Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@iPodPrd píše:
Pokud se dokážete uskromnit, tak nevidím problém. Jako kdyby si měl každý pořizovat dítě až splatí hypotéku a našetří statisíce, tak se většina začne snažit po šedesátceMy jsme do toho šli bez rezervy (ta padla jako základ na hypo) a žijeme, ono to mimino nestojí tolik, jak se tu občas říká…pokud teda netrváš na všem novém a značkovém, to pak jo…
Jít do toho bez rezervy, to je ekonomická sebevražda. Stačí nemoc dítěte, nedej bože postižení, jeden se nebude moct vrátit do práce a všechno je v prd.eli. Stačí hloupá bezlepková dieta a viděla bys, jak dítě tolik nestojí.
@iPodPrd
Určitě netvám na všem novém.. spokojím se i klidně se vším z druhé ruky a určitě neplánuju kupovat nějaký drahý oblečení a kočárek za 30 000.. taky si myslim že je blbost čekat až splatíme hypotéku a kdo by měl pak nervy se ve 40ti+ starat o malý mimino
toť jen můj názor, ale děkuju, že apoň nějaký normální člověk napíše něco jako vy ![]()
@marun7 píše:
@iPodPrd
Určitě netvám na všem novém.. spokojím se i klidně se vším z druhé ruky a určitě neplánuju kupovat nějaký drahý oblečení a kočárek za 30 000.. taky si myslim že je blbost čekat až splatíme hypotéku a kdo by měl pak nervy se ve 40ti+ starat o malý miminotoť jen můj názor, ale děkuju, že apoň nějaký normální člověk napíše něco jako vy
takže ostatní nejsou normální protože ti píšou názor který se ti nelíbí, ale který jsi chtěla slyšet ![]()
@marun7 píše:
@iPodPrd
Určitě netvám na všem novém.. spokojím se i klidně se vším z druhé ruky a určitě neplánuju kupovat nějaký drahý oblečení a kočárek za 30 000.. taky si myslim že je blbost čekat až splatíme hypotéku a kdo by měl pak nervy se ve 40ti+ starat o malý miminotoť jen můj názor, ale děkuju, že apoň nějaký normální člověk napíše něco jako vy
A proc se tedy ptas, kdyz chces akorat poklepat na rameno, jak do toho mate jit… I když je to s temihle prijmy pitomost.
@marun7 píše:
@iPodPrd
Tak hypotéku mít splacenou nemusíte, tu nemá v dnešní době hodně lidí. Jde o to, že máte dost vysoký splátky a nenapsala jsi na jak dlouho to máte a jak budou splátky klesat, když úrokové sazby stoupají, člověk má jistotu s výší splátky jen po dobu fixace. Nikdo neříká, že musíte čekat do 40. My máme taky hypotéku na byt, ale splátku máme jen 7000 (měli jsme nějaké peníze našetřené)+ 6000 náklady na bydlení s fondem oprav, což teda dělá skoro celou hypo, ale je to tím, že máme velký byt, tak máme velké naklady, ale my máme příjem skoro 80 tis čistého a čtyřicet nám taky neni, mně bude 33 a manželovi bude 35, máme kojence a druhé na cestě. Jako určitě bych nečekala do 40, ale finanční rezervu jsme si udělali dost na to, abychom vyžili pár měsíců bez obou platů a dokázali splácet hypotéku a poplatky okolo a měli na jídlo a tak. Stát se může cokoliv a kdybychom nedejbože přišli o práci, tak je dobré mít rezervu. Navíc nikde není napsaný, že mě po skončení rodičovské vezmou zpět na moje místo a možná budu muset hledat novou práci. Je pravda, že ve dvaceti bychom taky takový příjem dohromady nedali, to všechno přišlo s povýšením v práci, ale na to jsme museli mít dobrou praxi, což ve 20 samozřejmě možné není.
@j.a.n.i1 píše:
A proc se tedy ptas, kdyz chces akorat poklepat na rameno, jak do toho mate jit… I když je to s temihle prijmy pitomost.
Protože je sama ještě dítě. Za chvíli se objeví zpráva od admina, že diskuzi na žádost zakladatelky zamyká.
@terien píše:
Jít do toho bez rezervy, to je ekonomická sebevražda. Stačí nemoc dítěte, nedej bože postižení, jeden se nebude moct vrátit do práce a všechno je v prd.eli. Stačí hloupá bezlepková dieta a viděla bys, jak dítě tolik nestojí.
To je teda pozitivní přístup! A co třeba, že bude inflace, takže vaše úspory budou na nule, Vy příjdete o nohu, Váš partner o obě…to jsou prostě simulace co by kdyby, ale kdyby se tím měl řídit každý, tak střední třída vymře. Budou jen nevzdelaní, které bude živit horních 10 tisíc, pracující nebudou, protože nesplnili požadavky a když, tak už byli nad hrobem. Vždyť se může kdykoliv stát cokoliv, ale prostě počítat s tím, že mě rezerva zachrání…sle jasné, redpektuji Váš názor, my jsme bez rezervy a zatím pohoda, dokonce dokážeme oba pracovat…já si radši užívám chvíle s rodinou, než abych úzkostlivě hrabala koruny, ldyby náhodou onemocněla…
@iPodPrd píše:
To je teda pozitivní přístup! A co třeba, že bude inflace, takže vaše úspory budou na nule, Vy příjdete o nohu, Váš partner o obě…to jsou prostě simulace co by kdyby, ale kdyby se tím měl řídit každý, tak střední třída vymře. Budou jen nevzdelaní, které bude živit horních 10 tisíc, pracující nebudou, protože nesplnili požadavky a když, tak už byli nad hrobem. Vždyť se může kdykoliv stát cokoliv, ale prostě počítat s tím, že mě rezerva zachrání…sle jasné, redpektuji Váš názor, my jsme bez rezervy a zatím pohoda, dokonce dokážeme oba pracovat…já si radši užívám chvíle s rodinou, než abych úzkostlivě hrabala koruny, ldyby náhodou onemocněla…
Pozitivní přístup mi bydlení a jídlo nezaplatí, takže já si s dovolením i něco našetřim. Když někdo jede na doraz, tak prosím, každému co jeho jest. Nějak nechápu tu větu jak dokážete oba pracovat
to jako že máte nějak ztížené podmínky nebo jak? A jak prosím souvisí vymření střední třídy s plánovaným mateřstvím? Navíc ty tvoje důvody jako nevzdělanci a nepracující jsou fakt směšné
neuvěřitelné čím vším si lidi dokážou omluvit svojí nezodpovězenost.
@iPodPrd píše:
Gratuluji, ze můžete oba pracovat taky sem mohla do 30 od té doby jsem v CID. Mám dny kdy se nemůžu ani hnout pro pokročilé revma.Sem ráda, ze mám chlapa co pracuje a spolu přes těžkosti tvorime a máme rezervy.Jen díky tomu mohu klidne spát a užívat si chvíle se svým synem.Ale chápu vás takhle frajersky sem taky mluvila do první hospitalizace v nemocnici.Pak člověk dost přehodnotí
@iPodPrd píše:
Si žijte bez rezervy, můj názor je, že to je velmi nezodpovědné, ale to je můj názor. Já jsem tak vyrůstala a to pro mě bylo dost velké ponaučení do života a už v 15 jsem si řekla, že tak nikdy žít nebudu i za cenu toho, že bych neměla mít děti. Nakonec dítě mám, druhé na cestě a rezervu máme taky a žiji teda o dost lepší život, než když jsem vyrůstala v podmínkách, kde se řešila každá koruna, kde se žilo od výplaty k výplatě a nenadálé výdaje se řešily půjčkou. Bylo dost hádek a všechny vždycky jen kvůli penězům. Děkuji pěkně, ale takhle bych žít nechtěla. Neříkám, že vy žijete od výplaty k výplatě, ale zajímalo by mě jak budete řešit, když se Vám doma třeba něco porouchá nebo když přijde jeden z Vás nenadálé o práci a pár měsíců třeba budete žít jen z jednoho příjmu. O zdraví se raději vyjadřovat nebudu, to je samozřejmě méně pravděpodobné než když přijdete o práci nebo se něco pokazí. No chtěla bych Vás vidět, jak tedy bez rezervy takovou situaci vyřešíte.