Já mobil normálně prejizdim sanytolem.
@j.a.n.i1 píše:
Si spadla z jahody naznakkoupat se ve vode 45-50, zkus si hodit do vany teploměr.
Ja nosim Garminy obcas i do sauny nebo pary, kdyz je zapomenu sundat. Nic se jim nestalo. Takze by i takovou vodu urcite zvladly ![]()
@mag píše:
Ja nosim Garminy obcas i do sauny nebo pary, kdyz je zapomenu sundat. Nic se jim nestalo. Takze by i takovou vodu urcite zvladly
No, verim, ze hodinky jo ![]()