Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Já jsem přibrala 30 kilo a taky jsem myslela, že to půjde rychle dolů. To jsem ale byla naivka. 10kg jsem nechala v porodnici a 12kg šlo dolů hoooodně pomalu - asi půl roku. Poslední čtyři měsíce se váha úplně zastavila, ale podle oblečení jsem hubla. Před 18ti dny jsem najela na ovoce, zeleninu. kuřecí, ryby, žádný sladký a minimum pečiva a snažím se jíst 5× denně-už mám dole skoro čtyři kila-hurááááá ![]()
Každopádně Tvých 4-5 kg 5 měsíců po porodu není taková hrůza, hlavně neblbni a jez!!!! Mimi potřebuje zdravou mámu a Ty potřebuješ spoustu energie.
Chce to pohyb, srovnat si to v hlavě, nehroutit se tím:) a najít si svůj systém, co na tebe bude platit:)
Já začala 6m po porodu. Za 6 m jsem dala 10kg (radši pomalu a jistě), ale průšvih č. 1 byl, když holky v zimě marodily a já se nehla z baráku 3měsíce a marodila jsem taky, takže to nešlo ani nechat je tatínkovi a jít někam a hlavní průšvih č.2 (neřku-li s prominutím průser) byl, že jsem měla astmatickej záchvat, dostávala jsem kapačky medrolu a brala jsem prednison a za 2 dny jsem měla 2/3 shozené váhy zpátky. A teď začínám málem nanovo:( A to teda nasere - kdybych to měla vyžrané (tak mě to namíchne taky), ale jídlo se dá ovlivnit, ale tohle neovlivnim a představa, jak pracně shazuju (a akt. mě čeká nejméně 16kg) a pak stačí jeden pitomej záchvat (a léky preventivně beru poctivě a nepomohlo ani zvýšení dávek) a je to v čudu za dva dny…to bolí moc
Ahoj holky, hlásím se do klubu… Půl roku po porodu mám 12kg navrch než před těhotenstvím. Celkem jsem přibrala 20kg a přesně jsem si říkala, to půjde rychle dolů, do tří měsíců mám zpátky svou velikost 36… Tůdle nůdle. Nechápu to, nikdy jsem problémy s váhou neměla, když jsem dvě tři kila nabrala, stačilo pár dní omezení v jídle a bylo vyřešeno… Teď se to tam drží zuby nehty a váha se ani nehne. Asi týden jsem na zelenince+maso. Žádný přílohy, minimum pečiva. Teď jak je teplo se to dá, ale v zimně mi teda saláty moc nejedou…
Na cvičení ještě nebyl čas, ale taky budu muset. Léto se blíží a je mi za sebe stydno už teď, co jsem sundala zimní bundu. Ani nemám co na sebe, nic jsem nekupovala, že zhubnu…
Ty jo, Gabinko, to fakt musí nas… Nedovedu si to představit, kdybych pracně shodila 10kg a pak je měla za dva dny zpátky, by mě asi trefilo.
Stehně tak mě štve, jak někdo je dva měsíce po porodu stejnej jak dřív, ne-li hubenější…To je tak nespravedlivý!!! ![]()
hm, velikost 36, to ani nesnim, to už je zas na mě extrémně málo:D
No, ale co, no…šlo to jednou, půjde to zas. Jen to dá asi víc zabrat…ale teda já se za toho půlroku nevzdala ale vůbec ničeho
![]()
Ha, tak já mám opačný problém. Po porodu jsem vypadala, jakoby se žádný nekonal. Navrch jen 3 kila a teď mám o 6 míň, něž před těhu. Jsem kost a kůže a chvílema se sama sobě nelíbím. Ze všech stran slyším, jak jsem vychrtlá. A to mi nepřidává.
Tak nebo tak, vždy je to problém
![]()
Hlavne jez, nebo si rozhodis metabolismus a nedas to dolu nikdy! Nejist je fakt velka chyba! Ja jsem pribrala 25 kilo a kdyz mel maly rok, tak jsem byla nejake to kilko pod svou puvodni vahou (ted jsem se ale zase trochu vypapala
) a pres boky jsem mela asi o 3 cm min (ryfle 26). Po porodu jsem vypadala jako vzducholod. U tebe je to stale jeste brzo, tak necekej zazraky. Ono to opravdu trva trochu dyl, nez se to vrati do puvodnihi stavu a ty jsi na tom nahodou fakt dobre. 4,5 kilo je super a jine by ti zavidely. Ja radim hodne sportovat. Nejlepsi je behani, jelikoz zpevnuje cele telo i s brichem (muzes behat s kocarem) a hlavne vyvazenou stravu. Maso, zeleninu, mlecne potraviny, ovoce, cerealie. Proste jist zdrave a hlavne nebyt jen na salatu, nebo ztratis svaly a tuk zustane. Svaly se tvori z bilkovin (maso) a ty do sebe nejak dostan. Hlavne jestli se pustis do sportu. Ja taky chodila hodne do sauny. Je to super na celulitydu a krasne jsem se cela vyhladila
Kdyz nekojis, tak muzes zkusit i nejake lymfodrenaze. Hlavne se nestresuj, jinak to dolu nepujde ![]()
Pokud nejíš, tak si tělo myslí, že je období hladu a ukládá si zásoby, takže zhubneš prd.
