Holky z livechatu....
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nesháním holky do studia, ale popisuju tady věci, proč někdo dá studiu přednost. Sama jsem zkusila i studia, kde jsem po dni nebo dvou odešla, protože jsem nebyla spokojená s hygienou nebo podmínkami. Super, že tě živí jeden chat slušně, ale to asi děláš už nějakou dobu a máš stálé klienty. Pro nováčka podle mě není jednoduché se hned chytit na jednom chatu a hned vydělávat. To neříkám, že je pro novou holku lehké i v tom studiu. V dobrém studiu jí poradí a pomůžou v začátcích, jak psát, jak získávat klienty. A nemusí řešit vybavení, když na něj třeba hned nemá. A sorry, rozdíl mezi třeba novou logitech a webkou na notebooku je velký, jak v ceně, tak ale i pak ve kvalitě obrazu. Já si zkusila i studia i doma a vydělám víc ve studiu, momentálně. Protože doma na to nemám klid, nemám místnost tak dobře osvětlenou a nemám některé chaty, na kterých ve studiu udělám peníze a to proto, že samostatné holky ty servery nepřibírají ( právě proto, že vyžadují perfektní technické zázemí a osvětlení. Jeden z těch serverů je s paušálem 20 dolarů/hodina a druhý minutový a z minuty sice máme od studia 6 Kč, což se zdá být málo, ale jsou tam běžné dlouhé priváty, někdy tam mám někoho pořád celou šestihodinnovou směnu a u toho mám zaplé i další chaty. Tak nevím, zda tohle nestojí za to, že mě studio „odírá“ respektive" berou si provizi za to, že mi poskytují své zařízení, prostor a know.how..já to nevidím jako nefér. Zažila jsem studia kde nefér byli, to ano, ale není to tak všude. A pro tebe třeba ne, pro mě je to, že tam mám i kamarádky docela důležitý aspekt, i když chápu že někdo dělá radši doma. Jinak, je to jen mé přidání názoru do debaty, nesháním vůbec nikoho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Fajn Tvůj názor a nahled Ti neberu, ale trošku mám pocit, že pokud jedeš na studio, tak ti vnutili ty svý oblbováky…To co ze studia, zvládneš za cca 2500kč i sama..
- Citovat
- Upravit
Dělám livechat s roční přestávkou 6 let…Vím o tom myslím i dost. Půl roku jsem dělala doma a prostě mi to nevyhovovalo.
Jednak se těžko skloubí se soužitím s přítelem, prostě se necítím nejlíp když mám vysílat doma, i přesto, že to ví a nemá s tím problém. Za druhé, věčně se mi sekal internet přestože mám nejdražší připojení od UPC a pc taky skoro nový. Za další nedařilo se mi vytvořit v domácích podmínkách tak dobrý osvětlení, pořád mi přišlo, že mi to na kůžu dělá žluté odlesky. S registracemi atd. jsem neměla problém vůbec, ale ze serveru, který jsem právě předtím znala z brněnského studia před tou pauzou z vysílání, tak mi napsali, že z domu holky vůbec neberou, že chtějí jen studia co splňují jejich parametry. Na ostatních chatech jsem vydělala kolem 1000 za 3 hodiny ) měla jsem doma zaplé 3 a to akorát stačilo, pak se net už sekal. Víc jak 3 hodiny jsem se doma nepřinutila dělat. Kolikrát jsem nešla i vůbec, prostě jsem neměla tu vůli jako když jsem chodila do práce. V Praze jsem chvíli, moc lidí tu neznám. Ve studiu mám teď nový kamarádky a za to jsem ráda. Vybrala jsem studio, kde byl ten server, co jsem chtěla a i další. Chodím na 6 hodin a mám kolem 5000 za směnu a chodím tak 3 týdně. Nikdo mě neoblboval vůbec ničím, bylo to moje rozhodnuté, protože doma jsem prostě nebyla spokojená a nevydělávala jsem jak bych chtěla a cítila jsem se i izolovaná. Myslím, že ta holčina co se ptala, tak to má asi nějak podobně a přála bych jí dobré studio, ale v brně teď fakt nevím. To, jak jsem dělala před pauzou bylo fajn, super kolektiv i manažeři. Akorát pak se pohádali nějak vlastníci mezi sebou a zavřeli to. Zkusila jsem pak obejít 4 různé v brně a nelíbilo se mi nikde a pak jsem si kvůli tomu dala pauzu a začla s tím až v Praze z domu, když jsem šla za přítelem a neměla v Praze práci. A nakonec jsem šla do pražského studia a tam jsem úplně spokojená. Ale taky jsem předtím se byla mrknout na dvě jiné a ty se mi nezdály ok. Takže nepropaguju studia jako taková, spíš myslím, že každý má své důvody proč studio nebo proč doma a pro ty co doma nemůžou/nechtějí je ideální najít fajn studio a makat tam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Daně
Ahoj holky,
je tu některé, která svůj příjem z livechatu daní/danila? Já bych chtěla začít ve studiu vybrané mám nové v Praze (KOGU studio), protože doma na to nemám podmínky kvůli soukromí a tak. Ale kdybych si vydělala nějakou kačku navíc, časem bych se chtěla osamostatnit a pronajmout si třeba jen nějaký „pracovní pokoj/garsonku“.
Ale k těm daním. Danili jste od začátku? Protože já beru dávky, konkrétně sirotčí důchod a chtěla bych, aby to mámě nechali, protože má nula nula ho*no plat, tak jsem chtěla dělat bez daní a začít danit dejme tomu až po ukončení studia. Máte zkušenost s takovým přechodem, jestli to je možné?
Kdybyste měly zkušenost s tím přechodem ze studia domů, tak by to bylo třeba taky fajn, jako ohledně jaký byl třeba ten první měsíc se svým novým účtem, jestli se vám podařilo z toho zaplatit nájem a internet toho pokoje, nebo byl nějaký problém s výdělky?
Děkuju moc.
![]()
(btw. prosím ti, co moralizují, ať si to nechají, nejsme doma úplně v lehký situaci a myslím si, že nejsem hloupá a zvážila jsem pro a proti)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LittleNemo píše:
Ahoj holky,je tu některé, která svůj příjem z livechatu daní/danila? Já bych chtěla začít ve studiu vybrané mám nové v Praze (KOGU studio), protože doma na to nemám podmínky kvůli soukromí a tak. Ale kdybych si vydělala nějakou kačku navíc, časem bych se chtěla osamostatnit a pronajmout si třeba jen nějaký „pracovní pokoj/garsonku“.
Ale k těm daním. Danili jste od začátku? Protože já beru dávky, konkrétně sirotčí důchod a chtěla bych, aby to mámě nechali, protože má nula nula ho*no plat, tak jsem chtěla dělat bez daní a začít danit dejme tomu až po ukončení studia. Máte zkušenost s takovým přechodem, jestli to je možné?
Kdybyste měly zkušenost s tím přechodem ze studia domů, tak by to bylo třeba taky fajn, jako ohledně jaký byl třeba ten první měsíc se svým novým účtem, jestli se vám podařilo z toho zaplatit nájem a internet toho pokoje, nebo byl nějaký problém s výdělky?
Děkuju moc.
(btw. prosím ti, co moralizují, ať si to nechají, nejsme doma úplně v lehký situaci a myslím si, že nejsem hloupá a zvážila jsem pro a proti)![]()
![]()
Teď nerozumim, co má společného sirotčí důchod s tím, že budeš danit nějakou takovouhle práci, jestli se tomu tak dá říkat??? Snažim se porozumět textu a případně poradit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Callipo90 : Sirotčí důchod je dávka od státu, ofiko už jí beru já, ale nechávám jí mámě, on má 8500 a tak bych jí nechtěla sebrat 5000, co na mě dostává a ještě bych jí z vydělaných peněz chtěla splatit její půjčku (což jsou nemalé peníze, zároveň bych jí ještě chtěla dávat na jídlo a bydlení, ale bůh ví, jak to všechno bude). Když budu vydělávat nad určitou hranici, tak „mi“ těch 5000 vezmou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LittleNemo
Pokud budeš dělat někde ve studiu a tudíž určo ne načerno, budeš podle mého muset daně odvádět - pokud je tedy za tebe nebude odvádět zaměstnavatel. Nevím jak vysoký sirotčí máš, ale podle toho co čtu v příspěvku výše, tak výdělky jsou slušné, to by jsi snad mohla mamince i přispívat ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LittleNemo píše:
@Callipo90 : Sirotčí důchod je dávka od státu, ofiko už jí beru já, ale nechávám jí mámě, on má 8500 a tak bych jí nechtěla sebrat 5000, co na mě dostává a ještě bych jí z vydělaných peněz chtěla splatit její půjčku (což jsou nemalé peníze, zároveň bych jí ještě chtěla dávat na jídlo a bydlení, ale bůh ví, jak to všechno bude). Když budu vydělávat nad určitou hranici, tak „mi“ těch 5000 vezmou.
