Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Třeba jsou úkoly myšleny, že ji zadá nějaké činnosti doma. Vysát, vyklidit myčku atd.
@Kelsey1 píše: Více
Taky máme tyhle pro 8letou. Ukazujou i polohu. Tel. čísla tam můžeme přidávat jen my rodiče. Ideální - starší měl mobil, to tohle ještě tolik nebylo, hodinky zároveň mají i ciferník, takže se zároveň učí hodiny, i si hlídat čas. Ty 2-3h zvládne dcera doma sama od té doby, co je má, v pohodě, celý den bych ji ještě nenechala, bylo by jí to dlouhé, to jedině se starším bratrem a opravdu výjimečně, ale on je rozumnej, dohlédne na ni, prostě to občas jinak nejde. My to taky museli zvládnout. Jsem pro hodinky + dohled/ kontrolu sousedky. Nebo nějaký příměstský místní tábor ještě zkusit sehnat? Hasiči, Sokol mívají…
@Leenvecka píše: Více
@Kelsey1 není to myšleno jako úkoly vyndat myčku, ale školní úkoly
Tak si neuvědomila, že začínají prázdniny a nebudou úkoly. Nevadí. Sama nemám na tenhle režim přepnuto. Zatím nedochází, že zítra jdeme naposled do práce a bude dovolená.
@andiedvorakova právě, že zkrácenou dobu už mám na ty dvě hodiny. A ano dítě to nepoškozuje, ale není to vhodné vůči klientům a jejich rodinám.
@pikola píše: Více
Dej ji na sebe telefon, ze dojedes hlidat
![]()
@Dn0712 píše: Více
Ja si nedovedu predstavit chytre hodinky na tak male rucicce. Sama jsem jednu dobu nosila a i na me ruce byly teda obrovske. Ale treba delaji nejake detske modely? Fit náramky možná, ale se SIMkou?
jdu googlit ![]()
@Křivý pyj Máme zvířata, dcera se dost zabaví s nimi. Hraje si s panenkami, plyšáky…prostě klasika. Bydlíme na malé vesnici a děti lítají v partičce venku, okolo zvířat, na louce, rybaří a nevypadají nedpokojeně. Mě naopak přijde smutné sedmileté dítě hrajíci si na telefonu. Třeba teď jsme byli u zubaře, v čekárně 3 děti koukající do mobilu a vedle nich rodiče dělající to samé ![]()
@Follynka píše: Více
No a co v té čekárně mají lidi dělat? když nebyly mobily četli si tam časopisy. Jakej rozdíl je číst květu nebo článek na idnes v mobilu. Zrovna čekárna u doktora je to ideální. Není slušné si tam ani moc povídat. Dědi neumí šeptat respektive jak většina dětí šeptá.
Já naposled v čekárně vyřizovala pracovní maily… překvapivě na mobilu. Prostě jsem pracovala dítě si hrálo 20 minut s hračkama a pak už jí to nebavilo taky jsem jí dala mobil. Celkově jsme tam čekaly 45 minut.
@ludmilaadamkova u zubaře si děti vybarvují obrázky, starší má skoro 7 let a ještě jsme nepotřebovali, aby si na mobilu hrála hry, doma už sama byla, do školy teprve půjde…u dětské lékařky mají hodně herních prvků v čekárně…
Jsem pro hodinky. Ukazují i polohu. Využije je pak i při lítání venku.
Příspěvek upraven 28.06.26 v 08:35
@ludmilaadamkova píše: Více
Dala jsi dítěti mobil, aby ses zbavila své odpovědnosti ho hlídat. Nic víc, nic míň. Proste si mu dala mobil a dítě vypla, abys měla klid. Vzala si mu možnost nudy, která je pro dětský mozek hodně důležitý, protože v nudě přicházejí myšlenky a fantazie.
Dělejte si to jak chcete, nikdo z nás není dokonalý, jen si nelžeme ![]()