Hry na netu pro 2,5leté

5527
2.3.11 09:47

Hry na netu pro 2,5 leté

Ahoj mamky předškoláků,
máme nemocné mimčo, takže jsme celé dny zavření doma. Se starší zpíváme, tancujeme, cvičíme, malujem, tvoříme atd… Ale když potřebuju kojit, dávat zábaly apod. malému, potřebovala bych tu starší něčím zabavit.
Je docela počítačově zdatná, tak jsem si říkala, jestli by se nenašla na netu nějaká interaktivní hra (doplňování písmenek, slov, zpívání, pohádky…), která by malou zároveň zabavila a zároveň v něčem poučila. Je fajn, že si hledá na YouTube různé klipy s Míšou nebo s Dádou a tančí podle nich, volá svým babičkám a tetám přes Skype.....ale už nám z toho hrabe a chtělo by to něco nového.
Nemáte nápad? Něco, kde by se mohla naučit říkadla nebo písničky, které ještě nezná, kde by mohla promrskat písmenka nebo číslice… nebo cokoli, co by jí mohlo prospět a hlavně aby to mohla sama ovládat, aniž bych u ní musela sedět.
Sama má takový malinký dětský počítač, ale ten ji už nebaví. Chtělo by to něco na netu.
Prosím o pomooooc! Malý má skoro 40 horečky a musím se věnovat hlavně jemu a malá trošku strádá. Vím, že to není ideální zábava, ale než nám otevřou hřiště a než budeme zdraví, tak nám z toho tady doma asi hrábne, tak snad mě nikdo neodsoudíte. Nehodlám jí to pouštět celé hodiny, ale třeba na pár minut denně, kdy se jí prostě nemůžu věnovat…
Díky moc!!!! :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15319
2.3.11 09:49
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
2.3.11 10:01

Neli, to je přesně ono!!! Děkuju a těším se na další tipy!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
2.3.11 10:07
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
2.3.11 10:12

No… teď jsem se na to dívali a nic moc nového se tam asi nenaučí, ael tak pro pobavení to je dobré…
Ještě kdyby bylo něco podobného pro takové prcky v cizím jazyce… Ideální by byla ruština, ale i angličtina by nebyla k zahození, ale momentálně u nás frčí ruština, tak ať se jí to moc neplete :lol: (hry s angličtinou máme a ovládáme, ale RJ je momentálně pro nás potřebnější :nevim: )Barvy, zvířátka, jednoduché věty, aby se jí ta gramatika dostala pod kůži :think:
To „hraveuceni.cz“ je takové hodně jednoduché :think: ALe hravé :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
2.3.11 10:20

Super! Škoda jen, že to není v některém z námi preferovaných jazyků :lol: Ale určitě ukládáme a použijeme :palec:

(Holky, klidně kdybyste našly něco s azbukou, nebráníme se tomu. Začínáme ji pomalu ovládat. Jen jí dělají probém písmenka, která jsou shodná s písmeny v latince :zed: ) Ale to už bych asi chtěla moc. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44194
2.3.11 10:23

lujle, ještě jsou stránky pro děti www.alik.cz
Je to pro trochu starší děti, převážně, ale když je malá tak počítačově zdatná, proč ne :-)

No, ale Tvoje požadavky na ruštinu to nesplňuje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
2.3.11 10:24
lulje píše:
To „hraveuceni.cz“ je takové hodně jednoduché :think: ALe hravé :lol: :palec:

Je, já vím, je to na netu bída :lol: , sice to hravé učení dítě zabaví, ale na dlouho to není. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44194
2.3.11 10:26

A souhlasím s Neli, že je to na netu bída.
Her „pro děti“ je strašná spousta, na seznamu, na superhry.cz, ale většinou jsou to blbosti, které vymývají dětem mozky. Dle mého názoru je těch skutečně kvalitních on - line dostupných zdarma jen málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
2.3.11 10:45
Ernata píše:
www.poissonrouge.com

tohle je jeden z úplně nejlepších pro malé děti, je hodně rozsáhlý a ačkoliv není v češtině, dítě si může v podstatě klikat kam chce, je vše zdarma a je to i pro úplné prcky až klidně po cca 10 let, můžu jen doporučit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
2.3.11 10:47

Ahoj!

Nejstarší syn se na těchto stránkách naučil brzo. Musíš se tam ale trošku proklikat, nejsou to jen hry a není tam jen teletubbies… :wink:
Díky tomu se i brzo naučil počítat anglicky.

http://www.bbc.co.uk/…teletubbies/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
2.3.11 10:47

http://www.hugolescargot.com/coloriage.htm

jinak tady je odkaz na omalovánky /tisk/ všech možných hrdinů, zvířátek atd. To taky může na chvilku zabavit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
2.3.11 10:54
Jana206 píše:
stránky pro děti www.alik.cz

Jé, to je něco pro nás. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12009
2.3.11 11:50

Je i pro nas se to hodi. Mala je po operaci nosni mandle a taky nemuze ven.diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
2.3.11 13:05

Holky, děkuju moc!!! Popravdě - myslela jsem, že toho bude na netu víc. Jsem docela překvapená 8-o
Asi nejvíc se nám bude líbit právě www.poissonrouge.com :palec:

„Hravé učení“ jsem s malou projela, zaujala ji ta návštěva u lékaře, kde se naučila jedno nové slovo, chvilku si hrála s barvami, a tím jsme skončily :cry: Odradilo mě to, jak nekvalitně je nahraný zvuk, a jak nezřetelně tam děti artikulují (často mám i já co dělat, abych jim porozuměla :roll: ) a navíc ty pravopisné chyby :pocitac: (vím, že tohle malá ještě nevnímá, ale já jsem dost alergická na cokoli, co má být „učení“, a přitom je tam naflákaná spousta pravopisných chyb :zed: ).
Takže jsme pro dnešek vyzkoušely něco nového, ale stejně se nakonec vrátila ke své oblíbené Míši Růžičkové, která sice zpívá falešně, ale má pěkné kostýmy a cvičí, takže naše malá má podle koho hopsat a učit se nové songy :lol: Nadšená z Míši nejsem, ale když u nás nikdo nic podobného na trošku lepší úrovni nedělá … :cry: :cry:
A k tomu všemu malou nevezmou od září do školky. :zed: Co my budem příští zimu dělat, když nebudeme moct ven, z toho mám osypky už teď :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Lékařský kufřík

• (4.8) + 19 recenzí

Linkimals Mluvící lama

• (4.8) + 18 recenzí