Jestli to dobře chápu, tak maminka má vdovský důchod 8500 a ty sirotčí 5000? A bojíš se, aby ti to nesebrali a zároveň teda i mamince, protože bys ty peníze musela přiznat??? Ještě jedna otázka, proč dáváš na pranýř svojí osobu, svojí důstojnost, i na budoucnost to bude můj vliv proč maminka nejde pracovat??? Nesoudím, jen se ptám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BAZÁREK ANGIE No přispívat, chci jí zaplatit půjčku 250 000, a zároveň si šetřit do budoucna. Ona je to hodně složitá situace u nás doma
Začátky jsou těžký a ty výdělky jsou různý, takže čekám klidně i 15 000 měsíčně. Teprve začnu, tak pak se uvidí jak to bude dál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LittleNemo
Jasný, chápu, ale v každém případě bych to raději přiznala hned, než se dostat do problémů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Callipo90 Máma nikdy vdaná nebyla. Máma maká od nevidim do nevidim, je jí 50 a dělá v Albertu klasicky na kase a ještě si přivydělává ve volném čase vybalováním v tý samý prodejně za 50/hod. Je vystresovaná, strašně během tří let zestárla, strhaná a vyčerpaná (celý život samoživitelka dvou dětí). Před dvěma lety naletěla na podvod, který na ní ušila její bejvalá šéfka a „kámoška“. Zadlužila nás (samozřejmě máma si doteď vyčítá, že mi zničila život, že naletěla)… Ona naše máma by pro nás udělala první poslední a zažila si docela peklo, tak bych jí jednou chtěla dopřát třeba hezkej klidnej důchod bez toho, aby se stresovala a každý den brečela, že nemáme co jíst a že nemáme z čeho zaplatit nájem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LittleNemo píše:
@Callipo90 Máma nikdy vdaná nebyla. Máma maká od nevidim do nevidim, je jí 50 a dělá v Albertu klasicky na kase a ještě si přivydělává ve volném čase vybalováním v tý samý prodejně za 50/hodná. Je vystresovaná, strašně během tří let zestárla, strhaná a vyčerpaná (celý život samoživitelka dvou dětí). Před dvěma naletěla na podvod, který na ní ušila její bejvalá šéfka a „kámoška“. Zadlužila nás (samozřejmě máma si doteď vyčítá, že mi zničila život, že naletěla)… Ona naše máma by pro nás udělala první poslední a zažila si docela peklo, tak bych jí jednou chtěla dopřát třeba hezkej klidnej důchod bez toho, aby se stresovala, že nemáme co jíst a že nemáme z čeho zaplatit nájem…
Ok, jen jsem se zeptala… to si každý musí rozmyslet sám, myslím si, že je spoustu pracovních činností a méně ponižujících… ještě si neodpověděla na tu první část dotazu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LittleNemo trochu mimo téma, ale tím se dá dneska ještě vydělat? Mám dvě kámošky co vysílaj jen z domova, takže neplatí nikomu provize ani daně, ale vydělaj si jako kdyby dělali v tescu:-D a to se musí pěkně otáčet
doslova:-D
Pokud budeš ve studiu, daně za tebe odvádět budou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kamča.dalmatinka No nevím, tak já chodím do školy, takže abych si v krámu vydělala aspoň těch 8 000, to bych tam musela být na HPP, což mi bylo řečeno. A to nechtěj, ptotože chodím do školy. Bludný kruh. Takže tady si můžu dělat třeba po nocích nebo ve volnu, podle toho, jak si naplánuju směny.
@Callipo90 Máma nebere žádný důchod, jen já za tátu ten sirotčí. Ona má jenom plat, ten minimální. A ano, nechtěla bych, aby mi to sebrali, protože je na tom máma finančně závislá (13500 plat dohromady, 12 000 za nájem). A jak zmínila Kamča, jestli výdělky nebudou vysoké, s čímž teda trochu počítám, tak každá koruna dobrá, abych si ušetřila na řidičák, autobus do školy, a nějaké peníze do budoucna trošku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit