Hubnutí z 90 kg - low carb, hodně proteinů, sport

216
14.2.15 12:22

Hubnutí z 90 kg - low carb, hodně proteinů, sport

Poslední kapka dokápnula, už mě nebaví ignorovat své tukové polštáře… práce, nemoci, deprese a z vysportované holky je vorvaň…

Mám 90 kg a odhodlání se s tím nepárat, ale i vydržet…

Najíždím na takovou kombinaci nízkosacharidové a proteinové diety, samozřejmě plus sport…

Někdo obdobných proporcí s podobným plánem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9761
14.2.15 12:37

Proteinová dieta je naprosto nevhodná, neboť jde proti doporučenému složení jídelníčku. Sacharidy by měly tvořit vždy dominantní podíl (50 % až 60 %) ve stravě, bílkoviny jsou až poslední (20 %). Už jsem si myslel, že Vaše přezdívka je nějaká monoklonální protilátka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
14.2.15 12:49

@Buzulumab Přesně jak píše @Doctus Sacharidy potřebuješ..!!! Je to hloupost…kde tvé tělo vezme energii na ten tvůj sport..??? Z proteinů..??? To je ale „stavební prvek“ k tvorbě svalové hmoty…krom toho, nadměrná konzumace zatíží ledviny…
Zkus vyváženou stravu, omezením sacharidů budeš unavená, protivná, vyčerpaná…možná zhubneš, ale tím, že se v noci nevyspíš…hlady neusneš…a ty chutě na sladké, ty teda budou…mozek se nenechá oblbnout bílkovinama, mozek potřebuje sacharidy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
14.2.15 12:55

@Buzulumab Proporce mám podobné, plány nikoli.

Jsem si totiž myslela, že v současné době, kdy jsou dostupné informace ohledně zdravého hubnutí, má člověk v hlavince trošku srovnáno, jak si neuškodit.

Ale ono je vlastně taky všude plno reklam, že?…omlouvám se, já zapomněla. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
14.2.15 12:56

@Doctus Děkuji za upozornění:-)

nehodlám obhajovat jakýkoli jídelníček či dietní strategii… o tom jak fungují sacharidy, glykogen, svaly či metabolismus tuků vím dost, takže vím, kam svou připomínkou míříte, ale nemějte o mě strach - nehodlám si pěstovat dnu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
14.2.15 13:02

Nerada bych, aby se to tady na příštích 5 stranách prohemžilo výživovými poradci a kopiemi stran z učebnic medicíny - vím, že každý máme svůj světonázor na výživu, sport a každý taky máme nějaké zkušenosti…

nehodlám se obhajovat - nejsem magor, sacharidy snižuji pouze v začátku, potřebuji se zbavit vody atd., abych byla lehčí na sport… běhala jsem dříve stovky km měsíčně, takže vím, jak si s nárůstem sportu upravit jídlo, aby všechno fungovalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
14.2.15 13:04

@Buzulumab V pohodě…první příspěvek vyzněl „trochu jinak“ no… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9761
14.2.15 13:09

@Buzulumab
Výživové poradce raději ani nezmiňujte. Většinou se jedná o samouky, kteří za těžké peníze povídají ostatním o výživě. Ještě jsem nenarazil ani na jednoho, který by vysvětlil můj dotaz na to, že HDL a LDL cholesterol neexistuje, že pravý cholesterol je jen jeden. One cholesterol to rule them all. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
14.2.15 13:20

@Doctus souhlas :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
isp
1387
14.2.15 13:20

