Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
tedka je v akci v letáku za 899 kč horkovzdušná fritéza viz odkaz. Myslíte, že to k něčemu bude? Nebo vyhozené peníze? Jako nemám v plánu pořizovat nějakou super hyper, ale na občasný dělání večeře bez oleje by to snad mohlo stačit?
Má jí někdo doma?
Loni jsme ji objednavali na Vánoce. 1× nam prisla v roztrzene origo origo bedne (bylo videt, ze nekym byla rozbalena).. zbozi jsme vratili a dali tomu druhou sanci.. tentokrat prisla poskrabana a opet igelit natrzen.. po treti jsme ji jiz neobjednali ![]()
Nakonec jsme koupili od Xiaomi a spokojenost ![]()
Mám z Lidlu, ale tu dražší a je super.
Edit:koukám že tu co mám už asi nemaji. Stala skoro 2 tis.
Mám velkou na kilo hranolků a cca 1,4 kg kuře.
@JancaS84 píše:
Mám z Lidlu, ale tu dražší a je super.
Edit:koukám že tu co mám už asi nemaji. Stala skoro 2 tis.
Mám velkou na kilo hranolků a cca 1,4 kg kuře.
já jsem sama a snažím se spíš zhubnout, takže menší porce…
@Zoufala Zoufalka píše:
já jsem sama a snažím se spíš zhubnout, takže menší porce…
Tak nás je doma 5 takže ideální velikost.
Mám přesně tu v odkazu a super. Dělám tam často- maso, špízy, hranolky, zeleninové hranolky, ryby, zeleninu, řízky, vinnou klobásu… za mě nejlepší pomocník do kuchyně, pro dítě je to zdravější varianta než smažené…a je to rychle…
Já si myslím, že pokud od toho nemáte nějaká přehnaná očekávání a nebudete v tom vařit 6× týdně, tak by i tahle mohla v pohodě stačit.
Taky jsme ji původně chtěli koupit, ale chlap nakonec jel do datartu a vybral tam větší, trošku dražší ale jsme maximálně spokojení.
Ještě dodam…pro více lidí není úplně velká, hranolky dělám na 2× ale jinak super… mám i nerezovou misku od tescomy, která drží teplo takže půlku udělám, dám do misky a dodělám zbytek ve fritéze..a jime společně, takže velikost pro 4-5 lidi je jediná nevýhoda, ale jinak super
Je nějaký rozdíl s horkovzdušnou troubou? Nebo je to vlastně totéž?
@Danilan píše:
Mám přesně tu v odkazu a super. Dělám tam často- maso, špízy, hranolky, zeleninové hranolky, ryby, zeleninu, řízky, vinnou klobásu… za mě nejlepší pomocník do kuchyně, pro dítě je to zdravější varianta než smažené…a je to rychle…
přesně tu z odkazu co jsem sdílela máš? chápu správně?
a jde to úplně bez oleje?
My máme od Vánoc z Lidlu tu XXL v akci nějak za 1500,– a jede hodně často, třeba i jen na ohřev. Bez oleje jsou tam dobré polotovary, protože ty jsou předsmažené a oleje už tam je dost. Doma udělané je třeba buď vařit jinak, nebo si zvyknout si na úplně jinou chuť a vzhled nic moc, pokud budeme pokračovat v klasické přípravě (mám na mysli hlavně trojobaly) a nebo ten olej dodávat (povrchově) - stříkáním, máčením, potíráním nebo pokladáním plátků a dělat takový kompromis, kde je třeba také si zvyknout na určitou změnu. U nás pořízením té fritézy proběhla obrovská změna právě k lepšímu, co se týká spotřeby oleje, to bylo šílený, teď toho oleje spotřebujeme opravdu maličko, což je fakt super, zvlášť když šel tak šíleně nahoru. Jinak my máme horkovzdušnou velkou troubu rozbitou, funguje nám jen klasicky, v horkovzdušné fritéze je to ale rychlejší, je menší, takže se nemusí vyhřívat tak velký prostor.. Určitě je to ale o množství jídla, které je třeba připravit, to je ten rozdíl, a taky ten systém, že ty potraviny ve fritéze leží na takovém děrovaném koši, nikoli přímo na plechu a ten vzduch se tak dostane lépe ze všech stran, že se třeba nemusí ani obracet.
Holky a umíte v tom někdo udělat rybí prsty, aby byly opečené křupavé a ne jenom obřáté a rozblemcle? ![]()
@rejžička píše:
Holky a umíte v tom někdo udělat rybí prsty, aby byly opečené křupavé a ne jenom obřáté a rozblemcle?
Urcite. Jakekoliv „smazene“ polotvary jako obalovane rybi prsty atp. Ruchle a velmi krupave.
Já chtěla též koupit na minule Vánoce, ale tady jsem vyčetla, že jídlo obalené a usmazene bez oleje, příště nebude křupavé. Že je to jen na polotovary dobré. Hranolky z brambor čerstvých to neudělá. Bude to jak guma.