Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Malaga píše:
@hanka_0902 a jak to vidíš ty jako maminka? měla by zhubnout, zpevnit postavu nebo změnit jídelníček?
Podle mě by potřebovala jen zhubnout. Jídelníček je v pořádku, akorát ten pohyb schází.
Zkuste zajit k vyživovemu poradci, dceři sestaví jídelníček,poradi ji spravny pohyb a dcera bude mít pocit, že něco dělá. Takhle to udelala kamaradka kdyz jeji dcera zacala blbnout z hubnutím.
@hanka_0902 píše:
Tak my teda zkusíme hodinu běhu a hodinu zumby denně. Je to málo?Ona totiž chce trochu zhubnout než půjde do školy, má starosti, že by se jí někdo posmíval.
Pokud to pomůže, můžu přidat i její fotky.
jestli není na pohyb zvyklá, tak 2 hodiny denně pro ni budou dost záhul, pozor na to. Začala bych hodinovkou, na střídačku jeden den běh, jeden den zumba.
A nemáte někdo zkušenosti s tím, jak moc se hubne při tancování? Myslím, že by jí to vyhovovalo nejvíce.
@Deneriss píše:
Měřím v podstatě stejne a mám 55 kilo a už to mi přijde že mám tak tři kila navrch takže dceru chápu 61 je podle mě dost na tuto výšku. Jde vidět každé kilo na menší postavě.
Chůze je fajn, ale doporučuju nějaký sport. My v pubertě se ségrou sportovaly a byly jsme hubené jak lunt. Možná než chůzi spíš běh. Nějaké kardio
Tak nemusi vsechny zeny mit vyditelne kosti, neni ani tak dulezita vaha jako miry, sval vazi vice nez tuk. Nevim, proč byt hubena jako lunt, je neco pozitivniho.
@hanka_0902 píše:
Tak my teda zkusíme hodinu běhu a hodinu zumby denně. Je to málo?Ona totiž chce trochu zhubnout než půjde do školy, má starosti, že by se jí někdo posmíval.
Hodina behu a hodina zumby denne je prilis mnoho. Navic, jak chcete v tomto teplu, netrenovane behat hodinu. Dej ji klidne jen zumby, super je tez plavani. A dobre je si rano po probuzeni dat tak 15 min jogu ci nejakr protahovani svalu, ja takhle rano cvicim kazdy den.
@Wani tak nám kosti nelezly. Každopádně radši být hubená jak lunt než tlustá nebo při těle. Alespoň pro mě. Každý ať si dělá co chce a co se mu líbí. Mě se líbí štíhlá vysportovana postava. ![]()
@Deneriss píše:
@Wani tak nám kosti nelezly. Každopádně radši být hubená jak lunt než tlustá nebo při těle. Alespoň pro mě. Každý ať si dělá co chce a co se mu líbí. Mě se líbí štíhlá vysportovana postava.
Tak nevim, proc je lepsi to ci ono, pokud clvoek neni dobre ci nema fyzicku, tak je fakt jedno, zda je hubeny nebo tlusty.
@Wani chápu nemocné lidi nebo nějak hendikepovane, ale to že nemá někdo fyzičku je čistě jeho problém ta se dá vytvořit. Já jsem teď taky dost zlenivela a dřív jsem tu fyzičku měla. Jde o pevnou vůli si ji zase vyrobit. Ja ji teď taky moc nemám, hlavně nemám tu morálku mateřská mi ji trochu rozhodila, ale já bych nemohla být tlustá takže až to bude pro mě semnou nepřijatelné, tak jdu do sebe. Teď si ještě užiju léto ![]()
Ona hlavně má nohy tlustší.
Od hlavy k pasu je to ok, ale ty nohy… ![]()
@hanka_0902 Pohyb jí určitě prospěje. Ať si vybere takový sport nebo aktivitu, která jí vyhovuje. Ty jako máma hlídej, že to nebude úplně přehánět a ani se vysilovat přehnanými výkony, na které není zvyklá, ani nesmyslně omezovat jídlo. Hubeňourek sice podle těch rozměrů není, ale zas to není žádná katastrofa. V tomto věku by měla jíst všechno, takže určitě ne žádné restriktivní diety (nevhodné i pro starší), jen jí hlídat velikost porcí. Pro další tipy ohledně jídelníčku zkus napsat do této odborné poradny .
@hanka_0902 píše:
Za měsíc určitě něco zhubne, ale neměla by zas moc, akorát by z toho byl jojo efekt. Lepší by bylo namotivovat ke zdravému pevnému tělu, než vyhublosti. V tomhle věku je tenká hranice mezi tím kolik zhubnout, často to jde do anorexie nebo bulimie, když chtějí holky moc. Ale jak radí výše, ranní jóga pro zpevnění a protažení je super, taky střídat sporty, některé jsou sice zaměřené na celé tělo, ale hlavu to může omrzet. Tanec je skvělý, radši než společenské tance bych zvolila jazz, modernu, nebo třeba hip-hop. Zumba je taky fajn, ale z toho by moc koníček nebyl. Z vlastních zkušeností vím, že je opravdu lepší nezaměřit se vyloženě na hubnutí, z toho pak totiž nemusí zhubnout vůbec nic, jak bude ve stresu. At si najde ve sportu zálibu…
At ji pravidelne a primerene. Stahne si do mobilu Kaloricke tabulky a hlida si prijem bilkovin na 90g/ den. A omezi rychly cukry. Jen nechapu, jak Vas muze napadnout hodinu denne beh a jeste zumba
. To by moc dlouheho trvani nemelo. Pokud ma silne nohy, nejlepsi je beh tak 3× tydne+ posilovani klasicky ve fitku. Zaplatte ji trenera, alespon 1 tydne a uvidi brzy vysledky.
Tak dcera už má 59kg.
Začala jsem jí dávat menší porce a denně ujde těch 10km. Myslím, že to půjde dobře.
Ona vlastně před půl rokem vážila dokonce 70kg, a zhubla prakticky jen tím, že jsem jí nedávala sladké
2 kg za 10 dni, to je sen. Moc gratuluju, at si ten zdravejsi styl udrzi.