@Buzulumab Já začala 5.ledna na 76 kg! Dnes jsem se vážila a mám 68.6 Kg úplně v pohodě! 2 x týdně kruháč v posilovně,2× týdně kardio na běžícím pásu, jednoduchá pravidla v jídle a to, sacharidy do 15 hod. pak už jen bílkoviny a zelenina ta neomezeně, ovoce + zeleniny denně 600 gramů z toho více té zeleniny a ovoce jen dopoledně. Nelsadit a nepřislazovat sacharidy mám pouze z ovoce a příloh a dodržuji pitný režim. Víc mě netrápí a nijak to nehrotím kila jdou dolů přiměřeně a centimetry o něco více ;) takže hubnu tuk a přibírám svaly. Mám nato trenéra ve fitku a jídlo si řeším sama.Hlad nemám, unavená nejsem před cvičením si dopřeju jonťák a po cvičení dávám babán na doplnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
14.2.15 13:49

@Buzulumab Ahoj, jo jo a jo. Podobné (k nerozeznání podobné) proporce, podobné lehké zhnusení ze sebe sama ( i já pamatuju -20 a plno pohybu) a jo, ta poslední kapka byl úklid skříně, kde jsem našla plno krásného malého oblečení a já ho zase CHCI nosit.
Zaujal mě tvůj plán - jaký máš jídelní a sportovní návrh?
Já mám hafo načteno, ale přesto se z toho nějak nedokážu vymotat a sestavit něco, co má hlavu a patu. Takže - jak začnem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
14.2.15 14:09

@Lucella :mavam:

plán nemá a asi ani nebude mít zcela konkrétní obrysy :lol:

první cíl je se odvodnit, jsem jak vodárna - takže cca týden až dva začínám trochu drsněji = bez pečiva, málo příloh, minimum soli, nesladit, naopak přidat zeleninu a kvalitní maso

až splasknu o pár kilo, tak bude i víc pohybu (běh, badminton), zatím jen jezdím na kole do práce a z práce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
14.2.15 14:17

Jídlo klasicky po 3h, rozumné porce, nic převratného

- myslím, že mě dost stačí přestat žít na croissantech apod :roll: a začít zase běhat… vidím to pozitivně, ty zimy přežívám jako medvěd brtník, už je víc světla, tak to půjde líp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
16.2.15 21:56

@Buzulumab Ahoj, tak jak to jde? Já jsem se trochu zahloubala do čtení o proteinových dietách a jsem z toho poněkud jelen. Na komerčních stránkách převládá striktní názor, že žádaná ketoza, která vede k úbytku vody a kil, se dostaví výhradně při konzumaci hyperproteinových umělých hnusů (komerčních). Že tento efekt nelze nastartovat dietou z běžných potravin (moc tuku). Jako samo chápu, že potřebují PR pro ty jejich předražený koktejlíky… ale stejně.
Navíce teda kontraindikací pro striktní proteinovku je kojení. Takže hm podruhé. Nakonec jsem udělala nálet na obchod, nakoupila hafo zeleniny, nějaký ten sýr, tvaroh, hromadu masa, stáhla svoje rohlíkové party v 10 večer a čekám :D Je pravda, že poslední cca dva roky jsem živa jen o chlebu se salámem a cokoliv jiného je krok správným směrem. Tak se průběžně živím, např. před chvílí jsem dokončila celkem poživatelnou celerovo mrkvovou pomazánku na ráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
17.2.15 23:33

@Lucella ahoj :mavam:

určitě nepotřebuješ žádné koktejly… já jsem v ketóze za 4 dny bez pečiva, těstovin apod. - jedla jsem normálně šunka, tvaroh, zelenina, vejce, mléko, sýry, kuře, hovězí jazyk - všechno plnotučné, oleje atd… překvapilo mě, jak jednoduché to bylo, nikdy jsem to nezkoušela tak exaktně dodržovat, koupila jsem si i ty testovací proužky, abych si to ověřila a jsem opravdu v ketóze, tak jsem zvědavá:-) Dole mám 2kg od soboty, ale to tak nějak neřeším, důležité bude co bude za půl roku:-) - cítím se rozhodně líp, jsem splasklá z nejhoršího, opadnulo mi břicho a hlavně nemám hlad a chutě, což je největší úleva

držím palce a beru jakékoli recepty, nemám fantazii :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková