Jím moc cukru?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Parninas
21.1.21 21:14

Já nedávno objevila úplně super vychytávku na slazení jídla, které samo o sobě sladké není (bílé jogurty, kaše, neochucený kefír atd.) tak aby to bylo bez kalorií (a tedy zbytečného cukru). Jsou to takové kapičky, co se jmenují Flavdrops. Mám bílou čokoládu a dnes mi došla malina a za mě super. Každý den do bílého jogurtu s chia semínky a mandlemi a je to úplně paráda. :dance:

• Citovat
  • Upravit
21680
21.1.21 21:24

Nauč se pít neslazené nápoje, vydrž to a pak už ti sladké ani nebudou chutnat…
já nevypiju oslazené kafe a sklenici coly už vůbec ne…

a jinak na cukr funguje závislost, čím více ho máš, tím více se ti na sladkéj dělá chuť, chce to odvykačku ;)

http://www.mozaikapotravin.cz/…ke-dost.html

doporučuji tuto knihu a Margit web ;)
 https://knihy.heureka.cz/…kova-margit/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
21.1.21 22:54
@Anonymní píše:
Nekomu to prijde trapne se ptat, ale ja jak v tom ziju celej zivot, v tom svym zranim sladkyho uz vlastne nevim jestli je to moc nebo malo :roll:Proto se ptam, je tohle uz moc?
Pres den piju vodu, cerny caj s 1 cukrem, a kafe s 1 cukrem. Rano si davam sladke (napr.Mila, chleba s marmeladou, banan, kobliha, chleba s nutellou) nekdy, snazim se to omezovat, si dam po obede v praci plechovku Coly :roll: pak si dam do vecera zase cerny caj s 1 cukrem, jogurt(bily) nebo jablko, mandarinka..
Vypadla jsem z treninku ted posledni pul rok a pribrala jsem 5 kg, takze zacinam videt ze moje stravovani je asi hodne blbe. Co jite vy, kdyz chcete zahnat chut na sladke? Diky.

Ano, je to moc. Jíš moc cukru, prasíš se sladkým. Pokračuj takto ještě chvíli a budeš mít břicho větší než prsa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
22.1.21 00:55

Řekla bych, že sladkého jím tak stejně možná i víc než ty a nepřibírám. Ale každej tělo je jiné. Spíš bych zařadila víc pohybu a třeba omezila tu colu, pokud chceš hubnout.

• Citovat
  • Upravit
27
23.1.21 17:56

Přibíráš na váze obecně zřejmě z toho, že přijímáš více energie, než vydáváš… to, že ta energie nepochází z moc vhodných zdrojů je věc druhá. Takže jako první bych se zaměřila na nastavení vhodného energetického příjmu a následně na vhodnou skladbu jídelníčku, tak aby byl vyvážený, pestrý, racionální a obsahovat všechny důležité živiny. Zaměř se na základní potraviny v přirozeném stavu, než na ty průmyslově zpracované. Celkově dobře nastavený jídelníček pak pomůže právě i s chutěmi na sladké + pohlídat si také pitný režim a dostatečný a kvalitní spánek :). Pokud budeš chtít více poradit, napiš mi zprávu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
23.1.21 18:39
:*
@Anonymní píše:
Nekomu to prijde trapne se ptat, ale ja jak v tom ziju celej zivot, v tom svym zranim sladkyho uz vlastne nevim jestli je to moc nebo malo :roll:Proto se ptam, je tohle uz moc?
Pres den piju vodu, cerny caj s 1 cukrem, a kafe s 1 cukrem. Rano si davam sladke (napr.Mila, chleba s marmeladou, banan, kobliha, chleba s nutellou) nekdy, snazim se to omezovat, si dam po obede v praci plechovku Coly :roll: pak si dam do vecera zase cerny caj s 1 cukrem, jogurt(bily) nebo jablko, mandarinka..
Vypadla jsem z treninku ted posledni pul rok a pribrala jsem 5 kg, takze zacinam videt ze moje stravovani je asi hodne blbe. Co jite vy, kdyz chcete zahnat chut na sladke? Diky.

Osobně se mi osvědčilo jíst ovoce pouze dopoledne.
Celkově jsem překopala jídelníček a zhubka jsem 20kg a s mírnými výkyvy se držím už 4 roky.
Snídaně - žitný nebo jiný seminkový chléb, Paloučej, žervé apod., šunka nebo sýr. Vždy zelenina
Svačina - 1 kus ovoce
Oběd - tak nějak normální, domácí strava. Snažím se vynechat smažená jídla, ale vždy s přílohou - rýže, těstoviny, brambory, kuskus apod. Příloha zahání chuť na sladké.
Svačina - mléčný výrobek, i ochucený, jogurt, Kefir Tvaroh apod., někdy s rýžovým chlebíčkem
Večeře - zelenina, plátek proteinového chleba ( např. Z Lidlu)

Za mě teda je tragická ta cola a sušenka k snídani. Nezasytí tě, jen dodá cukr. Určitě máš hned za chvíli zad chutě.
Piju jen vodu a neslazený čaj i kafe, to by ses měla naučit. No a samozřejmě, že se hýbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
1.3.21 19:57