Mně pomáhá jíst dopoledne sacharidy, odpoledne tuky, večeřet nejlíp zeleninu (zase natolik ale zhubnout nepotřebuju
).
Ze čtyř kilo se ale přece nestřílí
. Ještě máš čas, pět měsíců je chvilička.
Plně souhlasím z příspěvkem na demnou. Tělo si myslí že je hladovka a uloží si vše co potřebuje aby nestrádalo. Holky co blbnete, s těma dietama!!!!!!!!!!!!
Já jsem svoje první dítko porodila před 12 lety a přibrala jsem 40kg, do dnes jsem neschodila ani kilo, manžel mi to ani jednou nepřipoměl a děkuje za děti. Říká že nepotřebuje doma mít reklamu na hlad. Možná proto jsem ze sebou nikdy nic moc nedržela. A když už přeci jenom ano tak jsem měla skorem tichoou domácnost, a prupovídky že si ničím žalůdek.
Ahoj, jsem už zoufalá mám podobný problém. Moje váha, před otěhotněním cca 65kg v těhotenství pak 60-72kg po porodu 63kg a ted po půl roce 70kg!!! Je to úplně v prd… Nepiju žádné sladké nápoje, jím spíše jen zeleninu-grilovanou. Sladké jen dopoledne nebo ráno, na snídani mám domácí musli s jogurtem nebo cornflakes s mlékem… Oběd většinou zelenina, nebo hráškový krém (s mlékem ne smetana). Jediná moje neřest je trocha těstovin s pestem (cca 1 lžička pesta, a těstoviny prý když akorát spíš tvrdší nejsou tak kalorické) Štve mě to, známá co si věčně dopřává fast food pije jen sladké vypada skoro jako já.. Myslela jsem že když se takhle „omezuju“ i když není to tak velké omezení,(sladké pití mi nechutná a a ni fast food) tak jsem čekala že budu vypadat líp než ona. Ted poslední měsíc cvičím, docela makačka a jezdím na bruslích tak 10km!! Taky kdy to půjde dolů?! Uvažovala jsem i jestli to nemůže být hormonama, třeba je mám nějak špatně nastartované po porodu..
![]()
@brulinka snídaně ok, chybí svačina, oběd bída, pak už nic? Málo jíš.
Néééé, nenapsala jsem vše, před obědem cvičím to piju hlavně hodně vody pak ten oběd a odpoledne mám ještě svačinu, ovoce či zeleninu, nebo trochu pečiva.. pak véču většinu dodržuju ty 3-4 hodiny mezi jídlem.. Mám právě pocit že jím dost… Snídaně v 9:00 oběd 12:00 svačina 16:00 večeře 20:00 chodím spát tak okolo půl noci..
@brulinka 4 jídla za den mi přijdou málo. Jíš něco jinéh než zeleninu? Pořád mám dojem, že jíš málo.
Opravdu malo jidla. Na snidani musli neni moc dobre. Chce to napriklad platek chleba maslo a zelenina, vajicko,… V tehotenstvi mi zjistili cukrovku. Nasla sem si jidelnicek a najednou jsem jedla dle me strasne moc a pritom jsem vubec nenabirala. A kdyz se chodi spat az kolem pulnoci tak si dat i druhou veceri treba v 10-i kdyby jen sklenice mleka.
A mezi jidli 4 hodiny je uz maximum. Minimum je 2 hodiny. Ale chce to vyvazenou stravu a ne jen zeleninu,…
Ahoj holky,
chci se zeptat, jak jste se popraly s problémem - schazování váhy po porodu.
Já jsem po porodu 5měsíců. 2 měsíce jsem kojila a pak přestala. Mám o 4-5kg vyšší váhu, nežli jsem měla před otěhotněním. Snažím se jíst opravdu málo, jak já říkám, skoro nejím. A kila nejdou vůbec dolů.
Já chápu, že se mi tělo změnilo, ale je to hrůza. Nemohu se na sebe ani podívat, jsem jako sud. Bojím se už i jíst, z čehož mám strach,abych se nedostala do fáze anorex-bulimie. Už jsem to jednou zažila.
Myslela jsem si, že to půjde dolů rychle, ale bohužel.
Jsem z toho nešťastná, mám pocit, že když si dám k snídani chleba s máslem, tak mám kilo nahoře.
Díky za rady.
Y