Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Luca10 müsli obsahuje spoustu cukru-sacharidy a tím startovat den není nejlepší. Taky spoustě lidem, aniž by to věděli, dělá problém ráno dobře spalovat mléčné výrobky-máslo,…nevadí ale spíše přímo mléko, jogurty,…často právě mléčné výrobky po ránu zvyšují hladinu cukru v krvi více, než je zdrávo-často je hladina cukru v krvi vyšší i než když si dá člověk 2-3 kousky domácí buchty i když by si normálně řekl že buchta je sladká. čili to müsli například s tím jogurtem si dát spíše na svačinu a ne jako start do nového dne ![]()
@brulinka hrozně málo jíš
navíc nechápu, kdes pochytila, že tvrdé těstoviny jsou míň kalorické, je to samože blbost.. ještě k jídelníčku:chybí Ti tam bílkoviny ![]()
@Etcetera78 píše:
Super na jídelníček je stobklub. Registrace zdarma, píšeš si tam, kolik čeho jíš a vidíš, čeho máš moc a čeho málo. Já taky myslela, že jím tak nějak zdravě, a pak jsem koukala, že mám jídelníček dost nevyvážený, málo bílkovin a tak…hodně mi to pomohlo
Díky díky díky, tak už jsem registrovaná na kalorické tabulky a je to super, je fakt, že mám hodně sacharidů a málo bílkovin, musím na tom zapracovat.
@martina.se píše:
@brulinka hrozně málo jíšnavíc nechápu, kdes pochytila, že tvrdé těstoviny jsou míň kalorické, je to samože blbost.. ještě k jídelníčku:chybí Ti tam bílkoviny
Převařené těstoviny mají větší glykemický index.
Holky, ještě mám jeden dotaz. Večeřím mezi 18 a 19.30, zatím se musíme přizpůsobovat miminku, takže jak to zrovna stihneme, různí se to. Pokud večeřím dřív, dávám si ještě o něco později kousek zeleniny, protože spát chodím až tak kolem jedenácté, dvanácté. Na první kojení vstávám okolo půl páté, při té příležitosti ještě dojdu se psem a potom v posteli čučím do zdi a trvá mi tak hodinu, než znova usnu. No a ted ten problém. Jak se vzbudím, tak začnu mít hrozný hlad, až mě bolí žaludek. Většinou se mi podaří usnout a zaspím to a snídám mezi 8 a 9, podle toho, jak se s dcerkou vzbudíme. Chtěla bych se tedy zeptat, zda je při hubnutí vhodné dát si něco takhle před snídaní, když jdu pak vlastně ještě spát, a co by to případně mělo být? Děkuju za rady. ![]()
Ahoj holky, chci se zeptat, nevíte nějaké super cvičen na zpevnění bříška po porodu?? Chtěla bych začít už pomalu cvičit… ![]()
@Luca10 Já bych si dala jen nějáké ovoce, nebo zeleninu a napila se. A pořádnou snídani až když bych opravdu vstávala ![]()
@BeeDee Taky záleží jak dlouho jsi po porodu a zda to byl cisař nebo ne. Chce to začít z lehka, spíš posilovat povolené pánevní dno ( návody najdeš s googlem ) a potom postupně začít s bříškem ( to bych mrkla na youtube, tam je toho mraky..) Já už cvičím měsíc ( jsem 7 měsíců po porodu ) a už je to znát. ![]()
Ahoj holky, já se k vám taky přidám:) Od minulého pondělí si také začínám hlídat co jím, vážím, počítám, zapisuji, ale zatím se mi váha nehnula, což mě trochu mrzí:( čekala jsem alespon něco, ale snad se brzo zadaří:)
@Shelll Díky za tip. Já jsem po šestinedělí. Jenže u mě to bohužel nebyl uplně ten klasický porod s velkým miminkem, ale v polovině těhotenství
…ale mám bříško jak po porodu v 9 měsíci. Tak jsem se trochu začala dávat do kupy..:-)děkuji za radu
Ja pred tehu zhubla z 65 na 60, pak jsem do tretiho mesice mela porad 60, ale nakonec jsem pribrala 15kg(do 38tt, takze jsem do porodu urco jeste kilo nabrala), tyden po porodu uz jsem mela opet 65. Jsem 3 tydny po porodu a myslim, ze jsem zhubla hlabne proto, ze jim jen zdrave veci…
Ahoj holky.Ja jsem v tehotenstvi pribrala 29 kilo pri vysce 161 cm
.Ted jsem 7 mesicu po porodu a jeste mam 4 kilo navrch. Mesic drzim dietu, cvicim 4 krat v tydnu-zumba, rotoped a jednou tydne cviceni fitbody.Za ten mesic jsem zhubla 3 kila, tak je to pro me motivacie v hubnuti pokracovat:)Vsem drzim palecky ![]()
Oživuji diskuzi. Jsem 8 měsíců po porodu, a místo abych zhubla tak jsem ještě nabrala. Před otěhotněním jsem měla 56 kilo a nyní mám 86. Měla jsem po porodu zdravotní problémy a nekojila jsem (ani nekojím) a jelikož mi bylo neustále zle, tak jsem ani necvičila. Ještě pořád mi není úplně dobře, ale potom co se na mě včera prodavačka v obchodě zatvářila stylem jak někdo může mít větší velikost než M, tak jsem se rozhodla, že začnu hubnout. Je tu někdo kdo ještě nezačal cvičit, ale chtěl by od zítřka začít a přidal se ke mě? ![]()
Ahojky, jsem 9 tydnu po porodu, pred otehotnenim 72kg, pri porodu 90kg, nyni jeste 7kg nahore. Plne kojim, ale moc se nehlidam v jidle.. Obedy mi vozi a jinak obcas ovoce, domaci zitny chleb se syrem,… Bile pecivo nejim, to je asi jedine, kazdy den nejakou susenku - snazim se nahrazovat napr. Orisky v karobu, susenym ovocem atd. Cvicim doma kruhacek, ale ne kazdy den, potrbuju nakopnout.. Mam 167cm, chtela bych se ze soucasnych 79kg dostat na 65kg, tzn. -14
![]()
Po porodu je opravdu hodně důležité dbát na správné jídlo, obzvlášť v období kojení, mléko je silně ovlivněno Vaší stravou
doporučuji vysoký příjem tuků, zvláště pak Omega 3, soustčedit se na správné stravování, i při příkrmech! Co se týče hubnutí - musíte si uvědomit, že vaše tělo je v obdoví těhotenství, kojení a i několik měsíců po něm v období kterému se říká inzulinová resistence (jsou jen 3 období, kdy se v této fázi Vaše tělo nachází - puberta, těhotenství, a andro/menopauza). V tomto období dochází k hormonálním nerovnostem a proces hubnutí může být velice ztížen… ale samozřejmě také nemusí! ![]()
Zdravím ![]()
jen připomínám, že na eMiminu funguje také Poradna pro zlepšení kondice a hubnutí po porodu. Nebojte se tu zeptat odbornic na vše, co se týká správného jídelníčku, cvičení a dalších dotazů ohledně zdravého hubnutí po porodu.
Také se můžete navzájem motivovat v soukromých skupinách:
Držíme palce! ![]()
adminka Eliška