Ahojky, co se ti děje s váhou je čistě a jen otázka přijmu a výdaje, takže pokud by ti to sladké kaloricky sedělo do přijmu, tak na tom přibírat nebudeš. Ale zdravé to rozhodně taky není. Mohla by se ti pak třeba zadržovat voda v těle nebo jiné komplikace můžou nastat. Většinou se jedná o emoční hlad a ne skutečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.3.21 20:22
@Anonymní píše:

Mě tohle opravdu moc cukru nepřijde, že by ses musela bát…já do dvaceti k snídani nepozřela nic jinýho než “sladký” chleba s marmeládou, jogurty, ovoce, lupínky s mlíkem, sem tam buchta..představa salámu, vajíčka nebo sýru tak radši nejím nebo se :poblion:. Takže tohle mi přijde normální, každýmu sedí něco jinýho…
Ale před otěhotněním jsem byla závislá na cukru…jelikož jsem měla docela náročnou práci..cca 12-15 hodin bez přestávky na nohách a občas ani čas se najíst a stresu až na půdu tak jsem jídlo a únavu zaháněla cukrem…energeťáky ve velkým, čokoláda, gumový bonbóny ( ty jsou láska asi na celý život), hamburgry a pizzy k večeři v jednu ráno. Zeleninu jsem viděla tak jednou za měsíc a přitom paradoxně hubla…no přiznávám že jsem ráda, že díky lockdownu jsem zpomalila tempo a vrátila se k vaření domácího jídla (ale občasných harribo méďů se teda nevzdám ;) )…takže to co ty tady píšeš je pohodička (teda pokud toho sladkýho a nezdravýho nejíš ve skutečnosti víc než píšeš)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
1.3.21 20:36

Stáhni si kalorické tabulky.
Já zapisuju 11 dní a drží mě to, abych nepřeháněla. Sladká snídaně být může, já taky nejsem schopná sníst ráno šunku, zeleninu. Max sladší sýr. Takže jím pečivo, jogurt, kaši..piju kafe i čaj, ale nesladim. Zeleninu jím k obědu vařenou, k večeři syrovou. Ovoce k svačinam. Sladké ke kafi jsem zvyklá, ale stačí mi kousek tmavé čokolády, nebo tak něco. A snažím se každý den hýbat, buď venku nebo doma. Stačí 30 minut. A bílkoviny jsou Důležité. S těmi mám občas problém, mívám jich málo.
Sladkosti, sladké pečivo, cukr do nápojů, cola to je fakt mor.
Též jsem za poslední rok přibrala. A předtím jsem měla kila navíc po porodu. A už fakt s tím musím něco dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
1.3.21 21:27

Mě by zajímalo, kdy ta chuť na sladké přejde. Tři měsíce jím podle kalorických tabulek, takový dva jsem úplně odbourala úplně náhražky, nebo i malou sladkost do příjmu. Vážím 75 kg, 170 cm. Přijímám 1700 kcal. A přesto po obídku a odpoledne bycu zobla nějakou sladkou prasárnu. Občas na to chuť nemám, ale spíš jo. Včera jsem si trošku pohrála s makrama a snížila jsem o něco bílkoviny a navýšila sacharidy do příjmu, stále mi to do příjmu sedí. Prostě mě zajímá, jak dlouho trvá, než odezní takový ty chutě. Mě právě vždy fascinuje, jak každý píše, nemám chuť na sladké, nechybí mi. Pokud někdo ví, budu ráda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
1.3.21 22:04
@Anonymní píše:

Hmm, jist tolik cukru co ty, tak si piskam.ja sezeru vecer dve cokolady a docpu se lentilkama :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
2.3.21 06:55

@vejilka netuším. Neumím si představit nejíst vůbec sladké. Někomu nechutná. Mně teda jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
2.3.21 08:15

@vejilka… Tak to by mě také zajímalo. Mám to podobně, zapisuji do kalorických tabulek a držím se. Pokud něco zobnu tak napíšu a snažím se další jídlo upravit. Ale pořád čekám na to jak všichni píší, že je přešla chuť na sladké. Když se blíží menzes no tak to vůbec mám co dělat, abych se udržela. Já si začínám myslet, že prostě to někdo má zakódované a nezbaví se toho. :)
Ale třeba ještě někdo napíše a poradí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
2.3.21 09:21

@koko30 @andelka83 Holky podle mě je to jen o dobe totalni abstinence, nekomu staci vynechat 14 dni, nekdo musi vynechat dyl, aby ho ty chute presly. Ja driv byla na sladky hodne, zbouchnout celou velkou Milku nebyl problem a kazdy den jsem si neco sladkyho dala, no a dnes mi sladky vubec nic nerika :nevim: Proste jsem natvrdo vynechala vsechno sladky a uz si ho nedala a musim rict, ze to ma na moje telo velkej vliv, zbavila jsem se akne, drzim si postavu aniz bych na to musela nejak extra drit, netrpim vykyvy nalad apod. Podle me je cukr to nejvetsi zlo, co do sebe vubec muzes dostavat a uz proto ho nechci ani videt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3086
2.3.21 09:26

Mě nepřijde že jíš moc cukru, podle mě úplně normálně. Jako čaj nebo kafe bez cukru to je podle mě teda dost ekl, to bych asi radši umřela žízní, než to vypít. Já třeba musím sladit i ovesnou kaši, jinak je to nepoživatelný. Ano jsem tlustá, ale zase cpát do sebe něco nesladkýho tak, aby se mi z toho zvedal žaludek, tak to radši teda budu tlustá no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková